Curacao reisinformatie voor jouw vakantie

Curacao – Reisadvies

Veiligheid en praktische tips voor uw reis naar Curaçao

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft geen reisadvies voor Curacao opgesteld. Er zijn geen grote risico’s bekend, al is er wel criminaliteit, zeker in een aantal delen van Willemstad. Drugsbezit is bovendien streng verboden

Welkom op Curaçao! Dit prachtige eiland biedt volop avontuur en ontspanning. Bij het verkennen van dit Caribische paradijs is het belangrijk om enkele voorzorgsmaatregelen te nemen. Hier zijn enkele handige tips om uw verblijf zo veilig en aangenaam mogelijk te maken:

Veiligheidstips:

  • Wees alert en geef dieven geen makkelijke kans.
  • Laat geen waardevolle spullen achter in het zicht, zowel in uw appartement als in uw (huur)auto.
  • Let goed op uw geld en bezittingen.
  • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten discreet op uw lichaam, bijvoorbeeld in een heuptasje of money-belt.
  • Let ook op tijdens het bezoeken van (toeristische) locaties.
  • Bewaar uw paspoort, vliegticket en onnodig contant geld op een veilige plek.
  • Zorg dat u een kopie van uw paspoort bij u heeft.

Drugs en alcohol:

Op Curaçao staan zware straffen op het bezit en de handel in verdovende middelen. Het is ook verboden om onder invloed van drugs en/of (te) veel alcohol deel te nemen aan het verkeer. Geniet dus verantwoordelijk en houd u aan de lokale wetten en voorschriften.

Prostitutie en mensensmokkel/-handel:

Op Curaçao is het fenomeen ’trago-meisje’ bekend, wat gedwongen prostitutie en uitbuiting van voornamelijk ongedocumenteerde migranten inhoudt. Het aanbieden en aannemen van deze diensten is streng verboden en strafbaar. Respecteer de lokale wetten en steun een ethisch verantwoorde reiservaring.

LHBTIQ+

Curaçao staat over het algemeen open voor diversiteit en accepteert lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders, intersekse personen, queers en personen die hun gender of seksualiteit anders benoemen (LHBTIQ+). Wees altijd respectvol en informeer uzelf over de lokale gebruiken en normen.

Openbare zeden:

Op Curaçao is topless zonnen niet toegestaan en wordt het niet gewaardeerd om winkels en supermarkten in badkleding te betreden, zelfs niet bij de stranden. Houd hier rekening mee en kleed u gepast buiten de strandgebieden.

Voor meer informatie en actuele reisadviezen kunt u terecht op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.