Tip: Relaxen in Jamaica, The Pelican Bar

Verre Avonturen

Om alle mooie en bijzondere plekjes in Jamaica te beschrijven, zouden we een complete Jamaica website moeten opstarten (en die zijn er genoeg). Maar om er hier dan in ieder geval één eer aan te doen, schrijf ik graag over The Pelican Bar. Mooi, bijzonder maar ook heerlijk rustgevend en gelegen in een weergaloze setting.

tekst Esther de Jong

The Pelican Bar is in 2001 geopend en begon als een droom van een lokale visser genaamd Floyd Forbes. Een bar in het midden van de zee, waar na een zware dag op het water in alle stilte uitgerust kan worden onder het genot van een lokaal biertje. Zo begon Floyd aan de bouw van zijn droom en ontstond The Pelican Bar als een houten paradijsje in een azuurblauwe zee. Oorspronkelijk werd het gebruikt door Floyd en zijn vrienden maar na enige tijd begon het bekendheid te vergaren, zowel bij bewoners als toeristische organisaties en hotels.

The Pelican Bar dankt zijn naam (verrassend genoeg) aan de vele pelikanen die op deze plek te vinden zijn. Hij ligt op 20 minuten vaarafstand van Treasure Beach in het zuidwesten van Jamaica. Overigens is de bar in 2004 compleet verwoest door orkaan Ivan maar weer helemaal hersteld door lokale ondernemers.

Dus als je echt even wilt bijkomen na die uitputtende dagen van loom dansen op lokale feestjes, uren zwemmen in helblauwe zeeën van 25 graden en douchen onder stromende watervallen: The Pelican Bar is waar je wilt zijn. Geniet!