Lange overstap vliegveld: boek een transithotel

Slimme Reistips
Lange overstap vliegveld: boek een transithotel
Heb je een lange overstap op het vliegveld? Dan kan je vaak een trip naar de stad bij het vliegveld regelen, of je boekt een transit-hotel op de airport!

Een lange overstap op het vliegveld, dat hangt soms samen met een aantrekkelijke ticketprijs. Zeker als je met kinderen reist, is het snel de vraag of zo’n aanbieding de overstaptijd waard is. Reisbijbel hakte vaker met dit bijltje en kiest steevast voor een zogenaamd transithotel! Zo regel je dat.

Echt lang wachten: boek een hotel

Naar Azië vlieg je steeds vaker via Dubai of Qatar en vluchten naar Afrika maken een tussenstop in Istanbul. KL, oftewel Kuala Lumpur en Changi in Singapore zijn altijd al bekende transit-airports. Zijn ingesteld op overstappers en hebben dus fijne hotels binnen de douane-grenzen. Je hoeft dan dus niet door de douane en hebt geen gedoe met visa. Want hoeveel tijdzones je ook passeert, en hoe makkelijk je ook slaapt in een vliegtuig, een paar uur slapen is altijd goed om een lange overstap te overbruggen.

Transithotel Doha

Het Oryx Hotel op het internationale Hamad vliegveld van Doha heeft zelfs een zwembad en je kan er sporten. Het is flink aan de prijs, maar dan ook erg luxe. Het hotel is dus achter de paspoortcontrole en alleen toegankelijk voor reizigers.

Transithotel Dubai

In Dubai heb je voor je lange overstap binnen de douane een perfecte wachtplek: de Sleep ’n Stay Lounge in terminal 3. Je betaalt per uur en kan zo vanaf 49 euro al een dagdeel boeken in een slaapkamer, lees: slaapbox. Tamelijk goedkoop, zeker als je uitrekent wat je anders uitgeeft tijdens het wachten. Bedenk wel dat je hier niet kan douchen, tenminste dat is niet inbegrepen in de prijs, maar kan even verderop wel.

Tegenover het hotel is ook een Holiday Inn, als je het niet erg vindt om tijdens je lange overstap door de douane te gaan, bespaar je hier wat geld mee. Je hebt dan bovendien een eigen badkamer en kan met de transfer van het hotel op en neer naar het vliegveld.

Transithotel Kuala Lumpur

Reisbijbel stapte hier al vaak over en sliep er ook meerdere keren met de junior reporters. Dit is het walhalla voor vliegveld-slapers. Bekijk wel even goed of je een hotel binnen of buiten het internationale vliegveld boekt. Maak je een foutje, dan is het geen drama, je krijgt dan net als Reisbijbel al eens overkwam een gratis visumstempel en maakt een ritje met de supersnelle trein naar het lokale vliegveld.

De verschillende varianten van Sama Sama transithotels op Kuala Lumpur Airport zijn prima, reken op een kleine kamer, schoon, maar best gehorig. Je kan er even lekker douchen en bijkomen. Het ontbijt stel weinig voor, maar je kan er wel koffie krijgen. Het grote hotel met zwembad is buiten de paspoortcontroles, maar je kan er wel zwemmen. Ideaal dus als je als echte koopjesjager een overstap van misschien wel twaalf uur hebt.

Transithotel Changi

Ook in Singapore is het aanbod van transithotels binnen de douane groot. Je kan er weer een kamer voor een paar uur boeken, of een hele dag. Met of zonder eigen douche, de keuze is aan jou. Je kan er ook een bank reserveren in de transit-lounge twee, waar je meteen een massage bij krijgt!

Naar Azië vlieg je steeds vaker via Dubai of Qatar en vluchten naar Afrika maken een tussenstop in Istanbul. KL, oftewel Kuala Lumpur en Changi in Singapore zijn altijd al bekende transit-airports. Zijn ingesteld op overstappers en hebben dus fijne hotels binnen de douane-grenzen. Je hoeft dan dus niet door de douane en hebt geen gedoe met visa. Want hoeveel tijdzones je ook passeert, en hoe makkelijk je ook slaapt in een vliegtuig, een paar uur slapen is altijd goed om een lange overstap te overbruggen. Transithotel Doha Het Oryx Hotel op het internationale Hamad vliegveld van Doha heeft zelfs een zwembad en je kan er sporten. Het is flink aan de prijs, maar dan ook erg luxe. Het hotel is dus achter de paspoortcontrole en alleen toegankelijk voor reizigers. Transithotel Dubai In Dubai heb je voor je lange overstap binnen de douane een perfecte wachtplek: de Sleep 'n Stay Lounge in terminal 3. Je betaalt per uur en kan zo vanaf 49 euro al een dagdeel boeken in een slaapkamer, lees: slaapbox. Tamelijk goedkoop, zeker als je uitrekent wat je anders uitgeeft tijdens het wachten. Bedenk wel dat je hier niet kan douchen, tenminste dat is niet inbegrepen in de prijs, maar kan even verderop wel. Tegenover het hotel is ook een Holiday Inn, als je het niet erg vindt om tijdens je lange overstap door de douane te gaan, bespaar je hier wat geld mee. Je hebt dan bovendien een eigen badkamer en kan met de transfer van het hotel op en neer naar het vliegveld. Transithotel Kuala Lumpur Reisbijbel stapte hier al vaak over en sliep er ook meerdere keren met de junior reporters. Dit is het walhalla voor vliegveld-slapers. Bekijk wel even goed of je een hotel binnen of buiten het internationale vliegveld boekt. Maak je een foutje, dan is het geen drama, je krijgt dan net als Reisbijbel al eens overkwam een gratis visumstempel en maakt een ritje met de supersnelle trein naar het lokale vliegveld. De verschillende varianten van Sama Sama transithotels op Kuala Lumpur Airport zijn prima, reken op een kleine kamer, schoon, maar best gehorig. Je kan er even lekker douchen en bijkomen. Het ontbijt stel weinig voor, maar je kan er wel koffie krijgen. Het grote hotel met zwembad is buiten de paspoortcontroles, maar je kan er wel zwemmen. Ideaal dus als je als echte koopjesjager een overstap van misschien wel twaalf uur hebt. Transithotel Changi Ook in Singapore is het aanbod van transithotels binnen de douane groot. Je kan er weer een kamer voor een paar uur boeken, of een hele dag. Met of zonder eigen douche, de keuze is aan jou. Je kan er ook een bank reserveren in de transit-lounge twee, waar je meteen een massage bij krijgt!

Citytrip tijdens je overstap

Wanneer is een overstap lang? Misschien vind je een overstap van vier uur al lang, maar dan moet je je Nederlandse mentaliteit op reis even thuislaten. Zeker als je een intercontinentale vlucht maakt, is de kans groot dat je eens een paar uur moet wachten. Om de tijd te doden tijdens zo’n overstap, verzamelden we al eens veel tips om de overstaptijd op het vliegveld goed te benutten. Ga bijvoorbeeld zwemmen of regel een stadstour.

Transit-visum

Voor een aantal landen heb je een visum nodig voor zo’n dagtrip. Maar bijvoorbeeld China heeft een speciale 72-uur visavrije transitpolicy. Hierbij mogen passagiers uit 53 landen tot 72 uur achttien verschillende Chinese luchthavens verlaten zonder visum China. Het enige wat je hoeft te doen om zo je overstap goed te benutten, is een Arrival/Departure Card in te vullen die je in het vliegtuig krijgt.

Ook in Dubai kan je makkelijk de stad in. Daarvoor hoef je namelijk geen visum te betalen, je krijgt er een visum-on-arrival. In Turkije (Istanbul) is dat anders, check de visumvereisten voor Turkije.

Lange overstap vliegveld: boek een transithotel

Nachtje slapen bij Schiphol of Brussel

Ook bij ons eigen Schiphol kan het fijn zijn een hotel te boeken. Je hebt dan misschien geen lange overstap, maar misschien wel een vroege vlucht! De trein rijdt niet altijd vroeg, en zeker als je je auto wil parkeren, kan het goedkoper zijn een nachtje in een hotel bij Schiphol te boeken, met parkeerplaats!

Ook rond luchthaven Zaventem in Brussel en luchthaven Dusseldorf zijn er volop aanbiedingen om parkeren en slapen te combineren. Bij Dusseldorf kosten de hotels vaak maar een paar tientjes per nacht.