Reisbijbel

U bevindt zich hier:Home>Reistips>Rechter- of linkerhand? Wees je ervan bewust!
TwitterFacebookYoutubePinterestInstagram

Rechter- of linkerhand? Wees je ervan bewust!

Geschreven door  Reisbijbel

Gebruik in Islamitische landen, Hindoestaanse landen en de Boeddhistische landen in Zuid-Oost Azië je rechterhand om iemand een hand mee te geven, om mee te eten en om voorwerpen die aangereikt worden aan te pakken.

In al deze landen wordt de linkerhand namelijk als onrein beschouwd, omdat die wordt gebruikt bij het toiletbezoek. Iemand met de linkerhand een hand geven wordt in deze landen als een grove belediging gezien!

In sommige landen of streken (zoals Bali) is het zelfs erg onbeleefd om dingen met je onreine linkerhand aan te wijzen.  Ga je dus naar India, de Islamitische landen in Afrika of het Midden-Oosten of naar Zuid-Oost Azië wees je dan bewust van de hand waarmee je dingen doet. 

YouTube-iconVolg ons Facebook!

  • reportages

  • vliegtickets

  • bijzonderbestemmingen

  • lofoten videoOp auto-avontuur in IJslandSocialmedia-reis door Zuid Amerika

    Rondreis door Togo en Beninfoto-video/video-s/de-terugreis

  • reisoranisatie-logos

India Rajasthan forten en paleizen

Raj04
€ 1498.00
Rajasthan is de meest kleurrijke deelstaat van India. Het is bezaaid met forten en paleizen en roept herinneringen op aan de sprookjes van Duizend-en-één-nacht. In Jodhpur, de blauwe stad, torent het imposante ...

21 daagse rondreis India Nepal met Austrian Airlines

In Vns Ganges6 B
€ 1719.00
Deze zeer uitgebreide, onvergetelijke rondreis door India en Nepal brengt u onder andere naar Delhi, Jaipur, Agra met de beroemde Taj Mahal, de erotische tempels van Khajuraho en de meest heilige stad ...