Curacao reisinformatie voor jouw vakantie

Curacao – Klimaat

Klimaat en beste reistijd Curacao


Klimaattype:
Tropisch savanneklimaat

De temperaturen zijn vrij constant over het hele jaar. Het verschil tussen de laagste gemiddelde etmaaltemperatuur en de hoogste is binnen Ć©Ć©n jaar slechts 3 graden. Het verschil in jaargetijde zit hem in de neerslag

Wel zit er een duidelijk verschil in het neerslagpatroon. Vanaf februari tot en juni is het droog, het aantal millimeters regen blijft dan vrijwel altijd onder de grens van dertig millimeter. Januari, juli, augustus en september zijn met hoeveelheden tussen de veertig en vijftig millimeter gemiddeld per maand iets natter. De laatste drie maanden van het jaar vormen de beduidend nattere periode waarbij er maandelijks rond de honderd millimeter neerslag geregistreerd wordt. Niet genoeg om van een echt regenseizoen te spreken, maar wel aanzienlijk meer dan de andere maanden. De luchtvochtigheid is met 75-80% wel hoog.Ā  Zeker langs de zuidkust kan het bij het ontbreken van een duidelijk voelbare wind dan klam en benauwd aanvoelen.

De zon schijnt gemiddeld ruim acht uur per dag op Curacao. Er zijn vaak wel wat wolken, maar die waaien eenvoudig over naar het vasteland.

Orkanen

In het Caribisch gebied is er vanaf begin juni tot begin december kans op orkanen en tropische stormen, maar ze komen er zelden voor. Niet voor niets heten de eilanden waar CuraƧao toe behoort de Benedenwindse Eilanden. Hoewel het eiland dus zelf zelden wordt getroffen, heeft het wel degelijk last van orkaanactiviteit in de regio. De wind kan erg ruw worden en golven kunnen hard op de kust van het eiland slaan met alle gevolgen van dien. Ook zijn grote hoeveelheden regen mogelijk als gevolg van orkaandepressies in de nabije omgeving.