Argentinie

Divers

klimaat

Weer en Klimaat

Klimaattype: Tropisch regenklimaat (Af) in het noordoosten, een subtropisch klimaat (Cs) in het uiterste noorden, een hooggebergte klimaat (EH) in de bergen, een woestijnklimaat (BW) in het zuiden en een zeeklimaat (Cf) in Vuurland.
Gem. temp. zomer (november-maart) 23°C
Gem. tem. winter (juni-september) 12°C
Regenseizoen: geen
Beste reistijd:
- Argentinië algemeen: voorjaar (oktober-half december) en het najaar (april-half juni)
- Patagonië en Vuurland: (december-maart). De temperatuur is gedurende deze maanden aangenaam en de dagen zijn een stuk langer. In Vuurland kan het in deze periode 's-nachts nog steeds wel koud zijn met temperaturen van 4 a 5 graden.
- Noorden en westen: hele jaar door, het is er het hele jaar door warm en vochtig, al kan het in de zomermaanden wel erg warm worden. Ook het westen (Cordoba, Mendoza, San Juan) is het hele jaar door te bezoeken.

Vanwege de enorme oppervlakte van het land kent Argentinië verschillende klimaatzones. In het noordoosten van Argentinië heerst een tropisch klimaat, in het uiterste noorden een subtropisch klimaat, in de bergen een bergklimaat, in het zuiden een woestijnklimaat en Vuurland tenslotte kent een zeeklimaat. Tussen deze klimaatszones komen overgangsklimaten voor, zoals een steppeklimaat.

Argentinië kent ook 2 overheersende windtypen: de Pampero, die gepaard gaat met krachtige rukwinden, in het zuiden en in het noorden de warme en vochtige Zonda.

Omdat Argentinië ten zuiden van de evenaar ligt, zijn de seizoenen precies tegenovergesteld aan die bij ons.

Het noorden

Het noorden van Argentinië is de warmste plek van het land. Aan de grens met Paraguay wordt het gemiddeld 22,5 graden, maar in de zomer stijgt de temperatuur geregeld tot boven de 40 graden en ook de luchtvochtigheid kan in deze periode erg hoog zijn.

Ook in de noordoostelijke regio rond Buenos Aires is warm en vochtig. De temperaturen in de winter (juni t/m september) komen nauwelijks beneden de 0 graden Celsius, terwijl het hier in de zomerperiode ook gemakkelijk 40 graden kan worden.

De jaarlijkse neerslag, die meestal in hevige stortbuien valt, bedraagt ongeveer 940 mm en komt onregelmatig verspreid over het jaar voor.

De bergen

In de bergen heerst een hooggebergteklimaat met op de hogere toppen eeuwige sneeuw en vorst. In de bergen komen echter ook hete dagen voor.

De pampas

Centraal in Argentinië liggen de pampas. Het noordelijke gedeelte van de pampas kennen een warm en vochtig klimaat, terwijl in het zuiden van de pampas een steppeklimaat heerst waardoor het vrij droog en zeer warm is. Hier valt jaarlijks 200 tot 250 millimeter regen.

Patagonië en Vuurland

Patagonië en Vuurland in het zuiden van Argentinië (ten zuiden van Rio Negro) is het koudste gedeelte van Argentinië. in dit gebied liggen de maxima in de zomer rond de 24 graden en in de winter rond de 6 graden. In Vuurland en in het uiterste zuidwesten van Argentinië valt behoorlijk wat neerslag. Jaarlijks valt hier zo'n 530 millimeter regen.

Risico's

reisadvies

Er zijn veiligheidsrisico’s voor reizen naar Argentinië die te maken hebben met de criminaliteit in het land. Wees in de grote steden zoals Buenos Aires, Cordoba, Mendoza en Rosario alert op diefstal. De dieven leiden hun slachtoffers vaak af door een soort vogelpoep op tassen te sproeien. Terwijl omstanders het slachtoffer helpen, wordt deze door de dieven beroofd. 

Mijd de arme wijken in de grote steden. Vooral de krottenwijken (villas miseria) zijn risicovol.
Let bij taxivervoer in en rond de grote steden goed op.

Let op: bekijk voor vertrek altijd de meest actuele situatie via het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dat kan hier. 

Malaria

Vaccinaties

Voor Argentinië zijn geen vaccinaties verplicht gesteld. Er heerst wel malaria, in het grensbebied met Bolivia en Paraguay en m.u.v. de Iguazu watervallen in de provincies Corrientes en Misiones. Anti-muggenmaatregelen zijn belangrijk in deze gebieden, zo adviseert de reizigersarts.

Inentingen die worden aanbevolen

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Argentinië aangeraden: 
- vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio)
- vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

Ook wordt voor Argentinië vaccinatie tegen gele koorts aangeraden, ongeacht verblijfsduur, maar alleen in de noordelijke en noordoostelijke bosgebieden, inclusief het gebied rond de Iguacu watervallen. Zie gele koorts kaart Zuid-Amerika.

Ja

ambassades

Adres Nederlandse en Belgische vertegenwoordiging in Argentinië

Nederlandse Ambassade
Puerto Madero, Edificio Porteño II
Olga Cossenttinie 831 - Piso 3 y 4
C1107BVA - Buenos Aires

Tel nr. 00-54-11-4338-0050
Fax: 00-54-11-4338-0060/70

E-mail: bue@minbuza.nl

Website: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/argentinie

Belgische Ambassade
Defensa, 113 - piso 8
C 1065AAA Buenos Aires - Argentina

Tel nr. + (54) (11) 4331.00.66 à/tot 69
Fax + (54) (11) 4331.08.14

Website: www.diplobel.org/argentina

Nee

visumplicht

Reisdocumenten voor Argentinië

Voor Argentinië heb je nodig:

- Een paspoort dat bij aankomst in Argentinië nog minimaal 3 maanden geldig is

Visuminformatie Argentinië

Nederlanders en Belgen hebben, voor een toeristisch verblijf van minder dan 90 dagen in Argentinië, geen visum nodig.

Let op!

Visumvoorwaarden veranderen regelmatig. Neem daarom ruim voor je geplande vertrek contact op met de Ambassade van Argentinië voor de actuele visuminformatie.

Adressen ambassade van Argentinië in Nederland en België

Nederland:
Ambassade Argentinië
Javastraat 20
2585 AN Den Haag

Tel nr. 070-3118411
Fax: 070-3118410

E-mail: epbaj@mrecic.gov.ar

Website: http://www.epbaj.mrecic.gov.ar

België:
Ambassade Argentinië

Louizalaan 225
1050 Elsene

Tel nr. 02 647 78 12
Fax: 02 647 93 19

Website: http://www.embargentina.be

Argentijnse Peso

Valuta

Valuta

De munteenheid van Argentinië is de Argentijnse Peso (ARS). De peso is onderverdeeld in 100 centavos en wordt uitgegeven in munten van 5, 10, 25 en 50 centavos en van 1 peso en biljetten van 2, 5, 10, 20, 50 en 100 peso.

Wisselen

In Argentinië kun je Euro"s omwisselen in peso bij banken en wisselkantoren.

Pinnen en creditcard

Pinnen met je pinpas met Maestro- of Cirrus-logo is in Argentinië op zeer veel plaatsen mogelijk. Niet alle banken accepteren echter internationale bankpassen.

Actuele informatie over geldautomaten in Argentinië kun je vinden op: www.mastercard.com/atmlocator en www.atmlocator.info.

feestdagen

Feestdagen

De belangrijkste jaarlijks op een vaste dag of in een vaste maand terugkerende feestdagen van Argentinië zijn:

Nieuwjaar 1 januari
Herdenkingsdag waarheid en rechtvaardigheid 24 maart
Malvinas Dag 2 april
Dag van de Arbeid 1 mei
Dag van de nationale vlag 20 juni
Onafhankelijkheidsdag 9 juli
Sterfdag van Generaal Jose de San Martin 20 augustus
Columbusdag 15 oktober
Kerst 25 december

 

Houd er rekening mee dat op deze data banken, winkels en overheidsgebouwen gesloten kunnen zijn.

-4, -5

tijdsverschil

Tijdsverschil

In Argentinië is het in onze winter vier uur vroeger dan in Nederland en België en in onze zomer vijf uur.

Spaans

taal

De officiële taal van Argentinië is Spaans. Naast Spaans worden er in Argentinië ook inheemse talen gesproken. De belangrijkste hiervan zijn het Guaraní, dat met name in het noordoosten wordt gesproken, en het Quechua, dat met name in het noordwesten wordt gesproken.

Veel Argentijnen spreken hiernaast ook een beetje Engels. Ook met Frans en Duits kan je op sommige plaatsen terecht. Desondanks kan een Spaans woordenboekje erg handig zijn.

Trekking

Maak een trekking door de prachtige landschappen, bergen en woestijnen van Argentinië

Trekking maken

Bij o.a. het Lake District rond Bariloche en San Martin, de Sierras de Córdoba en rond Fitzroy Mountain in Los Glaciares Nationaal Park vind je werkelijk fantastische landschappen die uitemate geschikt is om per voet te verkennen.

Eten en drinken

Dineer bij een parrilla, of grill room, waar je een grote verscheidenheid aan barbecue schotels proberen op een authentieke Argentijnse manier.

Geniet van het eten en drinken.

Proef een aantal van de beste wijnen van de Nieuwe Wereld en leer over de de wijnbereidingsgeschiedenis van de regio in een traditionele bodega in Mendoza.

Leer tango dansen

Duik in het ritme van Buenos Aires en leer de tango te dansen bij één van de diverse levendige milongas (tango feesten) of ga naar een tangoshow in de hoofdstad.

Laat je verleiden om te tango te leren.

Proef bijvoorbeeld de sfeer van het San Telmo-district in Buenos Aires, met zijn vele koffieshops, antiekwinkels, tango nachtclubs en de zondagse vlooienmarkt op Plaza Dorrego.

Andes

Vergaap je aan de Andes bergketen met als hoogste piek de Aconcagua, met haar 6.995 m de hoogste berg op het westers halfrond. 

Beklim de Andes.

Het nabijgelgen standbeeld van Cristo Redentor is een beroemd monument en je hebt hiervandaan op bijna 4.000 m een prachtig uitzicht over het omringende land.

Salta

Ontdek de architectuur van het koloniale Salta alvorens een stop te maken bij de nabijgelegen ruïnes van voor de incatijd in Santa Rosa de Tasti.

Bezoek Salta

 Reis vervolgens door de dorre, overweldigende rode kloof van Quebrada de Humahuaca.

Ischigualasto National Park

Wandel rond in het Ischigualasto National Park, een woestijnvallei die ook wel bekend staat als de 'vallei van de maan'.

Wandel voor het Ischigualasto National Park.

Deze naam kreeg het vermoedelijk vanwege de opvallende rotsvormingen en de fossielen van zo'n 180 miljoen jaar geleden, die er later zijn gevonden.

Buenos Aires

Proef de sfeer van het San Telmo-district in Buenos Aires, met zijn vele koffieshops, antiekwinkels, tango nachtclubs en de zondagse vlooienmarkt op Plaza Dorrego.

Slenteren door Buenos Aires.

Slenter door de elegante wijk Recoleta in de hoofdstad. De wijk is beroemd vanwege zijn Cementerio de La Recoleta (waar vele leden van de Argentijnse elite liggen begraven) en het beroemde Museo Nacional de Bellas Artes.

 De hoofdstad van Argentinië heeft ook een reputatie hoog te houden als winkelparadijs.

Skieën

Ga skieën op de oostelijke hellingen van de Andes.

Skieën op de Andes.

Over het algemeen is het skiseizoen van mei tot september. Bariloche is de oudste en het best-uitgeruste ski-oord, hoewel je bij Las Leñas ook zeer goede voorzieningen vind.

Outdoor

Ga raften op de stroomversnellingen van de Manso, in de buurt van Bariloche, de Atuel, in de buurt van San Rafaël of de Juramento Rapids bij Salta.

Paard rijden door Salta.

En trek te paard over de dorre, rosegekleurde bergen rond Salta in het uiterste noordwesten van Argentinië.

WTC

Artikelen over Argentinie

De meest verre uithoeken van de wereld bezoeken. Slapen in hutjes van de lokale stam of de massale slacht van...

Go local, met je camera op zoek naar tribale stammen
1
Reisbijbel

Plannen voor een motorreis door Zuid-Amerika? Riding reporter Daniëlle Boelens tipt Argentinië als 'testland'!

Argentinië als test voor motorreis Zuid-Amerika
2
Reisbijbel

Drie mannen, één zeilboot en een drone met camera in Antarctica. Eén woord: wow! 

Drone boven Antarctica
3
Reisbijbel

De Australische reisorganisatie Intrepid Travel bestaat dit jaar 25 jaar en om dat te vieren vroegen ze Daniel Klein en Mirra...

Reizen is...
4
Reisbijbel

De meeste mensen denken bij huwelijksreizen meteen aan luxe hotels op tropische bestemmingen als Mauritius of de Malediven, maar je...

Huwelijksreis door Argentinië
5
Reisbijbel

Andrew Norton is een multimeadia verhalenverteller uit Canada. In zijn project de Photographer Series maakt hij een aantal portretten van...

Zoektocht naar de mooiste skatefoto's
6
Reisbijbel

Dit is deel 3 van de fotoreportage van Linda de Bakker. Nadat zij eerst Buenos Aires, Colonia (in Uruguay) en...

Fotoreportage Argentinië (deel 3)
7
Reisbijbel

Reizen argentinie

Nuss Buenos Aires Soho

Nuss Buenos Aires Soho

Dit hotel ligt in de wijk Palermo Soho, de meest trendy wijk van Buenos Aires. Overdag is het relaxed shoppen in de vele boetieks, ‘s avonds bruist het van de restaurant- en terrasbezoekers.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur dagen
NH City & Tower

NH City & Tower

Hotel NH City & Tower ligt om de hoek van het beroemdste plein van de stad: Plaza de Mayo. De belangrijkste voetgangerspromenade van de stad -Florida- is slechts een paar minuten wandelen.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur dagen
Mine Hotel

Mine Hotel

Dit boutique hotel is perfect gelegen midden in hip Palermo Soho, dé creatieve hotspot van Buenos Aires. Om de hoek vintage boetieks, cafés en trendy restaurants.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur dagen
Faena Hotel

Faena Hotel

Faena is het meest trendy en flamboyante hotel van Zuid-Amerika. Ook als u er niet logeert, is het de moeite waard om er drankje te nemen aan de bar of op het terras.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur dagen
Trans-Patagonië

Trans-Patagonië

Lang gedroomd van de steppes en pampas van Patagonië maar geen zin om zelf te rijden? Dan is dit uw reis! Deze pure Patagoniëreis gaat deels over de langste weg in Argentinië: de beroemde Ruta 40. En dat is bijzonder omdat deze route amper wordt aangeboden met verzorgd vervoer. Onderweg volgt het ene natuurspektakel na het andere: versteende bossen, marmergrotten, Cueva de las Manos, het Fitz Roymassief bij El Chaltén en het hoogtepunt van de reis: de beroemde Perito Morenogletsjer. U reist een deel per lijnbus, mét gids. En reist u liever individueel: ook dat kan geregeld worden.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 2250
reisduur 0 dagen
Highlights of Argentina & Chile

Highlights of Argentina & Chile

In onze Highlight-reis combineren we Argentijns- en Chileens-Patagonië. We beginnen in het merengebied waar we de prachtige boot-bus-boot doorsteek naar Chili maken.  Het zijn een paar dagen vol meren, bossen en varen. Dan per vliegtuig naar het uiterste zuiden van Chili voor een bezoek aan het beroemdste natuurpark van het land: Torres del Paine. We varen naar de gletsjers en toeren door de ruige bergwereld. Tijdens de busreis naar El Calafate komt u vanuit de groene wereld terecht in het weidse steppeland van Argentinië. De Perito Morenogletsjer is één van de grote hoogtepunten van Zuid-Amerika.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 2560
reisduur 15 dagen
Highlights of Argentina & Chile

Highlights of Argentina & Chile

In onze Highlight-reis combineren we Argentijns- en Chileens-Patagonië. We beginnen in het merengebied waar we de prachtige boot-bus-boot doorsteek naar Chili maken.  Het zijn een paar dagen vol meren, bossen en varen. Dan per vliegtuig naar het uiterste zuiden van Chili voor een bezoek aan het beroemdste natuurpark van het land: Torres del Paine. We varen naar de gletsjers en toeren door de ruige bergwereld. Tijdens de busreis naar El Calafate komt u vanuit de groene wereld terecht in het weidse steppeland van Argentinië. De Perito Morenogletsjer is één van de grote hoogtepunten van Zuid-Amerika.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 2560
reisduur 15 dagen
Highlights of Argentina & Chile

Highlights of Argentina & Chile

In onze Highlight-reis combineren we Argentijns- en Chileens-Patagonië. We beginnen in het merengebied waar we de prachtige boot-bus-boot doorsteek naar Chili maken.  Het zijn een paar dagen vol meren, bossen en varen. Dan per vliegtuig naar het uiterste zuiden van Chili voor een bezoek aan het beroemdste natuurpark van het land: Torres del Paine. We varen naar de gletsjers en toeren door de ruige bergwereld. Tijdens de busreis naar El Calafate komt u vanuit de groene wereld terecht in het weidse steppeland van Argentinië. De Perito Morenogletsjer is één van de grote hoogtepunten van Zuid-Amerika.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 2560
reisduur 15 dagen
Highlights of Argentina & Chile

Highlights of Argentina & Chile

In onze Highlight-reis combineren we Argentijns- en Chileens-Patagonië. We beginnen in het merengebied waar we de prachtige boot-bus-boot doorsteek naar Chili maken.  Het zijn een paar dagen vol meren, bossen en varen. Dan per vliegtuig naar het uiterste zuiden van Chili voor een bezoek aan het beroemdste natuurpark van het land: Torres del Paine. We varen naar de gletsjers en toeren door de ruige bergwereld. Tijdens de busreis naar El Calafate komt u vanuit de groene wereld terecht in het weidse steppeland van Argentinië. De Perito Morenogletsjer is één van de grote hoogtepunten van Zuid-Amerika.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 2560
reisduur 15 dagen
Highlights of Argentina & Chile

Highlights of Argentina & Chile

In onze Highlight-reis combineren we Argentijns- en Chileens-Patagonië. We beginnen in het merengebied waar we de prachtige boot-bus-boot doorsteek naar Chili maken.  Het zijn een paar dagen vol meren, bossen en varen. Dan per vliegtuig naar het uiterste zuiden van Chili voor een bezoek aan het beroemdste natuurpark van het land: Torres del Paine. We varen naar de gletsjers en toeren door de ruige bergwereld. Tijdens de busreis naar El Calafate komt u vanuit de groene wereld terecht in het weidse steppeland van Argentinië. De Perito Morenogletsjer is één van de grote hoogtepunten van Zuid-Amerika.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 2560
reisduur 15 dagen
Best of Argentina

Best of Argentina

Dit is ons meest complete rondreis. Alle bekende bezienswaardigheden van Argentinië komen aan bod. U begint met flaneren in cultureel Buenos Aires. Daarna wordt u meteen ondergedompeld in het natuurschoon van Patagonië. Van zeeolifanten en pinguïns op Valdés naar Vuurland met het legendarische Beaglekanaal. De gigantische gletsjers bij El Calafate rechtvaardigen alleen al de reis! En dan het grote contrast: naar de halfwoestijnen rond de stad Salta in het noordwesten van het land. Hier zijn grillige en kleurrijke rotsformaties te bewonderen, u ziet kleine oases met indianendorpen en wijngaarden tot aan de horizon. De watervallen van Iguazú vormen het spectaculaire sluitstuk van de reis.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 2475
reisduur 15 dagen
Best of Argentina

Best of Argentina

Dit is ons meest complete rondreis. Alle bekende bezienswaardigheden van Argentinië komen aan bod. U begint met flaneren in cultureel Buenos Aires. Daarna wordt u meteen ondergedompeld in het natuurschoon van Patagonië. Van zeeolifanten en pinguïns op Valdés naar Vuurland met het legendarische Beaglekanaal. De gigantische gletsjers bij El Calafate rechtvaardigen alleen al de reis! En dan het grote contrast: naar de halfwoestijnen rond de stad Salta in het noordwesten van het land. Hier zijn grillige en kleurrijke rotsformaties te bewonderen, u ziet kleine oases met indianendorpen en wijngaarden tot aan de horizon. De watervallen van Iguazú vormen het spectaculaire sluitstuk van de reis.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 2475
reisduur 15 dagen
Best of Argentina

Best of Argentina

Dit is ons meest complete rondreis. Alle bekende bezienswaardigheden van Argentinië komen aan bod. U begint met flaneren in cultureel Buenos Aires. Daarna wordt u meteen ondergedompeld in het natuurschoon van Patagonië. Van zeeolifanten en pinguïns op Valdés naar Vuurland met het legendarische Beaglekanaal. De gigantische gletsjers bij El Calafate rechtvaardigen alleen al de reis! En dan het grote contrast: naar de halfwoestijnen rond de stad Salta in het noordwesten van het land. Hier zijn grillige en kleurrijke rotsformaties te bewonderen, u ziet kleine oases met indianendorpen en wijngaarden tot aan de horizon. De watervallen van Iguazú vormen het spectaculaire sluitstuk van de reis.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 2475
reisduur 15 dagen
Best of Argentina

Best of Argentina

Dit is ons meest complete rondreis. Alle bekende bezienswaardigheden van Argentinië komen aan bod. U begint met flaneren in cultureel Buenos Aires. Daarna wordt u meteen ondergedompeld in het natuurschoon van Patagonië. Van zeeolifanten en pinguïns op Valdés naar Vuurland met het legendarische Beaglekanaal. De gigantische gletsjers bij El Calafate rechtvaardigen alleen al de reis! En dan het grote contrast: naar de halfwoestijnen rond de stad Salta in het noordwesten van het land. Hier zijn grillige en kleurrijke rotsformaties te bewonderen, u ziet kleine oases met indianendorpen en wijngaarden tot aan de horizon. De watervallen van Iguazú vormen het spectaculaire sluitstuk van de reis.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 2475
reisduur 15 dagen
Best of Argentina

Best of Argentina

Dit is ons meest complete rondreis. Alle bekende bezienswaardigheden van Argentinië komen aan bod. U begint met flaneren in cultureel Buenos Aires. Daarna wordt u meteen ondergedompeld in het natuurschoon van Patagonië. Van zeeolifanten en pinguïns op Valdés naar Vuurland met het legendarische Beaglekanaal. De gigantische gletsjers bij El Calafate rechtvaardigen alleen al de reis! En dan het grote contrast: naar de halfwoestijnen rond de stad Salta in het noordwesten van het land. Hier zijn grillige en kleurrijke rotsformaties te bewonderen, u ziet kleine oases met indianendorpen en wijngaarden tot aan de horizon. De watervallen van Iguazú vormen het spectaculaire sluitstuk van de reis.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 2475
reisduur 15 dagen
Best of Argentina

Best of Argentina

Dit is ons meest complete rondreis. Alle bekende bezienswaardigheden van Argentinië komen aan bod. U begint met flaneren in cultureel Buenos Aires. Daarna wordt u meteen ondergedompeld in het natuurschoon van Patagonië. Van zeeolifanten en pinguïns op Valdés naar Vuurland met het legendarische Beaglekanaal. De gigantische gletsjers bij El Calafate rechtvaardigen alleen al de reis! En dan het grote contrast: naar de halfwoestijnen rond de stad Salta in het noordwesten van het land. Hier zijn grillige en kleurrijke rotsformaties te bewonderen, u ziet kleine oases met indianendorpen en wijngaarden tot aan de horizon. De watervallen van Iguazú vormen het spectaculaire sluitstuk van de reis.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 2475
reisduur 15 dagen
Best of Argentina

Best of Argentina

Dit is ons meest complete rondreis. Alle bekende bezienswaardigheden van Argentinië komen aan bod. U begint met flaneren in cultureel Buenos Aires. Daarna wordt u meteen ondergedompeld in het natuurschoon van Patagonië. Van zeeolifanten en pinguïns op Valdés naar Vuurland met het legendarische Beaglekanaal. De gigantische gletsjers bij El Calafate rechtvaardigen alleen al de reis! En dan het grote contrast: naar de halfwoestijnen rond de stad Salta in het noordwesten van het land. Hier zijn grillige en kleurrijke rotsformaties te bewonderen, u ziet kleine oases met indianendorpen en wijngaarden tot aan de horizon. De watervallen van Iguazú vormen het spectaculaire sluitstuk van de reis.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 2475
reisduur 15 dagen
Best of Argentina

Best of Argentina

Dit is ons meest complete rondreis. Alle bekende bezienswaardigheden van Argentinië komen aan bod. U begint met flaneren in cultureel Buenos Aires. Daarna wordt u meteen ondergedompeld in het natuurschoon van Patagonië. Van zeeolifanten en pinguïns op Valdés naar Vuurland met het legendarische Beaglekanaal. De gigantische gletsjers bij El Calafate rechtvaardigen alleen al de reis! En dan het grote contrast: naar de halfwoestijnen rond de stad Salta in het noordwesten van het land. Hier zijn grillige en kleurrijke rotsformaties te bewonderen, u ziet kleine oases met indianendorpen en wijngaarden tot aan de horizon. De watervallen van Iguazú vormen het spectaculaire sluitstuk van de reis.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 2475
reisduur 15 dagen
Best of Argentina

Best of Argentina

Dit is ons meest complete rondreis. Alle bekende bezienswaardigheden van Argentinië komen aan bod. U begint met flaneren in cultureel Buenos Aires. Daarna wordt u meteen ondergedompeld in het natuurschoon van Patagonië. Van zeeolifanten en pinguïns op Valdés naar Vuurland met het legendarische Beaglekanaal. De gigantische gletsjers bij El Calafate rechtvaardigen alleen al de reis! En dan het grote contrast: naar de halfwoestijnen rond de stad Salta in het noordwesten van het land. Hier zijn grillige en kleurrijke rotsformaties te bewonderen, u ziet kleine oases met indianendorpen en wijngaarden tot aan de horizon. De watervallen van Iguazú vormen het spectaculaire sluitstuk van de reis.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 2475
reisduur 15 dagen
Best of Argentina

Best of Argentina

Dit is ons meest complete rondreis. Alle bekende bezienswaardigheden van Argentinië komen aan bod. U begint met flaneren in cultureel Buenos Aires. Daarna wordt u meteen ondergedompeld in het natuurschoon van Patagonië. Van zeeolifanten en pinguïns op Valdés naar Vuurland met het legendarische Beaglekanaal. De gigantische gletsjers bij El Calafate rechtvaardigen alleen al de reis! En dan het grote contrast: naar de halfwoestijnen rond de stad Salta in het noordwesten van het land. Hier zijn grillige en kleurrijke rotsformaties te bewonderen, u ziet kleine oases met indianendorpen en wijngaarden tot aan de horizon. De watervallen van Iguazú vormen het spectaculaire sluitstuk van de reis.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 2475
reisduur 15 dagen
Best of Argentina

Best of Argentina

Dit is ons meest complete rondreis. Alle bekende bezienswaardigheden van Argentinië komen aan bod. U begint met flaneren in cultureel Buenos Aires. Daarna wordt u meteen ondergedompeld in het natuurschoon van Patagonië. Van zeeolifanten en pinguïns op Valdés naar Vuurland met het legendarische Beaglekanaal. De gigantische gletsjers bij El Calafate rechtvaardigen alleen al de reis! En dan het grote contrast: naar de halfwoestijnen rond de stad Salta in het noordwesten van het land. Hier zijn grillige en kleurrijke rotsformaties te bewonderen, u ziet kleine oases met indianendorpen en wijngaarden tot aan de horizon. De watervallen van Iguazú vormen het spectaculaire sluitstuk van de reis.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 2475
reisduur 15 dagen
Best of Argentina

Best of Argentina

Dit is ons meest complete rondreis. Alle bekende bezienswaardigheden van Argentinië komen aan bod. U begint met flaneren in cultureel Buenos Aires. Daarna wordt u meteen ondergedompeld in het natuurschoon van Patagonië. Van zeeolifanten en pinguïns op Valdés naar Vuurland met het legendarische Beaglekanaal. De gigantische gletsjers bij El Calafate rechtvaardigen alleen al de reis! En dan het grote contrast: naar de halfwoestijnen rond de stad Salta in het noordwesten van het land. Hier zijn grillige en kleurrijke rotsformaties te bewonderen, u ziet kleine oases met indianendorpen en wijngaarden tot aan de horizon. De watervallen van Iguazú vormen het spectaculaire sluitstuk van de reis.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 2475
reisduur 15 dagen
Untamed Puna

Untamed Puna

Deze rondreis is heel bijzonder omdat de route over de puna gaat: de woestijn van de altiplano of hoogvlakte in het noordwesten van Argentinië. U reist tot ver voorbij bekende plekken als Cafayate en de Humahuacavallei en logeert in zelden bezochte dorpen als Tolar Grande en Antofagasta de la Sierra. Onderweg niets anders dan schitterende zoutmeren, vulkanen en rotsformaties. Natuurlijk ziet u alle hoogtepunten rond Salta; de Quebrada’s, de Cuesta del Obispo, de wijngaarden en de Seven Colours Hills.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 2195
reisduur 10 dagen
Andean Circle

Andean Circle

Een geweldig rondje over de hoogtevlakte van drie landen: Argentinië, Bolivia en Chili. Alle hoogtepunten in één reis: de Humahuacavallei, de zoutvlakte van Uyuni, de woestijn in het natuurreservaat Eduardo Avaroa met de flamingokolonies, de geisers van Sol de Manaña en van El Tatio en door prachtige woestijnen. De route is ook een supermooie manier om van Salta naar San Pedro te reizen om daar u Chilireis te beginnen. Zo niet, dan reist u met de bus terug naar Salta.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1845
reisduur 10 dagen
Rondje Noordelijke Fjorden

Rondje Noordelijke Fjorden

Deze autoreis combineert drie prachtige landschappen: het Merengebied, de regenwouden van de Chileense fjorden en de steppe van Patagonië. U komt door kleine, relaxte stadjes en dorpen; de wegen zijn rustig en de fjordenferry is een kleine cruise op zich. De dagafstanden zijn kort maar u hebt tijd nodig voor de ferries en voor de onverharde wegen. U mag het rondje ook beginnen in Puerto Montt/Varas en aldaar weer eindigen.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1445
reisduur 0 dagen
Groepsreis Argentinië: van Ushuaia tot Iguazu

Groepsreis Argentinië: van Ushuaia tot Iguazu

Vertrekdatum: 3 maart 2018 (gegarandeerd vertrek)Uitgebreide en zeer afwisselende groepsreis door Argentinië, begeleid door onze ervaren reisleider Gerard Korsten.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 4980
reisduur 16 dagen
Groepsreis Argentinië: van Ushuaia tot Iguazu

Groepsreis Argentinië: van Ushuaia tot Iguazu

Vertrekdatum: 3 maart 2018 (gegarandeerd vertrek)Uitgebreide en zeer afwisselende groepsreis door Argentinië, begeleid door onze ervaren reisleider Gerard Korsten.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 4980
reisduur 16 dagen
Groepsreis Argentinië: van Ushuaia tot Iguazu

Groepsreis Argentinië: van Ushuaia tot Iguazu

Vertrekdatum: 3 maart 2018 (gegarandeerd vertrek)Uitgebreide en zeer afwisselende groepsreis door Argentinië, begeleid door onze ervaren reisleider Gerard Korsten.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 4980
reisduur 16 dagen
Noord-Patagonië

Noord-Patagonië

Deze autoreis voert over de beroemde Carretera Austral die begint in het Chileens merendistrict. Vandaar steekt u over naar Argentinië en rijdt over de Ruta 40 verder in zuidelijke richting. Dan terug Chili in over de Carretera Austral, het mooiste en ruigste deel van de reis. Landschappelijk een zeer gevarieerde autoreis, u rijdt door de regenwouden van de gematigde streken, langs meren en fjorden en bij Balmaceda begint de steppe van Patagonië.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1515
reisduur 8 dagen
Noord-Patagonië

Noord-Patagonië

Deze autoreis voert over de beroemde Carretera Austral die begint in het Chileens merendistrict. Vandaar steekt u over naar Argentinië en rijdt over de Ruta 40 verder in zuidelijke richting. Dan terug Chili in over de Carretera Austral, het mooiste en ruigste deel van de reis. Landschappelijk een zeer gevarieerde autoreis, u rijdt door de regenwouden van de gematigde streken, langs meren en fjorden en bij Balmaceda begint de steppe van Patagonië.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1515
reisduur 8 dagen
Noord-Patagonië

Noord-Patagonië

Deze autoreis voert over de beroemde Carretera Austral die begint in het Chileens merendistrict. Vandaar steekt u over naar Argentinië en rijdt over de Ruta 40 verder in zuidelijke richting. Dan terug Chili in over de Carretera Austral, het mooiste en ruigste deel van de reis. Landschappelijk een zeer gevarieerde autoreis, u rijdt door de regenwouden van de gematigde streken, langs meren en fjorden en bij Balmaceda begint de steppe van Patagonië.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1515
reisduur 8 dagen
Iguazú watervallen (vanuit Arg.)

Iguazú watervallen (vanuit Arg.)

De Iguazú-watervallen zijn een natuurwonder van wereldformaat. Grote en kleine watervallen storten over een breedte van ruim twee kilometer in twee etappes naar beneden. De rivier stroomt door tropisch regenwoud met ontelbare vlinders, vogels en reptielen. Door de aanwezigheid van de eeuwige wolk van waterdruppels vormen de zonnestralen prachtige regenbogen.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 425
reisduur 3 dagen
Iguazú watervallen (vanuit Arg.)

Iguazú watervallen (vanuit Arg.)

De Iguazú-watervallen zijn een natuurwonder van wereldformaat. Grote en kleine watervallen storten over een breedte van ruim twee kilometer in twee etappes naar beneden. De rivier stroomt door tropisch regenwoud met ontelbare vlinders, vogels en reptielen. Door de aanwezigheid van de eeuwige wolk van waterdruppels vormen de zonnestralen prachtige regenbogen.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 425
reisduur 3 dagen
Highlights of Argentina & Brazil

Highlights of Argentina & Brazil

Heerlijke flitsreis: naar de twee leukste steden van Zuid-Amerika en naar de mooiste waterval van de wereld.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1558
reisduur 8 dagen
Highlights of Argentina & Brazil

Highlights of Argentina & Brazil

Heerlijke flitsreis: naar de twee leukste steden van Zuid-Amerika en naar de mooiste waterval van de wereld.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1558
reisduur 8 dagen
Iguazú watervallen (vanuit Arg.)

Iguazú watervallen (vanuit Arg.)

De Iguazú-watervallen zijn een natuurwonder van wereldformaat. Grote en kleine watervallen storten over een breedte van ruim twee kilometer in twee etappes naar beneden. De rivier stroomt door tropisch regenwoud met ontelbare vlinders, vogels en reptielen. Door de aanwezigheid van de eeuwige wolk van waterdruppels vormen de zonnestralen prachtige regenbogen.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 425
reisduur 3 dagen
Mendoza wijngaarden

Mendoza wijngaarden

Voor de wijnliefhebbers die op eigen tempo langs de wijngaarden willen toeren! Vanuit Mendoza begint al op 20 kilometer afstand een reeks van uitgestrekte wijnvalleien. De wijngaarden met als decor de met sneeuw bedekte Andestoppen zijn een plaatje. Afwisselend ziet u moderne en traditionele bodega’s.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 645
reisduur 4 dagen
Highlights of North Argentina

Highlights of North Argentina

U wilt naar Argentinië om van zowel cultuur als natuurschoon te genieten? Een rijkelijk gevuld programma en voldoende tijd voor een goed glas wijn? Dan kunnen wij u deze reis van harte aanbevelen. Het weer in het noorden is aangenaam en u kunt er het gehele jaar naar toe, dus ook in onze zomer (het is dan winter in Patagonië). Het accent ligt op de prachtige natuur rondom Salta waar u een paar schitterende excursies maakt. En de watervallen zijn en blijven in elke Argentiniëreis hét hoogtepunt van de reis.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1796
reisduur 10 dagen
Highlights of North Argentina

Highlights of North Argentina

U wilt naar Argentinië om van zowel cultuur als natuurschoon te genieten? Een rijkelijk gevuld programma en voldoende tijd voor een goed glas wijn? Dan kunnen wij u deze reis van harte aanbevelen. Het weer in het noorden is aangenaam en u kunt er het gehele jaar naar toe, dus ook in onze zomer (het is dan winter in Patagonië). Het accent ligt op de prachtige natuur rondom Salta waar u een paar schitterende excursies maakt. En de watervallen zijn en blijven in elke Argentiniëreis hét hoogtepunt van de reis.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1796
reisduur 10 dagen
Highlights of North Argentina

Highlights of North Argentina

U wilt naar Argentinië om van zowel cultuur als natuurschoon te genieten? Een rijkelijk gevuld programma en voldoende tijd voor een goed glas wijn? Dan kunnen wij u deze reis van harte aanbevelen. Het weer in het noorden is aangenaam en u kunt er het gehele jaar naar toe, dus ook in onze zomer (het is dan winter in Patagonië). Het accent ligt op de prachtige natuur rondom Salta waar u een paar schitterende excursies maakt. En de watervallen zijn en blijven in elke Argentiniëreis hét hoogtepunt van de reis.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1796
reisduur 10 dagen
Highlights of North Argentina

Highlights of North Argentina

U wilt naar Argentinië om van zowel cultuur als natuurschoon te genieten? Een rijkelijk gevuld programma en voldoende tijd voor een goed glas wijn? Dan kunnen wij u deze reis van harte aanbevelen. Het weer in het noorden is aangenaam en u kunt er het gehele jaar naar toe, dus ook in onze zomer (het is dan winter in Patagonië). Het accent ligt op de prachtige natuur rondom Salta waar u een paar schitterende excursies maakt. En de watervallen zijn en blijven in elke Argentiniëreis hét hoogtepunt van de reis.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1796
reisduur 10 dagen
Highlights of North Argentina

Highlights of North Argentina

U wilt naar Argentinië om van zowel cultuur als natuurschoon te genieten? Een rijkelijk gevuld programma en voldoende tijd voor een goed glas wijn? Dan kunnen wij u deze reis van harte aanbevelen. Het weer in het noorden is aangenaam en u kunt er het gehele jaar naar toe, dus ook in onze zomer (het is dan winter in Patagonië). Het accent ligt op de prachtige natuur rondom Salta waar u een paar schitterende excursies maakt. En de watervallen zijn en blijven in elke Argentiniëreis hét hoogtepunt van de reis.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1796
reisduur 10 dagen
Highlights of North Argentina

Highlights of North Argentina

U wilt naar Argentinië om van zowel cultuur als natuurschoon te genieten? Een rijkelijk gevuld programma en voldoende tijd voor een goed glas wijn? Dan kunnen wij u deze reis van harte aanbevelen. Het weer in het noorden is aangenaam en u kunt er het gehele jaar naar toe, dus ook in onze zomer (het is dan winter in Patagonië). Het accent ligt op de prachtige natuur rondom Salta waar u een paar schitterende excursies maakt. En de watervallen zijn en blijven in elke Argentiniëreis hét hoogtepunt van de reis.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1796
reisduur 10 dagen
Highlights of North Argentina

Highlights of North Argentina

U wilt naar Argentinië om van zowel cultuur als natuurschoon te genieten? Een rijkelijk gevuld programma en voldoende tijd voor een goed glas wijn? Dan kunnen wij u deze reis van harte aanbevelen. Het weer in het noorden is aangenaam en u kunt er het gehele jaar naar toe, dus ook in onze zomer (het is dan winter in Patagonië). Het accent ligt op de prachtige natuur rondom Salta waar u een paar schitterende excursies maakt. En de watervallen zijn en blijven in elke Argentiniëreis hét hoogtepunt van de reis.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1796
reisduur 10 dagen
Merengebied

Merengebied

Het Merengebied ligt zowel in Chili als in Argentinië. Zachtglooiende, met bossen overdekte heuvels, talloze diepblauwe meren en met sneeuw bedekte vulkaantoppen worden afgewisseld met kale rotsgebieden. Het landschap tijdens deze autoreis verandert voortdurend omdat u een paar maal de Andes oversteekt. Hoe verder naar het oosten, hoe droger en ruiger het landschap wordt. In Chili is alles sappig groen met dichte wouden en enorme veeboerderijen.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1152
reisduur 8 dagen
Merengebied

Merengebied

Het Merengebied ligt zowel in Chili als in Argentinië. Zachtglooiende, met bossen overdekte heuvels, talloze diepblauwe meren en met sneeuw bedekte vulkaantoppen worden afgewisseld met kale rotsgebieden. Het landschap tijdens deze autoreis verandert voortdurend omdat u een paar maal de Andes oversteekt. Hoe verder naar het oosten, hoe droger en ruiger het landschap wordt. In Chili is alles sappig groen met dichte wouden en enorme veeboerderijen.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1152
reisduur 8 dagen
Impressions of Salta & Northwest

Impressions of Salta & Northwest

De landschappen van het noordwesten van Argentinië zijn lang niet zo bekend als die van Patagonië, maar zijn ons inziens minstens zo spectaculair. Het gebied heeft een aangenaam Mediterraan klimaat en is gemakkelijk te bereizen, ook per auto. En er zijn fantastische bodega’s en sfeervolle kleinschalige hotels.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1585
reisduur 7 dagen
Impressions of Salta & Northwest

Impressions of Salta & Northwest

De landschappen van het noordwesten van Argentinië zijn lang niet zo bekend als die van Patagonië, maar zijn ons inziens minstens zo spectaculair. Het gebied heeft een aangenaam Mediterraan klimaat en is gemakkelijk te bereizen, ook per auto. En er zijn fantastische bodega’s en sfeervolle kleinschalige hotels.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1585
reisduur 7 dagen
Impressions of Salta & Northwest

Impressions of Salta & Northwest

De landschappen van het noordwesten van Argentinië zijn lang niet zo bekend als die van Patagonië, maar zijn ons inziens minstens zo spectaculair. Het gebied heeft een aangenaam Mediterraan klimaat en is gemakkelijk te bereizen, ook per auto. En er zijn fantastische bodega’s en sfeervolle kleinschalige hotels.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1585
reisduur 7 dagen
Impressions of Salta & Northwest

Impressions of Salta & Northwest

De landschappen van het noordwesten van Argentinië zijn lang niet zo bekend als die van Patagonië, maar zijn ons inziens minstens zo spectaculair. Het gebied heeft een aangenaam Mediterraan klimaat en is gemakkelijk te bereizen, ook per auto. En er zijn fantastische bodega’s en sfeervolle kleinschalige hotels.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1585
reisduur 7 dagen
Iberá moerassen

Iberá moerassen

De moerassen van Iberá, ook wel de Pantanal van Argentinië genoemd, liggen zo’n 400 kilometer ten zuiden van Iguazú en zijn goed met elkaar te combineren. Ruim 13.000 km2 van de Iberá is beschermd natuurgebied. Er komen veel bijzondere waterplanten voor en het gebied is rijk aan wild: krokodillen, moerasherten, slangen, capibara’s en honderden vogelsoorten.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1430
reisduur 0 dagen
Iberá moerassen

Iberá moerassen

De moerassen van Iberá, ook wel de Pantanal van Argentinië genoemd, liggen zo’n 400 kilometer ten zuiden van Iguazú en zijn goed met elkaar te combineren. Ruim 13.000 km2 van de Iberá is beschermd natuurgebied. Er komen veel bijzondere waterplanten voor en het gebied is rijk aan wild: krokodillen, moerasherten, slangen, capibara’s en honderden vogelsoorten.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1430
reisduur 0 dagen
Fjordencruise vanuit Ushuaia

Fjordencruise vanuit Ushuaia

Tijdens de vierdaagse expeditiecruise vanuit  Ushuaia - in het uiterste zuiden van Argentinië - vaart u onafgebroken door de imposante natuur van de Chileense fjorden. Het comfortabele cruiseschip navigeert door een wereld zonder wegen, alleen ongerepte natuur en gletsjers die tot aan zee reiken. En mooie vegetatie in de magelhaenbossen en op de toendra. Met de zodiac aan land voor wandelingen op het strand vol zeeleeuwen of robben, naar ijsfronten en naar het Albatrosmonument op het legendarische Kaap Hoorn!

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1380
reisduur 4 dagen
Ruta 40 & Carretera Austral

Ruta 40 & Carretera Austral

In deze autoreis begint en eindigt u op de Argentijnse Ruta 40, de magische noord-zuidverbinding langs de Andes. U begint in het merengebied met veel groen en eindigt in El Calafate, dat in de steppe ligt en toegangspoort is naar de spectaculaire gletsjers. Maar tussendoor bent u enkele dagen op de Carretera Austral in Chili, de mooiste route van Patagonië. Sommige wegen zijn onverhard én rustig. Er zijn af en toe dorpen onderweg maar tussendoor is er amper bewoning. Dat geeft voor ons Nederlanders wel een gevoel van avontuur. Aan het einde van de reis boekt u natuurlijk een paar nachten bij voor de gletsjers.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 3595
reisduur 11 dagen
Ruta 40 & Carretera Austral

Ruta 40 & Carretera Austral

In deze autoreis begint en eindigt u op de Argentijnse Ruta 40, de magische noord-zuidverbinding langs de Andes. U begint in het merengebied met veel groen en eindigt in El Calafate, dat in de steppe ligt en toegangspoort is naar de spectaculaire gletsjers. Maar tussendoor bent u enkele dagen op de Carretera Austral in Chili, de mooiste route van Patagonië. Sommige wegen zijn onverhard én rustig. Er zijn af en toe dorpen onderweg maar tussendoor is er amper bewoning. Dat geeft voor ons Nederlanders wel een gevoel van avontuur. Aan het einde van de reis boekt u natuurlijk een paar nachten bij voor de gletsjers.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 3595
reisduur 11 dagen
Ruta 40 & Carretera Austral

Ruta 40 & Carretera Austral

In deze autoreis begint en eindigt u op de Argentijnse Ruta 40, de magische noord-zuidverbinding langs de Andes. U begint in het merengebied met veel groen en eindigt in El Calafate, dat in de steppe ligt en toegangspoort is naar de spectaculaire gletsjers. Maar tussendoor bent u enkele dagen op de Carretera Austral in Chili, de mooiste route van Patagonië. Sommige wegen zijn onverhard én rustig. Er zijn af en toe dorpen onderweg maar tussendoor is er amper bewoning. Dat geeft voor ons Nederlanders wel een gevoel van avontuur. Aan het einde van de reis boekt u natuurlijk een paar nachten bij voor de gletsjers.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 3595
reisduur 11 dagen
Lake Crossing naar Chili

Lake Crossing naar Chili

In het Chileens-Argentijns merengebied is tussen de steden Bariloche in Argentinië en Puerto Varas in Chili een dagelijkse transferdienst waarin bus en boot elkaar steeds afwisselen. Deze bus-bootje-bus verbinding is een excursie op zich: u bent de gehele dag omringd door de prachtige meren, beboste hellingen, watervallen en mooie rivierdalen. Halverwege in Peulla luncht u in een hotelletje, waar u de transfer ook kunt verlengen met een overnachting. Hemelsbreed is deze dagtransfer circa 130 km.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 300
reisduur 1 dagen
Lake Crossing naar Chili

Lake Crossing naar Chili

In het Chileens-Argentijns merengebied is tussen de steden Bariloche in Argentinië en Puerto Varas in Chili een dagelijkse transferdienst waarin bus en boot elkaar steeds afwisselen. Deze bus-bootje-bus verbinding is een excursie op zich: u bent de gehele dag omringd door de prachtige meren, beboste hellingen, watervallen en mooie rivierdalen. Halverwege in Peulla luncht u in een hotelletje, waar u de transfer ook kunt verlengen met een overnachting. Hemelsbreed is deze dagtransfer circa 130 km.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 300
reisduur 1 dagen
Bahia Bustamante

Bahia Bustamante

Bahia Bustamante ligt aan de Atlantische kust ten zuiden van Valdés en is alles tegelijk: dorp, zeewierfabriek, lodge, schapenboerderij, natuurgebied, wildlife. Privébezit, begonnen met zeewiervisserij, toen de schapen erbij en nu ook de hotelgasten.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 982
reisduur 4 dagen
Bahia Bustamante

Bahia Bustamante

Bahia Bustamante ligt aan de Atlantische kust ten zuiden van Valdés en is alles tegelijk: dorp, zeewierfabriek, lodge, schapenboerderij, natuurgebied, wildlife. Privébezit, begonnen met zeewiervisserij, toen de schapen erbij en nu ook de hotelgasten.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 982
reisduur 4 dagen
Zuid-Patagonië

Zuid-Patagonië

De natuur van Zuid-Patagonië behoort tot de topattracties van Zuid-Amerika. Het steppelandschap, de knalharde explosies van het afkalvende gletsjerijs, de eenzame schapenboerderijen. Tussen El Chalten en El Calafate ligt het National Park Los Glaciares waarin de beroemde gletsjer Perito Moreno ligt. In Chili verblijft u in het National Park Torres del Paine. Deze twee natuurparken behoren tot de landschappelijke hoogtepunten van Patagonië.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 2682
reisduur 10 dagen
Zuid-Patagonië

Zuid-Patagonië

De natuur van Zuid-Patagonië behoort tot de topattracties van Zuid-Amerika. Het steppelandschap, de knalharde explosies van het afkalvende gletsjerijs, de eenzame schapenboerderijen. Tussen El Chalten en El Calafate ligt het National Park Los Glaciares waarin de beroemde gletsjer Perito Moreno ligt. In Chili verblijft u in het National Park Torres del Paine. Deze twee natuurparken behoren tot de landschappelijke hoogtepunten van Patagonië.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 2682
reisduur 10 dagen
Zuid-Patagonië

Zuid-Patagonië

De natuur van Zuid-Patagonië behoort tot de topattracties van Zuid-Amerika. Het steppelandschap, de knalharde explosies van het afkalvende gletsjerijs, de eenzame schapenboerderijen. Tussen El Chalten en El Calafate ligt het National Park Los Glaciares waarin de beroemde gletsjer Perito Moreno ligt. In Chili verblijft u in het National Park Torres del Paine. Deze twee natuurparken behoren tot de landschappelijke hoogtepunten van Patagonië.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 2682
reisduur 10 dagen
Torres del Paine vanuit El Calafate

Torres del Paine vanuit El Calafate

Vanuit El Calafate is het maar een halve dag rijden naar het nationale park Torres del Paine in Chili. Het is één van de beroemdste parken van Zuid-Amerika met schitterende bergen, graslanden, moerassen, meren, gletsjers en watervallen. Er is één doorgaande weg door het natuurreservaat, onverhard maar het gehele jaar geopend. We hebben voor dit arrangement twee verschillende overnachtingsplekken gekozen zodat u vanzelf door het gehele park heenrijdt.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1355
reisduur 3 dagen
Torres del Paine vanuit El Calafate

Torres del Paine vanuit El Calafate

Vanuit El Calafate is het maar een halve dag rijden naar het nationale park Torres del Paine in Chili. Het is één van de beroemdste parken van Zuid-Amerika met schitterende bergen, graslanden, moerassen, meren, gletsjers en watervallen. Er is één doorgaande weg door het natuurreservaat, onverhard maar het gehele jaar geopend. We hebben voor dit arrangement twee verschillende overnachtingsplekken gekozen zodat u vanzelf door het gehele park heenrijdt.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1355
reisduur 3 dagen
Torres del Paine vanuit El Calafate

Torres del Paine vanuit El Calafate

Vanuit El Calafate is het maar een halve dag rijden naar het nationale park Torres del Paine in Chili. Het is één van de beroemdste parken van Zuid-Amerika met schitterende bergen, graslanden, moerassen, meren, gletsjers en watervallen. Er is één doorgaande weg door het natuurreservaat, onverhard maar het gehele jaar geopend. We hebben voor dit arrangement twee verschillende overnachtingsplekken gekozen zodat u vanzelf door het gehele park heenrijdt.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1355
reisduur 3 dagen
Fjordencruise vanuit Punta Arenas

Fjordencruise vanuit Punta Arenas

In het uiterste zuidpuntje van Zuid-Amerika, voorbij Vuurland, is het een wirwar van fjorden, baaien en eilanden. Het is de Chileense fjordenwereld, wild, ruig, eenzaam, zonder menselijke bewoning, zonder wegen, zonder havens. Maar het is gelukkig wel te bezoeken: dankzij de expeditieschepen van Cruceros Australis. Deze luxe schepen varen heen en weer tussen Punta Arenas in Chili en Ushuaia in Argentinië. Het legendarische Kaap Hoorn staat altijd op het programma - als het weer meezit tenminste.Vanuit Punta Arenas is er elke zaterdag een afvaart naar Ushuaia.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1670
reisduur 5 dagen
Fjordencruise vanuit Punta Arenas

Fjordencruise vanuit Punta Arenas

In het uiterste zuidpuntje van Zuid-Amerika, voorbij Vuurland, is het een wirwar van fjorden, baaien en eilanden. Het is de Chileense fjordenwereld, wild, ruig, eenzaam, zonder menselijke bewoning, zonder wegen, zonder havens. Maar het is gelukkig wel te bezoeken: dankzij de expeditieschepen van Cruceros Australis. Deze luxe schepen varen heen en weer tussen Punta Arenas in Chili en Ushuaia in Argentinië. Het legendarische Kaap Hoorn staat altijd op het programma - als het weer meezit tenminste.Vanuit Punta Arenas is er elke zaterdag een afvaart naar Ushuaia.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1670
reisduur 5 dagen
Fjordencruise vanuit Punta Arenas

Fjordencruise vanuit Punta Arenas

In het uiterste zuidpuntje van Zuid-Amerika, voorbij Vuurland, is het een wirwar van fjorden, baaien en eilanden. Het is de Chileense fjordenwereld, wild, ruig, eenzaam, zonder menselijke bewoning, zonder wegen, zonder havens. Maar het is gelukkig wel te bezoeken: dankzij de expeditieschepen van Cruceros Australis. Deze luxe schepen varen heen en weer tussen Punta Arenas in Chili en Ushuaia in Argentinië. Het legendarische Kaap Hoorn staat altijd op het programma - als het weer meezit tenminste.Vanuit Punta Arenas is er elke zaterdag een afvaart naar Ushuaia.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1670
reisduur 5 dagen
Yacutinga Lodge

Yacutinga Lodge

U kunt uw verblijf in Iguazú verlengen met een verblijf in de Yacutinga Lodge, een juweeltje diep weggestopt in het regenwoud. Alle excursies worden door natuurgidsen begeleid en zijn inbegrepen, het subtropische klimaat is het gehele jaar aangenaam warm.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 785
reisduur 3 dagen
Valdés

Valdés

Om beesten te zien moet u naar het schiereiland Valdés aan de Atlantische kust. Ze zijn er in overvloed: walvissen, pinguïns, zeeolifanten, zeeleeuwen. En op de steppe in het achterland grazen guanaco’s (wilde lama’s) en schiet er af en toe een haas of een struisvogel voor de auto langs.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1260
reisduur 3 dagen
Mendoza wijngaarden

Mendoza wijngaarden

Voor de wijnliefhebbers die op eigen tempo langs de wijngaarden willen toeren! Vanuit Mendoza begint al op 20 kilometer afstand een reeks van uitgestrekte wijnvalleien. De wijngaarden met als decor de met sneeuw bedekte Andestoppen zijn een plaatje. Afwisselend ziet u moderne en traditionele bodega’s.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 645
reisduur 4 dagen
Impressions of Salta & Northwest

Impressions of Salta & Northwest

De landschappen van het noordwesten van Argentinië zijn lang niet zo bekend als die van Patagonië, maar zijn ons inziens minstens zo spectaculair. Het gebied heeft een aangenaam Mediterraan klimaat en is gemakkelijk te bereizen, ook per auto. En er zijn fantastische bodega’s en sfeervolle kleinschalige hotels.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1585
reisduur 7 dagen
Iberá moerassen

Iberá moerassen

De moerassen van Iberá, ook wel de Pantanal van Argentinië genoemd, liggen zo’n 400 kilometer ten zuiden van Iguazú en zijn goed met elkaar te combineren. Ruim 13.000 km2 van de Iberá is beschermd natuurgebied. Er komen veel bijzondere waterplanten voor en het gebied is rijk aan wild: krokodillen, moerasherten, slangen, capibara’s en honderden vogelsoorten.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1430
reisduur 0 dagen
Highlights of North Argentina

Highlights of North Argentina

U wilt naar Argentinië om van zowel cultuur als natuurschoon te genieten? Een rijkelijk gevuld programma en voldoende tijd voor een goed glas wijn? Dan kunnen wij u deze reis van harte aanbevelen. Het weer in het noorden is aangenaam en u kunt er het gehele jaar naar toe, dus ook in onze zomer (het is dan winter in Patagonië). Het accent ligt op de prachtige natuur rondom Salta waar u een paar schitterende excursies maakt. En de watervallen zijn en blijven in elke Argentiniëreis hét hoogtepunt van de reis.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1796
reisduur 10 dagen
Lake Crossing naar Chili

Lake Crossing naar Chili

In het Chileens-Argentijns merengebied is tussen de steden Bariloche in Argentinië en Puerto Varas in Chili een dagelijkse transferdienst waarin bus en boot elkaar steeds afwisselen. Deze bus-bootje-bus verbinding is een excursie op zich: u bent de gehele dag omringd door de prachtige meren, beboste hellingen, watervallen en mooie rivierdalen. Halverwege in Peulla luncht u in een hotelletje, waar u de transfer ook kunt verlengen met een overnachting. Hemelsbreed is deze dagtransfer circa 130 km.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 300
reisduur 1 dagen
Bahia Bustamante

Bahia Bustamante

Bahia Bustamante ligt aan de Atlantische kust ten zuiden van Valdés en is alles tegelijk: dorp, zeewierfabriek, lodge, schapenboerderij, natuurgebied, wildlife. Privébezit, begonnen met zeewiervisserij, toen de schapen erbij en nu ook de hotelgasten.

land argentinie
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 982
reisduur 4 dagen
Rondreis Patagonië en Paaseiland

Rondreis Patagonië en Paaseiland

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Patagonië en Paaseiland ontdek je het zuidelijke deel van Argentinië en Chili. Hier wandel je langs gletsjers, azuurblauwe meren, besneeuwde bergtoppen en de indrukwekkende rotspieken in het natuurpark Torres del Paine. Je bezoekt de meest zuidelijke stad ter wereld, Ushuaia. Op het vulkanische Paaseiland kun je met eigen ogen het mysterie van de Moai beelden aanschouwen. Hoe zijn de Polynesiërs erin geslaagd deze gigantische stenen hoofden over het eiland te verplaatsen? Een reis door het geïsoleerde Patagonië en Paaseiland geeft je het gevoel alleen op de wereld te zijn.

land argentinie
aanbieder Sawadee
prijs vanaf 4998
reisduur 34 dagen
Familiereis ARGENTINIË EN BRAZILIË AVONTUUR - 21 dagen; Kaaimannen en dolfijnen

Familiereis ARGENTINIË EN BRAZILIË AVONTUUR - 21 dagen; Kaaimannen en dolfijnen

Deze familiereis brengt het beste van Latijns Amerika samen! De twee mooiste steden: het mondaine Buenos Aires en de goudgele stranden van bruisend Rio de Janeiro. De mooiste stranden bij kleurrijk Paraty en natuurlijk in ecoparadijs Ilha Grande. Tussendoor bezoek je de grootste watervallen ter wereld, bij Foz do Iguaçu. In de Pantanal kom je misschien wel oog in oog te staan met kaaimannen en capibara’s!

land argentinie
aanbieder Koningaap
prijs vanaf 2995
reisduur 21 dagen
Rondreis Argentinië, Bolivia en Peru

Rondreis Argentinië, Bolivia en Peru

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Argentinië, Bolivia en Peru wandel je door spectaculaire landschappen met felgekleurde rotspartijen, trek je over uitgestrekte hoogvlaktes en maak je kennis met de Indianenbevolking. We maken een tweedaagse tocht over de uitgestrekte Uyuni-zoutvlakte en bezoeken indrukwekkende ruïnes van het oude Incarijk, met als hoogtepunt Machu Picchu. Deze rondreis is een unieke kennismaking met de cultuur en natuur van het Andesgebied.

land argentinie
aanbieder Sawadee
prijs vanaf 3598
reisduur 31 dagen
18-d privé rondreis Meren & Gletsjers van Patagonië

18-d privé rondreis Meren & Gletsjers van Patagonië

Argentinië en Chili zijn in razend tempo topbestemmingen van Zuid-Amerika geworden. Ontdekt u zelf tijdens deze schitterende reis waarom! U komt, na een non-stop vlucht met KLM vanuit Amsterdam, aan in Buenos Aires, het Parijs van Zuid-Amerika. Hierna vervolgt u de reis in het merendistrict van Argentinië waar u uw huurauto in ontvangst neemt (inbegrepen in de reissom!). Verken hier de omgeving van onder andere Bariloche met zijn beboste bergen, kleurrijke meren en kristalheldere watervallen. Vervolgens neemt u een comfortabele nachtbus naar Patagonië waar u wandelingen rond El Chaltén kunt maken en het nationale park Torres del Paine in Chili bezoekt. Als absoluut hoogtepunt bezoekt u de Perito Moreno gletsjer, waar met donderend geraas tonnen ijs afbreken en in het meer storten. Deze reis laat u het mooiste zien dat het zuiden van Argentinië en Chili te bieden heeft! Huurauto U rijdt met uw reisgezelschap in een gehuurde auto categorie Compact (Chevrolet Corsa of gelijkwaardig), deze is inclusief in de reissom.  Bepaalde trajecten legt u af per openbaar vervoer, één traject wordt gedaan per comfortabele nachtbus. Een verrassende ervaring! Kleinschalige hotelsTijdens deze rondreis verblijft u veelal in kleinschalige hotels inclusief ontbijt op bijzondere locaties. De overnachting in het nationale park Torres del Paine in Chili is hier een mooi voorbeeld van, hier overnacht u in een hotel middenin in de natuur. Inclusief Wij hebben ervoor gekozen om de autohuur, het ontbijt en een roadbook met wegenkaarten op te nemen in de prijs. Ook reserveren we vanaf nu in Buenos Aires een leuke fietstour voor u! Dit scheelt weer in de uitgaven ter plaatse.

land argentinie
aanbieder Fox
prijs vanaf 3299
reisduur 18 dagen
15-daagse groepsrondreis Argentinië & Chili (vanaf september 2018)

15-daagse groepsrondreis Argentinië & Chili (vanaf september 2018)

Deze rondreis naar Patagonië laat u alle pracht zien van het zuiden van Argentinië en Chili. We reizen van het ‘Parijs van Zuid-Amerika’, Buenos Aires, naar  de onwaarschijnlijk mooie Perito Moreno gletsjer en de ongelooflijke rotsformaties van Torres del Paine, welke de uitlopers vormen van het immense Andes gebergte. Hierna gaan we via Punta Arenas naar  Ushuaia, de zuidelijkste stad op aarde. Zuidelijker dan Vuurland met zijn Kaap Hoorn in Argentinië kunnen we in Zuid-Amerika niet komen.  Onze Nederlandssprekende reisleiders weten alles over Argentinië en maken er voor u een geweldige reis van. Reisleider Erik zegt: Zelfs na zoveel jaren ervaring als reisleider, voel ik altijd de positieve adrenaline weer door mijn lijf stromen als mijn gasten onderweg zijn van Schiphol naar Buenos Aires. Morgen komen ze met hoge verwachtingen aan en ik wil dat hun droomreis waarheid gaat worden en ze deze reis nooit meer vergeten.  Comfortabel vervoer en hotelsDe lange afstanden worden tijdens deze reis per vliegtuig afgelegd en de overige routes per comfortabele touringcar. Eén traject doen we met een stoere roadtruck en een ander met het openbaar vervoer, u zult er versteld van staan hoe comfortabel dat is in deze landen! We verblijven in gunstig gelegen en sfeervolle driesterrenhotels op basis van logies en ontbijt. Ook verblijven we in een hostería middenin het Torres del Paine National Park, waardoor we volop kunnen genieten van de tijd die we hier zullen doorbrengen. InclusiefWij hebben ervoor gekozen om onder andere een dagexcursie in Torres del Paine NP , een stadstour in Buenos Aires én een wijnproeverij in Buenos Aires op te nemen in de prijs. Dit scheelt weer in de uitgaven ter plaatse.

land argentinie
aanbieder Fox
prijs vanaf 2899
reisduur 15 dagen
21-daagse groepsrondreis Argentinië - Chili - Brazilië (vanaf september 2018)

21-daagse groepsrondreis Argentinië - Chili - Brazilië (vanaf september 2018)

Deze rondreis naar Argentinië, Chili en Brazilië is er één van uitersten. In Patagonië zien we het Andes gebergte met haar indrukwekkende gletsjers, waaronder de Perito Moreno en de ongelooflijke rotsformaties van Torres del Paine. Verder naar het zuiden komen we in Vuurland, het ‘einde van de wereld’.Van een omgeving waar altijd sneeuw ligt, vliegen we terug naar Buenos Aires en reizen door naar één van de meest indrukwekkende watervallen ter wereld: Foz do Iguaçu op de grens van Argentinië en Brazilië. We sluiten deze wel heel bijzondere rondreis af in het zonovergoten en bruisende Rio de Janeiro.  Comfortabel vervoer en hotelsDe lange afstanden worden tijdens deze reis per vliegtuig afgelegd en de overige routes per comfortabele airconditioned bus. Eén traject doen we met een stoere roadtruck en twee trajecten worden uitgevoerd per openbaar vervoer, u zult er versteld van staan hoe comfortabel dat is in deze landen! We verblijven in sfeervolle toeristenklassehotels op basis van logies en ontbijt, die veelal zeer gunstig gelegen zijn. Zo verblijven we bij het nationale park Torres del Paine in Chili middenin het park!Tijdens deze rondreis bezoekt u de prachtige Perito Moreno gletsjer en maakt u een stadstour in Buenos Aires, beide zijn inbegrepen in de prijs. Uiteraard gaan we ook naar de watervallen bij Foz do Iguaçu. Dit scheelt u weer in de kosten ter plaatse.  Onze reisspecialisten staan voor u klaarHet eerste gedeelte van de rondreis wordt begeleid door onze deskundige Nederlandssprekende reisleiding. In Foz do Iguaçu wordt u door onze lokale Engelssprekende gids begeleid en in Rio de Janeiro wordt u dan weer opgewacht door een (meestal) Nederlandssprekende reisleider die u dag en nacht bij kan staan (indien de groep uit minder dan 7 personen bestaat zal dit een Engelstalige gids zijn).

land argentinie
aanbieder Fox
prijs vanaf 3699
reisduur 21 dagen
Argentinië - Patagonië

Argentinië - Patagonië

Wat overtreft het ontdekken van het uitgestrekte Patagonische landschap te voet? Niets! Met deze actieve wandelvakantie wandel je zes dagen door Chili’s mooiste nationale park, Torres del Paine. Je volgt hierbij het bekende W-circuit. Het landschap bestaat uit loofbomen zoals lenga en ñirre: open, lichte bossen met een soortenrijke kruidlaag. Tegen de achtergrond van intens gekleurde meren en grillige rotsformaties staan in het voorjaar grote gebieden in een vuurrode gloed door de rode bloem van de struik nothro. Aanschouw de imposante 60 meter hoge ijsmuur van de Perito Moreno gletsjer en maak een korte wandeltocht over de gletsjer. Aan de voet van de Monte Fitz Roy en Cerro Torre in het nationale park Los Glaciares maak je heerlijke dagwandelingen langs de meren Torre en De los Tres. Na het winderige en koude Ushuaia en Tierra del Fuego, zal het bruisende Buenos Aires vervreemdend overkomen, maar beslist een wereldstad om gezien te hebben!

land argentinie
aanbieder SNP
prijs vanaf 2615
reisduur 21 dagen
Argentinië - Noord

Argentinië - Noord

Desolate hooglandwoestijnen en imposante bergmassieven rondom Cafayate en Cachi gecombineerd met de tropische regenwouden rondom de watervallen van Iguazú. De ingrediënten voor een korte vakantie door het noorden van Argentinië. Per huurauto verkent u de Andes met diepe kloven, intens gekleurde rotsformaties, lieflijke valleien en de levendige cultuur van de hooglandindianen. U overnacht in fraaie koloniale steden als Salta en Cafayate en het prachtige dorpje Cachi. Laat het onbekende noorden van Argentinië u verrassen.

land argentinie
aanbieder SNP
prijs vanaf 1030
reisduur 13 dagen
Argentinië - Altiplano

Argentinië - Altiplano

Bolivia: ‘het dak van de wereld’. Daaronder ligt de bergreeks de Andes, een onherbergzame streek met meren, vulkanen en rotsen vol met ertsen, zilver en goud. In dit meest authentieke Zuid-Amerikaanse land met haar Indiaanse bevolkingsgroepen Aymara’s en Quechua’s is reizen nog een echt avontuur. Met tussenstops in Buenos Aires en Salta bouw je de reis rustig op en acclimatiseer je goed. Na Salta wordt de reis letterlijk en figuurlijk een groot hoogtepunt. Bolivia is het land van de culturele diversiteit vanwege de vele indiaanse groeperingen die er leven met haar eigen gewoontes en klederdrachten. Bezoek koloniale steden als Potosí, Sucre, de ‘witte’ hoofdstad van Bolivia en La Paz. Tupiza is het startschot voor een enerverende jeepexcursie van vier dagen langs vulkanen, rotsvalleien, geisers, warmwaterbaden en tot slot de oogverblindende witte zoutvlakte Salar de Uyuni. Deze reis ‘spice’ je met de Choro-trail, Tihuanaco of een verblijf op het Isla del Sol in het Titicacameer.

land argentinie
aanbieder SNP
prijs vanaf 1441
reisduur 15 dagen
Argentinië - Patagonië & Lake District

Argentinië - Patagonië & Lake District

Een rondreis door het Lake District en Patagonië langs de mooiste nationale parken in het zuiden van Chili en Argentinië. In het merengebied - ideaal om per huurauto te verkennen - rijd je vanuit Pucón en Aguas Calientes naar nationale parken als Puyehue, Villarrica en Huerquehue. Maak kennis met oeroude araucariabossen, zie besneeuwde toppen van vulkanen en geniet van de weerspiegeling van de lucht in kristalheldere meren. In Torres del Paine, Chili’s wandelparadijs, hebben zon, wind en regen een landschap gevormd dat zijn weerga niet kent. Imposante gletsjers, turkoois gekleurde gletsjermeren, een bijzondere flora en fauna, weidse uitzichten over de pampa en natuurlijk de steile granieten torens van het Paine Grande massief. In Argentinië is El Calafate de uitvalsbasis voor de bezichtiging van de imposante 60 meter hoge ijsmuur van de Perito Moreno gletsjer. Een korte wandeltocht over de gletsjer doet je beseffen hoe nietig je bent op deze immense ijsmassa. Het bruisende Buenos Aires zal vervreemdend overkomen na al het natuurgeweld. Het vormt een prachtig sluitstuk van een enerverende actieve rondreis.

land argentinie
aanbieder SNP
prijs vanaf 2245
reisduur 19 dagen
Argentinië - Antarctica * natuurcruise

Argentinië - Antarctica * natuurcruise

Antarctica is onmiskenbaar de laatste echte wildernis op de wereld. Het Antarctische Schiereiland en de South Shetland eilanden met indrukwekkende ijsbergen en gletsjers en de enorme aantallen pinguïns, walvissen, zeehonden en vele zeevogels, is een eldorado voor de natuurliefhebber. Met het expeditieschip de Plancius vaart u langs de grillige kusten en regelmatig gaat u met zodiacs aan land om de natuur en het wildleven optimaal te ervaren.

land argentinie
aanbieder SNP
prijs vanaf 6150
reisduur 11 dagen
Argentinië - Antarctica * natuurcruise

Argentinië - Antarctica * natuurcruise

Antarctica is onmiskenbaar de laatste echte wildernis op de wereld. Het Antarctische Schiereiland en de South Shetland eilanden met indrukwekkende ijsbergen en gletsjers en de enorme aantallen pinguïns, walvissen, zeehonden en vele zeevogels, is een eldorado voor de natuurliefhebber. Met het expeditieschip de Plancius vaart u langs de grillige kusten. Op enkele beschutte plaatsen gaat de Plancius enkele nachten voor anker en worden er diverse aktiviteiten aangeboden om de natuur en het wildleven optimaal te ervaren. Er wordt een tentenkamp gebouwd en u kunt langere tochten, te voet op sneeuwschoenen of met kajaks maken.

land argentinie
aanbieder SNP
prijs vanaf 6300
reisduur 12 dagen
Argentinië - Antarctica * natuurcruise

Argentinië - Antarctica * natuurcruise

Antarctica is onmiskenbaar de laatste echte wildernis op de wereld. Het Antarctische met indrukwekkende ijsbergen en gletsjers en de enorme aantallen pinguïns, walvissen, zeehonden en vele zeevogels, is een eldorado voor de natuurliefhebber. Met het expeditieschip de Ortelius vaar je langs de grillige kusten. Op enkele beschutte plaatsen gaat de Ortelius enkele nachten voor anker en worden er diverse activiteiten aangeboden om de natuur en het wildleven optimaal te ervaren. Je kunt kamperen en je kunt langere tochten maken, te voet of op sneeuwschoenen of kayaken.

land argentinie
aanbieder SNP
prijs vanaf 6150
reisduur 12 dagen