Namibië reisinformatie voor jouw vakantie

Namibië – Klimaat

Klimaat van Namibië

Als je van plan bent om naar Namibië te reizen, is het belangrijk om bekend te zijn met het klimaat van het land. Namibië heeft een overwegend droog en woestijnachtig klimaat, met grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht. Hieronder vind je een overzicht van het klimaat en de gemiddelde temperaturen per stad in Namibië.

Stad Jan Apr Jul Okt
Windhoek 28°C 26°C 20°C 27°C
Swakopmund 22°C 20°C 16°C 19°C
Etosha 34°C 32°C 26°C 33°C
Lüderitz 20°C 18°C 15°C 18°C

Het klimaat van Namibië wordt gekenmerkt door weinig neerslag en grote temperatuurverschillen. Overdag kunnen de temperaturen in de woestijngebieden oplopen tot boven de 40°C, terwijl de temperaturen ’s nachts sterk kunnen dalen. De kustgebieden kennen over het algemeen mildere temperaturen door de invloed van de koude Benguela-stroming.

De zomermaanden (december tot februari) zijn over het algemeen warm tot heet, met gemiddelde temperaturen van rond de 30°C. In de wintermaanden (juni tot augustus) kunnen de temperaturen dalen tot rond de 15°C, vooral in de woestijngebieden.

Houd er rekening mee dat het klimaat in Namibië sterk kan variëren, afhankelijk van de regio en het seizoen. Het is altijd verstandig om het weerbericht en lokale klimaatinformatie in de gaten te houden tijdens je reis naar Namibië.