Gemakkelijke kleding voor in ‘t vliegtuig

Kleding vliegveld

Slimme Reistips

Het mag duidelijk zijn: een joggingpak voor in het vliegtuig is echt niet nodig om comfortabel te reizen. Maar wat is wel handig als je enkele uren tot misschien wel twaalf uur of meer in een vliegtuigstoel zit?

tekst Fleur Besters

Gemakkelijke kleding voor in het vliegtuig, hoe doen sommige reizigers dat toch? En hoe zorg je dat je kleding niet alleen makkelijk, ook ook handig is. Wie vaak vliegt weet immers dat je onderweg zo min mogelijk extra bagage bij je moet hebben. Een kleine tas is dus ideaal als handbagage op een lange reis, waar je dan ook echt alles in kwijt kan.
Omdat je op het vliegveld je paspoort en instapkaart geregeld moet laten zien, is het handig deze dichtbij je te dragen. Dat is dus meteen tip één: zorg voor een vest of jasje met betrouwbare zakken, bijvoorbeeld een van Parajumpers. Want of je nu naar een warm of frisser land vliegt, een vest of jasje is altijd fijn. En dat kan je dan maar het beste meteen onderweg dragen, scheelt weer ruimte in je tas.

 

Gemakkelijke kleding

Soms zie je ze: passagiers die na urenlange vluchten uitstappen alsof ze net thuis de badkamer uit zijn gelopen om naar een zakenlunch te gaan. Jouw haar is ondertussen statisch, je kleding gekreukt en met een beetje pech heeft een kind/de oudere dame naast je (echt gebeurd!) of jijzelf over je broek geknoeid met vliegtuigeten of een drankje. Een paar tips om deze drama's te voorkomen zijn er wel. Neem in ieder geval altijd tandpasta en een tandenborstel mee. Koop een klein tubetje tandpasta of tabletjes, zodat je geen gedoe krijgt bij de douane.Schoenen in het vliegtuig

Laten we eens onderaan beginnen. Welke schoenen zijn handig tijdens een vliegreis? Hakken op het vliegveld zijn - logisch - niet handig. In het vliegtuig ook niet. Ga je naar een warm land, overweeg dan eens om gewoon je slippers aan te doen bij je gemakkelijke kleding in het vliegtuig. Je doet ze snel uit en aan, en met een paar dunne sokken kom je de vlucht prima door. Mocht je hopen op een upgrade naar de business-class, dan moet je deze tip meteen vergeten!
Ga je net als Reisbijbel vaak hiken op reis? Dan heb je in het vliegtuig natuurlijk je zware wandelschoenen aan. Scheelt immers gewicht. Echt ideaal is het niet, maar je went er vanzelf aan. In alle andere gevallen zijn sneakers toch nog wel het fijnste als je naar koudere bestemmingen reist.Kleding vliegtuig

Je hebt dus al een vest meegenomen als (basis)kleding in het vliegtuig. Dikker of dunner, je krijgt altijd een dekentje in het vliegtuig, dus echte kou lijdt je niet snel. En, je kan anders altijd vragen of de verwarming rond jouw stoel wat hoger mag. Reis je naar een warm land, dan kan je wellicht het beste een hemdje aantrekken onder een t-shirt met lange of korte mouwen. Kies iets dat tegen een stootje en een vlek kan, eventueel neem je sneldrogend materiaal! Mocht je geen zin hebben in een vest, dan kan je ook een lekkere sweater aantrekken. Misschien zelfs met een zak voorop, zodat je alsnog je paspoort en boarding-pass kan opbrengen.


Broek of rok tijdens je vlucht

En dan. Legio (vrouwelijke) reizigers zweren bij een stretch-broek als kleding in het vliegtuig. Zit inderdaad lekker, maar in veel (warme) landen is een linnen en in ieder geval wat wijdere broek onderweg handiger, zeker als je naar een islamitisch land reist.
Of je trekt zelfs schaamteloos een afritsbroek aan in het vliegtuig, zodat je na aankomst meteen met blote benen uitstapt. Je bent immers op vakantie, who cares! De troef van Reisbijbels Fleur is een lange, rechte katoenen rok van lichte stretch-stof. Luchtig als het moet, warm als je wilt. Je kan er zelfs een kort broekje onder dragen of aantrekken, terwijl je hem aanhebt. Op winkelstraat.nl kan je meer inspiratie opdoen voor je vliegtuigoutfit.Laatste tips kleding in het vliegtuig

En dan nog de laatste tips, wellicht overbodig, maar toch! Vermijdt stugge spijkerbroeken, wollen truien of andere onprettige materialen. Je zit opgevouwen en wil gewoon lekker films kunnen kijken of lezen! En: vergeet nooit, maar dan ook echt nooit om een sarong mee te nemen. Multifunctioneel als dekentje, langere rok over een korte broek of zelfs als doek over je haar!