Slimme hacks om je koffer in te pakken

lifehacksvoorkoffers

Slimme Reistips

Je koffer inpakken is hoe dan ook altijd even een klein stress-momentje. Met deze lifehacks wordt inpakken net wat minder gedoe.

tekst Fleur Besters

Een koffer inpakken, hoe vaak je ook reist, het kost altijd even tijd. Maar, met wat slimme lifehacks gaat het inpakken voor je reis al een stuk beter.

Inpaklijst

Een vaste paklijst maakt inpakken een stuk meer relaxed. En het leukste: je hoeft er zelf amper iets voor te doen. Er zijn namelijk allerhande apps die op weg helpen. Reisbijbel gebruikt bijvoorbeeld GetPacked, een app van nog geen 2,50, waarmee je voor iedere soort reis en bestemming een paklijst genereert. Je kan de lijst delen, ideaal als je samen inpakt. Zo vergeet je nooit meer die handige tool of de knuffel van je kinderen. Mag je zo'n makkelijke oplossing wel een lifehack noemen?


Altijd ingepakt

Waarom zou je je vakantiespullen niet ingepakt houden? Check na je reis welke spullen je ook thuis verwacht te gebruiken, en pak de rest na het wassen of schoonmaken gewoon weer in. Zet duidelijk op de doos wat erin zit, en zo heb je voor je wintersportreis of tropische trip de klamboe, sarong of thermoleggings meteen bij de hand. Kleine verpakkingen van bijvoorbeeld malariatabletten of diarree-remmers stop je in plastic zakjes. Schrijf wat erin zit.

 Juiste koffer

Kijk eens kritisch naar alle tassen en koffers in huis. Bedenk welke echt voldoet en koop desnoods één keer een echt goede koffer en geef de rest weg. Dat mag natuurlijk een simpele tas zijn, maar het loont ook om eenmaal te investeren in een kwalitatief goede koffer, zoals de Samsonite koffers bij bagageonline. Kies er een die niet al te groot is, want je hebt op reis (thuis trouwens ook :-)) minder nodig dan je denkt. Vraag je af welke kleding je als eerste aan wilt doen, en kies dan nog twee setjes extra.


Rol op

Heb je eenmaal een fijne tas gevonden, rol je kleding dan op in je bagage zodat het minder kreukt. Je kan ook kleine compressiezakjes gebruiken, zowel te koop van duurdere merken, als bij de Decathlon.


Badmuts om je schoenen

De stelregel is: de zwaarste schoenen draag je onderweg, de andere neem je mee in je tas. Doe er een badmuts om (bijvoorbeeld zo'n wegwerp-exemplaar uit het hotel van je vorige trip), zodat de rest van je spullen schoon blijft.Kinderspeeltjes

Reis je met jonge kinderen? Verzamel dan in een klein doosje of tasje alle kleine speeltjes die ze door het jaar heen krijgen. Denk aan de inhoud van een surprise-ei, gratis speeltjes van supermarkten, tolletjes of balletjes. Op vakantie is het ineens 'nieuw' speelgoed en het geeft niet als er iets kwijt raakt. Er zijn ook veel reisspelletjes te koop, die weinig ruimte innemen.


Altijd meenemen

In die doos die altijd klaar staat voor je eerstvolgende reis, moet je een paar super handige dingen bewaren. Denk aan afsluitbare plastic zakjes, blarenpleisters, kleine tube zonnebrand, een zaklampje en je... paspoort! Check vooral ook op tijd of deze niet verlopen is, en of je vaccinaties nodig hebt!