Libanon reisinformatie voor jouw vakantie

Libanon – Valuta

Valuta Libanon

In Libanon is een tekort aan contant geld, vooral aan buitenlandse valuta (euro’s of Amerikaanse dollars). Voor het opnemen van lokale valuta (Libanese ponden) bij een pinautomaat is een maximum dat per bank verschilt. Deze opnamelimieten zijn meestal te laag om van te kunnen leven.

De makkelijkste manier om aan ponden te komen is om contante Euro’s en/of dollars mee te nemen en in Libanon om te wisselen. Dat kan bij de banken en in sommige hotels. Het is overigens het makkelijkst om Amerikaanse dollars mee te nemen. In veel gevallen kun je namelijk in winkels betalen met Amerikaanse dollars en deze zijn ook bij de banken het makkelijkst in te wisselen voor ponden.

Pinnen met je pinpas met Maestro- of Cirrus-logo is goed mogelijk in Beiroet en in de grotere steden in Libanon.

Openingstijden banken

Banken zijn in Libanon gewoonlijk geopend van maandag tot vrijdag van 08:00 uur tot 12:30 uur en op zaterdag van 08:00 uur tot 12:00 uur. Een aantal banken is geopend tot 17:00 uur.

Fooien in Libanon

Het geven van fooien is in Libanon met name gebruikelijk in plaatsen waar veel toeristen komen en in grote steden met name in restaurants en wanneer je gebruik maakt van een gids bij rondleidingen of trekkings.