Argentinie

klimaat
Divers

klimaat

Weer en Klimaat

Klimaattype: Tropisch regenklimaat (Af) in het noordoosten, een subtropisch klimaat (Cs) in het uiterste noorden, een hooggebergte klimaat (EH) in de bergen, een woestijnklimaat (BW) in het zuiden en een zeeklimaat (Cf) in Vuurland.
Gem. temp. zomer (november-maart) 23°C
Gem. tem. winter (juni-september) 12°C
Regenseizoen: geen
Beste reistijd:
- Argentinië algemeen: voorjaar (oktober-half december) en het najaar (april-half juni)
- Patagonië en Vuurland: (december-maart). De temperatuur is gedurende deze maanden aangenaam en de dagen zijn een stuk langer. In Vuurland kan het in deze periode 's-nachts nog steeds wel koud zijn met temperaturen van 4 a 5 graden.
- Noorden en westen: hele jaar door, het is er het hele jaar door warm en vochtig, al kan het in de zomermaanden wel erg warm worden. Ook het westen (Cordoba, Mendoza, San Juan) is het hele jaar door te bezoeken.

Vanwege de enorme oppervlakte van het land kent Argentinië verschillende klimaatzones. In het noordoosten van Argentinië heerst een tropisch klimaat, in het uiterste noorden een subtropisch klimaat, in de bergen een bergklimaat, in het zuiden een woestijnklimaat en Vuurland tenslotte kent een zeeklimaat. Tussen deze klimaatszones komen overgangsklimaten voor, zoals een steppeklimaat.

Argentinië kent ook 2 overheersende windtypen: de Pampero, die gepaard gaat met krachtige rukwinden, in het zuiden en in het noorden de warme en vochtige Zonda.

Omdat Argentinië ten zuiden van de evenaar ligt, zijn de seizoenen precies tegenovergesteld aan die bij ons.

Het noorden

Het noorden van Argentinië is de warmste plek van het land. Aan de grens met Paraguay wordt het gemiddeld 22,5 graden, maar in de zomer stijgt de temperatuur geregeld tot boven de 40 graden en ook de luchtvochtigheid kan in deze periode erg hoog zijn.

Ook in de noordoostelijke regio rond Buenos Aires is warm en vochtig. De temperaturen in de winter (juni t/m september) komen nauwelijks beneden de 0 graden Celsius, terwijl het hier in de zomerperiode ook gemakkelijk 40 graden kan worden.

De jaarlijkse neerslag, die meestal in hevige stortbuien valt, bedraagt ongeveer 940 mm en komt onregelmatig verspreid over het jaar voor.

De bergen

In de bergen heerst een hooggebergteklimaat met op de hogere toppen eeuwige sneeuw en vorst. In de bergen komen echter ook hete dagen voor.

De pampas

Centraal in Argentinië liggen de pampas. Het noordelijke gedeelte van de pampas kennen een warm en vochtig klimaat, terwijl in het zuiden van de pampas een steppeklimaat heerst waardoor het vrij droog en zeer warm is. Hier valt jaarlijks 200 tot 250 millimeter regen.

Patagonië en Vuurland

Patagonië en Vuurland in het zuiden van Argentinië (ten zuiden van Rio Negro) is het koudste gedeelte van Argentinië. in dit gebied liggen de maxima in de zomer rond de 24 graden en in de winter rond de 6 graden. In Vuurland en in het uiterste zuidwesten van Argentinië valt behoorlijk wat neerslag. Jaarlijks valt hier zo'n 530 millimeter regen.

reisadvies
Risico's

reisadvies

Er zijn veiligheidsrisico’s voor reizen naar Argentinië die te maken hebben met de criminaliteit in het land. Wees in de grote steden zoals Buenos Aires, Cordoba, Mendoza en Rosario alert op diefstal. De dieven leiden hun slachtoffers vaak af door een soort vogelpoep op tassen te sproeien. Terwijl omstanders het slachtoffer helpen, wordt deze door de dieven beroofd. 

Mijd de arme wijken in de grote steden. Vooral de krottenwijken (villas miseria) zijn risicovol.
Let bij taxivervoer in en rond de grote steden goed op.

Let op: bekijk voor vertrek altijd de meest actuele situatie via het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dat kan hier. 

vaccinaties
Malaria

Vaccinaties

Voor Argentinië zijn geen vaccinaties verplicht gesteld. Er heerst wel malaria, in het grensbebied met Bolivia en Paraguay en m.u.v. de Iguazu watervallen in de provincies Corrientes en Misiones. Anti-muggenmaatregelen zijn belangrijk in deze gebieden, zo adviseert de reizigersarts.

Inentingen die worden aanbevolen

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Argentinië aangeraden: 
- vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio)
- vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

Ook wordt voor Argentinië vaccinatie tegen gele koorts aangeraden, ongeacht verblijfsduur, maar alleen in de noordelijke en noordoostelijke bosgebieden, inclusief het gebied rond de Iguacu watervallen. Zie gele koorts kaart Zuid-Amerika.

ambassades
Ja

ambassades

Adres Nederlandse en Belgische vertegenwoordiging in Argentinië

Nederlandse Ambassade
Puerto Madero, Edificio Porteño II
Olga Cossenttinie 831 - Piso 3 y 4
C1107BVA - Buenos Aires

Tel nr. 00-54-11-4338-0050
Fax: 00-54-11-4338-0060/70

E-mail: bue@minbuza.nl

Website: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/argentinie

Belgische Ambassade
Defensa, 113 - piso 8
C 1065AAA Buenos Aires - Argentina

Tel nr. + (54) (11) 4331.00.66 à/tot 69
Fax + (54) (11) 4331.08.14

Website: www.diplobel.org/argentina

visumplicht
Nee

visumplicht

Reisdocumenten voor Argentinië

Voor Argentinië heb je nodig:

- Een paspoort dat bij aankomst in Argentinië nog minimaal 3 maanden geldig is

Visuminformatie Argentinië

Nederlanders en Belgen hebben, voor een toeristisch verblijf van minder dan 90 dagen in Argentinië, geen visum nodig.

Let op!

Visumvoorwaarden veranderen regelmatig. Neem daarom ruim voor je geplande vertrek contact op met de Ambassade van Argentinië voor de actuele visuminformatie.

Adressen ambassade van Argentinië in Nederland en België

Nederland:
Ambassade Argentinië
Javastraat 20
2585 AN Den Haag

Tel nr. 070-3118411
Fax: 070-3118410

E-mail: epbaj@mrecic.gov.ar

Website: http://www.epbaj.mrecic.gov.ar

België:
Ambassade Argentinië

Louizalaan 225
1050 Elsene

Tel nr. 02 647 78 12
Fax: 02 647 93 19

Website: http://www.embargentina.be

valuta
Argentijnse Peso

Valuta

Valuta

De munteenheid van Argentinië is de Argentijnse Peso (ARS). De peso is onderverdeeld in 100 centavos en wordt uitgegeven in munten van 5, 10, 25 en 50 centavos en van 1 peso en biljetten van 2, 5, 10, 20, 50 en 100 peso.

Wisselen

In Argentinië kun je Euro"s omwisselen in peso bij banken en wisselkantoren.

Pinnen en creditcard

Pinnen met je pinpas met Maestro- of Cirrus-logo is in Argentinië op zeer veel plaatsen mogelijk. Niet alle banken accepteren echter internationale bankpassen.

Actuele informatie over geldautomaten in Argentinië kun je vinden op: www.mastercard.com/atmlocator en www.atmlocator.info.

feestdagen

feestdagen

Feestdagen

De belangrijkste jaarlijks op een vaste dag of in een vaste maand terugkerende feestdagen van Argentinië zijn:

Nieuwjaar 1 januari
Herdenkingsdag waarheid en rechtvaardigheid 24 maart
Malvinas Dag 2 april
Dag van de Arbeid 1 mei
Dag van de nationale vlag 20 juni
Onafhankelijkheidsdag 9 juli
Sterfdag van Generaal Jose de San Martin 20 augustus
Columbusdag 15 oktober
Kerst 25 december

 

Houd er rekening mee dat op deze data banken, winkels en overheidsgebouwen gesloten kunnen zijn.

tijdsverschil
-4, -5

tijdsverschil

Tijdsverschil

In Argentinië is het in onze winter vier uur vroeger dan in Nederland en België en in onze zomer vijf uur.

taal
Spaans

taal

De officiële taal van Argentinië is Spaans. Naast Spaans worden er in Argentinië ook inheemse talen gesproken. De belangrijkste hiervan zijn het Guaraní, dat met name in het noordoosten wordt gesproken, en het Quechua, dat met name in het noordwesten wordt gesproken.

Veel Argentijnen spreken hiernaast ook een beetje Engels. Ook met Frans en Duits kan je op sommige plaatsen terecht. Desondanks kan een Spaans woordenboekje erg handig zijn.

Trekking

Maak een trekking door de prachtige landschappen, bergen en woestijnen van Argentinië

Trekking maken

Bij o.a. het Lake District rond Bariloche en San Martin, de Sierras de Córdoba en rond Fitzroy Mountain in Los Glaciares Nationaal Park vind je werkelijk fantastische landschappen die uitemate geschikt is om per voet te verkennen.

Eten en drinken

Dineer bij een parrilla, of grill room, waar je een grote verscheidenheid aan barbecue schotels proberen op een authentieke Argentijnse manier.

Geniet van het eten en drinken.

Proef een aantal van de beste wijnen van de Nieuwe Wereld en leer over de de wijnbereidingsgeschiedenis van de regio in een traditionele bodega in Mendoza.

Leer tango dansen

Duik in het ritme van Buenos Aires en leer de tango te dansen bij één van de diverse levendige milongas (tango feesten) of ga naar een tangoshow in de hoofdstad.

Laat je verleiden om te tango te leren.

Proef bijvoorbeeld de sfeer van het San Telmo-district in Buenos Aires, met zijn vele koffieshops, antiekwinkels, tango nachtclubs en de zondagse vlooienmarkt op Plaza Dorrego.

Andes

Vergaap je aan de Andes bergketen met als hoogste piek de Aconcagua, met haar 6.995 m de hoogste berg op het westers halfrond. 

Beklim de Andes.

Het nabijgelgen standbeeld van Cristo Redentor is een beroemd monument en je hebt hiervandaan op bijna 4.000 m een prachtig uitzicht over het omringende land.

Salta

Ontdek de architectuur van het koloniale Salta alvorens een stop te maken bij de nabijgelegen ruïnes van voor de incatijd in Santa Rosa de Tasti.

Bezoek Salta

 Reis vervolgens door de dorre, overweldigende rode kloof van Quebrada de Humahuaca.

Ischigualasto National Park

Wandel rond in het Ischigualasto National Park, een woestijnvallei die ook wel bekend staat als de 'vallei van de maan'.

Wandel voor het Ischigualasto National Park.

Deze naam kreeg het vermoedelijk vanwege de opvallende rotsvormingen en de fossielen van zo'n 180 miljoen jaar geleden, die er later zijn gevonden.

Buenos Aires

Proef de sfeer van het San Telmo-district in Buenos Aires, met zijn vele koffieshops, antiekwinkels, tango nachtclubs en de zondagse vlooienmarkt op Plaza Dorrego.

Slenteren door Buenos Aires.

Slenter door de elegante wijk Recoleta in de hoofdstad. De wijk is beroemd vanwege zijn Cementerio de La Recoleta (waar vele leden van de Argentijnse elite liggen begraven) en het beroemde Museo Nacional de Bellas Artes.

 De hoofdstad van Argentinië heeft ook een reputatie hoog te houden als winkelparadijs.

Skieën

Ga skieën op de oostelijke hellingen van de Andes.

Skieën op de Andes.

Over het algemeen is het skiseizoen van mei tot september. Bariloche is de oudste en het best-uitgeruste ski-oord, hoewel je bij Las Leñas ook zeer goede voorzieningen vind.

Outdoor

Ga raften op de stroomversnellingen van de Manso, in de buurt van Bariloche, de Atuel, in de buurt van San Rafaël of de Juramento Rapids bij Salta.

Paard rijden door Salta.

En trek te paard over de dorre, rosegekleurde bergen rond Salta in het uiterste noordwesten van Argentinië.

WTC

Go local, met je camera op zoek naar tribale stammen

De meest verre uithoeken van de wereld bezoeken. Slapen in hutjes van de lokale stam of de massale slacht van...

Go local, met je camera op zoek naar tribale stammen

Argentinië als test voor motorreis Zuid-Amerika

Plannen voor een motorreis door Zuid-Amerika? Riding reporter Daniëlle Boelens tipt Argentinië als 'testland'!

Argentinië als test voor motorreis Zuid-Amerika

Drone boven Antarctica

Drie mannen, één zeilboot en een drone met camera in Antarctica. Eén woord: wow! 

Drone boven Antarctica

Reizen is...

De Australische reisorganisatie Intrepid Travel bestaat dit jaar 25 jaar en om dat te vieren vroegen ze Daniel Klein en Mirra...

Reizen is...

Huwelijksreis door Argentinië

De meeste mensen denken bij huwelijksreizen meteen aan luxe hotels op tropische bestemmingen als Mauritius of de Malediven, maar je...

Huwelijksreis door Argentinië

Zoektocht naar de mooiste skatefoto's

Andrew Norton is een multimeadia verhalenverteller uit Canada. In zijn project de Photographer Series maakt hij een aantal portretten van...

Zoektocht naar de mooiste skatefoto's

Reizen argentinie

Rondreis Patagonië en Paaseiland

Rondreis Patagonië en Paaseiland

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Patagonië en Paaseiland ontdek je het zuidelijke deel van Argentinië en Chili. Hier wandel je langs gletsjers, azuurblauwe meren, besneeuwde bergtoppen en de indrukwekkende rotspieken in het natuurpark Torres del Paine. Je bezoekt de meest zuidelijke stad ter wereld, Ushuaia. Op het vulkanische Paaseiland kun je met eigen ogen het mysterie van de Moai beelden aanschouwen. Hoe zijn de Polynesiërs erin geslaagd deze gigantische stenen hoofden over het eiland te verplaatsen? Een reis door het geïsoleerde Patagonië en Paaseiland geeft je het gevoel alleen op de wereld te zijn.

land argentinie
aanbieder Sawadee
prijs vanaf €4998,00
reisduur 34 dagen
Familiereis ARGENTINIË EN BRAZILIË AVONTUUR - 21 dagen; Kaaimannen en dolfijnen

Familiereis ARGENTINIË EN BRAZILIË AVONTUUR - 21 dagen; Kaaimannen en dolfijnen

Deze familiereis brengt het beste van Latijns Amerika samen! De twee mooiste steden: het mondaine Buenos Aires en de goudgele stranden van bruisend Rio de Janeiro. De mooiste stranden bij kleurrijk Paraty en natuurlijk in ecoparadijs Ilha Grande. Tussendoor bezoek je de grootste watervallen ter wereld, bij Foz do Iguaçu. In de Pantanal kom je misschien wel oog in oog te staan met kaaimannen en capibara’s!

land argentinie
aanbieder Koningaap
prijs vanaf €2995,00
reisduur 21 dagen
Rondreis Argentinië, Bolivia en Peru

Rondreis Argentinië, Bolivia en Peru

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Argentinië, Bolivia en Peru wandel je door spectaculaire landschappen met felgekleurde rotspartijen, trek je over uitgestrekte hoogvlaktes en maak je kennis met de Indianenbevolking. We maken een tweedaagse tocht over de uitgestrekte Uyuni-zoutvlakte en bezoeken indrukwekkende ruïnes van het oude Incarijk, met als hoogtepunt Machu Picchu. Deze rondreis is een unieke kennismaking met de cultuur en natuur van het Andesgebied.

land argentinie
aanbieder Sawadee
prijs vanaf €3598,00
reisduur 31 dagen
18-d privé rondreis Meren & Gletsjers van Patagonië

18-d privé rondreis Meren & Gletsjers van Patagonië

Argentinië en Chili zijn in razend tempo topbestemmingen van Zuid-Amerika geworden. Ontdekt u zelf tijdens deze schitterende reis waarom! U komt, na een non-stop vlucht met KLM vanuit Amsterdam, aan in Buenos Aires, het Parijs van Zuid-Amerika. Hierna vervolgt u de reis in het merendistrict van Argentinië waar u uw huurauto in ontvangst neemt (inbegrepen in de reissom!). Verken hier de omgeving van onder andere Bariloche met zijn beboste bergen, kleurrijke meren en kristalheldere watervallen. Vervolgens neemt u een comfortabele nachtbus naar Patagonië waar u wandelingen rond El Chaltén kunt maken en het nationale park Torres del Paine in Chili bezoekt. Als absoluut hoogtepunt bezoekt u de Perito Moreno gletsjer, waar met donderend geraas tonnen ijs afbreken en in het meer storten. Deze reis laat u het mooiste zien dat het zuiden van Argentinië en Chili te bieden heeft! Huurauto U rijdt met uw reisgezelschap in een gehuurde auto categorie Compact (Chevrolet Corsa of gelijkwaardig), deze is inclusief in de reissom.  Bepaalde trajecten legt u af per openbaar vervoer, één traject wordt gedaan per comfortabele nachtbus. Een verrassende ervaring! Kleinschalige hotelsTijdens deze rondreis verblijft u veelal in kleinschalige hotels inclusief ontbijt op bijzondere locaties. De overnachting in het nationale park Torres del Paine in Chili is hier een mooi voorbeeld van, hier overnacht u in een hotel middenin in de natuur. Inclusief Wij hebben ervoor gekozen om de autohuur, het ontbijt en een roadbook met wegenkaarten op te nemen in de prijs. Ook reserveren we vanaf nu in Buenos Aires een leuke fietstour voor u! Dit scheelt weer in de uitgaven ter plaatse.

land argentinie
aanbieder Fox
prijs vanaf €3299,00
reisduur 18 dagen
15-daagse groepsrondreis Argentinië & Chili (vanaf september 2018)

15-daagse groepsrondreis Argentinië & Chili (vanaf september 2018)

Deze rondreis naar Patagonië laat u alle pracht zien van het zuiden van Argentinië en Chili. We reizen van het ‘Parijs van Zuid-Amerika’, Buenos Aires, naar  de onwaarschijnlijk mooie Perito Moreno gletsjer en de ongelooflijke rotsformaties van Torres del Paine, welke de uitlopers vormen van het immense Andes gebergte. Hierna gaan we via Punta Arenas naar  Ushuaia, de zuidelijkste stad op aarde. Zuidelijker dan Vuurland met zijn Kaap Hoorn in Argentinië kunnen we in Zuid-Amerika niet komen.  Onze Nederlandssprekende reisleiders weten alles over Argentinië en maken er voor u een geweldige reis van. Reisleider Erik zegt: Zelfs na zoveel jaren ervaring als reisleider, voel ik altijd de positieve adrenaline weer door mijn lijf stromen als mijn gasten onderweg zijn van Schiphol naar Buenos Aires. Morgen komen ze met hoge verwachtingen aan en ik wil dat hun droomreis waarheid gaat worden en ze deze reis nooit meer vergeten.  Comfortabel vervoer en hotelsDe lange afstanden worden tijdens deze reis per vliegtuig afgelegd en de overige routes per comfortabele touringcar. Eén traject doen we met een stoere roadtruck en een ander met het openbaar vervoer, u zult er versteld van staan hoe comfortabel dat is in deze landen! We verblijven in gunstig gelegen en sfeervolle driesterrenhotels op basis van logies en ontbijt. Ook verblijven we in een hostería middenin het Torres del Paine National Park, waardoor we volop kunnen genieten van de tijd die we hier zullen doorbrengen. InclusiefWij hebben ervoor gekozen om onder andere een dagexcursie in Torres del Paine NP , een stadstour in Buenos Aires én een wijnproeverij in Buenos Aires op te nemen in de prijs. Dit scheelt weer in de uitgaven ter plaatse.

land argentinie
aanbieder Fox
prijs vanaf €2899,00
reisduur 15 dagen
21-daagse groepsrondreis Argentinië - Chili - Brazilië (vanaf september 2018)

21-daagse groepsrondreis Argentinië - Chili - Brazilië (vanaf september 2018)

Deze rondreis naar Argentinië, Chili en Brazilië is er één van uitersten. In Patagonië zien we het Andes gebergte met haar indrukwekkende gletsjers, waaronder de Perito Moreno en de ongelooflijke rotsformaties van Torres del Paine. Verder naar het zuiden komen we in Vuurland, het ‘einde van de wereld’.Van een omgeving waar altijd sneeuw ligt, vliegen we terug naar Buenos Aires en reizen door naar één van de meest indrukwekkende watervallen ter wereld: Foz do Iguaçu op de grens van Argentinië en Brazilië. We sluiten deze wel heel bijzondere rondreis af in het zonovergoten en bruisende Rio de Janeiro.  Comfortabel vervoer en hotelsDe lange afstanden worden tijdens deze reis per vliegtuig afgelegd en de overige routes per comfortabele airconditioned bus. Eén traject doen we met een stoere roadtruck en twee trajecten worden uitgevoerd per openbaar vervoer, u zult er versteld van staan hoe comfortabel dat is in deze landen! We verblijven in sfeervolle toeristenklassehotels op basis van logies en ontbijt, die veelal zeer gunstig gelegen zijn. Zo verblijven we bij het nationale park Torres del Paine in Chili middenin het park!Tijdens deze rondreis bezoekt u de prachtige Perito Moreno gletsjer en maakt u een stadstour in Buenos Aires, beide zijn inbegrepen in de prijs. Uiteraard gaan we ook naar de watervallen bij Foz do Iguaçu. Dit scheelt u weer in de kosten ter plaatse.  Onze reisspecialisten staan voor u klaarHet eerste gedeelte van de rondreis wordt begeleid door onze deskundige Nederlandssprekende reisleiding. In Foz do Iguaçu wordt u door onze lokale Engelssprekende gids begeleid en in Rio de Janeiro wordt u dan weer opgewacht door een (meestal) Nederlandssprekende reisleider die u dag en nacht bij kan staan (indien de groep uit minder dan 7 personen bestaat zal dit een Engelstalige gids zijn).

land argentinie
aanbieder Fox
prijs vanaf €3699,00
reisduur 21 dagen
Argentinië - Patagonië

Argentinië - Patagonië

Wat overtreft het ontdekken van het uitgestrekte Patagonische landschap te voet? Niets! Met deze actieve wandelvakantie wandel je zes dagen door Chili’s mooiste nationale park, Torres del Paine. Je volgt hierbij het bekende W-circuit. Het landschap bestaat uit loofbomen zoals lenga en ñirre: open, lichte bossen met een soortenrijke kruidlaag. Tegen de achtergrond van intens gekleurde meren en grillige rotsformaties staan in het voorjaar grote gebieden in een vuurrode gloed door de rode bloem van de struik nothro. Aanschouw de imposante 60 meter hoge ijsmuur van de Perito Moreno gletsjer en maak een korte wandeltocht over de gletsjer. Aan de voet van de Monte Fitz Roy en Cerro Torre in het nationale park Los Glaciares maak je heerlijke dagwandelingen langs de meren Torre en De los Tres. Na het winderige en koude Ushuaia en Tierra del Fuego, zal het bruisende Buenos Aires vervreemdend overkomen, maar beslist een wereldstad om gezien te hebben!

land argentinie
aanbieder SNP
prijs vanaf €2615,00
reisduur 21 dagen
Argentinië - Noord

Argentinië - Noord

Desolate hooglandwoestijnen en imposante bergmassieven rondom Cafayate en Cachi gecombineerd met de tropische regenwouden rondom de watervallen van Iguazú. De ingrediënten voor een korte vakantie door het noorden van Argentinië. Per huurauto verkent u de Andes met diepe kloven, intens gekleurde rotsformaties, lieflijke valleien en de levendige cultuur van de hooglandindianen. U overnacht in fraaie koloniale steden als Salta en Cafayate en het prachtige dorpje Cachi. Laat het onbekende noorden van Argentinië u verrassen.

land argentinie
aanbieder SNP
prijs vanaf €1030,00
reisduur 13 dagen
Argentinië - Altiplano

Argentinië - Altiplano

Bolivia: ‘het dak van de wereld’. Daaronder ligt de bergreeks de Andes, een onherbergzame streek met meren, vulkanen en rotsen vol met ertsen, zilver en goud. In dit meest authentieke Zuid-Amerikaanse land met haar Indiaanse bevolkingsgroepen Aymara’s en Quechua’s is reizen nog een echt avontuur. Met tussenstops in Buenos Aires en Salta bouw je de reis rustig op en acclimatiseer je goed. Na Salta wordt de reis letterlijk en figuurlijk een groot hoogtepunt. Bolivia is het land van de culturele diversiteit vanwege de vele indiaanse groeperingen die er leven met haar eigen gewoontes en klederdrachten. Bezoek koloniale steden als Potosí, Sucre, de ‘witte’ hoofdstad van Bolivia en La Paz. Tupiza is het startschot voor een enerverende jeepexcursie van vier dagen langs vulkanen, rotsvalleien, geisers, warmwaterbaden en tot slot de oogverblindende witte zoutvlakte Salar de Uyuni. Deze reis ‘spice’ je met de Choro-trail, Tihuanaco of een verblijf op het Isla del Sol in het Titicacameer.

land argentinie
aanbieder SNP
prijs vanaf €1441,00
reisduur 15 dagen
Argentinië - Patagonië & Lake District

Argentinië - Patagonië & Lake District

Een rondreis door het Lake District en Patagonië langs de mooiste nationale parken in het zuiden van Chili en Argentinië. In het merengebied - ideaal om per huurauto te verkennen - rijd je vanuit Pucón en Aguas Calientes naar nationale parken als Puyehue, Villarrica en Huerquehue. Maak kennis met oeroude araucariabossen, zie besneeuwde toppen van vulkanen en geniet van de weerspiegeling van de lucht in kristalheldere meren. In Torres del Paine, Chili’s wandelparadijs, hebben zon, wind en regen een landschap gevormd dat zijn weerga niet kent. Imposante gletsjers, turkoois gekleurde gletsjermeren, een bijzondere flora en fauna, weidse uitzichten over de pampa en natuurlijk de steile granieten torens van het Paine Grande massief. In Argentinië is El Calafate de uitvalsbasis voor de bezichtiging van de imposante 60 meter hoge ijsmuur van de Perito Moreno gletsjer. Een korte wandeltocht over de gletsjer doet je beseffen hoe nietig je bent op deze immense ijsmassa. Het bruisende Buenos Aires zal vervreemdend overkomen na al het natuurgeweld. Het vormt een prachtig sluitstuk van een enerverende actieve rondreis.

land argentinie
aanbieder SNP
prijs vanaf €2245,00
reisduur 19 dagen
Argentinië - Antarctica * natuurcruise

Argentinië - Antarctica * natuurcruise

Antarctica is onmiskenbaar de laatste echte wildernis op de wereld. Het Antarctische Schiereiland en de South Shetland eilanden met indrukwekkende ijsbergen en gletsjers en de enorme aantallen pinguïns, walvissen, zeehonden en vele zeevogels, is een eldorado voor de natuurliefhebber. Met het expeditieschip de Plancius vaart u langs de grillige kusten en regelmatig gaat u met zodiacs aan land om de natuur en het wildleven optimaal te ervaren.

land argentinie
aanbieder SNP
prijs vanaf €6150,00
reisduur 11 dagen
Argentinië - Antarctica * natuurcruise

Argentinië - Antarctica * natuurcruise

Antarctica is onmiskenbaar de laatste echte wildernis op de wereld. Het Antarctische Schiereiland en de South Shetland eilanden met indrukwekkende ijsbergen en gletsjers en de enorme aantallen pinguïns, walvissen, zeehonden en vele zeevogels, is een eldorado voor de natuurliefhebber. Met het expeditieschip de Plancius vaart u langs de grillige kusten. Op enkele beschutte plaatsen gaat de Plancius enkele nachten voor anker en worden er diverse aktiviteiten aangeboden om de natuur en het wildleven optimaal te ervaren. Er wordt een tentenkamp gebouwd en u kunt langere tochten, te voet op sneeuwschoenen of met kajaks maken.

land argentinie
aanbieder SNP
prijs vanaf €6300,00
reisduur 12 dagen
Argentinië - Antarctica * natuurcruise

Argentinië - Antarctica * natuurcruise

Antarctica is onmiskenbaar de laatste echte wildernis op de wereld. Het Antarctische met indrukwekkende ijsbergen en gletsjers en de enorme aantallen pinguïns, walvissen, zeehonden en vele zeevogels, is een eldorado voor de natuurliefhebber. Met het expeditieschip de Ortelius vaar je langs de grillige kusten. Op enkele beschutte plaatsen gaat de Ortelius enkele nachten voor anker en worden er diverse activiteiten aangeboden om de natuur en het wildleven optimaal te ervaren. Je kunt kamperen en je kunt langere tochten maken, te voet of op sneeuwschoenen of kayaken.

land argentinie
aanbieder SNP
prijs vanaf €6150,00
reisduur 12 dagen