Peru reisinformatie voor jouw vakantie

Peru – Visum

Reisdocumenten voor Peru

– Een paspoort dat bij aankomst in Peru nog minimaal 6 maanden geldig is

Je mag met het gratis visum maximaal 183 dagen in Peru verblijven.

Extra advies ministerie Buitenlandse Zaken

Let op de volgende zaken bij in- en uitreizen:

Nederlanders hebben geen toeristenvisum nodig om Peru te bezoeken. Wel moeten alle reizigers bij binnenkomst een immigratie formulier (‘Tarjeta Andina de Migraciones’) invullen. Je krijgt de onderkant van dit formulier terug van de migratieambtenaar. Bewaar dit goed. Daarnaast krijgt je een inreisstempel in je paspoort. Zonder stempel en inreisfomulier (tarjeta andina) kom je moeilijk of niet het land uit. Meer informatie hierover vindt u op de website van Peruaanse immigratie dienst.

Reist u vanuit Ecuador over land naar Peru? Zorg ervoor dat de Peruaanse immigratiedienst een inreisstempel in uw paspoort zet.

Reist u vanuit Bolivia over land (per bus of taxi) naar Peru? Dan moet de Peruaanse immigratiedienst in Desaguadero of Copacabana (regio Puno) een inreisstempel in uw paspoort zetten.

Houd er rekening mee dat immigratiekantoren in sommige grensplaatsen beperkt geopend zijn en let op dat in uw paspoort een uitreisstempel staat van het laatst bezochte land.

Ambassade van Peru in Nederland en België

Nederland: 
Ambassade Peru
Nassauplein 4
2585 EA Den Haag

Tel nr. 070-3638148
Fax: 070-3651929
E-mail: info@embassyofperu.nl
Website: http://www.embassyofperu.nl/

België:
Ambassade Peru
Tervurenlaan 179
1150 Sint-Pieters-Woluwe

Tel nr. 32 02 733 33 19Fax: 32 02 733 48 19
E-mail: comunicationes@embassy-of-peru.be
Website: http://www.embaperu.be/

Let op!

Visumvoorwaarden veranderen regelmatig. Neem daarom ruim voor je geplande vertrek contact op met de Ambassade van Peru voor de actuele visuminformatie.