Namibië reisinformatie voor jouw vakantie

Namibië – Vaccinatie

Vaccinatie advies voor Namibië volgens de GGD

Als je van plan bent om naar Namibië te reizen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van het vaccinatie advies van de GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdienst). Bij Reisbijbel begrijpen we dat gezondheid en veiligheid prioriteiten zijn bij het plannen van je reis. Hieronder vind je het aanbevolen vaccinatie advies voor Namibië.

Verplichte vaccinaties:

  • Gele koorts: Een gele koorts vaccinatie is verplicht als je Namibië binnenkomt vanuit een land waar gele koorts voorkomt. Zorg ervoor dat je je vaccinatiebewijs bij je hebt.

Aanbevolen vaccinaties:

  • Hepatitis A: Hepatitis A is een besmettelijke leverziekte die wordt overgedragen via voedsel en water. Het wordt sterk aanbevolen om je te laten vaccineren tegen Hepatitis A voordat je naar Namibië reist.
  • Tyfus: Tyfus is een bacteriële infectie die wordt veroorzaakt door besmet voedsel en water. Een vaccinatie tegen tyfus wordt aanbevolen, vooral als je van plan bent om in eenvoudige accommodaties te verblijven of lokaal voedsel te proeven.
  • DTP (Difterie, Tetanus, Polio): Zorg ervoor dat je vaccinaties tegen difterie, tetanus en polio up-to-date zijn. Deze ziekten worden verspreid door bacteriën en kunnen ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken.
  • Meningitis: Meningitis is een infectie van de hersenvliezen. Hoewel het risico laag is, wordt vaccinatie aanbevolen voor bepaalde reizigers, zoals bij langdurig verblijf in Namibië of contact met de lokale bevolking.
  • Rabiës: Rabiës is een dodelijke virale infectie die wordt overgedragen door dierenbeten, met name honden en vleermuizen. Overweeg een rabiës vaccinatie als je van plan bent om veel tijd door te brengen in de natuur of in contact te komen met dieren.
  • Malaria: Namibië heeft gebieden waar malaria voorkomt. Het is belangrijk om malariaprofylaxe (anti-malariamedicatie) te nemen volgens de aanbevelingen van de GGD. Daarnaast is het essentieel om muggenwerende maatregelen te nemen, zoals het dragen van lange mouwen, gebruik van muggenwerende middelen en slapen onder een klamboe.

Let op: Dit is een algemeen advies. Raadpleeg altijd een medisch professional of de GGD voor persoonlijk advies, afgestemd op jouw gezondheidssituatie en reisplannen.

Reisbijbel wenst je een gezonde en veilige reis naar Namibië!