Tip: hou bij vertrek rekening met vertrekbelasting

Slimme Reistips

Veel luchthavens en luchtvaartmaatschappijen kennen lokale vertrekbelastingen of -toeslagen. Dit zijn de kosten die worden geheven door de luchthaven of door het land van vertrek. Vaak zijn deze kosten inbegrepen in het vliegticket, maar er zijn ook landen, waaronder Indonesië, Nieuw-Zeeland, Thailand en een groot aantal landen in Midden- en Zuid-Amerika, waar je op de luchthaven nog apart een vertrekbelasting dient te betalen aan de autoriteiten. 

tekst Reisbijbel

Dit dien je dan vaak te voldoen in de lokale valuta. Je kunt dan voor een onaangename verrassing komen te staan als je bij vertrek uit je vakantie bestemming zonder geld op een vliegveld staat.

Zorg daarom dat je ofwel bij aankomst in het land nagaat of er bij vertrek nog een vertrekbelasting moet worden betaald of dat je bij je vertrek nog wat lokaal geld overhoudt om een mogelijke vertrekbelasting mee te betalen. 

Benieuwd of je bij het land van je bestemming apart een vertrekbelasting moet betalen? Travel Nation zette een tijd geleden de landen waarvoor een vertrekbelasting werd gehanteerd voor Britten op een rij.

Let op! Het betreft een oude lijst van vertrekbelastingen die voor Britten worden gehanteerd. Wij raden je dan ook aan om bij aankomst in het land ook zelf nog even te checken of er een vertrekbelasting moet worden betaald.