Duurzame verzorgingsproducten thuis en op reis

Slimme Reistips
Vloeistoffen handbagage zeepset
Vloeistoffen in je handbagage. Zeker als je geen bagage wil inchecken is het zaak zo min mogelijk vloeibare verzorgingsproducten mee te nemen op reis. Maar zeker zo belangrijk: reis duurzaam en vermijdt plastic verpakkingen!

Duurzame verzorgingsproducten, je ziet ze steeds vaker. Shampoo bar, tandpasta in tabletvorm, het is allemaal beter voor het milieu. En, je kan het ook makkelijk meenemen op reis. Want reizen met alleen handbagage, dat is natuurlijk ideaal. Daarom zorgt Reisbijbel voor een inpaklijst zonder vloeistoffen én met milieuvriendelijke verzorgingsproducten.

Vloeistoffen handbagage sisal

Shampoo bar in plaats van fles

Plastic flessen voor je shampoo en doucheschuim, ze nemen niet alleen veel ruimte in in je handbagage, ze zijn vaak ook te groot om te voldoen aan de regels voor vloeistoffen in je handbagage. Je kan natuurlijk kleine flesjes vullen, maar waarop stap je niet over op een shampoo bar en waszeep? Je kan de zeepjes die je in hotels krijgt bewaren, maar leuker is het om je eigen lekker geurende zeep mee te nemen. De aankoop ervan is inmiddels steeds makkelijker.

Natural Heroes

Naast shampoo bars, kan je allerlei verzorgingsproducten in duurzame varianten kopen. Bijvoorbeeld online bij Natural Heroes. Eenmaal op je bestemming aangekomen, is het trouwens handig je zeepblok buiten het bakje te bewaren, zodat het goed kan drogen na gebruik. Je kan soms ook kiezen voor ‘soap on a rope’, of in gewoon Nederlands: zeep met een touwtje. Zo hang je je zeep na gebruik op. Als je de keuze hebt, zouden wij hier altijd voor kiezen!

Tip van Reisbijbel: “Wij vinden het ook fijn de zeep in een soort sisal washand te bewaren en gebruiken. In dit zeepzakje hang je je zeep handig te drogen op. We hebben een simpel metalen Ikea-haakje in de badkamer gehangen waar de zeep in dit zeepzakje steeds aan droogt. Dit kan je natuurlijk ook meenemen op reis!”

Vloeistoffen handbagage zeepdoos en deo

Je haar wassen met een zeepblok

Iets onbekender dan een blokje zeep om je lichaam te wassen, maar je haar wassen met een shampoo bar is wel zo duurzaam. En ideaal om vloeistof in je handbagage te vermijden. Het is misschien even wennen om je haar te wassen met zeep, maar na een paar weken weet je niet beter. En duurder dan gewone shampoo in een fles is het niet, want je doet lang met een zeepblok én er is veel keuze in shampoo bars. Ideaal dus om mee te nemen op reis.

Twijfel je nog? Denk dan eens aan al dat plastic dat in de oceanen drijft… Met het gebruik van een zeepbar draag je bij aan het terugdringen van die plastic berg. De ene shampoo schuimt meer dan de ander, schoon maken ze je haar altijd. De ervaring leert dat je er ook echt even aan moet wennen.

Natural Heroes

Tip van Reisbijbel: “Heb je lang of dik haar? Spoel je haar dan geregeld na met een mix van appelazijn en water. Daarmee spoel je alle zeeprestjes uit je haar en glanst het perfect!”

Tandenpoetsen met een tabletje

Tandpasta in vaste vorm? Jawel, ook dat bestaat. De zogenaamde tandenpoets-tabletten zorgen dat je ook geen tube tandpasta als vloeistof in je handbagage hebt zitten. En ze zijn lekker lichtgewicht en handig in gebruik. Je kan ze zowel met als zonder fluoride kopen. Het is even wennen dat je geen mond vol schuim hebt, maar daarna wil je niet anders meer.

Je kan er makkelijk een paar los in een papieren zakje meenemen, handig voor in het vliegtuig of tijdens een overstap om je tanden te poetsen. En geen zin je elektrische tandenborstel mee te nemen? Kies dan voor een bamboetandenborstel. Daarmee spaar je weer het milieu. En er is zelfs flosdraad zonder plastic verpakking! Zo zie je, even zoeken en je helpt je vakantiebestemming schoon te houden!

Kamperen Slovenië

Multifunctionele zeep voor scheren en wassen

Je neemt op reis natuurlijk het liefst zo min mogelijk mee in je handbagage. Geen vloeistoffen, maar ook geen overbodige producten. Hoe handig is het dus om met één blok(je) zeep jezelf en je haar te kunnen wassen én je te kunnen scheren! Nog een stapje verder? Kies dan voor Aleppo zeep, waarmee je ook je afwas kan doen..! Getest, en het werkt prima.

In het Midden-Oosten weten ze dat al lang. De zeep vindt haar oorsprong meer dan tweeduizend jaar terug in Aleppo, de stad in het noordwesten van Syrië. Veel puurder dan dit ga je het niet vinden, de enige ingrediënten zijn olijfolie en laurierbesolie. Super zacht en voedend dus. Inmiddels zijn er ook varianten waar een extra olie aan is toegevoegd voor de geur. Niet alleen handig als je gaat vliegen, maar ook als verzorgingsproduct in je rugzak, bij trektochten!

Deo in een potje

Deodorant in een potje: smeren maar!

En dan dacht je natuurlijk dat je deodorant alsnog een vloeistof zou zijn? Nee hoor, ook die kan makkelijk mee in je handbagage zonder vloeistof. Er blijkt deodorant in een potje te bestaan én deze werkt ook nog eens heel goed. Ook dit is misschien even wennen, smeren onder je oksels, maar het milieu verdient die stap!
De verpakking van Lekkerineenpotje of Happinesz deodorant is lekker klein. Geen zin om met je vinger in de deo te moeten om het aan te brengen? Dan kan je ook kiezen voor de grotere sticks, die wel wat meer gewicht brengen in je handbagage.

Tip van Reisbijbel: “Reisbijbels Fleur sport graag en veel, en die inzet is vaak ook te ruiken, helaas. Maar de Lavendel Deodorant van Lekkerineenpotje blijkt daar tegen bestand! Deze smeerbare deo houdt je fris bij inspanningen. Ideaal dus ook op reis naar warme landen. Je lijkt er ook langer mee te doen dan een vloeibare deo, en het voelt minder plakkerig.”

regenwoud molukken