Tip: Gratis rondleidingen door wereldsteden – meet the locals!

Slimme Reistips

Delen past bij reizen. En dus zijn er in steeds meer steden in de wereld vrijwilligers, vaak studenten, die toeristen gratis rondleiden. Contact leg je vooraf via Facebook of een site. En dus vraagt een hip geklede Koreaanse jongen ons voorzichtig onze naam, nog voordat we het metrostation Anguk in de Koreaanse hoofdstad Seoel hebben verlaten.

tekst Fleur Besters

Raak! Wij hebben ons opgegeven voor de Seoel Free Walking Tour en worden in deze wereldstad gastvrij en enthousiast ontvangen.

“We horen te vaak dat toeristen erg hoge prijzen moeten betalen. Als je voor het eerst in een grote stad als Seoel bent, is het fijn om wegwijs gemaakt te worden”, legt gids Jessica uit. Een vaste groep gidsen neemt om beurten op zaterdag reizigers mee op pad. De studenten vinden het leuk om kennis te maken met bezoekers uit alle delen van de wereld, en voor ons is het evenzeer een perfecte gelegenheid om ook eens kennis te maken met de Koreanen zelf. Zeker ook omdat deze jongeren perfect Engels spreken, en veel Koreanen niet.

Dus steken we met plezier onze paraplu’s op – in juli kan het inderdaad urenlang stortregenen in Zuid-Korea – en stappen de natte straatjes van de zes eeuwen oude wijk in. Op droge dagen sluiten zich soms wel twintig tot dertig mensen uit alle delen van de wereld aan, nu zijn we met ons gezin de enigen.

Bukchon is een nog steeds bewoonde wijk. Dat is te merken aan bordjes her en der die tot stilte manen, we kunnen ons voorstellen dat het bij beter weer een komen en gaan van toeristen is. En bij een geplande fotostop, daar zijn Koreanen immers dol op, blijkt tot afschuw van gids Jessica een grote auto van een bewoner – de huizen gaan over van vader op zoon – het uitzicht danig te verpesten.

De wijk werd gebouwd tijdens de Joseon-dynastie (1392-1897) en steeds bewoond door de heersende klasse. Veel van de gebruiken in het land stammen uit deze tijd. Ook bijvoorbeeld het respect voor ouderen. Als een van de studenten onze dochter haar vader met Joep hoort aanspreken, is hij dan ook verbaasd. “Roept ze haar vader nu? Doen alle kinderen dat zo in Nederland? Dat zou bij ons meteen straf opleveren.”. Een mooi moment om gewoonten uit te wisselen.

In Bukchon bezoeken we één van de ongeveer 900 traditionele Hanok-huizen. De boeiende en duidelijke uitleg van Julia over de indeling van de huizen levert direct wedervragen van onze kinderen op, zoals waar de zonen en dochters destijds woonden en of ze ook buiten mochten spelen. En de bewaking door de steentjes op de buitenvloeren nodigt uit tot een test ‘wie kan er ongemerkt over lopen’. In enkele van de huizen is het mogelijk om een traditionele workshop te volgen. De kosten zijn beperkt, vanaf 15.000 Won is er al iets te doen.

Wij gaan echter verder de stromende regen in. Het is flink klimmen en dalen, en het water stroomt letterlijk als kleine watervallen naar beneden. We zijn drijfnat, hier is geen paraplu tegen opgewassen. Geplande uitzichtmomenten over de stad zijn door de stortregen en het slechte zicht wat minder interessant, maar we hebben met zijn allen wel lol. En dat maakt dat zo’n Free Walk veel leuker is dan een officiële rondleiding. Het uitblijven van een betaling past helemaal bij de nieuwe deeleconomie en zorgt er merkbaar voor dat de gidsen er echt zin in hebben.
Ze verwachten geen betaling, fooien zijn in Korea sowieso niet gepast. De stroopwafels die we voor hen meenamen worden evenwel verrast en blij aangenomen. Op de terugweg naar ons hotel helpen de studenten ons nog even bij het bestellen van een lokale specialiteit, rijst op een stokje, bij een eettentje. En oh ja: “We sturen morgen via Facebook een berichtje als we gebeld hebben met het park waar jullie heen willen. Misschien is het gesloten door het slechte weer.” Gastvrijer kan je het niet maken.

Tips: Free Walking Tours in de hele wereld

  • De Seoel Free Walking tour kan je reserveren via Facebook. De website is hier te raadplegen en biedt meer informatie over de routes.

  • Als je op internet googelt op Free Walking Tour en de naam van de stad die je bezoekt, vindt je wellicht ook een groep die daar rondleidingen verzorgt. Let er wel op dat sommige groepen echt vrijwillig zijn, anderen verwachten een fooi na afloop. Neem een kleinigheidje mee uit Nederland. Stroopwafels, drop of een ander klein souvenir worden altijd gewaardeerd. De gidsen zijn vaak met meerderen, dus neem iets dat ze kunnen delen.

  • In Europa zijn er onder meer echt gratis tochten in Polen.

  • Buiten Europa zijn er ook meerdere groepen actief, zonder andere in Peru, San Franscisco en Tokyo.

  • Een ander concept, zonder vrijwilligers, zijn de New Europe Tours. Hierbij betaal je geen ticket voor de rondleiding, maar verwacht je de professionele gids wel een fooi. Er zijn onder andere tours in Jeruzalem, Tel Aviv en New York.

  • In Athene is een soortgelijke groep actief.

  • Ook in New York kan je met een hele serie rondleidingen met locals mee, waarna je na afloop beslist wat je wilt betalen: Op de site wordt benadrukt dat de organisatie ook reizigers met een klein budget de gelegenheid wil geven mee te gaan.

  • In Saigon gaan studenten desgevraagd zelfs een hele dag of enkele uren met je op pad naar een door jou gekozen bestemming. Je betaalt voor hen de entree of taxi/bus en krijgt in ruil daarvoor uitleg van een local! Ook deze groep biedt hier Free Walking Tours aan.

  • In Jamaica geven al 20 jaar lang inmiddels 700 vrijwilligers bezoekers een gratis tour. Er wordt een speciale match gemaakt belooft het verkeersbureau! 

KoreaReizen

Reisbijbel ontdekte Zuid-Korea in samenwerking met het gespecialiseerde reisbureau KoreaReizen. Zij stellen een reis samen op basis van jouw wensen en budget. Daarbij gaan ze uit van een zo zelfstandig mogelijke reis. Dus met openbaar vervoer waar mogelijk en een huurauto waar dat handig is. In Seoel verbleven we in een fijn hotel in het centrum van de stad, vlakbij Bukchon. Een prima uitvalsbasis om de stad enkele dagen te ontdekken.


Inspiratie voor Peru

Toffe Roadtrips

Reizen door Peru vereenvoudigt het leven op een verhelderende wijze, met dank aan het ontbreken van uiterlijk vertoon, in de breedste zin van het woord. 

Lees Meer Door: Danielle Boelens

Toffe Roadtrips

Met de motor door Zuid-Amerika

Laat je motor thuis Hoewel automobilisten en motorrijders uiteraard veel gemeen hebben en beide kwaliteiten zelfs erg goed samengaan in één persoon, is er als het op reizen aankomt, toch een cruciaal verschil. Een automobilist huurt vanzelfspreken

Lees Meer Door:

Slimme Reistips

Delen past bij reizen. En dus zijn er in steeds meer steden in de wereld vrijwilligers, vaak studenten, die toeristen gratis rondleiden. Contact leg je vooraf via Facebook of een site. En dus vraagt een hip geklede Koreaanse jongen ons voorzichtig

Lees Meer Door: Fleur Besters

Slimme Reistips

Reizen is niet alleen het ontdekken van onbekende gebieden. Het is ook de ultieme manier om kennis te maken met de gebruiken van de plaatselijke bevolking. Een belangrijk onderdeel daarvan vormt voor mij het leren kennen van de eetgewoonten in een

Lees Meer Door: Ruud Beerens

Verre Avonturen

Na aankomst op de drukke luchthaven van Lima in Peru kiezen de meeste toeristen eieren voor hun geld en gaan op weg langs / via de beroemde zuidelijke route met als eindbestemming wereldwonder Machu Picchu. Het noorden van Peru kent echter een reg

Lees Meer Door: Fleur Damen

Verre Avonturen

De vakantieperiode zit er weer op, en veel mensen zijn waarschijnlijk hun volgende vakantie of reis aan het plannen. Een mooi moment dus om wat inspiratie op te doen en daar is deze video van de Duitse fotograaf/filmmaker Christian Grewe uite

Lees Meer Door: Reisbijbel

Verre Avonturen

Stop motion kennen we vooral van tekenfilms. Sinds de opkomst van het mobieltje met camera heeft ook de filmtechniek, waarbij je een serie achter elkaar geplakte foto's snel achter elkaar afspeelt, aan populairiteit gewonnen.

Lees Meer Door: Reisbijbel

Verre Avonturen

Iedereen wil naar het eiland Taquile, het Peruaanse Marken. We krijgen echter de tip van onze hoteleigenaar in Puno om de boot naar Amantani te nemen, een ander eiland in het Titicacameer. Dit enorm groot meer ligt in de Andes op de grens van Boli

Lees Meer Door: Frank van den Berge

Toffe Roadtrips, Verre Avonturen

Peru heeft een prachtige natuur, geweldige cultuur en een eeuwenoude geschiedenis. Dat alles maakt Peru tot één van de meest veelzijdige landen van de wereld. Waarom dat zo is, kun je goed zien in deze geweldige video van Cole Graham, die een

Lees Meer Door: Reisbijbel

Verre Avonturen

De eerste keer dat ik iemand over de Amazone hoorde praten, was ik stomgeslagen. Stomgeslagen en vastberaden. Ooit zou ik deze rivier, met zijn lengte van zesduizend kilometer de langste ter wereld, in zijn geheel bevaren. Het moest ongetwijfeld e

Lees Meer Door: Ferdinand Beltman

Slimme Reistips, Toffe Roadtrips, Verre Avonturen

Machu Picchu Peru

De trekpleister van Peru is Machu Picchu. Deze mysterieuze oude Incastad bij Cusco wordt algemeen als 1 van de wonderen van de wereld beschouwd en werd in 2007 dan ook niet geheel verrassend op de Lees Meer Door: Reisbijbel

Verre Avonturen

Dat Machu Picchu in Peru een bijzondere bestemming is is zo langzamerhand bij de meeste mensen wel bekend. Deze mysterieuze oude Incastad ligt verborgen op een scherpe bergtop hoog

Lees Meer Door: Reisbijbel

Reisorganisaties Peru

Reizen naar Peru

Prijs: €0 - €10000
Dagen: 0 - 30

Wandelen

Peru - Zuid

wandelvakantie langs hotels en guesthouses

Land : Peru
Aanbieder : SNP
prijs vanaf : 3545.00
reisduur : 24 dagen
Lees Meer

Rondreis

Rondreis Peru Compleet

Lima - onbekende noorden, Trujillo, paleisruïnes - Chiclayo, tombes - Paracas - Huacachina zandduinen - Nazcalijnen - Arequipa - Colca Canyon - Puno, Titicacameer - Cuzco - Heilige Vallei - trein richting Machu Picchu - Cuzco - L

Land : Peru
Aanbieder : Van Verre
prijs vanaf : 2920.00
reisduur : 21
Lees Meer

arrangement

Titilaka

Titilaka is een luxe boutique hotel aan het Titicacameer, mooi gelegen op een landtong met een magnifiek uitzicht. Gasten verblijven 'all-inclusive', dus inclusief de excursies zoals naar de drijvende eilanden van de Uros-indianen, de verzorging en d

Land : Peru
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 1465.00
reisduur : 4
Lees Meer

Rondreis

Rondreis Peru Hoogtepunten

Tijdens deze rondreis door Peru bezoek je op verschillende plaatsen de overblijfselen van de hoogstaande Inca-cultuur, met als hoogtepunten de stad Cuzco en Machu Picchu. Je wordt verrast door de kleurrijke Indianenbevolking, het blauwe Titicacameer,

Land : Peru
Aanbieder : Baobab
prijs vanaf : 2198.00
Lees Meer

Rondreis

Rondreis Het onbekende noorden

Lima - vlucht naar Chachapoyas - grotten van Quiocta - fort van Kuelap - Gocta waterval - nachtbus naar Chiclayo - tombes en museum van Sipan - strand Huanchaco - Trujillo, piramides en Chan Chan - vlucht naar Lima

Land : Peru
Aanbieder : Van Verre
prijs vanaf : 1280.00
reisduur : 13
Lees Meer

Rondreizen

18-daagse groepsrondreis Peru & de Inca's

Ga mee op deze prachtige rondreis door Peru. De route voert ons onder meer langs de Ballestas eilanden met hun overweldigende fauna, door karakteristieke Andes-dorpjes, langs de mysterieuze Nazcalijnen, de drijvende rieteilanden in het Titicacamee

Land : Peru
Aanbieder : Fox
prijs vanaf : 2399.00
reisduur : 18 dagen
Lees Meer

Rondreis

Rondreis met Dragoman door Peru en Bolivia

Tijdens dit overland-avontuur door Peru en Bolivia bezoek je op verschillende plaatsen de overblijfselen van de hoogstaande Inca-cultuur met als hoogtepunten de stad Cuzco en Machu Picchu. Je zult worden verrast door de kleurrijke Indianenbevolking,

Land : Peru
Aanbieder : Baobab
prijs vanaf : 1635.00
Lees Meer

Fietsen

Peru - Andes en Amazone

fietsvakantie langs hotels en kampeerplekken

Land : Peru
Aanbieder : SNP
prijs vanaf : 3215.00
reisduur : 15 dagen
Lees Meer

Rondreis

Rondreis Peru Go-26

Samen met leeftijdsgenoten reis je door Peru. Deze jongerenreis laat je in 22 dagen het mooiste van dit Zuid-Amerikaanse land zien. Gedurende de reis heb je veel individuele vrijheid en in overleg met de reisleider kun je met de groep of zelf je eige

Land : Peru
Aanbieder : Baobab
prijs vanaf : 3788.00
Lees Meer

Rondreis

Bouwsteen Peru: Condors en eilanden van riet

Lima - vlucht naar Arequipa, de witte stad - rit over de altiplano met lama's en alpaca's naar Chivay - Colca Canyon excursie met condors - naar Puno - Titicacameer met drijvende eilanden.

Land : Peru
Aanbieder : Van Verre
prijs vanaf : 565.00
reisduur : 8
Lees Meer

wandelarrangement

Salkantay Sun Trail

Wandelend naar de Machu Picchu over oude Incapaden. Eigenlijk waren er talloze paden rond de Machu Picchu die onderdeel uitmaakten van het wegenstelsel van de Inca's. Een ervan is bekend geworden en draagt de naam Inca Trail. De Salkantay Trail is ee

Land : Peru
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 900.00
reisduur : 5
Lees Meer

Rondreis

Groepsreis Zuid-Peru; Het verloren rijk van de Inca's

Peru is het land van de vergezichten, waar eindeloze altiplano vlakten abrupt overgaan in de steil oprijzende pieken van het Andesgebergte. Mysterieuze Nazca lijnen, koloniale gebouwen en imposante Inca bouwwerken als Machu Picchu laten het verleden

Land : PERU
Aanbieder : Shoestring
prijs vanaf : 2199.00
reisduur : 21 dagen / 20 nachten
Lees Meer

Rondreis

Rondreis Actief Peru

Lima - Paracas - Islas Ballestas - Huacachina - oase in de woestijn - Nazca - vlucht over Nazca-lijnen - Arequipa - raften en mountainbiken - Chivay - Colca Canyon trekking - Puno - homestay Titicacameer - Cuzco - Rainbow Mountain - In

Land : Peru
Aanbieder : Van Verre
prijs vanaf : 2750.00
reisduur : 23
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Peru Hoogtepunten

Tijdens deze rondreis door Peru bezoek je op verschillende plaatsen de overblijfselen van de hoogstaande Inca-cultuur, met als hoogtepunten de stad Cuzco en Machu Picchu. Je wordt verrast door de kleurrijke Indianenbevolking, het blauwe Titicacameer,

Land : Peru
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 2198.00
Lees Meer

Rondreis

Familiereis Peru Hoogtepunten

Tijdens deze familiereis door Peru bezoek je op verschillende plaatsen de overblijfselen van de hoogstaande Inca-cultuur, met als hoogtepunten de stad Cuzco en Machu Picchu. Het land van de Inca's is een land in raadselen gehuld. We gaan op zoek naa

Land : Peru
Aanbieder : Baobab
prijs vanaf : 2648.00
Lees Meer

wandelarrangement

Salkantay Lodge to Lodge Trekking

Deze variant van de Salkantay trekking is voor wandelaars die aan het einde van de dag graag wat meer comfort wensen dan een tent. De berghutten zijn comfortabel, sfeervol en uniek gelegen in de ongerepte natuur. U bereikt hoogtes tot 3900 meter (sla

Land : Peru
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 3325.00
reisduur : 7
Lees Meer

Festivalreis

Rondreis PERU - 21 dagen; Mystieke steden in de Andes

Peru staat bekend om zijn Incaruïnes en de verborgen stad Machu Picchu. Het altiplano landschap zorgt voor vergezichten op besneeuwde Andespieken. Mysterieuze Nazca lijnen, koloniale huizen en imposante bouwwerken laten het verleden spreken. In dorp

Land : PERU
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 2695.00
reisduur : 21
Lees Meer

Rondreizen

25-daagse groepsrondreis Hoogtepunten van Zuid-Amerika

Gun uzelf deze spectaculaire rondreis en ontdek in 25 dagen tijd letterlijk alle hoogtepunten van Zuid-Amerika! We bezoeken Peru, Bolivia, Argentinië en Brazilië; langs de toppen van de Andes komen we op grote hoogtes in Peru en Bolivia, en verv

Land : Peru
Aanbieder : Fox
prijs vanaf : 4499.00
reisduur : 25 dagen
Lees Meer

Rondreizen

25-daagse privé rondreis diverse vervoerstypes Langs de Andes

Ga mee op deze prachtige reis langs het imposante Andesgebergte! Uw avontuur begint in Peru waar u onder meer de letterlijke hoogtepunten Machu Picchu en het Tititcacameer bezoekt. In Bolivia reist via het prachtige La Paz en Sucre naar de unieke zou

Land : Peru
Aanbieder : Fox
prijs vanaf : 3788.00
reisduur : 25 dagen
Lees Meer

Rondreizen

20-daagse privé rondreis diverse vervoerstypes Peru Compleet

Geniet van de mooiste hoogtepunten van Peru tijdens onze 20-daagse privé rondreis. Vanuit de miljoenenstad Lima reist u via de kleurrijke zandduinen bij Ica naar de beroemde Nazca-lijnen om vervolgens door te reizen naar de koloniale stad Arequipa.

Land : Peru
Aanbieder : Fox
prijs vanaf : 2740.00
reisduur : 20 dagen
Lees Meer

Rondreizen

22-daagse groepsrondreis Peru, Noord-Chili & Bolivia

Ga met ons mee op deze nieuwe rondreis met zowel hoogtepunten als onbekende plekjes van drie indrukwekkende landen! We doen een boeiende stadstour  door Lima in Peru en vliegen vervolgens naar Arica in het noorden van Chili. Van hieruit bezoeken we

Land : Peru
Aanbieder : Fox
prijs vanaf : 3299.00
reisduur : 22 dagen
Lees Meer

Familiereizen

Familiereis Peru

Tijdens deze familiereis door Peru reis je door het land van de Inca's, een land in raadselen gehuld. We gaan op zoek naar de bron van de legendes. We maken een boottocht naar eilandjes voor de kust van Pisco, waar tientallen zeeleeuwen, pelikanen en

Land : Peru
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 2998.00
Lees Meer

Rondreizen

18-daagse single groepsreis Peru & de Inca's

Peru, wereldberoemd om Machu Picchu maar dit is lang niet alles wat Peru te bieden heeft. Ontdek de overweldigende natuur met de karakteristieke Andesdorpjes, woestijnen, lama's, zeeleeuwen en condors. Ook de vriendelijke bevolking is iets wat

Land : Peru
Aanbieder : Fox
prijs vanaf : 2499.00
reisduur : 18 dagen
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis met Dragoman door Peru en Bolivia

Tijdens dit overland-avontuur door Peru en Bolivia bezoek je op verschillende plaatsen de overblijfselen van de hoogstaande Inca-cultuur met als hoogtepunten de stad Cuzco en Machu Picchu. Je zult worden verrast door de kleurrijke Indianenbevolking,

Land : Peru
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 1635.00
Lees Meer

Rondreizen

14-daagse privé rondreis diverse vervoerstypes Noord-Peru

Deze bijzondere privérondreis vol archeologie en precolumbiaanse cultuur door het noorden van Peru begint in Trujillo aan de woestijnkust. Hier brengt u een bezoek aan de oude Chimu stad Chan Chan. Hierna staat de stad Chiclayo op het programma, wa

Land : Peru
Aanbieder : Fox
prijs vanaf : 2454.00
reisduur : 14 dagen
Lees Meer

Rondreis

Bouwsteen Peru: Relaxen op het strand van Peru

Mancora, even uitrusten aan het strand in het noordelijk deel van Peru.

Land : Peru
Aanbieder : Van Verre
prijs vanaf : 275.00
reisduur : 4
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Peru, 21 dagen

Tijdens deze complete rondreis zie je de hoogtepunten van Peru zoals de Nasca-lijnen, de Colca Canyon, het Titicaca-meer, de stad Cusco en natuurlijk Machu Picchu. Sportievelingen hebben de gelegenheid de beroemde Inca Trail te boeken.

Land : Peru
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 2495.00
reisduur : 21 dagen
Lees Meer

individuele reis

Ballestas-eilanden & Nazca-lijnen

De Nazca-lijnen zijn fascinerend en vormen een van 's werelds meest intrigerende archeologische raadsels. De Ballestas eilanden zijn onderdeel van het Nationale Reservaat Paracas, kleine maar desalniettemin spectaculaire eilanden met een bijzonder wi

Land : Peru
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 1090.00
reisduur : 0
Lees Meer

natuurarrangement

Manu Bio Tour

Manu geldt als de beste wildlife-bestemming van de Amazone met de beste observatieplekken voor tapirs, macaws, reuzenotters en apen. U reist over land vanuit Cuzco door de droge hooglanden naar het natte laagland, dwars door alle vegetatiezones heen.

Land : Peru
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 2200.00
reisduur : 6
Lees Meer

wandelarrangement

Classic Inca Trail

Wandelend naar de Machu Picchu over oude Incapaden. Eigenlijk waren er talloze paden rond de Machu Picchu die onderdeel uitmaakten van het wegenstelsel van de Inca's. Een ervan is bekend geworden en draagt de naam Inca Trail. De Salkantay Trail is ee

Land : Peru
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 900.00
reisduur : 4
Lees Meer

Rondreis

Bouwsteen Peru: Wereldwonder van de Inca's

Start in de gezellige stad Cuzco met veel bezienswaardigheden - dagexcursie door de Heilige Vallei naar Ollantaytambo met imposante Inca-ruïne - wereldwonder Machu Picchu als hoogtepunt - terug naar Cuzco.

Land : Peru
Aanbieder : Van Verre
prijs vanaf : 695.00
reisduur : 6
Lees Meer

individuele reis

Machu Picchu & Cuzco

U bezoekt tijdens deze reis de belangrijkste bezienswaardigheden van het land: Cuzco, Machu Picchu en de Heilige Vallei. Er staat u een rijk gevuld programma te wachten. Cuzco is één van de mooiste koloniale steden van Zuid-Amerika en de Machu Picc

Land : Peru
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 1050.00
reisduur : 5
Lees Meer

Rondreis

Rondreis Inca's en jungle

Lima - vlucht Arequipa - Chivay - condors, hoogvlaktes - Andes - Puno,Titicacameer - treinrit naar Cuzco - Heilige Vallei - Aguas Calientes - Machu Picchu - jungle van Tambopata National Park - Lima

Land : Peru
Aanbieder : Van Verre
prijs vanaf : 2495.00
reisduur : 16
Lees Meer

Rondreizen

14-daagse privé rondreis diverse vervoerstypes Noord-Peru

Deze bijzondere privérondreis vol archeologie en precolumbiaanse cultuur door het noorden van Peru begint in Trujillo aan de woestijnkust. Hier brengt u een bezoek aan de oude Chimu stad Chan Chan. Hierna staat de stad Chiclayo op het programma, wa

Land : Peru
Aanbieder : Fox
prijs vanaf : 2425.00
reisduur : 14 dagen
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Peru, 14 dagen

Ontdek de hoogtepunten van Peru in twee weken, kijk uit over de indrukwekkende Andes terwijl condors langs je vliegen. Vaar over het hoogst bevaarbare meer ter wereld en duik in de Inca tijd door een bezoek aan magisch Machu Picchu en de heilige vall

Land : Peru
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 2295.00
reisduur : 14 dagen
Lees Meer

Rondreizen

18-daagse groepsrondreis Peru & de Inca's

Ga mee op deze prachtige rondreis door Peru. De route voert ons onder meer langs de Ballestas eilanden met hun overweldigende fauna, door karakteristieke Andes-dorpjes, langs de mysterieuze Nazcalijnen, de drijvende rieteilanden in het Titicacamee

Land : Peru
Aanbieder : Fox
prijs vanaf : 2339.00
reisduur : 18 dagen
Lees Meer

Rondreis

Bouwsteen Peru: Luxe treinreis Cuzco naar Arequipa

Cuzco - dagrit met de zeer luxe Belmond Andean Explorer trein - stop bij de ruïne van Raqchi - overnachting in luxe coupé - Puno, excursie Titicacameer - meer van Lagunillas - aankomst en stadstour Arequipa.

Land : Peru
Aanbieder : Van Verre
prijs vanaf : 2000.00
reisduur : 3
Lees Meer

Rondreis

Bouwsteen Peru: Zandduinen en Nazca-lijnen

Lima - bus naar Paracas - excursie naar de Islas Ballestas met zeeleeuwen en pinguïns - transfer naar Huacachina - buggytour over de zandduinen, inclusief sandboarden - bus naar Nazca - vlucht over de Nazca lijnen.

Land : Peru
Aanbieder : Van Verre
prijs vanaf : 700.00
reisduur : 7
Lees Meer

Rondreis

Familiereis Peru

Tijdens deze familiereis door Peru reis je door het land van de Inca's, een land in raadselen gehuld. We gaan op zoek naar de bron van de legendes. We maken een boottocht naar eilandjes voor de kust van Pisco, waar tientallen zeeleeuwen, pelikanen en

Land : Peru
Aanbieder : Baobab
prijs vanaf : 2998.00
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Peru Go-26

Samen met leeftijdsgenoten reis je door Peru. Deze jongerenreis laat je in 22 dagen het mooiste van dit Zuid-Amerikaanse land zien. Gedurende de reis heb je veel individuele vrijheid en in overleg met de reisleider kun je met de groep of zelf je eige

Land : Peru
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 3788.00
Lees Meer

Rondreis

19-daagse familie groepsrondreis Inca's en Condors in Kleurrijk Peru

Deze prachtige rondreis door het land van de Inca's en condors begint en eindigt in de hoofdstad Lima. Na een stadsverkenning zakken we af naar Ica, gelegen in een  indrukwekkend woestijnlandschap vol zandduinen. Via de Ballestas Eilanden, ook wel k

Land : Peru
Aanbieder : Fox
prijs vanaf : 2999.00
reisduur : 19 dagen
Lees Meer

wandelarrangement

Inca Trail in een dag

Wel zin om iets van de Inca Trail te proeven, maar verder liever niet al te veel gedoe? Boek dan dit arrangement! U loopt alleen het laatste traject van de Inca Trail, mét het beroemde uitzicht op de Machu Picchu. De volgende morgen bezoekt u lekker

Land : Peru
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 700.00
reisduur : 2
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Peru met Amazone, 24 dagen

Tijdens deze reis bezoek je de absolute hoogtepunten van Peru. Je verblijft in het koloniale Lima, Arequipa en Cusco en onderweg stop je bij de onverklaarbare Nasca lijnen en het indrukwekkende Inca-complex Machu Picchu. Het Titicacameer en de Colca

Land : Peru
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 3095.00
reisduur : 24 dagen
Lees Meer

Rondreis

Rondreis Kleurrijk Peru

Lima- vlucht naar Arequipa - busrit over de pampa's met lama's naar de Colca Canyon - condors, Cruz del Condor - Puno,Titicacameer - mooie busrit naar Cuzco - Heilige Vallei - trein richting Machu Picchu - Cuzco - Lima

Land : Peru
Aanbieder : Van Verre
prijs vanaf : 1595.00
reisduur : 14
Lees Meer

Rondreizen

25-daagse privé rondreis diverse vervoerstypes Langs de Andes

Ga mee op deze prachtige reis langs het imposante Andesgebergte! Uw avontuur begint in Peru waar u onder meer de letterlijke hoogtepunten Machu Picchu en het Tititcacameer bezoekt. In Bolivia reist via het prachtige La Paz en Sucre naar de unieke zou

Land : Peru
Aanbieder : Fox
prijs vanaf : 3826.00
reisduur : 25 dagen
Lees Meer

individuele reis

Trujillo & Chiclayo

Aan de kust tussen Trujillo en Chiclayo liggen prachtige archeologische complexen. Het zijn de overblijfselen van tempels en steden van rijke koninkrijken van vóór de Inca's. Er wordt nog steeds gegraven en belangwekkende vondsten zijn veelal ter p

Land : Peru
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 450.00
reisduur : 2
Lees Meer

Rondreis

Rondreis Peru

Tijdens deze rondreis door Peru bezoek je op verschillende plaatsen de overblijfselen van de hoogstaande Inca-cultuur, met als hoogtepunten de stad Cuzco en Machu Picchu. Je zult worden verrast door de kleurrijke Indianenbevolking, het blauwe Titicac

Land : Peru
Aanbieder : Baobab
prijs vanaf : 2498.00
Lees Meer

natuurarrangement

Rainforest Posada Amazonas 3-daags

Puerto Maldonado is de toegangspoort tot het Tambopata National Reserve, een beschermd natuurgebied in de Amazonejungle van Peru. Hier ligt onze Lodge Posada Amazonas waar u naar keuze 2 of 3 nachten verblijft en met de gidsen dagelijks op stap gaat

Land : Peru
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 450.00
reisduur : 3
Lees Meer

Rondreizen

Peru, 21 dagen

Reis langs de hoogtepunten van misschien wel het meest fascinerende land in Zuid-Amerika. Ontmoet de kleurrijke bevolking en verdwaal in de oude Incastad Machu Picchu.

Land : Peru
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 3095.00
reisduur : 21 dagen
Lees Meer

Rondreizen

25-daagse groepsrondreis Hoogtepunten van Zuid-Amerika

Gun uzelf deze spectaculaire rondreis en ontdek in 25 dagen tijd letterlijk alle hoogtepunten van Zuid-Amerika! We bezoeken Peru, Bolivia, Argentinië en Brazilië; langs de toppen van de Andes komen we op grote hoogtes in Peru en Bolivia, en verv

Land : Peru
Aanbieder : Fox
prijs vanaf : 4229.00
reisduur : 25 dagen
Lees Meer

Wandelen

Peru - Wandelreis

wandelvakantie langs hotels, gastgezinnen en tenten

Land : Peru
Aanbieder : SNP
prijs vanaf : 2135.00
reisduur : 19 dagen
Lees Meer

Rondreis

Groepsreis Peru in 2 weken ; Mystieke steden in de Andes

In Peru ligt de cultuur voor het oprapen: de vele overblijfselen uit de Incatijd zoals de wereldberoemde Incastad Machu Picchu en de Spaanskoloniale architectuur in Arequipa, Puno en Cuzco. De natuur van het land is zeer divers: het Andesgebergte, me

Land : PERU
Aanbieder : Shoestring
prijs vanaf : 1899.00
reisduur : 17 dagen / 16 nachten
Lees Meer

Rondreis

Rondreis Met het gezin naar Peru

Lima - Urubamba - Machu Picchu - Cuzco - Jungle van Tambopata National Park met een lodge met zwembad - Cuzco - Puno - homestay op het Titicacameer - Arequipa - vliegtuigje bij Nazca - zandduinen van Ica - Paracas, zeeleeuwen - Lima

Land : Peru
Aanbieder : Van Verre
prijs vanaf : 2810.00
reisduur : 24
Lees Meer

Rondreis

19-daagse familie groepsrondreis Inca's en Condors in Kleurrijk Peru

Deze prachtige rondreis door het land van de Inca's en condors begint en eindigt in de hoofdstad Lima. Na een stadsverkenning zakken we af naar Ica, gelegen in een  indrukwekkend woestijnlandschap vol zandduinen. Via de Ballestas Eilanden, ook wel k

Land : Peru
Aanbieder : Fox
prijs vanaf : 2899.00
reisduur : 19 dagen
Lees Meer

Rondreis

Rondreis Hoogtepunten van Peru

Lima - bus naar Paracas - Ica met zandduinen - Nazcalijnen - Arequipa - Colca Canyon - condors - Puno - Titicacameer - bus naar Cuzco - Heilige Vallei - trein naar Aguas Calientes - Machu Picchu, Incaruïne - Cuzco - vlucht naar L

Land : Peru
Aanbieder : Van Verre
prijs vanaf : 2095.00
reisduur : 17
Lees Meer

Rondreizen

20-daagse privé rondreis diverse vervoerstypes Peru Compleet

Geniet van de mooiste hoogtepunten van Peru tijdens onze 20-daagse privé rondreis. Vanuit de miljoenenstad Lima reist u via de kleurrijke zandduinen bij Ica naar de beroemde Nazca-lijnen om vervolgens door te reizen naar de koloniale stad Arequipa.

Land : Peru
Aanbieder : Fox
prijs vanaf : 2825.00
reisduur : 20 dagen
Lees Meer

Rondreis

Bouwsteen Peru: Ontdek de Amazone per boot

Aankomst Iquitos - Nauta - aan boord van La Perla Amazone cruiseschip - varen over de Marañon rivier en de Ucayali rivier, bij de Amazone - natuurreservaat Pacaya Samiria - Iquitos.

Land : Peru
Aanbieder : Van Verre
prijs vanaf : 1895.00
reisduur : 4
Lees Meer

individuele reis

Impressions of Peru

U bezoekt tijdens deze reis de belangrijkste bezienswaardigheden: Cuzco, Machu Picchu en het Titicacameer. Er staat u een rijk gevuld programma te wachten. Cuzco is één van de mooiste koloniale steden van Zuid-Amerika en de Machu Picchu is één va

Land : Peru
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 2050.00
reisduur : 8
Lees Meer

Rondreizen

18-daagse single groepsreis Peru & de Inca's

Peru, wereldberoemd om Machu Picchu maar dit is lang niet alles wat Peru u te bieden heeft. Het is een ontzettend divers land, ontdek de overweldigende natuur met de karakteristieke Andesdorpjes, woestijnen, lama's, zeeleeuwen en condors. Ook de vr

Land : Peru
Aanbieder : Fox
prijs vanaf : 2299.00
reisduur : 18 dagen
Lees Meer

individuele reis

Highlights of Peru

Deze reis voert door eeuwen geschiedenis en indrukwekkende landschappen. Tijdens de reis zult u ongetwijfeld in vervoering raken van dit veelzijdige land. Dwaal door de ruïnes van Machu Picchu en geniet van de prachtige terrasvelden in de Heilige Va

Land : Peru
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 3150.00
reisduur : 14
Lees Meer

Reisboeken en gidsen over Peru

Wandelgidsen

Wandelgids Peru: Inka Trail - Inca pad | Conrad Stein Verlag

Handzaam boekje met de routebeschrijving inclusief een heleboel praktische informatie. De beschrijving is uitstekend, maar kaarten zijn beperkt en schetsmatig . Duits. Der Inka Trail ist der beliebteste und am häufigsten begangene Trail Südamer

Land : Peru
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 14.50
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Peru | Freytag & Berndt

Gedetailleerde, tweezijdige landkaart van Peru, prima geschikt voor planning en rondtrekken. De berijdbare wegen zijn goed weergeven, zowel de hoofdwegen als provinciale en lokale wegen; wegnummers worden vermeld. Afstanden tussen plaatsen zijn in

Land : Peru
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Peru | Lonely Planet

De perfecte reisgids voor zowel de georganiseerde als de zelfstandige reiziger. Naast een algemene inleiding van het land / streek vol met praktische informatie over hoe je er het beste kunt reizen: slapen, eten, vervoer, excursies ... alles kun je

Land : Peru
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 24.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Peru | Dutch Uncle

Dit boek geeft de beleving van Peru weer. Je leest o.a. over meer dan 50 bezienswaardigheden in Peru, die ondersteund worden door indrukwekkende foto's en inspirerende citaten van reizigers. Wanneer je door dit boek bladert, blader je door Peru. La

Land : Peru
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 15.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Peru (Nederlands) | Insight Guides

Dé gids als het gaat om achtergrondinformatie en prachtige foto’s. Ideaal om je reis goed te plannen. Door het formaat en gewicht niet zo zeer om mee te nemen in een echte rugzak maar in een Samsonite misstaat deze niet! Uitstekend om thuis voor

Land : Peru
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 25.90
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Peru | Reise Know-How Verlag

Tweetalige kaart (Engels en Duits). Door ingetekende lengte- en breedtegraden is het gebruik van GPS mogelijk. Met hoogtelijnen en uitgebreid wegennetwerk: daarnaast worden ook de afstanden tussen belangrijke plaatsen duidelijk leesbaar weergegeven

Land : Peru
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 10.95
Lees Meer

Vogelgidsen

Vogelgids Pocket Photo Guide Birds of Peru | Bloomsbury

A country of huge scenic diversity, Peru is a birdwatcher's paradise and a popular tourist destination. It is home to about 1,800 different types of birds, from the mighty Andean Condor to a dazzling variety of jewel-like hummingbirds. Many birds c

Land : Peru
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 14.50
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Cuzco Region - Cuzco & Peru South | ITMB

Een degelijke kaart met aanduidingen van o.a. nationale parken, vliegveld, benzinepomp, dirt-roads en kleine plattegrond van Cuzco excellent inset maps of Machu Picchu (schema), Inca Trail-scale 1:50,000, Cuzco-scale 1:11,000 and Lima-scale 1:13,

Land : Peru
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.75
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal Peru - Naar de Navel van de wereld | Carlo van de Valk

In het boek ’Naar de Navel van de Wereld, een bezoek aan het zonnevolk’ doet auteur Carlo van de Valk op meeslepende wijze verslag van zijn tocht door één van de meest gevarieerde landen ter wereld, Peru. Voor hen die van plan zijn het land v

Land : Peru
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 18.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Handbook Peru | Footprint

Zo mogelijk nog betere gids dan de Lonely Planet. Vol met de praktische informatie over reizen, slapen etc. Goede verwijzingen naar websites en veel mailadressen. Zelfde soort informatie als de Lonely Planet, diepgaander met vooral meer tips in de

Land : Peru
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 22.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Trotter Peru | Lannoo

Veel aandacht voor praktische informatie als hotels en restaurants, maar ook beschrijvingen van bezienswaardigheden. Handig zijn de vele plattegronden: verrassend en verfrissend geschreven! - Het echte verhaal achter de klassieke trekpleisters

Land : Peru
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 22.99
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Dominicus Peru | Gottmer

Goede degelijke gids die vooral uitblinkt in diepgaande beschrijvingen van cultuur en bevolking. Natuur komt minder aan bod. Veel illustraties en kaartjes. Peru is een land van extremen. Landschappen variëren van een woestijnachtige droogte tot

Land : Peru
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 24.99
Lees Meer

Wandelgidsen

Wandelgids The Inca Trail - Cusco & Machu Picchu | Trailblazer

Uitgebreide inleiding van de streek met veel aandacht voor geschiedenis, flora & fauna en tevens een stuk over Peru als geheel. Veel praktische informatie over de trekkings, een handleiding voor de ruïnes van Machu Picchu, uitgevoerd met veel sche

Land : Peru
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 20.95
Lees Meer
close

Wie wil jij inspireren met dit reisverhaal? Deel het snel!

close

Wie wil jij inspireren met dit reisverhaal? Deel het snel!