Reisbijbel

U bevindt zich hier:Home>Europa>Frankrijk
TwitterFacebookYoutubePinterestInstagram

Frankrijk

Hoewel een klein deel van de Nederlanders de vermeende Franse mentaliteit, onvriendelijk en chauvinistisch, juist tegenstaat, is Frankrijk een van de meest populaire vakantiebestemmingen. Het land heeft dan ook veel te bieden heeft aan reizigers. Zon in de zomer en sneeuw in de winter zijn maar twee van de kenmerken. De natuur is er nog ongerept, Parijs is een echte stad en de bergen bieden sportievelingen voldoende uitdaging. Tot wel 90 miljoen toeristen bezoeken het land jaarlijks.

Frankrijk is op Rusland en Oekraïne na grootste land in Europa. Het is door zes landen, en het staatje Monaco, omsloten en grenst aan zowel de Middelandse Zee als aan het Kanaal, de Atlantische Oceaan als de Golf van Biskaje. Ook het eiland Corsica in de Middellandse Zee behoort tot Frankrijk, net als veel overzeese gebieden. Inclusief al die gebieden telt Frankrijk 674.843 km². Zo'n 66,5 miljoen mensen mogen zich Frans noemen, waarvan er 2,1 in de overzeese gebieden wonen.

Hoofdstad Parijs is een van de trekpleisters van het land en met ruim 2,2 miljoen inwoners veruit de grootste stad. De Eiffeltoren is een must voor bezoekers. De stad kan op vele manieren verkend worden, zowel ondergronds als bovengronds. Fietsen of skaten zijn prima manieren en de hoofdstad kent met Bois du Boulonge zelfs een echte stadscamping. 

De bevolkingsdichtheid van Frankrijk is een kwart van die van Nederland. Er is heel veel natuur in een enorm afwisselend landschap, met veel verschillende klimaten en subklimaten. Zowel de Fransen zelf als buitenlandse toeristen maken hier gebruik van. Hoewel veel Nederlanders in de zomer vooral naar de zuid-Franse kust trekken, biedt het land ook nog veel verborgen plekjes. Nederlanders en andere Francofielen hebben er gites de frances opgezet of kleinschalige campings gemaakt. Die gites kunnen wellicht wel als de voorloper van Airbnb worden aangemerkt, je maakt er het echte Franse leven mee, al dan niet op een boerderij. Op andere plekjes kan je kookcursussen, schilderlessen of yogalessen volgen. 

Frankrijk biedt immers een rijke cultuur en staat bekend om haar geheel keuken. Proef de Franse kazen, escargots en drink de beroemde wijnen. In de zomer kan je ook helpen met de druivenoogst. Bemiddeling kan je het eerste jaar op weg helpen. Je verdient enkele tientallen euro per dag en krijgt onderdak en een echte Franse maaltijd.

Zowel in de bergen als aan de kust zijn volop sportieve uitdagingen te vinden, zoals canyoning, zeilen, surfen, bergbeklimmen, kanoën en skiën.

 

 • vlag-frankrijk

  Frankrijk

  Hoofdstad: Paris
  Oppervlakte:
   640.679 km2
  Aantal inwoners:
  66,3 miljoen
  Hoogste punt:
  4779 meter
  Visum: nee
  Bekend van:
  Eiffeltoren, Côte d'Azur, Louvre, Kasteel van Versailles

 • Reizen naar Frankrijk

 • Alle artikelen

 • Reportage

 • Reistips

 • Video

Busreis Bretagne Normandië

177
€ 569.00
8-daagse excursiereis naar o.a. Fougères, Dinan, Cap Fréhel en de invasiestranden

Busreis Normandië en de invasiestranden

194
€ 499.00
8-daagse excursiereis naar o.a. de Côte Fleurie, Lisieux, invasiestranden, Mont St.-Michel en Bayeux

Autorondreis Middellandse Zee

035
€ 333.00
Autovakantie naar Frankrijk en Italië inclusief ontbijtbuffet

Autorondreis Elzas en Noord Italiaanse meren

173
€ 310.00
Autovakantie Frankrijk en Italië met verblijf in 3- en 4-sterren hotels op basis van logies en ontbijt

Autorondreis Dwars door de Elzas

224
€ 299.00
Autorondreis Frankrijk naar Metz, Illkirch en Eguisheim in hotels inclusief ontbijtbuffet

Autorondreis Normandië

142
€ 205.00
Autovakantie Frankrijk naar Bois-Guillaume (Rouen) en Caen met verblijf in toeristenklasse hotels inclusief ontbijtbuffet

Autorondreis De Provence

092
€ 169.00
Autovakantie Frankrijk naar Entraigues-sur-la-Sorgue en Salon de Provence met verblijf in toeristenklasse hotels inclusief ontbijtbuffet