Kirgizië reisinformatie voor jouw vakantie

Kirgizië – Reisadvies

Reisadvies Kirgizië

In Kirgizië kunnen plotseling spanningen ontstaan. Vooral in het zuiden van het land, in de oblasts (provincies) van Osh, Jalal-Abad en Batken. En zeker in de Fergana-vallei. Wees alert en informeer van tevoren naar de situatie. Er is geen Nederlandse ambassade, de meest dichtstbijzijnde is in Kazachstan.

TIP: Controleer altijd de actuele stand van zaken via de site van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dat kan hier.

Geweld tegen reizigers

In Kirgizië komt (zware) criminaliteit tegen buitenlanders voor. Vooral in stedelijke gebieden en meestal na zonsondergang. Reis daarom liever niet na zonsondergang. Er is nauwelijks opvang voor slachtoffers van verkrachting, ontvoering of overvallen en de politie spreekt vaak geen Engels.

Kirgizië ligt in een gebied waar terroristische groepen actief zijn en waar terroristische aanslagen waren. Het land kan weinig weerstand bieden tegen de dreiging van terroristische groepen. Daarom kan Kirgizië doelwit worden van een terroristische aanslag.

Medische voorzieningen

In het grootste deel van Kirgizië zijn zeer beperkte medische voorzieningen. Vooral buiten de hoofdstad Bishkek. Het medisch personeel, zoals dokters, spreekt vaak geen andere taal dan Kirgizisch of Russisch. Houd hier rekening mee.