De ideale handbagage tas is ook een koffer

Reistips Slimme Reistips
handbagage
Of je nu op een citytrip gaat of juist een lange reis maakt, met de juiste handbagage tas of koffer reis je niet alleen lichter, maar ook meer comfortabel. Deze handbagage tas doorstaat de test overtuigend.

De ultieme handbagage tas of koffer moet aan veel eisen voldoen. Niet alleen voor vliegmaatschappijen, maar ook voor jou als reiziger. Licht, met wieltjes, stevig en handig in- en uit te pakken. Reisbijbel nam de proef op de som en testte de handbagage tas Manhattan van CabinMax op een avontuurlijke reis door het Indonesische Sulawesi. De tas ging mee op 11 vluchten van Garuda Airlines en low cost carriers, doorstond bootreizen op open zee in zowel open bootjes als gesloten ferry’s, werd achterin kleine taxi’s geduwd en maakte aardig wat kilometers rollend over allerlei ondergronden mee.

Resultaat: we denken ‘m gevonden te hebben: de ideale (handbagage) tas! Handbagage staat bewust tussen haakjes, want deze reistas voelt niet als handbagage, maar als volwaardige reistas voor zowel citytrips als lange rondreizen. Travel light, en comfortabel!

Compacte reistas

Afmeting handbagage koffer of tas

Waar moet de ideale handbagage aan voldoen? Allereerst natuurlijk de voorgeschreven afmetingen van zoveel mogelijk vliegtuigmaatschappijen. Het Engelse Cabin Max heeft zich daarin gespecialiseerd, ze maken alleen maar handbagage rugzakken, tassen en koffers. Met de afmetingen van 55 cm bij 40 cm bij 20 cm hebben de tassen 44 liter inhoud. Waar veel handbagage koffers hard gevormd zijn, heeft een zachte koffer veel voordelen. Je stopt hem makkelijker weg als je hem niet gebruikt, en als je weinig meeneemt, neemt de tas nog minder plek in.

Nu al overtuigd? Bol.com verkoopt de door ons geteste Cabin Max tassen in Nederland. Het model dat Reisbijbel mee op reis nam, kost er net geen honderd euro. Maar lees vooral verder als je twijfelt, om te ontdekken wat jij zoekt in je handbagage reistas.

handbagage_reis

Voordelen handbagage tas Manhattan

Wat maakt de tas Manhattan nu zo ideaal? Allereerst is de tas voorzien van wieltjes, waardoor je hem als een trolley over het vliegveld kan meetrekken. Verborgen in het achtervlak zitten ook schouderbanden verstopt. Dat is zeker bij een avontuurlijke reis of een citytrip in een stad met veel trappen of hoogteverschil handig. Je kan hem dan als rugzak dragen. Daarnaast zitten er twee handvatten aan, zodat je hem altijd goed kan dragen. Doordat de tas geen harde schelp heeft, kan je hem in een taxi of druk vliegtuig prima opbergen.

En oh ja, de tas ziet er ook nog eens mooi uit! Het is stevig materiaal, zogenaamd keperstof, afgewerkt met een suede-look. Hij doorstaat een golf zeewater zonder problemen, dus een regenbuitje zal ook lukken! Reisbijbel testte de tassen inmiddels op tien verschillende vluchten en heeft omwille van de aanschaf van handgemaakte messen in Sulawesi, ook een tas ingecheckt. Gooi- en smijtwerk kunnen de tassen goed hebben.

Indeling handbagage

De handbagage tas van Cabin Max is voorzien van veel aparte opbergplekken, netjes afgesloten door een rits en van zo’n formaat dat je er ook daadwerkelijk iets in kwijt kan. Voorop zitten twee grote vakken, waar je bijvoorbeeld een tijdschrift in kan doen. Aan de zijkanten zitten dan nog twee kleinere vakken, groot genoeg voor toiletspullen, je paspoort of e-reader.

Eenmaal open is er uiteraard een groot vak voor kleding, waarover je een flap vastklikt met aan de onderkant een groot vak met gaas en rits, waar je A4-formaat spullen in kan doen, aan de bovenkant zitten drie kleinere vakken met rits en een haakje voor je sleutel. Voordeel van deze flap is dat je gedurende de reis je was bijvoorbeeld hierboven kan opbergen.

Laptop in je handbagage

In de flap is een gewatteerd vak voor je laptop gemaakt. Deze kan je niet helemaal goed afsluiten, en dat is meteen het enige nadeel dat Reisbijbel aan de tas kan ontdekken! Met enige voorzichtigheid kan je je laptop hier echter prima in kwijt, zeker als je de tas rechtop opent kan er niets misgaan. Een i-pad of e-reader kan je dan ook nog in een kleiner vakje kwijt.

handbagage_rondreis

Waar koop je de handbagage tassen van Cabin Max

Zoals gezegd, Cabin Max maakt handbagage tassen en koffers in allerlei maten. Deze tas is ook enorm geschikt voor langere reizen. Door het compacte formaat kom je niet in de  verleiding teveel mee te nemen en je kan er al je bagage veilig en goed beschermd in kwijt, ook je apparatuur. Je kan de tassen in Nederland kopen bij Bol.com.

Tip van Reisbijbel: “Wil je nog een klein los rugzakje meenemen? Dan is deze extra compacte rugzak van Decathlon ideaal. Stevig en ieniemienie op te rollen en hij kost nog geen twee euro…”