Gratis wifi-wachtwoorden voor vliegvelden over de hele wereld

VliegveldWakatobigratis wifi

Slimme Reistips

Reizigers helpen graag andere reizigers. Techneut Anil Polat is zo’n reiziger en hij heeft een database gemaakt met wachtwoorden waarmee je gratis kan internetten op vliegvelden.

tekst Fleur Besters

Een paar uur wachten op vliegvelden, hoe dood je de tijd? Door wat te scrollen op je mobiele telefoon, een video te downloaden voor je vlucht of even met thuis te skypen. Misschien door vast een taxi te boeken of een uitje te regelen. Gratis wifi op vliegvelden is er vaak wel, maar hoe vind je snel het wachtwoord?

Wifi is er altijd wel, maar vaak moet je een code opzoeken of vragen, of zelfs betalen, bijvoorbeeld als je langer dan een uur online wil zijn. Reiziger én ICT-specialist Anil Polat heeft een oplossing gemaakt: een open source database waarin je wachtwoorden voor honderden vliegvelden op de hele wereld kan vinden. Hij is te vinden via Google Maps én als app voor Iphone of Android. Die kan je offline raadplegen en kost 1,99 euro. Wel zo handig als je helemaal geen data hebt om eerst de (online) kaart te raadplegen.


App gratis wifi wachtwoorden vliegvelden

Wil je de app downloaden en daarmee deze slimme reiziger ook financieel steunen? Dat kan hier voor iPhone en hier voor Android.

Je kan via zijn site ook bijdragen aan de map door zelf wachtwoorden door te geven die je op een vliegveld bent tegengekomen. Want de kaart blijft alleen actueel door samen te werken, de wachtwoorden worden natuurlijk geregeld aangepast.

Veilig drinkwater op reis


Anil bouwt meer apps en toepassingen voor reizigers, het is immers zijn werk. Zo maakte hij bijvoorbeeld ook een kaart waarop staat waar je veilig water uit de kraan kan drinken. Hier staat de app in de iTunes store. Hiermee bespaar je meteen ook plastic, je hoeft dan immers geen water in flessen te kopen.


Zo vermaak je je ook op vliegvelden

Geen zin om te internetten tijdens het wachten? Op veel grote vliegvelden zijn ook andere manieren je te vermaken. Heb je echt een hele middag de tijd, dan kan je wellicht een (gratis) stadstoer maken. Bezoek een museum, ga van de glijbaan of boek een transferhotel om een paar uur rustig te kunnen slapen, horizontaal! Vaak kan je ook een douche nemen op het vliegveld en in veel Aziatische landen is het mogelijk een voetmassage te krijgen. Verkwikt reis je verder naar je volgende bestemming!