Oman

Woestijnklimaat

klimaat

Oman heeft een warm woestijnklimaat met hoge temperaturen en weinig neerslag. Met gemiddeld ruim 3.500 zonneuren en minder dan tweehonderd millimeter neerslag per jaar is Oman een van de meest zonnige en droogste landen ter wereld.
In het centraal gelegen woestijngebied valt zelden neerslag. Iets natter zijn de berggebieden (Al Hajar gebergte) in het uiterste noorden van Oman en het uiterste zuiden.
De punt die tegen de grens met Jemen aan ligt kent een kleine regentijd aan het einde van de zomer. De vegetatie is daarom in dit deel van Oman groener dan elders in het land.

Hoofdstad Muscat kent de warmste periode van juni tot en met augustus, dan wordt het soms zelfs ver boven de vijftig graden tijdens de heetste dagen. De zeer hoge relatieve luchtvochtigheid (boven de 90%) zorgt ervoor dat het in de zomer onaangenaam benauwd is in grote delen van Oman.

Risico's

reisadvies

Er zijn veiligheidsrisico’s voor reizen naar Oman. Dit heeft te maken met spanningen in de regio.

Buiten de stad kan reizen over onverlichte wegen gevaarlijk zijn. Auto’s, vrachtauto’s, voetgangers en kamelen zijn niet te zien. Wilt u de woestijn in trekken? Gebruik dan een geschikt voertuig om mee in de woestijn te rijden. En zorg voor meer dan voldoende drinkwater!

Bekijk voor vertrek altijd het meest actuele reisadvies op de site van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dat kan hier.

Piraten

In de Arabische Zee voor de kust van Oman kunnen piraten actief zijn. Niet alleen loopt de commerciële vaart risico op kaping. Ook particuliere zeiljachten zijn doelwit. Vaar dus alleen als u geen andere mogelijkheden heeft.

Zeden

Gedrag en kledingvoorschriften in Oman zijn anders dan in Nederland. Voor vrouwen is het bijvoorbeeld raadzaam bedekkende kleding te dragen. Lichamelijk contact tussen man en vrouw in het openbaar wordt niet geaccepteerd. Homoseksualiteit is strafbaar in Oman.

Natuurgeweld

In Oman komen wadi’s voor. Deze droge rivierbeddingen kunnen bij regen gevaarlijk zijn. Snel stromend water komt dan plotseling op. Deze ‘flash floods’ sleuren uiteindelijk alles en iedereen mee.

Nee, tenzij

Vaccinaties

Vaccinatie tegen gele koorts is voor Oman alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Oman binnenkomt in een gele koorts land bent geweest. Dit geldt ook als je alleen een overstap hebt gemaakt op het vliegveld van een gele koorts land.

Inentingen die worden aanbevolen

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Oman aangeraden:
- vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio)
- vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

Er is geen malaria in Oman.

Ja

ambassades

Adres Nederlandse en Belgische vertegenwoordiging in Oman

Nederlandse Ambassade
Way 3017
Villa 1366
Shatti Al-Qurm, Muscat
Sultanate of Oman

Tel. 00-968-24603706/ 24603719
E-mail: mus@minbuza.nl

Website: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/oman

Openingstijden: zaterdag-woensdag 08:00-15:00 uur

Belgisch Ereconsulaat Muscat
P.O.BOX 4102 - Ruwi - Muscat
Sultanat of Oman

Tel. + (968) () 56.20.33
Fax: + (968) () 56.49.05

De Ereconsuls van België hebben zelden de Belgische nationaliteit. Ze spreken niet altijd onze landstalen en hebben meestal eigen beroepsbezigheden. Ze oefenen het ambt van Ereconsul op vrijwillige basis uit en worden er niet voor betaald. Voor bepaalde vragen zullen zij u, indien nodig, doorverwijzen naar de ambassade of het beroepsconsulaat van België waaronder ze ressorteren. 

Ja

visumplicht

Reisdocumenten voor Oman

Voor Oman heb je nodig:

- Een paspoort dat bij aankomst in Oman nog minimaal 6 maanden geldig is bij een single-entry visum en 14 maanden bij een multiple-entry visum
- Een visum

Visum Oman

Voor een verblijf in Oman hebben Nederlanders en Belgen een visum nodig. Dat kan je aanvragen bij de ambassade van Oman in Den Haag of in Brussel. Je kan het ook online aanvragen via e-visum Oman

Je kunt hierbij kiezen tussen een visum dat recht geeft op één inreis in Oman (een zogenaamd single-entry visum) en een visum dat je het recht geeft Oman meerdere malen in te reizen (een zogenaamd multiple-entry visum). Het single-entry visum kost € 45,- en het multiple-entry visum € 65,-. Voor een multiple-entry visum dient je paspoort nog wel een langere tijd geldig te zijn dan bij een single-entry visum (zie boven). Beide visa zijn 3 weken geldig.

Je ziet op de site van het ministerie van toerisme de meest actuele mogelijkheden en tarieven! 

Voor een tussentijdse verlenging zal je Oman dus even moeten verlaten voor een bezoekje aan één van de buurlanden (bijv. Dubai) om bij terugkomst op de luchthaven van Muscat een nieuw visum aan te schaffen.

Adressen ambassade Oman in Nederland en België

Nederland

Ambassade Oman
Nieuwe Parklaan 9

2597 LA Den Haag

Tel: 070-3615800

Fax: 070-3605364

E-mail: info@embassyofoman.nl

Openingstijden: maandag-vrijdag 09:00-15:00

België

Oman heeft geen vertegenwoordiging in België. Voor de dichtstbijzijnde vertegenwoordiging van Oman in de regio wordt verwezen naar de ambassade van Oman in Den Haag

Rial

Valuta

De rial is de munteenheid van Oman. Eén rial is duizend baisa. 

Pinnen en creditcard

Je kan in Oman pinnen bij een redelijk aantal geldautomaten, onder meer in Masqat en omgeving en in Salala. De meeste automaten zijn echter niet voor alle bankpassen en creditcards geschikt; voor zover bekend zijn er geen betaalautomaten in Oman. Creditcards worden bij vrijwel alle hotels, restaurants en winkels geaccepteerd.

Fooien

Mensen in Oman rekenen doorgaans op een fooi.

feestdagen

Feestdagen Oman

De belangrijkste jaarlijks op een vaste dag of in een vaste maand terugkerende feestdagen van Oman zijn:

Nieuwjaar 1 januari
National Day 18 november
Verjaardag van Sultan Qaboos 19 november
Oudjaar 31 december

Houd er rekening mee dat op deze data banken, winkels en overheidsgebouwen gesloten kunnen zijn.

Naast deze nationale feestdagen kent Oman nog een aantal Islamitische feestdagen die elk jaar op een andere dag of in een andere maand vallen.

+2, +3

tijdsverschil

Tijdsverschil Oman

In Oman is het gedurende onze zomertijd 2 uur later en gedurende onze wintertijd 3 uur later dan in Nederland en België.

Arabisch

taal

Taal in Oman

De officiële taal van Oman is het standaard Arabisch. 

In de grote steden als Muscat en in de internationale hotels spreekt men veelal ook Engels en ook verkeersborden en andere aanwijsborden zijn vaak in het Engels. 

Het wordt in ieder geval erg op prijs gesteld wanneer je je in het Arabisch probeert verstaanbaar te maken. Het is dan ook aan te raden om een taalgidsje Arabisch mee te nemen.

Wadi Shab

Wadi Shab biedt een prachtig natuurgebied om te hiken. 

Hike Wadi Shab

Rotspartijen en watervallen maken je hike rond het rivierdal (Wadi) erg bijzonder. Je vindt verkoeling in de kleine poeltjes, maar de ultieme beloning is de grot die je al zwemmend op het eindpunt gaat bereiken: Wadi Shab.

Muscat

Hoofdstad Muscat (ook wel Musqat) biedt de Sultan Qaboes-moskee, mooie parken en een aantal interessante musea.  

Hoofdstad Muscat

Uiteraard is ook de soek niet te missen, waar je traditionele producten vindt. 

Ubar

De verzonken stad Ubar is onder een laag woestijnzand weggevaagd, naar verluidt omdat de mensen er zo decadent leefden. 

Verzonken stad Ubar

De stad zou zevenduizend jaar geleden een welvarende karavaanstad zijn geweest. Inmiddels is een deel weer blootgelegd en dat kan je bezoeken. 

Fort Bahla

Fort Bahla staat op de werelderfgoedlijst, maar is ontzettend vervallen en dus niet meer toegankelijk. Andere forten zijn wel te bezichtigen. 

Fort Bahla

Fort Nakhl, Fort Sohar, Fort Jabrin en Fort Rustaq zijn daar voorbeelden van. De forten Jalali en Mirani zijn zeer beroemde forten van Oman en liggen dichtbij Muscat.

Ibra

Ibra is extra leuk voor vrouwelijke reizigers.

Ibra

Het is een van de oudste steden van Oman en iedere woensdagmiddag is er de traditionele vrouwensoek. Daar kunnen vrouwen alles vinden dat ze nodig hebben. 

Grotten

De grotkamer Majlis al Jinn is 330 bij 225 meter groot en 120 meter hoog. Hij is per terreinwagen te bezoeken. 

Grotkamer Majlis al Jinn

De drie ingangen in het dak zijn pas in de jaren tachtig ontdekt. Je hebt een klimuitrusting nodig om op avontuur te gaan. 

Mocht je daar geen zin in hebben, dan is de meer ontwikkelde grot Al-Hootah een beter plan. Daar ga je met een elektrisch treintje naar binnen en kan je in een ondergronds meer (blinde) vissen zien zwemmen. 

WTC

Artikelen over Oman

Onze bucketlist komt dagelijks voller te staan met mooie landen, streken en steden die wij absoluut nog eens willen bezoeken....

In Oman - 2014
1
Reisbijbel

Videomaker Brandon Li reisde begin dit jaar naar Oman en de Verenigde Arabische Emiraten om naar eigen zeggen de wat...

De Arabische kust, video vol contrasten
2
Reisbijbel

Na een periode van 20 jaar, waarin het fort werd gerestaureerd is eind 2012 het eeuwenoude Bahla Fort in Oman...

Bahla Fort na 20 jaar restauratie geopend voor bezoekers
3
Reisbijbel

Reizen oman

Rondreis Oman, 9 dagen

Rondreis Oman, 9 dagen

Tijdens deze 9-daagse rondreis krijg je een compleet beeld te zien van het Sultanaat Oman. Dit land biedt de perfecte mix tussen een boeiende geschiedenis en het huidige moderne leven.

land oman
aanbieder Djoser
prijs vanaf 1595
reisduur 9 dagen
Golden Tulip Hotel Nizwa

Golden Tulip Hotel Nizwa

Dit comfortabel hotel is een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan het Nizwa Fort en het kasteel van Jabreen. Het gebied wordt omringd door het Hajar-gebergte.

land oman
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur dagen
The Chedi

The Chedi

The Chedi is een iconisch en stijlvol hotel met vele natuurlijke elementen. Een verblijf hier zal een onuitwisbare indruk op u achterlaten.

land oman
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur dagen
Grand Hyatt Muscat

Grand Hyatt Muscat

Direct aan het strand met uitzicht over de zee. Het is een oase van rust aan de rand van de stad en een prima plek om een paar dagen cultuur en ontspanning met elkaar te combineren.

land oman
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 0
reisduur dagen
Summertime Splendour

Summertime Splendour

De meeste reizigers doen Oman aan tijdens onze wintermaanden, als de temperatuur en weersomstandigheden optimaal zijn in het grootste deel van het land. Het is de ideale winterzonbestemming. Deze reis is het gehele jaar door te boeken, ook in onze zomermaanden als het vanwege de hitte niet mogelijk is om in de woestijn te overnachten. In de bergen is het van april tot oktober dan juist heerlijk toeven en Zuid-Oman bij Salalah is zelfs onderhevig aan een verkoelende moessonperiode! Deze verkenningstocht per 4-WD toont u de uitersten van Oman, van de hoogste berg tot de diepste kloof, van de schilderachtigste kleine bergdorpjes tot de prachtigste strandresorts. Ontdek de pracht van Oman!

land oman
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1715
reisduur 10 dagen
Summertime Splendour

Summertime Splendour

De meeste reizigers doen Oman aan tijdens onze wintermaanden, als de temperatuur en weersomstandigheden optimaal zijn in het grootste deel van het land. Het is de ideale winterzonbestemming. Deze reis is het gehele jaar door te boeken, ook in onze zomermaanden als het vanwege de hitte niet mogelijk is om in de woestijn te overnachten. In de bergen is het van april tot oktober dan juist heerlijk toeven en Zuid-Oman bij Salalah is zelfs onderhevig aan een verkoelende moessonperiode! Deze verkenningstocht per 4-WD toont u de uitersten van Oman, van de hoogste berg tot de diepste kloof, van de schilderachtigste kleine bergdorpjes tot de prachtigste strandresorts. Ontdek de pracht van Oman!

land oman
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1715
reisduur 10 dagen
Summertime Splendour

Summertime Splendour

De meeste reizigers doen Oman aan tijdens onze wintermaanden, als de temperatuur en weersomstandigheden optimaal zijn in het grootste deel van het land. Het is de ideale winterzonbestemming. Deze reis is het gehele jaar door te boeken, ook in onze zomermaanden als het vanwege de hitte niet mogelijk is om in de woestijn te overnachten. In de bergen is het van april tot oktober dan juist heerlijk toeven en Zuid-Oman bij Salalah is zelfs onderhevig aan een verkoelende moessonperiode! Deze verkenningstocht per 4-WD toont u de uitersten van Oman, van de hoogste berg tot de diepste kloof, van de schilderachtigste kleine bergdorpjes tot de prachtigste strandresorts. Ontdek de pracht van Oman!

land oman
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1715
reisduur 10 dagen
Summertime Splendour

Summertime Splendour

De meeste reizigers doen Oman aan tijdens onze wintermaanden, als de temperatuur en weersomstandigheden optimaal zijn in het grootste deel van het land. Het is de ideale winterzonbestemming. Deze reis is het gehele jaar door te boeken, ook in onze zomermaanden als het vanwege de hitte niet mogelijk is om in de woestijn te overnachten. In de bergen is het van april tot oktober dan juist heerlijk toeven en Zuid-Oman bij Salalah is zelfs onderhevig aan een verkoelende moessonperiode! Deze verkenningstocht per 4-WD toont u de uitersten van Oman, van de hoogste berg tot de diepste kloof, van de schilderachtigste kleine bergdorpjes tot de prachtigste strandresorts. Ontdek de pracht van Oman!

land oman
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1715
reisduur 10 dagen
Summertime Splendour

Summertime Splendour

De meeste reizigers doen Oman aan tijdens onze wintermaanden, als de temperatuur en weersomstandigheden optimaal zijn in het grootste deel van het land. Het is de ideale winterzonbestemming. Deze reis is het gehele jaar door te boeken, ook in onze zomermaanden als het vanwege de hitte niet mogelijk is om in de woestijn te overnachten. In de bergen is het van april tot oktober dan juist heerlijk toeven en Zuid-Oman bij Salalah is zelfs onderhevig aan een verkoelende moessonperiode! Deze verkenningstocht per 4-WD toont u de uitersten van Oman, van de hoogste berg tot de diepste kloof, van de schilderachtigste kleine bergdorpjes tot de prachtigste strandresorts. Ontdek de pracht van Oman!

land oman
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1715
reisduur 10 dagen
Summertime Splendour

Summertime Splendour

De meeste reizigers doen Oman aan tijdens onze wintermaanden, als de temperatuur en weersomstandigheden optimaal zijn in het grootste deel van het land. Het is de ideale winterzonbestemming. Deze reis is het gehele jaar door te boeken, ook in onze zomermaanden als het vanwege de hitte niet mogelijk is om in de woestijn te overnachten. In de bergen is het van april tot oktober dan juist heerlijk toeven en Zuid-Oman bij Salalah is zelfs onderhevig aan een verkoelende moessonperiode! Deze verkenningstocht per 4-WD toont u de uitersten van Oman, van de hoogste berg tot de diepste kloof, van de schilderachtigste kleine bergdorpjes tot de prachtigste strandresorts. Ontdek de pracht van Oman!

land oman
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1715
reisduur 10 dagen
Grand Oman Explorer

Grand Oman Explorer

Tijdens deze autoreis passeren diverse culturele en natuurlijke hoogtepunten de revue. In veertien dagen krijgt u een goede indruk van het sultanaat Oman. Bent u avontuurlijk ingesteld dan is dit de reis voor u! U reist per 4-WD auto, die u zelf bestuurt, en kunt zo uw eigen tempo bepalen. Daarnaast steekt u met de ferry over naar het Omaanse eiland Masirah, een minder bekende bestemming die nog niet veel wordt aangedaan. U slaapt tijdens deze reis niet alleen in hotels. Ook een overnachting in een tentje op het strand en een nacht in de woestijn staan op het menu. Een hele nieuwe ervaring!

land oman
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 2275
reisduur 14 dagen
Grand Oman Explorer

Grand Oman Explorer

Tijdens deze autoreis passeren diverse culturele en natuurlijke hoogtepunten de revue. In veertien dagen krijgt u een goede indruk van het sultanaat Oman. Bent u avontuurlijk ingesteld dan is dit de reis voor u! U reist per 4-WD auto, die u zelf bestuurt, en kunt zo uw eigen tempo bepalen. Daarnaast steekt u met de ferry over naar het Omaanse eiland Masirah, een minder bekende bestemming die nog niet veel wordt aangedaan. U slaapt tijdens deze reis niet alleen in hotels. Ook een overnachting in een tentje op het strand en een nacht in de woestijn staan op het menu. Een hele nieuwe ervaring!

land oman
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 2275
reisduur 14 dagen
Grand Oman Explorer

Grand Oman Explorer

Tijdens deze autoreis passeren diverse culturele en natuurlijke hoogtepunten de revue. In veertien dagen krijgt u een goede indruk van het sultanaat Oman. Bent u avontuurlijk ingesteld dan is dit de reis voor u! U reist per 4-WD auto, die u zelf bestuurt, en kunt zo uw eigen tempo bepalen. Daarnaast steekt u met de ferry over naar het Omaanse eiland Masirah, een minder bekende bestemming die nog niet veel wordt aangedaan. U slaapt tijdens deze reis niet alleen in hotels. Ook een overnachting in een tentje op het strand en een nacht in de woestijn staan op het menu. Een hele nieuwe ervaring!

land oman
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 2275
reisduur 14 dagen
Grand Oman Explorer

Grand Oman Explorer

Tijdens deze autoreis passeren diverse culturele en natuurlijke hoogtepunten de revue. In veertien dagen krijgt u een goede indruk van het sultanaat Oman. Bent u avontuurlijk ingesteld dan is dit de reis voor u! U reist per 4-WD auto, die u zelf bestuurt, en kunt zo uw eigen tempo bepalen. Daarnaast steekt u met de ferry over naar het Omaanse eiland Masirah, een minder bekende bestemming die nog niet veel wordt aangedaan. U slaapt tijdens deze reis niet alleen in hotels. Ook een overnachting in een tentje op het strand en een nacht in de woestijn staan op het menu. Een hele nieuwe ervaring!

land oman
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 2275
reisduur 14 dagen
Grand Oman Explorer

Grand Oman Explorer

Tijdens deze autoreis passeren diverse culturele en natuurlijke hoogtepunten de revue. In veertien dagen krijgt u een goede indruk van het sultanaat Oman. Bent u avontuurlijk ingesteld dan is dit de reis voor u! U reist per 4-WD auto, die u zelf bestuurt, en kunt zo uw eigen tempo bepalen. Daarnaast steekt u met de ferry over naar het Omaanse eiland Masirah, een minder bekende bestemming die nog niet veel wordt aangedaan. U slaapt tijdens deze reis niet alleen in hotels. Ook een overnachting in een tentje op het strand en een nacht in de woestijn staan op het menu. Een hele nieuwe ervaring!

land oman
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 2275
reisduur 14 dagen
Grand Oman Explorer

Grand Oman Explorer

Tijdens deze autoreis passeren diverse culturele en natuurlijke hoogtepunten de revue. In veertien dagen krijgt u een goede indruk van het sultanaat Oman. Bent u avontuurlijk ingesteld dan is dit de reis voor u! U reist per 4-WD auto, die u zelf bestuurt, en kunt zo uw eigen tempo bepalen. Daarnaast steekt u met de ferry over naar het Omaanse eiland Masirah, een minder bekende bestemming die nog niet veel wordt aangedaan. U slaapt tijdens deze reis niet alleen in hotels. Ook een overnachting in een tentje op het strand en een nacht in de woestijn staan op het menu. Een hele nieuwe ervaring!

land oman
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 2275
reisduur 14 dagen
Dunes by Al Nadha

Dunes by Al Nadha

Dit luxueuze woestijnresort ligt op nog geen anderhalf uur rijden van Muscat! In de magische omgeving van het ‘witte zand’ van Wadi Al Abiyad vindt u bovenop een van de hoogste duinen het intieme resort Dunes by Al Nadha. Geniet van uitgestrekte uitzichten over de duinen en vele mogelijke (avontuurlijke) activiteiten.

land oman
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 305
reisduur 3 dagen
Dunes by Al Nadha

Dunes by Al Nadha

Dit luxueuze woestijnresort ligt op nog geen anderhalf uur rijden van Muscat! In de magische omgeving van het ‘witte zand’ van Wadi Al Abiyad vindt u bovenop een van de hoogste duinen het intieme resort Dunes by Al Nadha. Geniet van uitgestrekte uitzichten over de duinen en vele mogelijke (avontuurlijke) activiteiten.

land oman
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 305
reisduur 3 dagen
Dunes by Al Nadha

Dunes by Al Nadha

Dit luxueuze woestijnresort ligt op nog geen anderhalf uur rijden van Muscat! In de magische omgeving van het ‘witte zand’ van Wadi Al Abiyad vindt u bovenop een van de hoogste duinen het intieme resort Dunes by Al Nadha. Geniet van uitgestrekte uitzichten over de duinen en vele mogelijke (avontuurlijke) activiteiten.

land oman
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 305
reisduur 3 dagen
Dunes by Al Nadha

Dunes by Al Nadha

Dit luxueuze woestijnresort ligt op nog geen anderhalf uur rijden van Muscat! In de magische omgeving van het ‘witte zand’ van Wadi Al Abiyad vindt u bovenop een van de hoogste duinen het intieme resort Dunes by Al Nadha. Geniet van uitgestrekte uitzichten over de duinen en vele mogelijke (avontuurlijke) activiteiten.

land oman
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 305
reisduur 3 dagen
Grand Oman Explorer

Grand Oman Explorer

Tijdens deze autoreis passeren diverse culturele en natuurlijke hoogtepunten de revue. In veertien dagen krijgt u een goede indruk van het sultanaat Oman. Bent u avontuurlijk ingesteld dan is dit de reis voor u! U reist per 4-WD auto, die u zelf bestuurt, en kunt zo uw eigen tempo bepalen. Daarnaast steekt u met de ferry over naar het Omaanse eiland Masirah, een minder bekende bestemming die nog niet veel wordt aangedaan. U slaapt tijdens deze reis niet alleen in hotels. Ook een overnachting in een tentje op het strand en een nacht in de woestijn staan op het menu. Een hele nieuwe ervaring!

land oman
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 2275
reisduur 14 dagen
Summertime Splendour

Summertime Splendour

De meeste reizigers doen Oman aan tijdens onze wintermaanden, als de temperatuur en weersomstandigheden optimaal zijn in het grootste deel van het land. Het is de ideale winterzonbestemming. Deze reis is het gehele jaar door te boeken, ook in onze zomermaanden als het vanwege de hitte niet mogelijk is om in de woestijn te overnachten. In de bergen is het van april tot oktober dan juist heerlijk toeven en Zuid-Oman bij Salalah is zelfs onderhevig aan een verkoelende moessonperiode! Deze verkenningstocht per 4-WD toont u de uitersten van Oman, van de hoogste berg tot de diepste kloof, van de schilderachtigste kleine bergdorpjes tot de prachtigste strandresorts. Ontdek de pracht van Oman!

land oman
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1715
reisduur 10 dagen
Impressions of Salalah

Impressions of Salalah

Deze korte reis met een afwisselend programma is een perfecte aanvulling op een rondreis Oman. Ondanks dat Oman gekenmerkt wordt door woestijnen, is de regio rondom Salalah een groene oase. Het tropische karakter wordt versterkt door de aanwezigheid van palmbomen en, in de zomer, groene bergen. U verkent de verschillende delen van deze omgeving, waarbij natuur en cultuur centraal staan.

land oman
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 675
reisduur 3 dagen
Impressions of Salalah

Impressions of Salalah

Deze korte reis met een afwisselend programma is een perfecte aanvulling op een rondreis Oman. Ondanks dat Oman gekenmerkt wordt door woestijnen, is de regio rondom Salalah een groene oase. Het tropische karakter wordt versterkt door de aanwezigheid van palmbomen en, in de zomer, groene bergen. U verkent de verschillende delen van deze omgeving, waarbij natuur en cultuur centraal staan.

land oman
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 675
reisduur 3 dagen
Impressions of Salalah

Impressions of Salalah

Deze korte reis met een afwisselend programma is een perfecte aanvulling op een rondreis Oman. Ondanks dat Oman gekenmerkt wordt door woestijnen, is de regio rondom Salalah een groene oase. Het tropische karakter wordt versterkt door de aanwezigheid van palmbomen en, in de zomer, groene bergen. U verkent de verschillende delen van deze omgeving, waarbij natuur en cultuur centraal staan.

land oman
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 675
reisduur 3 dagen
Best of Oman

Best of Oman

Het gastvrije Oman biedt u een divers palet met ingrediënten als: forten, oases, moskeeën, wadi’s, kastelen, zandduinen, natuurlijke bronnen al dan niet voorzien van warm water en zelfs een Grand Canyon. Met de intrigerende bewoners van het Ras Al Hadd-strand en de traditionele dhow-botenbouwers bieden wij u een mooi overzicht van het fascinerende Oman. Laat u verleiden tot een reis door dit mystieke land vol afwisseling en met een zeer boeiende geschiedenis!

land oman
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1839
reisduur 8 dagen
Best of Oman

Best of Oman

Het gastvrije Oman biedt u een divers palet met ingrediënten als: forten, oases, moskeeën, wadi’s, kastelen, zandduinen, natuurlijke bronnen al dan niet voorzien van warm water en zelfs een Grand Canyon. Met de intrigerende bewoners van het Ras Al Hadd-strand en de traditionele dhow-botenbouwers bieden wij u een mooi overzicht van het fascinerende Oman. Laat u verleiden tot een reis door dit mystieke land vol afwisseling en met een zeer boeiende geschiedenis!

land oman
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1839
reisduur 8 dagen
Best of Oman

Best of Oman

Het gastvrije Oman biedt u een divers palet met ingrediënten als: forten, oases, moskeeën, wadi’s, kastelen, zandduinen, natuurlijke bronnen al dan niet voorzien van warm water en zelfs een Grand Canyon. Met de intrigerende bewoners van het Ras Al Hadd-strand en de traditionele dhow-botenbouwers bieden wij u een mooi overzicht van het fascinerende Oman. Laat u verleiden tot een reis door dit mystieke land vol afwisseling en met een zeer boeiende geschiedenis!

land oman
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1839
reisduur 8 dagen
Best of Oman

Best of Oman

Het gastvrije Oman biedt u een divers palet met ingrediënten als: forten, oases, moskeeën, wadi’s, kastelen, zandduinen, natuurlijke bronnen al dan niet voorzien van warm water en zelfs een Grand Canyon. Met de intrigerende bewoners van het Ras Al Hadd-strand en de traditionele dhow-botenbouwers bieden wij u een mooi overzicht van het fascinerende Oman. Laat u verleiden tot een reis door dit mystieke land vol afwisseling en met een zeer boeiende geschiedenis!

land oman
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1839
reisduur 8 dagen
Best of Oman

Best of Oman

Het gastvrije Oman biedt u een divers palet met ingrediënten als: forten, oases, moskeeën, wadi’s, kastelen, zandduinen, natuurlijke bronnen al dan niet voorzien van warm water en zelfs een Grand Canyon. Met de intrigerende bewoners van het Ras Al Hadd-strand en de traditionele dhow-botenbouwers bieden wij u een mooi overzicht van het fascinerende Oman. Laat u verleiden tot een reis door dit mystieke land vol afwisseling en met een zeer boeiende geschiedenis!

land oman
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1839
reisduur 8 dagen
Best of Oman

Best of Oman

Het gastvrije Oman biedt u een divers palet met ingrediënten als: forten, oases, moskeeën, wadi’s, kastelen, zandduinen, natuurlijke bronnen al dan niet voorzien van warm water en zelfs een Grand Canyon. Met de intrigerende bewoners van het Ras Al Hadd-strand en de traditionele dhow-botenbouwers bieden wij u een mooi overzicht van het fascinerende Oman. Laat u verleiden tot een reis door dit mystieke land vol afwisseling en met een zeer boeiende geschiedenis!

land oman
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1839
reisduur 8 dagen
Best of Oman

Best of Oman

Het gastvrije Oman biedt u een divers palet met ingrediënten als: forten, oases, moskeeën, wadi’s, kastelen, zandduinen, natuurlijke bronnen al dan niet voorzien van warm water en zelfs een Grand Canyon. Met de intrigerende bewoners van het Ras Al Hadd-strand en de traditionele dhow-botenbouwers bieden wij u een mooi overzicht van het fascinerende Oman. Laat u verleiden tot een reis door dit mystieke land vol afwisseling en met een zeer boeiende geschiedenis!

land oman
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1839
reisduur 8 dagen
Impressions of Salalah

Impressions of Salalah

Deze korte reis met een afwisselend programma is een perfecte aanvulling op een rondreis Oman. Ondanks dat Oman gekenmerkt wordt door woestijnen, is de regio rondom Salalah een groene oase. Het tropische karakter wordt versterkt door de aanwezigheid van palmbomen en, in de zomer, groene bergen. U verkent de verschillende delen van deze omgeving, waarbij natuur en cultuur centraal staan.

land oman
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 675
reisduur 3 dagen
Best of Oman

Best of Oman

Het gastvrije Oman biedt u een divers palet met ingrediënten als: forten, oases, moskeeën, wadi’s, kastelen, zandduinen, natuurlijke bronnen al dan niet voorzien van warm water en zelfs een Grand Canyon. Met de intrigerende bewoners van het Ras Al Hadd-strand en de traditionele dhow-botenbouwers bieden wij u een mooi overzicht van het fascinerende Oman. Laat u verleiden tot een reis door dit mystieke land vol afwisseling en met een zeer boeiende geschiedenis!

land oman
aanbieder Tenzing
prijs vanaf 1839
reisduur 8 dagen