Reisbijbel

U bevindt zich hier:Home>Europa>Oekraïne
TwitterFacebookYoutubePinterestInstagram

Oekraïne

meer dan EK voetbal en Tsjernobyl

kievkerk
© foto: Insudok

Oekraïne is een land in Oost-Europa dat in het westen grenst aan Polen, Slowakije, Hongarije, Roemenië en Moldavië, in het noorden aan Wit-Rusland en in het oosten aan Rusland. In het zuiden grenst het land  aan de Zwarte Zee en de Zee van Azov. Deze voormalige 'graanschuur' van de Sovjet-Unie is bijna vijftien keer zo groot als Nederland en daarmee het grootste land dat geheel in Europa ligt.

Toch is het land voor veel mensen een grote onbekende. De meesten kennen het land alleen vanwege het EK voetbal in 2012 en de kernramp bij Tsjernobyl, maar het land is zoveel meer dan dat.

Zo heeft Oekraïne een aantal heel bijzondere steden, zoals de hoofdstad Kiev, met zijn talloze kerken, kloosters, musea, maar ook talloze gezellige cafés en restaurants, en de in het westen gelegen stad Lviv, die niet voor niets op de werelderfgoed van UNESCO is opgenomen.

Daarnaast heeft het land ook de strandliefhebber een hoop te bieden met zijn heerlijke zonovergoten stranden aan de Zwarte Zee, waar je je zowel overdag als ’s-nachts prima kunt vermaken.Maar ook de liefhebber van de natuur kan in Oekraïne volop aan zijn trekken komen in de eindeloze bossen of in de Karpaten, waar je fantastisch kunt wandelen.

Ook qua voorzieningen is Oekraïne een land dat prima met andere vakantielanden kan wedijveren.  Sinds de onafhankelijkheid in 1991 is namelijk de infrastructuur in het land enorm verbeterd en zijn overal mooie hotels en restaurants gebouwd.

Reizigers die het land bezoeken zullen dan ook verrast worden door dit onverwacht aantrekkelijke land met boeiende steden, heerlijke stranden, een bijzondere en rijke cultuur, een lange en turbulente geschiedenis en prachtige natuur.

 • vlag-oekraine

  Oekraïne

  Hoofdstad: Kiev
  Oppervlakte:
   603.550 km2
  Aantal inwoners:
  45 miljoen
  Hoogste punt:
  2.061 meter
  Visum: nee
  Bekend van:
  EK 2012, Chernobyl en mooie vrouwen

Rondreis OEKRAÏNE 9 dagen Gouden koepels en gele stranden

6286
€ 895.00
Tijdens deze korte reis door Oekraïne bezoek je drie compleet verschillende steden. Kiev staat bekend als bakermat van de Oost-Slavische cultuur en de vele kerken zijn een waar genot om te bezoeken. Lviv ...