De zevenkleurige heuvels van Charamel, uniek landschap in Mauritius

Verre Avonturen

Mauritius staat vooral bekend als droombestemming vanwege de prachtige stranden en het geweldige onderwaterleven. Toch heeft het eiland nog een aantal andere bijzondere plekken die het bezoeken meer dan waard zijn, zoals de zevenkleurige heuvels bij het plaatsje Charamel in het zuidwesten van het eiland.

tekst Reisbijbel

gekleurde-heuvels-Charamel

© Foto: Sek Keung Lo – Flickr (Creative Commons)

Door meerdere vulkanische uitbarstingen, waarbij lava bij verschillende temperaturen afkoelde, is hier een landschap ontstaan met 7 kleuren aarde.

Het landschap is in de daarop volgende millennia zo geërodeerd dat het de huidige vorm van zandduinen kregen. Deze rood-, bruin-, violet-, groen-, blauw-, purper- en geelgekleurde golvende duinen zijn uniek in de wereld.

Erg bijzonder is dat de kleuren zich nooit vermengen, ook niet als het regent.

Zelfs als je ze de verschillende lagen bij elkaar in een reageerbuisje doet en stevig door elkaar schudt, zullen er zich opnieuw zeven verschillende lagen – en dus ook kleuren – onderscheiden. Het is een wonderlijke verschijnsel waar geen wetenschappelijke verklaring voor bestaat.

Beste reistijd:

De zevenkleurige heuvels van Charamal kunnen het gehele jaar worden bezocht. De periode oktober tot en met december is de beste tijd voor een bezoek omdat dan de temperaturen het meest aangenaam zijn. Van december tot april is het regenseizoen en in december en januari kunnen er cyclonen voorkomen.

Je kunt de heuvels het beste bij zonsopkomst bezoeken, want de diepe kleuren zijn het best te zien in het licht van de vroege ochtendzon.

Hoe kom je er?

De heuvels van Charamel liggen op zo’n 4 km van het plaatje Charamel in het zuidwesten van Mauritius dat weer zo’n 9 km ten oosten van La Gaulette ligt.

Vanuit Quatre-Bornes en La Gaulette gaan er bussen naar Chamarel, maar de frequentie is erg onregelmatig en het is dan ook makkelijker om met eigen vervoer of een taxi naar Charamel te reizen.

Vanuit Charamel zijn de gekleurde heuvels vrij gemakkelijk met de auto te bezoeken.

Ook zijn er vanuit diverse plaatsen op Mauritius tours te boeken naar de gekleurde heuvels van Charamel.

Tip:

Combineer je trip naar de zevenkleurige heuvels van Charamel met een trip naar de nabijgelegen spectaculaire watervallen van Charamel, die het bezoeken ook absoluut waard zijn.

Reizen naar Mauritius

Er vliegen geen luchtvaartmaatschappijen rechtstreeks van Nederland naar Mauritius. Wel vliegen Air France, Emirates, Swiss, Air Mauritius en British Airways regelmatig met overstap op Mauritius.

Kijk voor vliegtickets op Worldticketcenter.nl.

Onder andere Djoser, Fox en Talisman reizen bieden reizen aan naar Mauritius, waarbij je ook een bezoek kunt brengen aan de zevenkleurige heuvels van Charamel.