Reisbijbel

U bevindt zich hier:Home>Reistips>Tip: meld je aan voor bezoek aan Rijksdag
TwitterFacebookYoutubePinterestInstagram

Tip: meld je aan voor bezoek aan Rijksdag

Geschreven door  Reisbijbel
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Het gebouw van de Rijksdag in Berlijn is de plek waar sinds 1999 het Duitse parlement zetelt. Dit statige bouwwerk dat stamt uit de negentiende eeuw, werd aan het eind van de 20e eeuw grondig gerenoveerd. 
De huidige Rijksdag is een combinatie van oude en moderne architectuur. Kenmerkend is de moderne, glazen koepel die op het pand staat. Deze koepel kun je middels een trap aan de binnenkant beklimmen. Zo heb je een prachtig uitzicht over de stad. 

De bijzondere architectuur en de bewogen geschiedenis van het gebouw van de Rijksdag hebben dit tot één van de publiekstrekkers van Berlijn gemaakt.

Vroeger was het gebouw van de Rijksdag vrij toegankelijk. Het enige wat je hoefde te doen was in de (meestal lange) rij te gaan staan. Vanaf november 2010 is het gebouw echter vanwege verhoogde terreurdreiging niet meer zomaar toegankelijk. Voor een bezoek aan de Rijksdag dien je je nu minimaal 3 werkdagen van te voren, via internet aan te melden. 

Je kunt je bezoek aanmelden op http://www.bundestag.de/htdocs_e/visits/formular.html. Een andere optie is om je aan te melden bij restaurant Käfer, dat zich op het dakterras van de Reichstag bevindt (http://www.feinkost-kaefer.de/dt_bundestag/). Ook moet je voor een bezoek je paspoort meenemen. Zonder paspoort of zonder aanmelding vooraf kom je de Rijksdag niet in!

Heb jij ook nog een reistip? Laat het ons dan weten via TwitterFacebook of per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wie weet plaatsen we jouw tip wel op onze site.

De beste reistips belonen we met een reisgids naar keuze uit onze reiswinkel!

YouTube-iconVolg ons Facebook!

  • reportages

  • vliegtickets

  • bijzonderbestemmingen

  • Op auto-avontuur in IJslandSocialmedia-reis door Zuid Amerika

    Rondreis door Togo en Beninfoto-video/video-s/de-terugreis

  • reisoranisatie-logos