Verrassende Europa bestemmingen met je gezin

Stoere Gezinnen
Familie vakantie Europa Baltische staten
De zomer van 2024, waar ga je naartoe? Samen met je gezin op vakantie. Niet al te lang reizen, bijzondere avonturen beleven en toch een compleet andere wereld zien. Je hoeft er heus niet uren voor in een vliegtuig te zitten, want ook dichterbij is er nog genoeg te ontdekken met werelden die anders zijn dan de onze.

Reisplatform Local Hero Travel tipt je hun leukste én meest verrassende Europa familiebestemmingen. Ga voor plezier voor jong en oud en ontdek nieuwe plekken voor je vakantie in Europa met je gezin.

Albanië

Albanië, net iets kleiner dan België en op slechts een paar uur vliegen van Amsterdam. Toch staat het toerisme hier nog in de kinderschoenen. Het authentieke Albanië is dan ook perfect voor als jij met gezin op zoek bent naar een anders-dan-anders vakantie met je gezin in Europa.

In je eigen huurauto doorkruis je het land met zijn kronkelende bergpaden, diepe (wijn)valleien en een azuurblauwe kustlijn. Onderweg slaap je in kleinschalige guesthouses die de sfeer van het land ademen en waar de ruige natuur tot zijn recht komt.

Bijzondere opgravingen gaan hier hand in hand met sportieve activiteiten: kajak tussen de rotswanden van het Koman meer, maak een sportieve 4×4 jeeptocht door het binnenland en raft over het smeltende ijswater van de Osumi kloof. Een familiereis Albanië dat is afwisselend, verrassend én relaxt.

Europa gezin Albanië

Pyreneeën

Spanje, dat is toch niet zo heel verrassend? Toch wél, want waar veel gezinnen kiezen voor relaxen en luieren langs de Spaanse kust, vind je op letterlijke hoogte juist een minder ontdekte regio: de Spaanse Pyreneeën. Ruig, ongerept en makkelijk te bereiken met je eigen auto (of per korte vlucht).

Geen strandvakantie, maar een toffe Europa outdoorvakantie: hop met je gezin in een raft en glijd van de rivier, maak een mountainbike-tocht door het achterland van Pamplona en wandel twee dagen van berghut naar berghut inclusief diner onder de sterren.

Onderweg geen overdreven luxe, wel schoon en comfortabel overnachten in charmante bergdorpjes en Spaanse steden. Als afsluiter natuurlijk ook strand, bij het relaxte Costa Verde. Kortom, een complete familie outdoor vakantie voor jong en oud in een nog verrassend stukje Europa.

Familiereis spanje Europa outdoor

Georgië

Misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt, maar toch is Georgië zeker geschikt voor een bijzonder familie-avontuur. Zeker als je kinderen wat ouder zijn, kun je hier met het gezin veel outdoorplezier beleven.

Wandel door het machtige Kaukasus gebergte vol kerken en kloosters. Zipline door de bossen en steek op de rug van een paard de rivier over. In de binnenlanden sip je van een echte Georgische wijn en mountainbike je naar een oude ruïnestad. Overnacht bij je lokale gastgezin en ervaar gastvrijheid als nooit tevoren.

Na al dat avontuur is het heerlijk bijkomen aan de Zwarte zee. Geen overvolle stranden, maar rustig je plekje zoeken en je handdoek uitslaan. Tijdens een sunset diner bij een strandtent word je verrast door de wereldse invloeden in de lokale keuken. Een rondreis Georgië, dat is er eentje om niet snel te vergeten.

Familiereis Georgie Local Hero TRavel

Baltische Staten

Dompel je onder in een compleet andere wereld, namelijk die van de Baltische Staten. Estland, Letland en Litouwen, ze liggen op een steenworp afstand en toch hoor je niet veel mensen die hier heen gaan. Onterecht, want je vindt er alles voor een geslaagde familievakantie.

Historische steden, uitgestrekte bossen, fotografische spiegelmeren en een zanderige kustlijn om aan te luieren. In je eigen (huur)auto rijd je van plek naar plek. Regelmatig wissel je de auto in voor een sportieve activiteit of trekking door een natuurpark.

Peddel terug in de tijd, wanneer je ‘voor anker gaat’ bij een kasteeleiland. Mountainbike door de bosrijke riviervallei met kliffen, grotten en natuurlijke bronnen. Ga echt ‘into the wild’ en overnacht in een blokhut. Geen beren, wel herten en elanden die het landschap hier versieren. Zeg nou zelf, dat klinkt zo slecht nog niet! Een veelzijdige bestemming voor een vakantie in Europa met je gezin!

Rondreis Baltics local hero

Marokko

Oké, het is dan geen Europa, maar dichtbij is het nog steeds. In slechts 3 à 4 uur land je in Marokko in een compleet andere wereld, waar de 1001-nacht sprookjes tot leven komen. Wandel door de medina’s van oude koningssteden en je treft doorkijkjes met verborgen binnenplaatsen, kruidige markten en straatartiesten die hun handelswaar aan de man brengen.

Eenmaal in het binnenland rijd je langs Berberdorpen waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan. En tijdens je kamelentocht door de woestijn verlies je zelfs even alle besef van tijd. ’s Avonds tel je met je kids de fonkelende sterren boven je hoofd.

Rondtoeren in je eigen huurauto maakt het avontuur compleet. Ja, Marokko, dat is echt anders dan anders. Verras jezelf en je kinderen met een familiereis Marokko.

Familiereis Marokko kameel local hero

Regel je reis met een lokale reisexpert

Bij Local Hero Travel brengen wij je rechtstreeks in contact met een lokale reisexpert. Want, zo vinden wij: reizen is meer is dan hotels boeken, highlights afvinken en kant-en-klaar avontuur. De echte waarde van reizen zit in een bijzondere ontmoeting, een onverwachts gesprek, een nieuw inzicht uit een andere cultuur.

Dit begint bij ons al voordat je op reis bent, door je in contact te brengen met onze local Hero (je lokale reisexpert) die woont op de bestemming. Zo ontvang je de leukste insidertips voor je reis. En samen maak je je eigen reisplan geheel op maat.

Een reisplan op maat ontvangen?

Neem rechtstreeks contact op met de local Hero van jouw bestemming en ontvang een persoonlijk reisplan. Liever buiten Europa? Dat is ook mogelijk, Local Hero Travel biedt inmiddels 42 bestemmingen aan.