Peru reisinformatie voor jouw vakantie

Peru – Reisadvies

Reisadvies Peru

Voor meerdere streken geldt een negatief reisadvies, daar wordt coca verbouwd of is de terroristische groep Lichtend Pad actief. In het zuiden zijn ook problemen, en in diverse provincies is om allerhande redenen de noodtoestand uitgeroepen. Controleer voor vertrek altijd op de site van het ministerie van Buitenlandse Zaken waar je wel en niet veilig kan reizen. Dat kan hier.

Er zijn ook praktische risico’s waar je rekening mee moet houden als je naar Peru reist. Zo eisen ziekenhuizen vaak contante betaling van een rekening, ook als je een reisverzekering hebt. De ambassade kan op verzoek van je verzekeraar bemiddelen.

Ten aanzien van de verkeersveiligheid zijn er ook waarschuwingen. Bij binnenlandse vluchten over de Nazca-lijnen hebben zich een aantal ernstige vliegtuigongelukken voorgedaan. Maak daarom alleen gebruik van lokaal goed bekendstaande vliegtuigmaatschappijen en vlieg alleen in tweemotorige (of meer) vliegtuigen met een piloot en een co-piloot.

Hetzelfde geldt voor busmaatschappijen. In Peru vinden namelijk veel busongelukken en roofovervallen plaats. Zorg dat je met een betrouwbare busmaatschappij reist. En ga na of de bus geen tussenstops maakt op de route.

Met name in de grote steden komt criminaliteit voor. Reis daarom zoveel mogelijk in een groep. In steden, met name Cusco en Arequipa, zijn vrouwelijke reizigers verkracht. Trek niet alleen rond als vrouw, zeker niet in afgelegen gebieden. Overweeg ook de risico’s van een spirituele reis, er zijn gevallen van drogering bekend.