Magische vakantie Madagaskar: drie keer bijzonder

Verre Avonturen
Madagaskar vakantie
Madagaskar, of zoals de Engelsen zeggen: Madagascar heeft alle ingrediënten voor een prachtige reis. Maar hoe maak je je vakantie in Madagaskar écht bijzonder? Dat weet Mariah, de lokale reisexpert van Local Hero Travel die in Madagaskar woont, als geen ander!
Tekst: Fleur Besters

Bijzonder, dat is het zeker. Boek je een vakantie naar Madagaskar (Madagascar), dan reis je naar het tropische eiland voor de zuidoostkust van Afrika. Madagaskar wordt bewoond door een kleurrijke mix van Aziaten, Afrikanen en Arabieren, allemaal met hun eigen cultuur en gebruiken. Het eiland kent daarbij een uitbundige, exotische natuur.

Bijzondere bomen in Madagaskar

De baobabs. De bomen die met hun wortels de lucht in lijken te steken. Stoere silhouetten in een verstild Afrikaans landschap die bij zonsondergang scherp aftekenen tegen de wolkeloze hemel. Terecht vormen baobabs het iconische beeld dat veel reizigers bij een rondreis in Madagaskar hebben.

Baobab

Een ‘must-see’ dus, maar dan wel een waar je wat voor over moet hebben. De plek waar de meest indrukwekkende exemplaren staan, ‘Baobab Alley’ genoemd, ligt aan de westkust en is alleen per 4WD jeep te bereiken. De weg is doorgaans niet al te best en de afstand erheen fors, wat teveel drukte dan wel op afstand houdt! Zo’n trip kan Local Hero Mariah voor je regelen tijdens je vakantie in Madagaskar, bekijk hier hoe ze dat doet. 

Vakantie madagascar

Tip van Reisbijbel: “In het westen van Madagascar ligt een heel apart nationaal park. Tsingy de Bemaraha is één van de grootste beschermde gebieden van Madagascar en het is vooral bekend vanwege de Tsingy die je er vindt. Dat zijn enorme naaldvormige karstformaties. Zeker een aanrader tijdens je vakantie in Madagaskar!”

 

Bijzondere apen

Een ander ‘symbool’ van Madagaskar is de knuffelversie van de slingeraap. Niet ver van de hoofdstad Tana ligt het Nationaal Park Perinet, een uitgestrekt 810 hectare groot natuurreservaat. Het is het leefgebied van de Indri Indri, een flinke jongen met een aparte roep die wel tot 80 jaar oud kan worden. Bijzonder om die te bezoeken tijdens je vakantie in Madagascar!

Indri

Indri’s zijn eigenlijk geen aap maar ‘half-aap’: Ze hebben een hele stamboom met broertjes en zusjes: diadeem-sifakas, bamboe maki’s, bruine maki’s nog veel meer soorten. Wel even je best doen, want de jungle is dichtbegroeid waardoor ze lastig te spotten zijn. Vroeg op, een verrekijker en je ervaren gids doen gelukkig wonderen.

madagaskar vakantie eiland

Bijzondere eilanden Madagaskar

Geen drukte, geen stress én geen bereik. Voor veel reizigers de manier om de vakantie in Madagaskar af te sluiten: lekker relaxen aan het strand van een tropisch paradijsje. Voor de noordwestkust van Madagaskar ligt een reeks van dit soort eilanden, waarvan Nosy Bé het bekendst is.

Het water is kristalblauw en de onderwaterwereld echt top. Maak in ieder geval een tocht over het eiland. De ongeveer 24 bij 19 km staat vol suikerrietplantages, Ylang Ylang bomen (hier wordt parfum van gemaakt) en kruidentuinen met peper en kruidnagel. Nog meer natuur? Check dan ook het Lokobe reservaat.

Onbewoonde eilanden

Vanaf Nosy Bé kun je boottripjes maken door de straat van Mozambique. Je vaart langs de onbewoonde droomeilanden. Dit is een wereld waarvan je niet wist dat die nog bestond. Zo kun je een dagje naar Nosy Komba e Nosy Tanin’kely en een dag snorkelen bij Nosy Sakatia.

madagaskar-individuele-reis-kinderen

Slimste indeling rondreis Madagaskar

Veel reizigers maken tijdens hun vakantie in Madagaskar een wat langere, drieweekse rondreis per auto met chauffeur. Ze reizen van noord naar zuid over het eiland. Je ziet veel, maar bent natuurlijk ook veel onderweg.

Wie vooral relaxt de bovengenoemde Madagaskar highlights wil zien, kan het in twee weken ook op deze manier doen. Ga eerst vier dagen naar Tana en omgeving met een bezoek aan Perinet NP. Daarna naar Morondava voor een 4-daagse trip naar Baobab Alley en tenslotte via Tana naar Nosy Bé voor een klein weekje exotisch strand. Alle grote afstanden overbrug je daarbij relaxt per vliegtuig.

Meer informatie over bijzonder Madagaskar: kijk op de site van Local Hero Travel.