Over ons

Eerlijke, journalistieke reisinformatie vanuit eigen ervaringen

De wereld is dankzij het wereldwijde web kleiner dan ooit, maar de selectie van de juiste informatie wordt steeds moeilijker. Reisbijbel verzamelt daarom zoveel mogelijk praktische informatie over alle landen van de wereld om jou op weg te helpen naar je nieuwe bestemming. Cultuur, natuur en avontuur staan centraal. En… onze verhalen gaan niet over de redacteuren die de reis maakten, maar juist over het land dat ze bezochten! Want jij zoekt natuurlijk jouw eigen unieke reiservaring!

Reisbijbel geeft eerlijke informatie over de bestemmingen die ze bezoekt, zodat je zelf de afweging kan maken of het bij jou, of bij je gezin of andere reisgenoten past. Plussen en minnen van een bestemming dus. Gecombineerd met heldere informatie over ‘t budget dat nodig is en alle praktische randvoorwaarden zoals visa, veiligheid en vaccinaties, maken dat je daarna zelf een reis kan uitstippelen. Oh ja, we schrijven niet van achter het bureau persberichten over, de reportages komen altijd vanuit onze eigen reiservaring.

Reisbijbel is in 2005 opgericht door reizigers Koen en Wouter, die al snel hulp kregen van Joep. Na tien jaar heeft hij de site samen met zijn vrouw Fleur Besters, een ervaren krantenjournalist, overgenomen. Daarmee is er een journalistieke basis gelegd, en blijft de expertise geborgd. Joep en Fleur werken met een klein, vast team van ervaren reizigers en goede schrijvers, die onder hun eindredactie reportages maken. Speciale plek nemen de junior reporters in: Tim (‘05) en Lieve (‘07) maken de gezinsreizen met Joep en Fleur en hebben inmiddels 20 landen in Europa, Azië, Afrika en het Midden-Oosten bezocht per boot, trein, auto, vliegtuig of fiets. Alle vier hebben een zeer sportieve instelling en hiken meerdaagse tochten, hangen graag aan kabels aan bergen, snorkelen op mooie plekken in de wereld én zijn vaardig met ski's en andere winterpret. 

Samenwerken met Reisbijbel kan bijna altijd. We zijn een van de best gelezen Nederlandse en Belgische reissites en scoren dankzij onze journalistieke aanpak hoog in Google. Reisbijbel maakt ook video's, heeft een drone, kan indien gewenst (journalistieke) live-vlogs maken en is zeer ervaren met social media. Vraag onze mediakit op of mail een concreet voorstel. We plaatsen alleen artikelen die passen bij onze doelgroep en hen inspirerende nuttige informatie geven. Het is mogelijk om linken te plaatsen op onze themapagina’s en we kunnen je product reviewen, mits het bij onze manier van reizen past. Reisbijbel maakt gebruik van persreizen en individuele reizen in samenwerking met bestemmingen of landen. Mail ons voor een plan! 

50K unieke bezoekers

150K pageviews

1,8K facebook

4K twitter