Namibië reisinformatie voor jouw vakantie

Namibië – Valuta

Geldzaken in Namibië: Valuta, Pinnen en Betalen

Als je naar Namibië reist, is het handig om op de hoogte te zijn van de geldzaken in het land. Bij Reisbijbel begrijpen we dat het belangrijk is om te weten hoe je kunt betalen en welke valuta wordt gebruikt. Hieronder vind je handige informatie over geldzaken in Namibië.

Valuta

De officiële valuta van Namibië is de Namibische dollar (NAD). Daarnaast wordt de Zuid-Afrikaanse rand (ZAR) ook geaccepteerd als betaalmiddel. Het is handig om zowel Namibische dollars als Zuid-Afrikaanse rand bij je te hebben, aangezien beide valuta veel worden gebruikt in het land.

Pinnen

Het is mogelijk om in Namibië geld te pinnen bij geldautomaten, die te vinden zijn in steden en toeristische gebieden. Zorg ervoor dat je een pinpas hebt die wereldwijd geaccepteerd wordt. Houd er rekening mee dat niet alle geldautomaten buitenlandse kaarten accepteren, dus het is raadzaam om meerdere betaalopties achter de hand te hebben.

Betalen

In Namibië kun je doorgaans betalen met contant geld en creditcards. Creditcards worden geaccepteerd in de meeste hotels, restaurants en grote winkels. Zorg er wel voor dat je altijd wat contant geld bij je hebt voor kleine uitgaven en in afgelegen gebieden waar mogelijk geen betaalautomaten zijn.

Het is raadzaam om voor vertrek bij je bank na te gaan of je bankpas en creditcard geschikt zijn voor gebruik in Namibië. Informeer ook naar eventuele kosten die in rekening worden gebracht voor transacties in het buitenland.

Houd er rekening mee dat fooien in Namibië gebruikelijk zijn, vooral in restaurants, hotels en voor gidsen tijdens rondleidingen. Het is gebruikelijk om ongeveer 10% van de totale rekening als fooi te geven, maar dit is natuurlijk naar eigen inzicht.

Met deze informatie over geldzaken in Namibië kun je goed voorbereid op reis gaan. Geniet van je verblijf en een zorgeloze vakantie in dit prachtige land!