Reisbijbel

U bevindt zich hier:Home>Afrika>Egypte
TwitterFacebookYoutubePinterestInstagram

Egypte

meer dan piramides en farao’s

Op nog geen vijf uur vliegen van Nederland en België ligt het fascinerende en veelzijdige Egypte. Dit land in het noordoosten van Afrika is vooral bekend vanwege z'n eeuwenoude geschiedenis waarvan je ook vandaag de dag nog vele sporen van aantreft. De bekendste zijn ongetwijfeld de piramides van Gizeh, het symbool van Egypte, maar ook de Kolossen van Memnom, het oude Thebe, de tempels van Karnak en van Luxor, de Sfinx en de Vallei der Koningen zijn getuigen van de grootsheid van het indrukwekkende rijk van de goddelijke farao's.

piramides-egypte
De wereldberoemde piramides (© Rene en Jaqueline)

Egypte biedt echter nog veel meer dan alleen oude cultuurschatten. Zo is de Rode Zee bijvoorbeeld een topbestemmingen voor duikers met wereldberoemde koraalriffen en wrakken, maar ook als strandbestemming doen de badplaatsen aan de Rode Zee, zoals Dahab, Hurghada, El Gouna en Sharm El Sheikh, absoluut niet onder voor de traditionele strandbestemmingen aan de Middenlandse Zee.

Ook de Nijl is een bekende trekpleister. In de vallei langs deze indrukwekkende rivier, waarover je leuke meerdaagse cruises en prachtige zeiltochten kunt maken, woont  bijna de gehele bevolking van Egypte.

Buiten de Nijlvallei bestaat het land vooral uit woestijnen, zoals de Sinai en de Westelijke (Lybische) woestijn met haar oases, die je te voet, per kameel of met een 4x4 bezocht kunt bezoeken.

Tenslotte is er ook nog Cairo, bruisende hoofdstad van Egypte. Hier kun je uren dwalen over gezellige bazaars of gewoon ergens op een terrasje genieten van een waterpijp.

Dit alles maakt Egypte tot een veelzijdige bestemming, waar zowel cultuur- als strandliefhebbers volop aan hun trekken kunnen komen.

 • vlag-egypte

  Egypte

  Hoofdstad: Cairo 
  Oppervlakte:
   1.001.450 km2
  Aantal inwoners:
  83 miljoen
  Hoogste punt:
   2.629 meter
  Visum: ja (bij aankomst)
  Bekend van:
   Piramides, Nijl, woestijn, Rode Zee

Luxe Nijlcruise

155
€ 439.00
egypte nijlcruise volpension voordelig rondreis groepsreis egypte