Skiën tussen de tempels in Zuid-Korea

Verre Avonturen
Wintersport zuid-korea
Skiën in Azië. Het ligt niet erg voor de hand, maar Zuid-Korea biedt heuse skioorden. En met de prijzen van de Franse skipassen is Zuid-Korea wellicht een prima alternatief voor wie eens echt bijzonder wil skiën.

Kimchi eten tijdens de après-ski, met je huurauto pendelen tussen de 200 kilometer aan pistes en genieten van zon en sneeuw. Koreanen gaan voor het allerbeste. Je kan trouwens ook in Noord-Korea skiën, maar dat vergt iets meer voorbereiding. In het zuiden vlieg je op Seoel en na een dagje je jetlag overwinnen, kan je verder reizen naar de skigebieden. De meesten liggen in de districten Gangwan-Do en Gyeonggi-Do. Een skipas kost zo’n 50 euro.

Wintersport Zuid-Korea

In 2018 vinden trouwens in PyeongChang de Olympische Winterspelen plaats. Zuid-Korea brengt nu dus alles in gereedheid voor dat event. Het grootste skigebied is Yongpeong, met veertig kilometer piste, 31 afdalingen en 17 liften die je van 700 meter naar maximaal 1458 meten brengen. De ‘rainbow paradise course’ is ruim 5,5 kilometer lang en een van de mooiste in Zuid-Korea!

Als je de oversteek naar Korea maakt in de winter, wil je natuurlijk meer van het land zien. Ondanks de kou, is er wel veel zon. De skigebieden liggen op prima afstand van onder andere Sokcho, de grens met Noord-Korea (bezoek de DMZ) en je kan met meerdere kabelbanen naar de toppen van oa mount Seorak. Bezoek tempels in een wit sneeuwlandschap en wandel naar Gweongeumseong Castle.

Wintersport Zuid-Korea

Tip van Reisbijbel: “Er zijn niet veel aanbieders die specifieke reizen naar wintersportgebieden in Zuid-Korea hebben. Reisbijbel reisde in de zomer van 2015 met KoreaReizen naar het land en zij bieden dit pakket aan. Best handig als je in Zuid-Korea reist, want het boeken van een geschikte accomodatie is een uitdaging.”

Engelstalige info vind je op deze fijne site van het Koreaanse bureau voor toerisme.