Een korte trip naar Guernsey (Kanaaleilanden)

Reportages

Na 3 weken lang rondgetrokken te hebben in Engeland kreeg ik in een pub in Plymouth (Cornwall) van de barkeeper de tip om is te gaan kijken op Guernsey. Zelf had ik vaag wel is wat gehoord van deze eilanden maar er nooit bij stilgestaan om hier is te gaan kijken. Na een middag vol verhalen over de kanaaleilanden van de barkeeper ben ik 's-avonds terug in het hotel toch is gaan zoeken naar informatie en tickets voor de kanaaleilanden.

tekst Wouter Smits

Via diverse Engelse websites vond ik uiteindelijk een ticket naar Guernsey voor omgerekend ongeveer € 80. Ik ging naar de kanaaleilanden!!
De volgende ochtend vertrok ik vroeg uit Plymouth met de trein richting London waar ik s’middags naar Guernsey vloog. Dit eiland staat ook wel bekend als belastingparadijs.

Aangekomen op Guernsey airport stond mijn koffer al te wachten op de bagageband. Dit is toch weer het voordeel van het landen op zulke kleine vliegvelden. In de aankomsthal werd ik aangesproken door een vrouw van de Tourism information of ik op zoek was naar een hotel. En een paar telefoontjes later had dezelfde vrouw een 4 sterren hotel geregeld voor € 50 per nacht. Het beviel me al perfect op dit eiland!

Mijn hotel was in St Peter Fort, de hoofdstad van dit mooie eiland. Taxi chauffeur Bill bracht mij door de prachtige natuur richting deze stad. Wat mij gelijk op viel was dat Guernsey erg veel op Engeland lijkt. Veel heuvels, kleine boerderijen en gezellige Engelse dorpjes. 

St. Peter Fort is een erg gezellig klein stadje met veel pubs en restaurants. Ook shoppen kan er goed in 1 van de vele kleine winkeltjes in dit stadje.  De Franse invloeden van dit eiland zie je niet alleen terug in de straatnamen maar proef je ook terug in de keuken van de restaurants op dit eiland.

Zelf heb ik 4 dagen lang rondgewandeld over dit prachtige eilanden en heb een paar bezienswaardigheden op een rijtje gezet:

The Little Chapel

Dit is kapelletje ligt op ongeveer 4 km van de hoofdstad St. Peter Fort. Dit is waarschijnlijk het kleinste kapelletje in de wereld en gebouwd in 1914. Dit schilderachtige kerkje is onder andere gemaakt van schelpen en stenen. Dit is zeker een ‘Must See’ als je Guernsey bezoekt!

Meer info: http://thelittlechapel.org/

La Valette Underground Military museum

Het interessante militaire museum laat de historie zien van het militaire verleden van Guernsey. Ook is er de mogelijkheid om rond te wandelen in de tunnels die destijds zijn aangelegd door de Duitsers.

Prachtige wandeling van Petit Bot naar Le Gouffre en terug

Deze prachtige wandeling  ongeveer een uur en gaat langs de prachtige baaien en door de mooie heuvels van Guernsey. Absoluut een aanrader!

Meer info: http://www.guernseywalker.me.uk/Petit%20Bot%20to%20Le%20Gouffre.html

Ik heb genoten van mijn tijd op Guernsey en zal zeker als het mogelijk is nog een keer teruggaan naar dit prachtige eiland.

Hoe kom ik op Guernsey?

Aurigny air vliegt vanaf diverse Engelse steden rechtstreeks op Guernsey. Tickets zijn niet duur als je vroeg boekt. Zelf vloog ik voor ongeveer € 80 vanaf London.

Meer info: http://www.aurigny.com/

Cityjet vliegt vanaf Rotterdam airport rechtstreeks naar Guernsey

Met een stopover in Engeland vliegt Flybe.com naar Guernsey.

Beste reistijd?

In de maanden mei en juni is de meeste kans op goed weer. Ook is er het voordeel dat er in deze maanden nog relatief weinig toeristen aanwezig zijn op het eiland.

Handige links:

http://www.visitguernsey.com/
http://nl.wikipedia.org/wiki/Guernsey
http://www.channel-islands.net.gg/