App tegen vliegangst

Slimme Reistips

Nu de Engelstalige App Flying Without Fear van luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic Airways komt er nu ook een Nederlandstalige App tegen vliegangst. Op zaterdag 18 juni, tijdens het Nationaal Vliegangstweekend bij Luchtvaart-Themapark Aviodrome in Lelystad, wordt de Vlieg App officieel gelanceerd. Stichting VALK, een stichting die mensen met vliegangst behandelt, verzorgt tijdens het vliegangstweekend gratis workshops voor mensen met vliegangst.

tekst Reisbijbel

Ruim drie miljoen Nederlanders zijn in meer of mindere mate bang om te vliegen. De vliegangststichting wil met de app deze mensen ondersteunen voor en tijdens de vlucht. De App is gebaseerd op de wetenschappelijk onderzochte behandelmethode die Stichting VALK hanteert tijdens therapeutische trainingen. Via een eenvoudig menu kun je kiezen uit informatie en tips over de periode vóór de vliegreis, de start, de vlucht, turbulentie en de landing. Er is zelfs een paniekknop die er volgens de Stichting VALK voor zou moeten zorgen dat het stressniveau direct daalt.

De App mag je de hele vlucht aanhouden als je je telefoon maar op de vliegtuigmodus zet.

De App is in eerste instantie alleen beschikbaar voor de iPhone, maar binnenkort zal hij ook beschikbaar komen voor Android-toestellen.

Vanaf zaterdag zal de app voor 4,99 euro zijn te downloaden in de