Guatemala reisinformatie voor jouw vakantie

Guatemala – Klimaat

Klimaat en beste reistijd Guatemala

Er zijn vier verschillende klimaattypes in Guatemala. In de laagst gelegen gebieden heerst een tropische klimaat. Het centrale deel van Guatemala heeft, met name op de hoger gelegen plekken, een gematigd Chinaklimaat, met natte zomers en droge winters. De kustgebieden langs de Grote Oceaan (de Pacific Coast) en de gebieden direct grenzend aan Mexico en de Caribische Zee hebben een mengelmoes van een tropisch savanneklimaat en een tropisch moessonklimaat. Het klimaat van Guatamala is het hele jaar geschikt voor een reis.

De temperaturen zijn eerder afhankelijk van de hoogteverschillen, dan van de tijd van het jaar, variërend tussen de twintig in het hoogland tot zo’n dertig graden aan de kusten.

Er zijn maar twee seizoenen: de regentijd en de droge tijd. De droge tijd duurt van half november tot en met half mei, en het regenseizoen duurt van half mei tot en met half november. In het regenseizoen staat alles prachtig in bloei en is het veel groener. De ochtenden zijn meestal mooi zonnig, waarna het ’s middags tot een bui kan komen die alles lekker afkoelt.