Tip: handig alternatief voor een statief op reis

Slimme Reistips

Als enthousiast amateurfotograaf en videocineast vocht ik op safari's altijd met statieven. Kwalitatieve driepoot's of raamstatieven voor in de auto zijn vrij duur. (Je moet hier snel aan honderden Euro's denken!) Bovendien zit je er altijd mee te vechten qua ruimte en het belast je 'vlieg'-bagage behoorlijk.

tekst Rolf Merle

De oplossing heb ik inmiddels meerdere malen kunnen testen: Naai zelf een zakje van stevig stof van ongeveer 15 bij 20 cm. Ter plaatse koop je in de eerste de beste supermarkt een kilo rijst (kost zeer weinig) en die vul je in de zak. Touwtje eromheen en je legt de gevulde zak in het open raam waarop je de video of je telelens kunt plaatsen. Door de losse rijst die erin ligt kun je gemakkelijk al schuivende een 'bedje' voor je apparatuur kiezen en je hebt een perfecte, stevige houding om je opnames te maken. Deze oplossing kost maar een paar Euro's en werkt werkelijk.

Win een reisgids naar keuze met je reistip!

Met deze handige reistip verdient Rolf Merle een reisgids naar keuze uit onze reiswinkel.
Heb jij ook nog een handige reistip? Laat het ons dan weten via TwitterFacebook of per mail en wie weet plaatsen we jouw tip wel op onze site.

De beste reistips belonen we met een reisgids naar keuze uit onze reiswinkel!