Cashflow Go app voor het beheer van je reisbudget

Slimme Reistips

Deze week kwam er weer nieuwe app op de markt voor de reiziger/vakantieganger: Cashflow Go. Met deze app van CashFlow.nl kun je tijdens je reis of vakantie eenvoudig je uitgaven bijhouden en je vastgestelde budget beheren.

De app is gratis en werkt via de Safari webbrowser van de iPhone dankzij HTML5 volledig offline. Je hoeft je dan ook geen zorgen te maken over de kosten voor mobiel datagebruik als je de app in het buitenland gebruikt.

tekst Reisbijbel

TNS NIPO becijferde vorige maand in opdracht van 'Wijzer in geldzaken' nog dat driekwart van de Nederlandse gezinnen voor vertrek naar de vakantiebestemming niet bepaalt hoeveel de vakantie mag kosten. Ook over een dagbudget tijdens de reis wordt, volgens het onderzoek, van te voren nauwelijks nagedacht. Slechts één op de tien gezinnen houdt tijdens de vakantie de uitgaven dagelijks bij, een derde doet het af en toe. De helft van de gezinnen houdt niets bij. Ruim 80% van de gezinnen weet achteraf pas wat de vakantie in totaal ongeveer heeft gekost. Voor een kwart pakt dit hoger uit dan van te voren gepland of verwacht.

CashFlow go kan je nu helpen om de vakantie- of reisuitgaven een stuk inzichtelijker te maken. Zo kun je in de app je dagelijkse uitgaven invoeren, zodat je precies weet wat je al tijdens je reis of vakantie hebt uitgegeven. Daarnaast kun je in de app ook invoeren wat je maximaal tijdens de reis of vakantie wilt besteden. Cashflow Go vergelijkt dan de werkelijke uitgaven met je opgegeven budget en toont de verschillen. Zo weet je of je qua uitgaven nog op koers zit en kun je met een gerust hart alsnog die excursie boeken of net iets chiqer uit eten gaan. Maar je ziet nu ook al tijdens je reis of vakantie wanneer je meer uitgeeft dan gepland, zodat je je uitgavenpatroon kunt bijstellen en thuis niet voor onaangename verassingen komt te staan.

De app is nu al te gebruiken op de iPhone via go.cashflow.nl. Binnenkort komt hij beschikbaar voor zowel iPhone als Android in de App Store en de Android Market.