Bij binnenkomst staan de ingrediënten al klaar. Het deeg moet zo dun mogelijk gerold worden, met vormpjes worden de juiste figuren uit het deeg gedrukt en een ander paar handen vult ze met spinazie. Het klinkt als kinderwerk. Toch duurt het even voordat Anna zegt dat ze ‘zo de winkel in zouden kunnen’.
Onder haar kritisch oog leer je namelijk écht crafuncins maken. De tafel staat al mooi gedekt. Uiteraard staan ook de wijnglazen klaar. Geen goede maaltijd zonder een glas lokaal geproduceerde wijn.
Italiaans nagerecht
De Italianen zouden geen Italianen zijn, als er niet aan een nagerecht is gedacht. Apfelstrudel, een lekkernij die vrijwel iedere menukaart siert, wordt hier ook zelf gemaakt. De tantes van Anne – ook in huis gehaald om te helpen – knikken af en toe en brabbelen wat in Ladinisch om te laten weten dat de gerechten er tip top uitzien. Als Anna de ravioli in de pan gooit en de apfelstrudel in de oven gaat, wordt de eerste fles wijn opengetrokken.
Tegelijkertijd komen de verhalen. Over haar vader en zijn kunstwerken, haar eigen leven op de boerderij en het doen en laten in Val Gardena. Het is intens gezellig op de boerderij, die niet alleen gezellig oogt, maar ook gezellig is.