Australië

klimaat
Woestijn, gematigd, tropisch

klimaat

Klimaattype: woestijnklimaat (binnenland), gematigd (zuiden), tropisch (noorden)
Regenseizoen: november, december (noorden)
Beste reistijd: maart-mei en oktober, november (binnenland), december-maart (zuiden), mei-oktober (noorden)

Australië is natuurlijk waanzinnig groot en kent meerdere klimaattypes. Maar het klimaat is de laatste jaren ook nog minder voorspelbaar geworden. In de oostelijke outback heb je vaak te maken met aanhoudende droogte en een terugkerend El Niño-effect. Ook ligt het gat in de ozonlaag akelig dichtbij en is smeren heel belangrijk. Er komen dus steeds vaker allerhande natuurrampen voor, zoals hittegolven, overstromingen en verwoestende branden. De seizoenen en dus de natuur is gezien de ligging van Australië omgekeerd aan dat van Nederland en België. 

Het droge binnenland is een echt woestijnklimaat: overdag snikheet, maar 's nachts steenkoud. Het zuiden heeft meer een gematigd klimaat met warme zomers en vrij koude winters. Het tropische noorden heeft juist bijna geen verschil in seizoenen.

reisadvies
Veilig

reisadvies

Er zijn geen bijzondere risico's voor reizen naar Australië. Net als in andere landen is er wel sprake van criminaliteit in de grote steden. De Australische overheid is net als veel andere overheden alert op terrorisme. Ze schat de dreiging hoog in.  

Controleer voor vertrek het meest actuele reisadvies op de site van het ministerie van Buitenlandse Zaken. 

Natuurgeweld

In Australië kunnen van oktober tot en met maart bosbranden, tropische stormen en overstromingen voorkomen.

Tips van de ambassade

- Het zomerseizoen (onze winter) is in Australië het hoogseizoen, maar ook daarbuiten is Australië prima te bezoeken.
- Het noorden is in de zomer vochtig heet, met harde moessonregens en soms cyclonen. Ook de droge (woestijn)gebieden zijn in de zomer te heet om te bezoeken.
- Gebruik altijd zonnebrandcrème met een hoge (30+) factor. De zonnestraling en UV-straling is hoog in Australië. Huidkanker komt veel voor
- Drink genoeg water. U kunt het water uit de kraan drinken als dat is aangegeven.
- Wilt u een auto huren? Dan heeft u een geldig rijbewijs nodig en een internationaal rijbewijs. Let op: er wordt links gereden in Australië.

vaccinaties
Nee

Vaccinaties

Vaccinatie tegen gele koorts is voor Australië alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Australië binnenkomt in een gele koorts land bent geweest. Dit advies geldt ook als je een overstap hebt gemaakt en langer dan 12 uur in het betreffende gele koorts land bent geweest. Het advies geldt niet als je uit Tobago of de Galapagos Eilanden komt of als je in de Misiones provincie van Argentinië bent geweest.

Er komt geen malaria voor. In het noorden komt wel dengue voor. 

ambassades
Ja

ambassades

Nederlandse en Belgische ambassade in Australië

Nederlandse ambassade
120 Empire Circuit

Yarralumla Canberra, ACT 2600


Tel. 00-61-2-6220 9400

Fax. 00-61-2-62733206


E-mail: can@minbuza.nl

Website: www.netherlands.org.au

Open: maandag-vrijdag 09:00-12:30 en 14.00-16.00

Belgische ambassade
19, Arkana Street

Yarralumla - ACT 2600
Canberra


Tel. + (61) (2) 62.73.25.01 

Fax + (61) (2) 62.73.33.92 


E-mail:Canberra@diplobel.org 

Website: http://www.diplomatie.be/canberranl 

visumplicht
Ja

visumplicht

Voor Australië heb je nodig:

- Een paspoort dat gedurende je gehele verblijf in Australië geldig is
- Een visum of Electronic Travel Authority (ETA)

Visum

Voor een bezoek aan Australië heb je een een visum of Electronic Travel Authority (ETA) nodig. Afhankelijk van de duur en reden van je verblijf kun je een toeristenvisum, een zakenvisum, of een working-holiday-visum aanvragen bij de Australische ambassade.

Toeristenvisum

Het toeristenvisum staat een verblijf in Australië van maximaal 3 maanden toe en is een jaar geldig. Dit visum wordt gratis verstrekt bij de Australische ambassade in Nederland of België.

ETA

Voor een verblijf van 3 maanden of minder kan in plaats van een visum een Electronic Travel Authority worden aangevraagd. Deze ETA vervangt het toeristenvisum en kan via reisagenten en vliegmaatschappijen worden aangevraagd. Je gegevens worden in dit geval niet in je paspoort opgeslagen (in de vorm van een stempel) maar in de computer bewaard.

Bezoekersvisum en werkvakantievisum

Wil je langer dan drie maanden in Australië blijven dan volstaat een toeristenvisum niet. In dit geval zal je een bezoekersvisum of een werkvakantievisum moeten aanvragen. Deze kun je aanvragen bij de Australische ambassade in Nederland of België.

Met een bezoekersvisum (visitorsvisa) mag je 6 maanden in Australië verblijven en met en een werkvakantievisum (working holiday visa) 1 jaar. Met een werkvakantievisum is het bovendien toegestaan om gedurende je verblijf in Australië te werken.

Adressen Australische ambassades in Nederland en België:

Nederland:
Ambassade Australië
Carnegielaan 4
2517 KH Den Haag

Openingstijden: maandag-vrijdag 08:30-13:00 en 14:00-16:51

Tel. nr. 070-3108200 en 070-3107863

België:
Ambassade Australië
Guimardstraat 6/8
1040 Etterbeek

Tel. nr. 02.286.05.00
Fax: 02.230.68.02

e-mail: austemb.brussels@dfat.gov.au 

valuta
Australische dollar

Valuta

In Australië wordt betaald met de Australische dollar (AUD). Er zijn biljetten van 100-50-20-10 en 5 dollar en munten van 2 en 1 dollar en 50-20-10-5-2-1 cent. 

Bekijk hier de actuele koers. 

Pinnen en creditcard

In Australië zijn in (grote) steden volop pinautomaten waar je met je bankpas geld kan halen. In winkelcentra van buitenwijken en plattelandscentra is doorgaans een filiaal van een grote Australische bank waar je geld op kan nemen. Ga je naar meer afgelegen gebieden, check dan vooraf of je daar geld kan opnemen. Een creditcard is erg handig voor bijvoorbeeld het huren van een auto of reserveren van een overnachtingsplek, er wordt vaak een garantie gevraagd. Daarnaast kan je er op veel plekken mee betalen, uitgezonderd kleine winkels en restaurants uiteraard. 

Openingstijden banken

De banken zijn in Australië over het algemeen van maandag tot en met donderdag geopend van 9.30 tot 16.00 en vrijdag van 9.30 tot 17.00. 

feestdagen

feestdagen

De belangrijkste jaarlijks terugkerende feestdagen van Australië zijn:

Nieuwjaar 1 januari
Australia Day 26 januari
Goede Vrijdag maart/april
Pasen april
Anzac Day 25 april
Verjaardag van de Koningin 2e maandag van juni
Kerstmis 25 december
Boxing Day 26 december

 

tijdsverschil
+ 8

tijdsverschil

Australië kent drie verschillende tijdzones. Gedurende zomer- en wintertijd is het in Sydney en Melbourne 8 uur later dan in Nederland en België.

Het verschil met Darwin bedraagt 7,5 uur, terwijl het in Perth 6 uur later is dan in Nederland en België.

Check hier de actuele tijd van andere plaatsen in Australië.

 

taal
Engels

taal

De officiële taal van Australië is Engels, dat met een speciaal accent wordt gesproken.De traditionele aboriginal-gemeenschappen spreken per groep hun eigen taal en spreken vaak ook nog verschillende andere aboriginaltalen. 

Kijk op de website van Etnoloque voor meer informatie over de diverse talen en dialecten die in Thailand worden gesproken.

Great Barrierreef

Het Great Barrierreef is het grootste koraalrif ter wereld en een waar snorkel- en duikparadijs.

Duiken Great Barrierreef

Het telt 2.900 losse riffen en maar liefst 900 eilanden. Het complete gebied is 2600 kilometer lang en zo'n 334.400 vierkante kilometer. Je treft er meer dan 1500 soorten vissen, waaronder reuzenroggen, zeeslakken en de grote zwarte Merlijn. 

Ook boven water is genoeg te zien en ervaren. Je kan hiken op sommige eilanden, camperen of relaxen op de hagelwitte zandstranden. 

Great Ocean Road

Australië leent zich uitstekend voor een roadtrip, al dan niet per camper. De weg van Melborne naar Adelaide loopt langs de geweldige kust van Victoria.

Great Ocean Road

Je bent zo'n 1225 kilometer onderweg en maakt kennis met natuurgebieden als Port Campbell NP waar je de twaalf Apostelen uit het water ziet opdoemen. Maar er je rijdt ook over steile kliffen, kan wildlife spotten, zwemmen in watervallen en wijn proeven!

Bekijk bijvoorbeeld hier bij WTC wat camperhuur in Australië kost. 

Fietsen in Sydney

Hoofdstad Sydney heeft natuurlijk talrijke bezienswaardigheden, zoals het Opera House, Botonische tuinen, maar ook het Sea Life Aquarium is een aanrader. 

Fietsen in Sydney

Om snel de stad te verkennen is een fietstocht in Sydney ideaal. Je kan voor tien dollar zelf een fiets huren of bijvoorbeeld met een gids fietsen in Sydney. Bajabikes neemt je in 2,5 uur mee langs de highlights, maar verhuurt ook fietsen. Er zijn ook varianten met picnic en bezoek aan de Harbour Bridge. 

Fietsen in wereldsteden is ook ideaal als je met kinderen reist. Bajabikes biedt in Sydney ook kinderfietsen aan. 

Sunshine Coast

Ten noorden van Brisbane vindt je de Sunshine Coast. Hier zijn prachtige stranden.

Sunshine Coast

Maar je kan er dankzij het vruchtbare achterland ook een ananasplantage bezoeken, het Majestic Theatre en de Buderim gemberfabriek! 

Tasmanië

Het ongerepte Tasmanië is een reisdoel op zich. Je kan er raften, hiken en genieten van de turquoise blauwe zee!

Het ongerepte Tasmanië

De natuur leent zich voor een roadtrip Tasmanië per camper. Maar je kan er ook met een raft-expeditie op verkenning gaan! West-Tasmanië in Australië bestaat voor een groot deel uit onherbergzame National Parks, waaronder Franklin-Lower Gordon Wild Rivers. Je bent al snel een week op pad.

De afwisseling van het mooie en slechte weer, het rustig kabbelende water en het woeste water dat je verwacht bij white-water raften is in combinatie met de begeleiding van professionele gidsen een goed te doen avontuur voor sportieve reizigers. Lees er hier meer over!

WTC

Ver en lang op reis? Join the club!

Ondanks dat steeds meer mensen hun reis online bij elkaar scharrelen, zonder hulp van een reisbureau, zijn er momenten dat...

Ver en lang op reis? Join the club!

Pure wildernis op raftexpeditie in West-Tasmanië

De 125 kilometer lange Franklin River is, vanaf de bron tot het punt waar hij samenkomt met de Gordon River,...

Pure wildernis op raftexpeditie in West-Tasmanië

Japans, Mandarijn of toch Portugees: talen om te adopteren

Met middelbare school-engels kom je op reis doorgaans wel een heel eind, maar wil je echt de lokale cultuur induiken,...

Japans, Mandarijn of toch Portugees: talen om te adopteren

Visum Australië aanvragen

Reis naar Australië geboekt? Dan moet je ook een toeristenvisum aanvragen. Dat kan online via de site van...

Visum Australië aanvragen

Koffers kiezen en inpakken voor een verre reis

In- en uitpakken op reis. Welke tas of koffer gaat mee als handbagage, wat check je in en zijn wielen...

Koffers kiezen en inpakken voor een verre reis

De echte uitdaging van ver reizen: hurktoiletten

Je ziet ze steeds vaker in Nederland: bordjes in de wc waarop wordt uitgelegd hoe je zittend dient te plassen....

De echte uitdaging van ver reizen: hurktoiletten

Vergelijk de prijs voor je taxi naar Schiphol met Gogido

Zo vroeg mogelijk op je plaats van bestemming zijn, zodat je daar nog heel de dag voor je hebt. Het...

Vergelijk de prijs voor je taxi naar Schiphol met Gogido

Go local, met je camera op zoek naar tribale stammen

De meest verre uithoeken van de wereld bezoeken. Slapen in hutjes van de lokale stam of de massale slacht van...

Go local, met je camera op zoek naar tribale stammen

Parkeren op Schiphol, hoe vind je de goedkoopste optie?

Bij een vliegreis hoort vaak ook een ritje naar Schiphol. De trein is doorgaans een goedkope optie, maar soms vlieg...

Parkeren op Schiphol, hoe vind je de goedkoopste optie?

Inpakhulp voor samenreizigers en gezinnen

Een overzichtelijke reistas scheelt enorm veel ellende onderweg. Zeker als je een roadtrip maakt of met lokaal vervoer rondreist, is...

Inpakhulp voor samenreizigers en gezinnen

4 Tips om reisfoto´s te laten afdrukken op het beste materiaal

Op reis gaan betekent voor de meeste mensen: thuiskomen met honderden foto´s. Het is zonde om deze foto´s slechts digitaal...

4 Tips om reisfoto´s te laten afdrukken op het beste materiaal

Tips om je overstaptijd op 't vliegveld goed te benutten

Wie wel eens buiten Europa reist is er vast al eens tegenaan gelopen: overstaptijd. Met een beetje mazzel, en vaak...

Tips om je overstaptijd op 't vliegveld goed te benutten

Van Perth naar Darwin, een tocht door de grote leegte

Eindeloos op weg naar de horizon, zo kan een rit met de camper van Perth naar Darwin het best omschreven...

Van Perth naar Darwin, een tocht door de grote leegte

Mini Sydney

We geven toe, echt origineel is het niet meer: een tilt-shift video van een grote bekende stad. Toch blijft een...

Mini Sydney

De beste steden in 2014 volgens Lonely Planet

Ieder jaar brengt Lonely Planet, bekend als uitgever van de bekende reisgidsen, de gids Best in Travel uit, waarin het...

De beste steden in 2014 volgens Lonely Planet

Noodtoestand Australië vanwege bosbranden

In de deelstaat New South Wales in Australië is de noodtoestand uitgeroepen. Dat besluit is genomen in verband met de hevige...

Noodtoestand Australië vanwege bosbranden

De zuidkust van Australië

Australië is één van de populairste bestemmingen onder backpackers. Toch komen wij op internet niet heel erg veel mooie of leuke...

De zuidkust van Australië

10 beste bestemmingen in 2013 volgens bezoekers TripAdvisor

Ieder jaar stelt TripAdvisor, de grootste reiswebsite ter wereld, een lijst samen van de beste hotels en bestemmingen in de...

10 beste bestemmingen in 2013 volgens bezoekers TripAdvisor

Reizen australie

Rondreis AUSTRALIË HOOGTEPUNTEN - 30 dagen; Land van Kangoeroes en rode aarde

Rondreis AUSTRALIË HOOGTEPUNTEN - 30 dagen; Land van Kangoeroes en rode aarde

Ver weg aan de andere kant van de wereld, ligt een van de meest diverse stukjes aarde. Tijdens je reis door het enorme Australië bezoek je de bekende en onbekende hoogtepunten. Je bezoekt mooie stranden, indrukwekkende bergen, woestijnen, tropisch regenwoud en natuurlijk het Great Barrier Reef. Verbaas je over de bijzondere dieren, verken twee van de mooiste kustwegenen ter wereld en maak kennis met verschillende Aboriginal bevolkingsgroepen en hun scheppingsverhalen. In de steden overnacht je op centraal gelegen accommodaties, vaak met eigen keuken en wasgelegenheden, terwijl je in de Outback overnacht in mooie, reeds opgezette tenten. Tijdens deze Koning Aap groepsreis door Australië geniet je optimaal van het leven in de stad en in de Outback.

land australie
aanbieder Koningaap
prijs vanaf €4995,00
reisduur 30 dagen
Rondreis Australië

Rondreis Australië

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Australië breng je een bezoek aan de mooiste steden, ongerepte natuur, spectaculaire vergezichten én je maakt kennis met de bijzondere Aboriginal cultuur. Reizen door het onmetelijke Australië is gemakkelijk tijdens deze complete rondreis. Je reist van de Oostkust, via de Great Ocean Road, door de outback naar het tropische Noorden. Om de grotere afstanden te overbruggen maken we vier keer gebruik van een binnenlandse vlucht. De rondreis wordt begeleid door een Nederlandse reisbegeleider. De reisbegeleider zorgt ervoor dat je reis zo optimaal mogelijk verloopt. Naast dat zij eerste aanspreekpunt zijn, geven zij je graag tips over mogelijke excursies, mooie plekjes en leuke restaurants.

land australie
aanbieder Sawadee
prijs vanaf €4898,00
reisduur 28 dagen
22-daagse privéreis met huurauto Oostkust Australië

22-daagse privéreis met huurauto Oostkust Australië

Ga op ontdekking langs alle hoogtepunten van de Australische Oostkust. Reis met uw eigen huurauto vanuit Sydney richting het noorden. U rijdt door de wijnregio Hunter Valley langs de kust naar de hippe strandplaatsen aan de Sunshine en Gold Coast. Surfdudes en -babes zoekend naar de beste golf aan lange witte zandstranden vormen hier het straatbeeld. Gedurende de reis kunt u op diverse plekken uitstapjes maken naar eilandengroepen voor de kust. Bezoek bijvoorbeeld het beroemde zandeiland ‘Frazer Island’, of juist de spectaculaire Whitsundays voor de kust van Airlie Beach. Tussen mei en september heeft u hier ook kans om walvissen te spotten die langs de kust trekken. U blijft verder noordwaarts reizen en de temperatuur wordt tropischer. De reis eindigt net ten noorden van de stad Cairns in de leuke plaats Port Douglas. Maak vanuit hier uitstapjes naar wellicht de meest bekende bezienswaardigheid van het land, het Great Barrier Reef. Een dagtrip naar het voor de kust gelegen kleurrijke koraal rif is een must voor iedereen die de oostkust van Australië bezoekt. U verblijft tijdens deze reis in prima drie- en viersterren hotels op basis van logies. Ook verzorgen wij voor u de huurauto, deze zit inclusief in de totaalprijs. Een zeer complete rondreis langs de Australische kust die zeer de moeite waard is!

land australie
aanbieder Fox
prijs vanaf €3099,00
reisduur 22 dagen
26-daagse privé rondreis diverse vervoerstypes Mooiste van Australië (vanaf april 2017)

26-daagse privé rondreis diverse vervoerstypes Mooiste van Australië (vanaf april 2017)

U vliegt van Amsterdam via Hong Kong naar Sydney, een geweldige stad en meteen één van de vele hoogtepunten van de reis. Na het ophalen van uw huurauto (inclusief!) rijdt u naar de hoofdstad van Australië; Canberra. De route vervolgt via Lakes Entrance naar het beroemde Melbourne. Vanuit hier neemt u de adembenemend mooie weg, de Great Ocean Road, met zijn prachtige Twaalf Apostelen via Apollo Bay en Mt. Gambier naar Adelaide. Een prachtige stad omgeven door heuvels aan de ene kant en stranden aan de andere kant. Vervolgens vliegt u naar Alice Springs, gelegen in het rode centrum van Australië. Daar begint uw driedaagse safari door dit bijzondere ‘rode’ gebied. Op het programma staat uiteraard een bezoek aan Ayers Rock, de grootste monoliet van de wereld en heilig grondgebied voor de Aboriginals. Vervolgens naar de Olga’s en Kings Canyon en u eindigt weer in Alice Springs. In Cairns heeft u de mogelijkheid om een excursie te maken naar het wereldberoemde Great Barrier Reef en het tropische regenwoud. Een fantastische ervaring! De laatste dagen van uw reis brengt u door in Brisbane. Hier kunt u vanuit Sunshine Coast prachtige dagtochten ondernemen of heerlijk uitrusten op het strand. Bekijk het uitgebreide dagprogrammaGunstig gelegen accommodatiesU verblijft tijdens de reis in nette hotels en motels. De accommodaties die wij voor u selecteerden zijn niet alleen zeer comfortabel, ze dienen tevens als ideale uitvalsbasis om de omgeving en haar bezienswaardigheden te gaan ontdekken. Gezellige winkeltjes, barretjes en restaurantjes bevinden zich veelal in de nabije omgeving. Daarnaast beschikken ze over goede faciliteiten om uw reis naar Australië zo aangenaam mogelijk te maken.  Bekijk onze hotelselectie Private selfdriveTijdens deze privéreis reist u van dag 5 t/m dag 14 en van dag 21 t/m 25 met uw eigen reisgezelschap in een gehuurde auto (inclusief). Het grote voordeel van het hebben van uw eigen vervoer is dat u zelf kunt bepalen wanneer u vertrekt en waar u onderweg stopt. Wilt u ergens een foto van maken? Of lekker een kop koffie drinken? U kunt stoppen waar en wanneer u wilt en uw eigen reistempo bepalen. U krijgt van ons een digitaal informatiepakket inclusief routebeschrijving zodat u alles makkelijk kunt vinden. Bekijk wat inclusief is

land australie
aanbieder Fox
prijs vanaf €4832,00
reisduur 26 dagen
Australië - Noord en Midden

Australië - Noord en Midden

Rijd met eigen huurauto door het Northern Territory, waar je prima in onze zomervakantie kunt rondreizen. Bewonder de prehistorische Aboriginal rotstekeningen in het befaamde Kakadu Nationaal Park en spot van dichtbij enorme krokodillen. Maak een duik in de koele ‘plunge pools’ van Litchfield NP en peddel door Katherine Gorge. Doorkruis de eindeloze woestijn naar het geïsoleerde Alice Springs en bekijk daar de nachtdieren in het Desert Park. Ga tot slot op weg naar de magische Uluru (Ayers Rock), de heilige rode rots van de Aboriginals.

land australie
aanbieder SNP
prijs vanaf €0,00
reisduur 21 dagen
Australië - Red Centre

Australië - Red Centre

Bezoek het rode hart van Australië, wandel door de grillige rotsen van de West MacDonnell Ranges, zwem in koele ‘water holes’, rijdt over eindeloze wegen de einder tegemoet, ontdek de spectaculaire Kings Canyon, vergaap u aan de kleurrijke zonsondergang bij Uluru, loopt door de Valley of Winds, leer over de Aboriginal leefwijze, slaap in zeer comfortabele, altijd fraai gelegen resorts en geniet van het relaxte leven Down Under…Dit arrangement is uitstekend te combineren met andere korte Australische rondreizen tot een langere vakantie.

land australie
aanbieder SNP
prijs vanaf €969,00
reisduur 8 dagen
Australië - Top End

Australië - Top End

Bezoek het tropische noorden van Australië, met het befaamde Kakadu Nationaal Park, bewonder de prehistorische Aboriginal rotstekeningen, spot tientallen fraaie vogels, bekijk enorme krokodillen van dichtbij, maak een duik in de koele ‘plunge pools’ van Litchfield NP, peddel door Katherine Gorge, slaap in zeer verschillende, maar altijd bijzondere onderkomens en geniet van het relaxte leven Down Under…Dit arrangement is uitstekend te combineren met andere korte Australische rondreizen tot een langere vakantie.

land australie
aanbieder SNP
prijs vanaf €1188,00
reisduur 9 dagen
Australië - Tropical Queensland

Australië - Tropical Queensland

Bezoek het noorden van Queensland, snorkel boven het Great Barrier Reef, spot fraaigekleurde vissen en zeeschildpadden, wandel over spierwitte stranden, kom tot rust in het tropisch regenwoud van Daintree National Park, trek de outback in en verken Undara Volcanic NP, bewonder wilde watervallen in het Atherton Tableland, slaap in zeer verschillende, maar altijd mooi gelegen onderkomens en geniet van het relaxte leven Down Under…Dit arrangement is uitstekend te combineren met andere korte Australische rondreizen tot een langere vakantie.

land australie
aanbieder SNP
prijs vanaf €1080,00
reisduur 9 dagen
Australië - South Australia

Australië - South Australia

Bezoek het zeer Engelse Adelaide, bewonder het uitbundige dierenleven en maak mooie kustwandelingen op Kangaroo Island, proef de beroemde Australische wijnen in de Barossa Valley en wandel over de paarse Kaiserstuhl, krijg het echte ‘outback’ gevoel in de Flinders Ranges en beklim daar de fraai gevormde rand van de Wilpena Pound, overnacht op bijzondere plekken en geniet van het relaxte leven Down Under…Dit arrangement is uitstekend te combineren met andere korte Australische rondreizen tot een langere vakantie.

land australie
aanbieder SNP
prijs vanaf €723,00
reisduur 8 dagen
Australië - South West

Australië - South West

Bezoek Perth, de moderne metropool aan de westkust, geniet van de relaxte sfeer in kleurrijk Fremantle, proef de beste wijnen van Australië en ander lekkers in Margaret River, waai uit op Cape Leeuwin, vergaap u aan regenwoudreuzen bij Walpole, wandel langs ongerepte kusten en in de bloemrijke Stirling Ranges, voel de Engelse oorsprong van het land in York, overnacht op bijzondere plekken en geniet van het relaxte leven Down Under…Dit arrangement is uitstekend te combineren met andere korte Australische rondreizen tot een langere vakantie.

land australie
aanbieder SNP
prijs vanaf €837.5,00
reisduur 9 dagen
Australië - Tasmanië

Australië - Tasmanië

Maak een spectaculaire rondrit over dit ruige en groene eiland, bezoek het schitterende strand van Wineglass Bay, bekijk de oude strafkolonie achter Eaglehawk Neck, dwaal door de havens en langs koloniale gevels in Hobart, wandel een deel van de wereldberoemde Overland Track bij Cradle Mountain, slaap in moderne stadshotels en schitterend gelegen lodges en geniet van het relaxte leven Down Under…Dit arrangement is uitstekend te combineren met andere korte Australische rondreizen tot een langere vakantie.

land australie
aanbieder SNP
prijs vanaf €997.5,00
reisduur 9 dagen
Australië - Victoria

Australië - Victoria

Volg vanuit Melbourne de wereldberoemde Great Ocean Road langs de Twelve Apostles en the Grotto, bezoek het gematigd regenwoud in Otway National Park, wandel tussen de varens en woudreuzen in Melba Gully, beklim de fraaie uitzichtpunten van de Grampian Mountains, slaap in moderne hotels en schitterend gelegen lodges en geniet van het relaxte leven Down Under…Dit arrangement is uitstekend te combineren met andere korte Australische rondreizen tot een langere vakantie.

land australie
aanbieder SNP
prijs vanaf €670,00
reisduur 7 dagen
Australië - Cities and Mountains

Australië - Cities and Mountains

Verken de bruisende, zonovergoten wereldsteden Sydney en Melbourne, ga op zoek naar de illustere Lyre Bird  in de ruige Blue Mountains, verwonder u over Canberra, de curieuze hoofdstad van Australië, maak een heerlijke wandeling naar het hoogste punt van het continent in Mount Kosciuzko NP, bezoek het historische Goldrush stadje Beechworth met zijn vrolijke Victoriaanse gevels, sluit de trip af in het gezellige en moderne Melbourne, slaap in moderne stadshotels en vriendelijke guesthouses en geniet van het relaxte leven Down Under…Dit arrangement is uitstekend te combineren met andere korte Australische rondreizen tot een langere vakantie.

land australie
aanbieder SNP
prijs vanaf €883,00
reisduur 8 dagen