Reisbijbel

U bevindt zich hier:Home>Europa>Polen
TwitterFacebookYoutubePinterestInstagram

Polen

betaalbaar vakantieland vol natuur en cultuur

polen

Polen is een groot land in Centraal-Europa, dat wordt omringd door 7 landen en 2 zeeën. Hoewel Polen op een mooie reisafstand van Nederland en België ligt, is het land is als vakantie- of reisbestemming onder Nederlanders en Belgen nog niet al te populair.

Dat is opmerkelijk. Polen heeft de reiziger namelijk heel wat te bieden. Zo vind je er prachtige stranden aan de Oostzee. Ook heeft het land een overweldigende natuur met grote glinsterende meren en oerbossen in het noorden van het land en het imposante Tatragebergte in het zuiden van het land. Het land is dan ook uitermate geschikt voor een wandel-, fiets en zelfs een wintersportvakantie.

Naast al dat moois voor de natuurliefhebber heeft Polen ook de liefhebber van cultuur en geschiedenis een hoop te bieden. Zo vormt het land met zijn forten, paleizen, kloosters en musea een mooie weerspiegeling van de Europese geschiedenis en cultuur door de eeuwen heen. Ook in de veelzijdige steden als Krakau, Warschau en Gdansk vind je de rijke geschiedenis van Polen terug en het aantal bezienswaardigheden in Polen dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan, is ongekend.

Polen staat verder bekend om het voormalige concentratiekamp Auschwitz- Birkenau. Hier zijn rond de tweede wereldoorlog circa 1,5 miljoen mensen om het leven gebracht. Het voormalige kamp is tegenwoordig opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO en wordt elk jaar door vele toeristen en nabestaanden bezocht.

Erg bijzonder van Polen is dat de tegenstellingen tussen oud en nieuw er nog steeds zo zichtbaar zijn. Zo is op het traditionele platteland het vervoer met paard en wagen nog heel normaal, terwijl de hoofdstad Warschau vol staat met moderne gebouwen en wolkenkrabbers.

Polen is nog relatief goedkoop, dus u krijgt meer vakantie voor hetzelfde geld.

De ongerepte natuur, de woelige geschiedenis, rijke traditie en de gastvrijheid maken van Polen een zeer gevarieerde bestemming voor een reis of vakantie. Als je daar de relatief korte reisafstand en het gunstige prijsniveau bij optelt is het eigenlijk onbegrijpelijk dat niet meer Nederlanders en Belgen dit voormalige oostblokland bezoeken.

 • vlag-polen

  Polen

  Hoofdstad: Warschau 
  Oppervlakte:
   312.685 km2
  Aantal inwoners:
  38,5 miljoen
  Hoogste punt:
  2.499 meter
  Visum: nee
  Bekend van:
   Paus Johannes Paulus II, EK 2012 en Auschwitz

Autorondreis Polen Mazurië en steden

€ 249.00
Autovakantie Polen met verblijf in diverse hotels inclusief ontbijtbuffet

Busreis Kerst in Krakau en Zakopane

€ 529.00
8-daagse kerstreis Krakau (Polen) met bezoek aan Zakopane, Wieliczka, Auschwitz en de Hoge Tatra

 • Reizen naar Polen

 • Alle artikelen

 • Reportage

 • Reistips

 • Video

Autorondreis Polen Mazurië en steden

€ 249.00
Autovakantie Polen met verblijf in diverse hotels inclusief ontbijtbuffet

Busreis Kerst in Krakau en Zakopane

€ 529.00
8-daagse kerstreis Krakau (Polen) met bezoek aan Zakopane, Wieliczka, Auschwitz en de Hoge Tatra

Busreis Feestdagen Polen en de Mazuren

€ 869.00
12-daagse Kerst- en nieuwjaarsreis Polen met Gdansk, Warschau, Krakau en Wroclaw

Busreis Polen Krakau Zakopane

€ 409.00
8-daagse excursiereis met ook Wroclaw, Auschwitz, Wieliczka en de Hoge Tatra

Autorondreis Cultuurrijk Polen

€ 236.00
Autovakantie Polen met Wroclaw, Niepolomice, Warschau, Gdynia en Poznan met verblijf in div hotels inclusief ontbijtbuffet

Rondreis Polen, 14 dagen

€ 1495.00
Polen en grauw? Nee hoor! De associatie met het IJzeren Gordijn verdwijnt als sneeuw voor de zon als we de kleurrijke steden en groene wouden van Polen bezoeken. De overblijfselen van een groots Litouws ...

Rondreis Polen en de Baltische Staten

€ 1149.00
Vlieg/busreis Polen en Baltische Staten met o.a. Warschau, Gdansk,Sensburg, Vilnius, Kaunas, Klaipeda, Riga, Tallinn incl ontbijt.

Rondreis Wit Rusland, Kaliningrad en Polen, 12 dagen

€ 1395.00
Tijdens deze bijzondere reis wanen we ons soms in voormalige Sovjet Unie bij het bezoeken van Belarus, ofwel Wit-Rusland, en in het Russische Kaliningrad. In de gezellige Hanzestad Gdansk in Polen komen ...