Nicaragua reisinformatie voor jouw vakantie

Nicaragua – Valuta

Valuta Nicaragua

De munteenheid in Nicaragua is de córdoba (C$), onderverdeeld in 100 centavos. Er zijn bankbiljetten van 10, 20, 50, 100 en 500 córdoba.

In het dagelijkse leven wordt de córdoba ook wel peso genoemd.  De 500-biljetten kun je beter wisselen in biljetten van 100 córdoba omdat de meeste Nicaraguanen geen wisselgeld hebben.

Pinnen en creditcard

Op steeds meer plaatsen in Nicaragua kun je pinnen, met name bij aankomst op het vliegveld en in de grote steden bij onder andere de BAC credomatics. Deze automaten zijn ook te vinden bij tankstations van bijvoorbeeld Shell. De meeste pinautomaten zijn geschikt voor Visa kaarten, een beperkt deel voor bankpassen met Maestro/Cirrus logo. Het is voor de zekerheid handig om een creditcard mee te nemen. In grotere hotels en restaurants kun je hiermee betalen.

Fooien

Het geven van een fooi in Nicaragua is in eenvoudige restaurants niet zo gebruikelijk. In de wat duurdere restaurants wordt automatisch 10 tot 15 procent fooi (propina) in rekening gebracht. Hotelpersoneel en gidsen verwachten wel een fooi.