Handbagage koffer zonder wieltjes: het kan!

Slimme Reistips
handbagage tip
Een handbagage koffer, die heeft toch altijd wieltjes? Welnee, dat is zeker niet nodig. En als je rondreist, is een hardshell koffer vaak erg onhandig. De Adventure Backpack van CabinZero combineert een rugzak en overzichtelijke reistas!
Tekst: Wino

Het grootste risico voor een handbagage koffer: je stopt er teveel in en je tas wordt te zwaar. En dat betekent bijbetalen bij het inchecken. Want handbagage moet niet alleen aan formaat-eisen voldoen, je tas mag ook niet te zwaar zijn. Op wieltjes merk je overgewicht niet zo snel, op je rug wel! Reden om een handbagage koffer te testen die is vermomd als zachte koffer én vervolgens ook nog een backpack blijkt.

Handbagage koffer Adventure Frankrijk

Handbagage met of zonder wielen

Rolkoffertjes op wieltjes, je ziet op Schiphol en in steden iedereen er mee lopen. Dan zullen ze vast en zeker handig zijn als handbagage koffer? Maar rolkoffers hebben één groot nadeel: je moet ze altijd vasthouden. Zeker in het openbaar vervoer, bijvoorbeeld van de luchthaven naar het centrum van een wereldstad, kan je je koffer niet uit oog verliezen.

Met een rugzak heb je dat probleem niet. Die draag je op je rug, doe je desnoods op slot en is zo een stuk praktischer. Maar een ouderwetse rugzak is weer niet altijd even handig om spullen terug te vinden. Stapelen in de hoogte, en dan net de spullen onderin nodig hebben, je kent het wel. De CabinZero Adventure Backpack blijkt dat probleem op te lossen: het eigenlijk een rugzak die opent als een koffer.

Handbagage tas hotel

Hoofdvak en veel ritszakjes

Er zit net als bij een koffer één groot hoofdvak in de rugzak, zodat je voldoende kleding voor een paar dagen in kan meenemen. Je kan het vak helemaal openritsen zodat je goed bij je spullen kan. Daarnaast is er een vak voor laptops van maximaal 17 inch. Maak je het hoofdvak open, dan is het trouwens wel handig je laptop uit de tas te halen, die belemmert anders het openzetten van de liggende tas.

Extra handig is dat je het hoofdvak ook goed kan bereiken als je de tas omhoog zet. Je ritst het dan een stukje open, en kan bijvoorbeeld je toilettas of een extra trui of vest onderweg snel pakken! Het voorvak is geschikt voor je paspoort, sleutels en andere kleinere spullen die je overzichtelijk, maar veilig wil wegstoppen. In alle flappen zitten ritszakjes, dus je hebt geen losse organizers nodig!

tas staand

Travel light

Veel reizigers kiezen een harde rolkoffer als handbagage. CabinZero kiest juist voor een zachte buitenkant. Wél waterafstotend uiteraard, handig tijdens een wandeling in de regen, en de Adventure Pack is er zelfs in helemaal waterdichte versie. Fijn als je een trekking maakt in het regenwoud of tijdens de regentijd. En daarmee komen we bij de inzet van deze tas: alleen voor stedentrips of ook voor verre reizen? Steeds meer reizigers, ook Reisbijbel, kiezen ervoor om zo licht mogelijk te reizen.

Want ook als je voor langere tijd naar een verre bestemming reist, heb je maar weinig nodig. Zeker in Azië of Afrika weet je welk weer je kan verwachten, en wassen kan onderweg altijd wel ergens. Dan blijkt een rugzak als handbagage extra handig. Want maak je een korte hike of zelfs een meerdaagse trekking door bijvoorbeeld de jungle? Ook dan is de Adventure back je reismaat!

De schouderbanden zijn immers goed instelbaar en door de heupgordel kan je het gewicht goed verdelen tijdens het lopen. Je hebt voldoende ruimte voor je bagage en aan de zijkant van de tas zit een zakje voor je drinkfles. Tip: maak je fles vast aan de tas, zodat je hem onderweg niet verliest. Bij Doppers kan je een karabine aan je fles verbinden.

CabinZero of een ander merk?

CabinZero is nog niet zo’n bekend tassenmerk in Nederland als bijvoorbeeld Eastpak, Samsonite of Eagle Creek en ze richten zich dus specifiek op tassen en koffers met handbagage formaat. Geen slecht plan, merkt Reisbijbel.

Bijvoorbeeld de Transverz tassen van Eastpak zijn dan wel ideaal als je met een jong gezin reist én maar één tas mee op vliegreis wil nemen. Of wanneer je op wintersport veel grotere kledingstukken (zoals je skibroek) mee moet nemen. Maar een eigen tas per persoon is ook met grotere kinderen erg handig. Zeker als je meerdere kamers moet boeken, is het fijn dat ze hun eigen spullen bij de hand hebben. En: alleen reizen met handbagage dwingt tot keuzes. Ook fijn met puberdochters…!

Cabin Max waterdicht

Reisbijbel test met CabinZero

CabinZero is dus een Brits merk en helemaal ingesteld op de bagagevakken van de meeste vliegmaatschappijen. De tassen blijken van zeer goede kwaliteit. Reisbijbel testte ze op meer dan 10 vluchten, vele auto-, taxi- en busritten, ferry’s in allerlei soorten en maten. De ritsen werken goed en een regenbui is geen enkel probleem. Met de duurzaamheid zit het dus wel goed.

De tassen hebben ook allemaal een trackingsysteem, waarmee luchtvaartmaatschappijen hem aan jou kunnen koppelen, mocht er onderweg iets mis gaan. En wist je dat je bij schade aan je bagage tijdens je vlucht sowieso achteraf een claim kan indienen?

Waterdichte rugzak

En ga je bijvoorbeeld raften of een kanotocht maken? Dan is de volledig waterdichte rugzak van CabinZero een aanrader om extra in je handbagage koffer te stoppen. Deze kan je heel klein oprollen en dus als extra tasje meenemen. Hij is niet fijn genoeg om een hele dag mee te lopen als je zwaardere spullen als eten mee wil nemen, maar ideaal om reservekleding, apparatuur en eten droog te houden!