Reisbijbel

U bevindt zich hier:Home>Reistips>Rechter- of linkerhand? Wees je ervan bewust!
TwitterFacebookYoutubePinterestInstagram

Rechter- of linkerhand? Wees je ervan bewust!

Geschreven door  Reisbijbel

Gebruik in Islamitische landen, Hindoestaanse landen en de Boeddhistische landen in Zuid-Oost Azië je rechterhand om iemand een hand mee te geven, om mee te eten en om voorwerpen die aangereikt worden aan te pakken.

In al deze landen wordt de linkerhand namelijk als onrein beschouwd, omdat die wordt gebruikt bij het toiletbezoek. Iemand met de linkerhand een hand geven wordt in deze landen als een grove belediging gezien!

In sommige landen of streken (zoals Bali) is het zelfs erg onbeleefd om dingen met je onreine linkerhand aan te wijzen.  Ga je dus naar India, de Islamitische landen in Afrika of het Midden-Oosten of naar Zuid-Oost Azië wees je dan bewust van de hand waarmee je dingen doet. 

YouTube-iconVolg ons Facebook!

  • reportages

  • vliegtickets

  • bijzonderbestemmingen

  • lofoten videoOp auto-avontuur in IJslandSocialmedia-reis door Zuid Amerika

    Rondreis door Togo en Beninfoto-video/video-s/de-terugreis

  • reisoranisatie-logos

Rondreis Sumatra, Java en Bali (Wina Holiday Villa)

162
€ 1699.00
Vlieg/busreis Indonesië incl. ontbijt met o.a. Medan, Tobameer, Bukittinggi, Jakarta, Borobodur tempel, Bromo vulkaan en Bali

16 daagse rondreis Java Bali met Garuda Indonesia

Id Jav Rijstvelden2 B
€ 1289.00
Tijdens deze schitterende 16-daagse rondreis door Indonesië ziet u alle hoogtepunten van Java en brengt u onder andere een bezoek aan Bandung, Borobudur en Jogjakarta en kunt u een spectaculaire excursie ...