Heel veel tips voor backpacken in Azië en daarbuiten

Backpack bestemmingen

Slimme Reistips

Backpacken lijkt voorbehouden aan jonge reizigers, die met een klein budget de wereld over willen reizen. Azië is vaak de snelst gekozen bestemming. Het boek Backpack bestemmingen geeft heel veel inspiratie en tips voor bestemmingen in en buiten Azië!

tekst Fleur Besters

Backpacken is niet alleen meer voorbehouden aan jongeren die hun studie net hebben afgerond of reizigers die met een klein budget nieuwe energie willen opdoen. En er zijn meer landen dan de bekende bestemmingen als Indonesië, Thailand en Australië geschikt om rond te trekken. Dat bewijst het boek Backpack bestemmingen. Reiziger Roëll de Ram is erin geslaagd een informatief, goed leesbaar en inspirerend boek te maken met ‘de beste landen voor een groots backpackavontuur’. Enne, ook geschikt als je met een koffer wil reizen!

 


Boek backpacken

Blogger Roëll de Ram is niet vies van een reis naar een nieuw land, en verzamelde dus 23 backpack bestemmingen in haar eerste boek Backpack bestemmingen, waar ze uiteraard zelf ook is geweest. Ze vertrok als 19-jarige voor het eerst op een verre reis, alleen en mét rugzak, naar Brazilië. Als alles past in je rugzak, dan ontdek je de wereld net wat makkelijker, zo bleek. Gelukkig vertelt Roëll meteen in de inleiding al dat backpacken geschikt is voor iedereen is die van rondreizen houdt.

Het boek Backpack bestemmingen is voor 20 euro verkrijgbaar via de boekhandels en een aanrader qua vormgeving en inhoud. Roëll schrijft bovendien net zo vlot als ze reist, en vermijdt clichés en opsmuk over de bestemmingen. Iedere bestemming wordt ingeleid met een kadertje met wat korte tips over onder andere reisduur, budget, vervoer en de beste reistijd. De kaartjes laten je zien waar ze over schrijft en de vormgeving is goed. Op naar de beste tips uit Backpack bestemmingen!Backpack bestemmingen

Misschien zijn de landen waarover Roëll schrijft niet het meest verrassend, maar de bundeling is een goed hulpmiddel en fijne inspiratiebron voor de keuzestress die de hedendaagse reiziger steeds weer overvalt. Er valt zoveel te kiezen dat je je afvraagt welk land je nu als eerste weer moet gaan bezoeken.

Myanmar is zo'n opkomende bestemming. Roëll geeft praktische tips, zoals de blote voeten waarmee je tempels betreedt, maar tipt ook over de beste hikes die je er kan maken. Net als Reisbijbel stapt ze graag op de fiets om tempels te bekijken, de blogger tipt dus meteen de tien mooiste in Bagan. En in Bangkok schrijft ze over de fietstochten van Co van Kessel, een must, ook voor doorgewinterde backpackers.

Fijn dat er afwisseling is tussen de meer voor de hand liggende hippe backpack spots ('hier zijn de beste feestjes') en de meer off the beaten track tips over meerdaagse hikes en overnachtingen bij locals.Backpacken in Nepal

In het hoofdstuk over Nepal ervaar je dat Roëll weet waar ze het over heeft als ze tips geeft voor het Chitwan National Park, en de risico's die je hiermee kan opzoeken, als je je reis niet goed voorbereidt.

In Cuba tipt ze zelfs een all inclusive resort, waarbij je bij kan komen van je backpack-avontuur in dit land. Cuba vraagt immers best wat van je als reiziger, met lange reistijden en de Spaanse taal die de meeste mensen niet machtig zijn.


Backpacken Europa

En ach, we kijken vaak allemaal meteen naar een verre reis als we avontuur willen. Maar Europa is ook prachtig om met een backpack te verkennen. De Algarve bijvoorbeeld, waar je met je campertje kan wildkamperen en kiest of je je in de drukkere feestdorpen stort, of juist geniet aan een stil klif. De foto's die Roëll overal op de wereld maakt, zijn prachtig. Instagram-waardige foto's met jezelf in prachtige landschappen, die kan jij dus ook op de Azoren of in Portugal zelf maken! In het boek duikt de schrijfster ook geregeld op in dergelijke poses :-).


Backpack bestemmingen kopen

Het boek Backpack bestemmingen is al met al een fijn vormgeven reisboek, een handboek voor op je nachtkastje of de keukentafel, zodat je altijd weer een nieuwe bestemming kunt kiezen. Voor 20 euro bestel je het voor jezelf of als cadeau.