To Sua Ocean Trench, idyllisch natuurzwembad in Samoa

Verre Avonturen

Samoa is een Polynesische archipel ongeveer halverwege Hawaï en Nieuw-Zeeland, in de Polynesische regio van de Stille Oceaan. Op het westelijke eiland van deze tropische archipel bevindt zich één van de mooiste natuurzwembaden ter wereld: To Sua Ocean Trench.

tekst Reisbijbel

To-Sua-Ocean-Trench ©Foto: Samoa Tourism Authority

To Sua betekent letterlijk groot gat, en daarmee hebben de Samoanen doet dit zwemparadijs een wel heel toepasselijke naam gegeven. De To Sua Ocean Trench is namelijk een groot gat, dat is ontstaan doordat zeewater onder hoge druk door het lavalandschap is geperst. Hierdoor is een idyllisch meer ontstaan dat is omringd door tropische vegetatie en dat alleen te bereiken is via een 30 meter lange ladder. De ladder komt uit bij een platform vanwaar men het kristalheldere water in kan om te genieten van één van de mooiste natuurzwembaden ter wereld.

Beste reistijd:

To Sua Ocean Trench is het hele jaar door te bezoeken, maar de beste tijd om het natuurzwembad te bezoeken is tijdens het droge seizoen in de periode van mei tot en met oktober. Je hebt dan de grootste kans om het zwemparadijs in de zon te bewonderen.

Hoe kom je er?

To Sua Ocean Trench ligt bij het dorpje Lotofaga aan de zuidkust van het dichtstbevolkte eiland van Samoa: Upolu.
Vanuit de hoofdstad van Upolu, Apia, gaan bussen richting Lotofaga. Bussen rijden echter zeer onregelmatig en het is dus een stuk makkelijker om in Apia een auto te huren of een taxi te nemen. Via Holidaycars kun je een auto huren in Apia.

Vanuit Lotofaga is To Sua Ocean Trench makkelijk te bereiken. Wanneer je vanuit Lotofaga naar het oosten rijdt, zie je op de hoofdweg een bord staan richting To Sua Ocean Trench.

Praktisch

Openingstijden: maandag tot en met zondag van 7:00 uur–18:00 uur
Kosten: Volwassenen: $15 | kinderen van 7-15: $6.00 | kinderen onder de 7: gratis

Reizen naar Samoa

Er vliegen geen luchtvaartmaatschappijen rechtstreeks vanuit Nederland naar de hoofdstad van Samoa, Apia.

Je dient eerst naar Australië, Nieuw-Zeeland, de Verenigde Staten of Fiji te vliegen. Van daaruit vliegen onder andere Virgin Samoa, Air New Zealand, Air Pacific en Polynesian Airlines regelmatig Falelolo International Airport bij Apia op Upolu.

Kijk voor vliegtickets op Cheaptickets.nl, Schipholtickets.nl en Worldticketcenter.nl.

Pacific Island Travel biedt reizen naar Samoa aan, waarbij je een reis op maat naar Samoa kunt laten samenstellen, waarbij je ook een bezoek brengt aan To Sua Ocean Trench.

Meer info:

Voor praktische informatie over een reis naar Samoa bekijk de website van het toerismebureau van Samoa