Libanon reisinformatie voor jouw vakantie

Libanon – Reisadvies

Reisadvies Libanon

Reizen naar Libanon kent risico’s en voor een deel van het land geldt een negatief reisadvies. Ook westerlingen kunnen doelwit zijn van terroristische aanslagen. Vermijd daarom onbeveiligde drukke locaties waar veel westerlingen komen. De veiligheidssituatie kan plotseling verslechteren als plaatselijke – lees: in de regio – voorvallen zich snel uitbreiden naar andere gebieden, zoals in Syrië of de Palestijnse vluchtelingenkampen in Libanon zelf. Libanon is formeel nog in oorlog met Israël. Israëlische stempels in reisdocumenten, telefoonverkeer en andere communicatie (Skype, Facebook, Twitter) met Israël is niet toegestaan.

Bekijk voor vertrek altijd het meest recente reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dat kan hier.

Vreugdevuur

In Libanon wordt bij feestelijke gelegenheden of bij politieke gebeurtenissen soms in de lucht geschoten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verkiezingen of speeches van politici voor de televisie. Dit brengt lichte veiligheidsrisico’s met zich mee. Het is verstandig om in dat geval tijdelijk een overdekte ruimte op te zoeken.

Luchtruim boven Syrië onveilig

Vliegverkeer met als bestemming Libanon maakt vaak gebruik van het luchtruim boven Syrië. Het luchtruim boven Syrië is niet veilig vanwege het conflict in Syrië. Vraag vóór uw reis aan uw luchtvaartmaatschappij of reisorganisatie of zij bij de vliegroute rekening houden met deze dreiging.