Van kreukelmap tot magnetische wereld: de meest originele cadeaus

Slimme Reistips

Pimp je koelkast Niet iedereen heeft natuurlijk plek voor een metersgrote, magnetische wereldkaart, zoals Reisbijbel in de werkkeuken heeft. Daarop wordt na iedere reis in een nieuw land een magneetje geplakt, liefst zo ‘authentiek’ mogelijk natuurlijk. Met een magnetische wereldkaart bereik je hetzelfde effect op je koelkast. Je kan er zelfs een reisroute op aangeven,…

tekst Fleur Besters

Pimp je koelkast

Niet iedereen heeft natuurlijk plek voor een metersgrote, magnetische wereldkaart, zoals Reisbijbel in de werkkeuken heeft. Daarop wordt na iedere reis in een nieuw land een magneetje geplakt, liefst zo ‘authentiek’ mogelijk natuurlijk. Met een magnetische wereldkaart bereik je hetzelfde effect op je koelkast. Je kan er zelfs een reisroute op aangeven, of als stille hint met de markeerstift die erbij hoort een reisbestemming aangeven!

Kras je reiservaringen weg

De wereldkaarten voor aan de muur, waarbij je de landen die je hebt bezocht kan weg krassen, zijn al langer bekend. Nu ontstaan er natuurlijk varianten op deze kraskaarten. Een wereldbolletje bijvoorbeeld, 20 centimeter groot, dus perfect voor op je bureau. De scratch maps zijn er ook als poster in allerlei varianten. Bijvoorbeeld voor lekkerbekken, met de gerechten van de landen erop, om weg te krassen in je keuken? En de VS in één keer wegkrassen na een bezoek aan slechts één staat? Dat is natuurlijk niet eerlijk. Echte USA-fans kiezen dan een kaart van Amerika en krassen daar hun routes op weg.

Vliegtuiguitzicht

Maak jij ook altijd foto’s vanuit je vliegtuigraampje? Met een zogenaamd Air Frame lijst je die foto’s in, en lijkt het in je stoel net alsof je in een vliegtuig zit. Met voldoende beenruimte dus. Je kan de lijstjes ook neerzetten, maar ophangen aan de muur geeft het beste effect. Ook voor aan de muur: de wereld als krijtbord. Tof om je wereldreis uit te stippelen, of juist de jaartallen aan te geven wanneer je er bent geweest!

Dit raak je onderweg niet kwijt

Iedereen dezelfde Havaianas? Welnee. Jij laat gewoon je slippers bedrukken met je eigen reisfoto’s. Voor 20 euro heb je je eigen paar en jat niemand meer je slippers mee op het strand. Ook je nekkussentje kan je zo gek maken als je wilt. Een vos of beer bijvoorbeeld, of felle kleur. Ook tamelijk goed terug te vinden, tenzij iedereen er nu eentje besteld, zijn de enorme strandlakens in de vorm van een donut, hamburger of pizza. Combineer hem met een zwemband in de vorm van een ananas of watermeloen en je hebt gegarandeerd een tropisch gevoel!

Nooit meer ruzie met je plattegrond

Google maps is leuk voor thuis, maar op reis wil je ook gewoon old skool met je stadsplattegrond op pad. Zo leer je een stad ook veel beter kennen en krijg je een betere oriëntatie, dan wanneer je klakkeloos je navigatie volgt. Je bent echter echt niet de enige die zo’n plattegrond eenmaal een paar keer in- en uitgevouwden steeds verder uit model in je tas moet stoppen (lees: proppen). Daarom zijn er tegenwoordig van steeds meer steden kreukelkaarten, die stop je gewoon als een propje in je tas en trek je er ook zo weer uit.

Tip van Reisbijbel: “Wij ontdekten dat er voor Berlijn en Londen ook speciale kreukelkaarten voor kinderen zijn! Ze kunnen er zelfs hun drinken overheen gooien, want ze zijn waterafstotend!”

En ben je helemaal verliefd op Berlijn, Londen, New York of Parijs? Deze zwart-witte fleece stadskaarten kan je thuis aan de muur hangen. Met kleine rode markeerpennetjes kan je je favoriete plekjes markeren, foto’s toevoegen of visitekaartjes! Wat wordt jouw eerste reiscadeau in huis? En wil je weten wat je zeker niet mag vergeten óp reis? Lees dan dit artikel.