Moskou – St. Petersburg: reizen tussen uitersten

Toffe Roadtrips

Wie zichzelf eens wil trakteren op een ongenadig harde klap in het gezicht, raad ik aan te landen op Cherémetiévo Airport. Snauwende douaniers, kindsoldaten, jaren ’60 formica en KGB-Engels; voor wie houdt van de films die SBS6 ‘s middags tussen twee en vier met schaamte uitzendt, is dit het paradijs.

tekst Ferdinand Beltman

Maar wie van recentere films houdt en elementaire omgangsvormen hoger in het vaandel heeft, vindt in deze met zorg geconserveerde filmset slechts het voorgeborchte van de hel: Moskou. De huidige hoofdstad van een land dat, zo leerde ik op hardhandige wijze, draait om conflicten. Om tegenstellingen.Ik moet ongeveer negen jaar oud zijn geweest toen Michael Apted zijn Gorky Park in première zag gaan. Te jong om deze thriller te mogen zien en te dom om hem te begrijpen, zag ik hem pas jaren later bij het toen nog niet verramsjte Veronica. Niet zozeer de gruwelijke moorden in het Moskouse park bleven me bij, als wel de ongenadige tegenwerking die inspecteur Renko (gespeeld door de briljante William Hurt) ondervond bij zijn onderzoek. Samen met de hartelijke ontvangst van de levensmoede Duitser Matthias Rust –die, alle peperdure Koude Oorlogradars ten spijt, zijn Cesna parkeerde op het Rode Plein-, het intrieste relaas van Elton John’s Nikita en de constante negatieve Amerikaanse beeldvorming voedde het mijn haat tegen de Russen. Maar als zoon van pacifistische ouders –Liever een Rus in m’n keuken dan een raket in de tuin- kon ik met dat gevoel nergens heen. Sterker nog; ik moest solidair met ze zijn. Russische literatuur lezen, geen Rocky-films kijken en als het even kon hardop Anatevka –‘If I were a rich man, la die die die, la die da’- meezingen. Ooit, zo beloofde ik mijzelf, zou ik aan gene zijde van het gordijn zelf poolshoogte nemen. En al bestaat dat gordijn al lang niet meer, het innerlijke conflict uit mijn jeugd –verdienen ze nou medelijden of vrees- moest worden opgelost. Mijn eerste, voorzichtige, conclusie luidt dat niet elke Rus onze kerstboter verdient.

Zeventig jaar communisme doet rare dingen met een volk. Net aangekomen in een land dat als eerste een mens in een baan rond de aarde schoot, reed ik, vele jaren later, over een kapotte snelweg zonder middenberm richting centrum. Behaalde resultaten in het verleden bieden inderdaad geen garantie voor de toekomst. De weeë lucht van diesel met een te laag octaangehalte, verlopen hoertjes die verlopen auto’s tot een halt proberen te verleiden, half afgemaakte gebouwen; als je niet beter zou weten, zou je jezelf ergens in Moldavië wanen. En zoals vliegveld en snelweg contrasteren met wat je logischerwijs zou verwachten, zo is Moskou een tegenstelling in zichzelf. De klassieke beelden die je kent van het NOS-journaal –Peter voor het Rode Plein, Peter voor het Kremlin, Peter voor de Basiliuskathedraal- staan nog fier overeind temidden van een zee van commercie. Terwijl Prada, Bentley en McDonalds al letterlijk aan de poorten van het Kremlin staan en de corruptie de samenleving tot in de wortel heeft aangetast, ademt de stad nog iets van haar oude glorie. Het ‘glorieuze’ verleden van Rusland, als een mantra bezongen in Sovjettijd, heeft de mensen voorgoed een misplaatst gevoel van trots gegeven. Dat, misschien, is het grootste conflict: de verhouding tussen geschiedenis en werkelijkheid.

De tijd dat blonde mannen en vrouwen met stalen armen en vierkante borsten breed lachend het graan van overvloedige velden sneden, dat elke expeditie van het Rode Leger een zegetocht was en dat Rusland op wetenschappelijk, artistiek en intellectueel niveau de toon zette, ligt inmiddels achter ons. Als het al ooit zo was. Het besef van dit verval en dat van de voorgoed verloren ‘voorsprong’, maakt misschien wel dat de Rus zich doorgaans zo schofterig opstelt ten opzichte van buitenlanders. Die hebben immers nooit geleden onder censuur of propaganda en zijn in staat deze ballon van zelfverheerlijking moeiteloos door te prikken. Natuurlijk, haast ik mij erbij te zeggen, geldt deze puur persoonlijke beschouwing niet elke Rus. Mensen die ook maar een beetje Engels of Frans spreken, zijn meer dan bereid je te helpen. Opnieuw een conflict.

Na de bloedhitte van Moskou, was de treinreis naar het 28 uur noordelijker gelegen Archangelsk een verademing. Daar vind je nog een zon die weigert onder te gaan en de authenticiteit van een verder volledig geïsoleerde provinciestad. Een stad waarin Lenin en Stalin gebroederlijk naast elkaar zijn blijven staan en zo, vanaf hun granieten sokkels voor troosteloze Chroetsjov-flats, waken over het welzijn van hun commune. Wat ook een verademing was, was dat alle aardige Russen in mijn trein bleken te zitten. Volgens treintraditie werden mij voortdurend kopjes thee aangeboden en werd ik bij aankomst in de vervallen havenstad zelfs uitgenodigd de nacht door te brengen in huiselijke kring. Dat de jongen die mij uitnodigde voor het eerst in zes jaar weer zijn familie zou zien, vormde blijkbaar geen enkel bezwaar.

Gastvrijheid is niet situatiegebonden; het is er of het is er niet.
Het leven in een stad waarop Glasnost en Perestrojka nauwelijks invloed lijken te hebben gehad, staat in schril contrast met het leven in de meer kosmopolitische Russische steden. Het verloopt er uiterst traag, temeer omdat elke noodzaak tot haast of geld verdienen er ontbreekt. Dure auto’s, mode, luxe winkels: wat moet je ermee in een stad waar het negen maanden per jaar winter is en gemiddeld twintig graden onder nul.

Hoe anders en verlaten Archangelsk ook mocht zijn, erg lang ben ik er niet gebleven. De enige reden om hier naar toe te komen was, behalve de afwijkende naam, mijn liefde voor het onbekende. En dit hier had ik nu wel zo’n beetje gezien. In een spectaculaire treinreis, die voerde langs oeroude houten nederzettingen, zwaaiende kinderen en eindeloze berkenbossen, reed ik met een enorme, bewuste omweg weer terug de beschaving in. En ook deze treinreis bracht weer de contacten waarzonder ik een wel heel eenzijdig beeld van Rusland had gekregen. Een fragiel officiertje –zo weggelopen uit Tolstojs Oorlog en Vrede- en een aanstekelijke bariton maakten de schier eindeloze reis tot een belevenis van jewelste. De laatste wist mij overigens te behoeden voor een gewisse standrechtelijke executie door mij een venijnige trap tegen de enkels te geven toen ik –zalig, zij die onwetend zijn- de militaire wanprestaties van het Rode Leger met het officiertje wilde bespreken. Deze fysieke censuur schiep meteen duidelijkheid: Zolang het maar niet over Tsjetsjenië, de Koersk, de onder Poetin gedecimeerde persvrijheid of een ander gloeiend hangijzer ging, verkeerde ik in aangenaam gezelschap.

Eenmaal in Sint Petersburg, de eindbestemming van mijn reis, begreep ik opeens de gespannen verhouding tussen het Oosterse Moskou en deze Westerse stad. Nog geen driehonderd jaar oud, vormt hij –volgens Nikolaj Gogol is Moskou een moeder en Sint Petersburg haar zoon- in alles de tegenpool van de rest van Rusland. Classicistische architectuur, brede boulevards, grachten en een overdaad aan monumentaal Romeins jatwerk, alles gesitueerd in een gevaarlijk Fins moeras, maken deze stad tot een verdacht buitenbeentje. Russen mogen dan prat gaan op de literatuur, de kunst en de culturele erfenis van Sint Petersburg, de Westerse invloeden die de stad in zo’n korte tijd tot zo’n grote hoogte hebben weten te stuwen verfoeien ze tegelijkertijd. Al kunnen ze dat niet erg lang volhouden; weinig in Rusland is echt authentiek. Zo’n beetje alles is rechtstreeks geïmporteerd uit het buitenland –inclusief het ‘communisme’ van Marx en Engels, beiden Duitsers- en is daarna al dan niet verbasterd. Welbeschouwd is het ‘echte’ Russische culturele erfgoed pas zo’n driehonderd jaar oud. Toen Tsaar (Ceasar) Peter terugkwam uit de Nederlanden en zijn volk per decreet opdroeg de baarden af te scheren en eens wat aandacht aan kleren en manieren te besteden, is het balletje gaan rollen. Weliswaar liepen de Russen de culturele achterstand op Europa in no time in, maar het vertrekpunt was toch epigonisme. Alles om in de Europese pas te lopen. Voor de Rus iets dat hij niet graag zal willen erkennen, en daarom een blijvende identiteitsworsteling.

Helaas bleek in Sint Petersburg ook dat mijn zingende treinvriend van geen wijken wilde weten. Hij nodigde mij uit bij zijn vrienden, nam mij mee naar concerten en familie-uitjes en nam me zodoende de regie over mijn reis uit handen. Opnieuw stond ik voor een conflict. Het zoveelste. Waar ligt de grens tussen vriendelijk bedanken en een totale klootzak zijn? De gastvrijheid, waar ik –O, schuldgevoel- zoveel aan te danken had, begon me naar de keel te grijpen. Stilaan begon ik uit te kijken naar de dag dat ik weer naar huis mocht gaan.

Ruim twee weken lang heb ik gebalanceerd op een uiterst dunne lijn tussen onverenigbare uitersten. Tussen geschiedenis en werkelijkheid, bewondering en afgrijzen, euforie en melancholie. En uiteindelijk zelfs tussen vriendschap en vijandschap. Maar hoe gelukkig ik ook was toen ik, na een laatste hardhandige por van een douanier, eindelijk koers mocht zetten naar Amsterdam, eenmaal hier denk ik met heimwee terug aan mijn korte maar enerverende trip. En in deze tegenstelling ligt het misschien wel het grootste conflict besloten. Gras lijkt altijd groener daar waar je niet bent. Zelfs in Rusland


Inspiratie voor Rusland

Slimme Reistips

Dan heb je die mooie reis gemaakt en staat je computer vol met foto’s. Hoe hou je die mooiste momenten vast in huis? De beste tips om je reisfoto's dagelijks terug te zien.

Lees Meer Door: Fleur Besters

Slimme Reistips

Ergens in het ontoegankelijke Altajgebergte, waar de grenzen van Rusland, Mongolië, China en Kazachstan elkaar ontmoeten, zou het legendarische Shambhala zich bevinden: het Boeddhistisch paradijs.

Lees Meer Door: Hans Karel

Toffe Roadtrips

Van Agatha Christie tot Ian Flemming: treinreizen spelen een grote rol in verhalen, films en in onze verbeelding. De moeder aller treinreizen is toch wel de Transsiberië Express, dwars door 's werelds grootste natie Rusland. De Transmonog

Lees Meer Door: Sanne Helbers

Slimme Reistips

Het is niet het oudste of het grootste, maar wel het meest bijzondere metrostelsel ter wereld: dat van de Russische hoofdstad Moskou. Geen trip naar deze stad is compleet zonder een dagje underground. Een dag met de metro waarin het stels

Lees Meer Door: Yverne Berkers

Deel 1 handelde volledig over de Sovjettijd, maar dat is slechts één periode uit de geschiedenis, en je kunt er in Moskou dagen mee vullen. Maar er is nog zóveel meer.

Lees Meer Door: Yverne Berkers

Een trip naar Moskou moet je uitleggen. Bij de meeste mensen doemt een duister en grimmig beeld op, vol vrieskou en bontmutsen en laveloze zwervers die op straat liggen met wodka in de hand. Het is politiek gezien ook geen oncontroversiële ke

Lees Meer Door: Yverne Berkers

Toffe Roadtrips, Verre Avonturen

Tegenwoordig kun je niet meer op wereldreis zonder terug te komen met een bijzonder videootje. Eerlijk gezegd vinden wij veel van die "leuk bedoelde" reisvideo's niet zo heel bijzonder, maar zo af en toe zit er wel een heel leuke bij, zoals de

Lees Meer Door: Reisbijbel

Toffe Roadtrips

Wie zichzelf eens wil trakteren op een ongenadig harde klap in het gezicht, raad ik aan te landen op Cherémetiévo Airport. Snauwende douaniers, kindsoldaten, jaren ’60 formica en KGB-Engels; voor wie houdt van de films die SBS6

Lees Meer Door: Ferdinand Beltman

Solitude; in the wake of Willem Barentsz, is de neerslag van een roadtrip die Jeroen Toirkens en Petra Sjouwerman ondernamen door de Barentsz regio, het Arctische noorden van Noorwegen, Zweden, Finland en Rusland.

Lees Meer Door: Theo Molenaar

Eerder plaatsen we al een video van het nieuwe video-fenomeen hyper-timelapse. Dit zijn time-lapse video's, waarbij de camera grote afstanden aflegt waardoor je als het ware in de video wordt gezogen. Dat dat bijzondere video's oplevert wa

Lees Meer Door: Reisbijbel

Verre Avonturen

Wat voor beeld hebben wij van andere landen? Chileens videobedrijf Woki Toki probeerde dat in video's van 2 minuten samen te vatten aan de hand van video's die op internet heel populair zijn. Zo ontstaat het beeld van landen waar mensen&nb

Lees Meer Door: Reisbijbel

Met de landing op de luchthaven van Helsinki is de grote terugreis begonnen! Met openbaarvervoer reizen we van Helsinki, Tallinn, Sint Petersburg, Moskou, Minsk en Berlijn terug naar huis. Een heerlijke treinreis door Europa.

Lees Meer Door: Reisbijbel

De reiszoekwebsite Skyscanner heeft een onderzoekje gedaan onder zijn bezoekers naar welke landen in de wereld de meest onvriendelijke bevolking hebben. De Fransen kwamen daarbij als meest onvrien

Lees Meer Door: Reisbijbel

Reisorganisaties Rusland

Reizen naar Rusland

Prijs: €0 - €10000
Dagen: 0 - 30

Nieuwe reis

Rondreis CENTRAAL-RUSLAND - 15 dagen; Siberische huisjes en Russische tsaren

Tijdens deze afwisselende reis bezoek je de beroemde steden van Centraal-Rusland. In Kazan maak je kennis met de geschiedenis van de Tataren terwijl Jekaterinaburg voor altijd verbonden zal zijn met de laatste tsarenfamilie. Op de plaatsen waar de Ro

Land : RUSLAND
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 2295.00
reisduur : 15
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Wit-Rusland, Kaliningrad en Polen, 12 dagen

Tijdens deze bijzondere reis wanen we ons soms in voormalige Sovjet Unie bij het bezoeken van Belarus, ofwel Wit-Rusland, en in het Russische Kaliningrad. In de gezellige Hanzestad Gdansk in Polen komen Oost- en West-Europa samen.

Land : Rusland
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 1495.00
reisduur : 12 dagen
Lees Meer

Verre reizen

11 daagse riviercruise Moskou en St Petersburg

11-daagse Verre reizen naar 11 daagse riviercruise Moskou en St Petersburg in Leningrad

Land : Rusland
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1496.00
reisduur : 11 dagen
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Rusland, 18 dagen

Reis van Tatarstan via de Gouden Ring naar Moskou en Sint-Petersburg. We bezoeken de mooiste steden en maken kennis met het leven op platteland van dit immense land.

Land : Rusland
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 1795.00
reisduur : 18 dagen
Lees Meer

Nieuwe reis

Rondreis RUSLAND - 23 dagen; Onontdekt Tatarstan, Oeral en Siberië

Rusland is het grootste land ter wereld, vol cultuur, natuur en geschiedenis. Vreemd genoeg beperkt het toerisme zich er voornamelijk tot Moskou en Sint-Petersburg. Tijdens deze afwisselende reis ervaar je hoe veel meer Rusland te bieden heeft. Met d

Land : RUSLAND
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 3995.00
reisduur : 23
Lees Meer

Nieuwe reis

Groepsreis Sint-Petersburg en Moskou Citytrip; Rusland op zijn best

Shoestring biedt een prachtige citytrip aan naar Rusland, het immense land met zijn rijke cultuur en tradities, bekend van Anna Karenina en Dostojevski, kerken en kaviaar. Je bezoekt tijdens deze stedentrip twee culturele hoogtepunten: Sint-Petersbur

Land : RUSLAND
Aanbieder : Shoestring
prijs vanaf : 1299.00
reisduur : 8 dagen / 7 nachten
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Rusland, 14 dagen

Moskou en Sint-Petersburg laten je tijdens deze rondreis het moderne Rusland zien. In de steden van de Gouden Ring en in het landelijke gebied eromheen komt het oude Rusland tot leven.

Land : Rusland
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 1495.00
reisduur : 14 dagen
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Rusland Winter

Rusland in de winter is zoals een sprookje. Statige Tsarenpaleizen en kleurrijke kathedralen steken af tegen een witte winterse achtergrond. Op het platteland kun je wandelen door dorpjes met houten huisjes die zo uit een sprookje komen en een huskyt

Land : Rusland
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 1398.00
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Estland, Rusland en Finland

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Estland, Finland en Rusland bezoeken we 3 indrukwekkende landen en reizen we door diverse gebieden. Naast de klassieke highlights van de drie landen nemen we ook ruim te tijd om de minder bekende gebieden te b

Land : Rusland
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 1698.00
Lees Meer

Zonvakantie

7 daagse singlereis Moskou & StPetersburg met KLM

7-daagse Zonvakantie naar 7 daagse singlereis Moskou & StPetersburg met KLM in

Land : Rusland
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 977.00
reisduur : 7 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

11-daagse rondreis De rijkdommen van Rusland

Een rondreis met als rode, of beter gezegd gouden draad, de rijkdommen van de wieg van Rusland, de beroemde Gouden Ring. Het 'openluchtmuseum' Suzdal. Kostroma, trots op haar St. Ipaty abdij. Yaroslavl, misschien wel de allermooiste stad van het oude

Land : Rusland
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1207.00
reisduur : 11
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Rusland

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Rusland wanen we ons in een sprookje. Statige Tsarenpaleizen en kleurrijke kathedralen steken af tegen een witte achtergrond. Op het platteland vind je nog kleine dorpjes met houten huisjes die zo uit een spro

Land : Rusland
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 1498.00
Lees Meer

Groepsreizen

Rondreis RUSLAND - 14 dagen; Kremlin, kaviaar en kalinka

Rusland, het grootste land ter wereld en het land waar het communisme met strenge hand regeerde. Het heeft echter een rijke historie die veel verder teruggaat dan de laatste honderd jaar. Rijk gedecoreerde kerken, oude kloosters en grote grijze kolos

Land : RUSLAND
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 1595.00
reisduur : 14
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Rusland, 8 dagen

Een stedentrip naar de twee mooiste steden van Rusland. Moskou en Sint-Petersburg geven beide een compleet ander beeld van het moderne Rusland. Zowel in de zomer als in de wintermaanden zijn deze uiteenlopende steden de moeite waard.

Land : Rusland
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 1095.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Rusland, 8 dagen

Een stedentrip naar de twee mooiste steden van Rusland. Moskou en Sint-Petersburg geven beide een compleet ander beeld van het moderne Rusland. Zowel in de zomer als in de wintermaanden zijn deze uiteenlopende steden de moeite waard.

Land : Rusland
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 1095.00
reisduur : 7 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

11-daagse rondreis De rijkdommen van Rusland

Een rondreis met als rode, of beter gezegd gouden draad, de rijkdommen van de wieg van Rusland, de beroemde Gouden Ring. Het 'openluchtmuseum' Suzdal. Kostroma, trots op haar St. Ipaty abdij. Yaroslavl, misschien wel de allermooiste stad van het oude

Land : Rusland
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1148.00
reisduur : 11
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Wit-Rusland, Kaliningrad en Polen, 12 dagen

Tijdens deze bijzondere reis wanen we ons soms in voormalige Sovjet Unie bij het bezoeken van Belarus, ofwel Wit-Rusland, en in het Russische Kaliningrad. In de gezellige Hanzestad Gdansk in Polen komen Oost- en West-Europa samen.

Land : Rusland
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 1395.00
reisduur : 11 dagen
Lees Meer

Groepsrondreizen

Groepsrondreis Rusland Hoogtepunten

Bezoek in machtig Moskou de ambitieuze torens van het Kremlin en het Rode Plein en laat je verrassen door het sprookjesachtige St. Petersburg. De Hermitage kent de grootste verzamelingen kunstschatten ter wereld en tijdens de reis naar Toela via Yasn

Land : Rusland
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 1249.00
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Wit-Rusland, Kaliningrad en Polen, 12 dagen

Tijdens deze bijzondere reis wanen we ons soms in voormalige Sovjet Unie bij het bezoeken van Belarus, ofwel Wit-Rusland, en in het Russische Kaliningrad. In de gezellige Hanzestad Gdansk in Polen komen Oost- en West-Europa samen.

Land : Rusland
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 1395.00
reisduur : 12 dagen
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Rusland, 18 dagen

Reis van Tatarstan via de Gouden Ring naar Moskou en Sint-Petersburg. We bezoeken de mooiste steden en maken kennis met het plattelandsleven van dit immense land.

Land : Rusland
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 1795.00
reisduur : 17 dagen
Lees Meer

Verre reizen

12 dg riviercruise pracht en praal aan de Wolga

12-daagse Verre reizen naar 12 dg riviercruise pracht en praal aan de Wolga in Karelië

Land : Rusland
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1501.00
reisduur : 12 dagen
Lees Meer

Stedentrip

5-daagse rondreis Magistraal St. Petersburg

St. Petersburg, de tweede stad van Rusland en bekend vanwege Peter de Grote, de vele kanalen en haar keizerlijke invloeden nodigt je uit voor een bezoek. Tijdens deze excursiereis doen we - zoals de titel al aangeeft, de culturele (én culinaire) hig

Land : Rusland
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 656.00
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Rusland, 14 dagen

Moskou en Sint-Petersburg laten je tijdens deze rondreis het moderne Rusland zien. In de steden van de Gouden Ring en in het landelijke gebied eromheen komt het oude Rusland tot leven.

Land : Rusland
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 1495.00
reisduur : 13 dagen
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Rusland, 16 dagen

Deze reis voert ons van de kunstschatten in St. Petersburg via de rijke historie van Jaroskavk, Nizjni Novgorod en Kazan, langs de Wolga naar het 'zwarte Goud' in de rivierdelta van Astrachan.

Land : Rusland
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 2295.00
reisduur : 16 dagen
Lees Meer

Reisboeken en gidsen over Rusland

Reisverhalen

Reisverhaal BAM | Jelle Brandt Corstius

Waarom rijdt hier een trein? En waarom zit ik erin?   Jelle Brandt Corstius is als achtjarige gefascineerd door de Grote Bosatlas. En dan vooral door de kaart van Siberië: die is bijna leeg. Hoe zou het zijn om daar te wonen? Wat doen ze daar

Land : Rusland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 9.99
Lees Meer

Vogelgidsen

Vogelgids the Birds of Japan and North-East Asia | Bloomsbury

Despite its rich avifauna and popularity with tourists, Japan has long been lacking a good English-language field guide. This new photographic guide will be the first book to cover the Japanese avifauna in English for over 25 years, and the first p

Land : Rusland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 42.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Sotschi | Trescher Verlag

Goede Duitstalige reisgids over een nauwelijks bezocht Sotschi! Veel beschrijvingen van cultuur, bevolking en bezienswaardigheden. Daarnaast ook praktische informatie. (Duitstalig), natuurlijk ook gericht op de winterspelen .....! - Die Region Gr

Land : Rusland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 17.50
Lees Meer

Plattegronden

Stadsplattegrond Sint Petersburg | Marco Polo

Een overzichtelijke informatieve stadsplattegrond met stratenindex (achterzijde) en aanduiding van toeristische informatie en culturele instellingen zoals musea, monumenten en schouwburgen. Daarnaast bevaten de meeste kaarten een heldere aanduiding

Land : Rusland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 8.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Dominicus Moskou & Sint Petersburg | Gottmer

Dominicus Reisgidsen zijn gidsen voor avontuurlijke en geïnteresseerde mensen.  * met extra aandacht voor geschiedenis en cultuur van het land * geschreven door Nederlandse auteurs  * meer dan 75 bijzondere bestemmingen Of het nu om een

Land : Rusland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 23.99
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids City Guide St. Petersburg | Lonely Planet

De perfecte reisgids voor zowel de georganiseerde als de zelfstandige reiziger. Naast een algemene inleiding van de stad vol met praktische informatie over hoe je er het beste kunt reizen: slapen, eten, vervoer, excursies ... alles kun je er in vin

Land : Rusland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 19.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Culture Smart! Belarus - Wit Rusland | Kuperard

De Cultuur Bewust!-gids geeft toeristen en zakenlieden belangrijke informatie met betrekking tot de cultuur van alledag in het land van bestemming. Anders dan in de gebruikelijke reisgidsen wordt de lezer in deze reeks bijgespijkerd op het gebied v

Land : Belarus - Witrusland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 10.50
Lees Meer

Stadsplattegronden

Stadsplattegrond Popout Map St Petersburg | Compass Maps

Handig ( borstzak- ) formaat stadsplattegrond met voldoende detail, zodat je ook de kleinere straatjes erop aantreft. Van veel wereldsteden inmidddels leverbaar en dat is mooi, want juist in dit soort steden wil je je handen liever vrij houden en n

Land : Rusland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 6.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Top 10 Reiseführer St. Petersburg | Vis-a-Vis

Es sind nicht nur die prunkvollen Paläste und die Pracht einer kaiserlichen Vergangenheit, auch erstklassige Restaurants, das pulsierende Nachtleben sowie Kunstgalerien und Museen von Weltrang prägen den unwiderstehlichen Charme von Russlands zwe

Land : Rusland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 14.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Pocket Moscow - St. Petersburg - Moskou | Lonely Planet

Pocket reisgidsen van Lonely Planet zijn een kleinere versie dan de 'echte' Planets. Vaak echter van bijzondere bestemmingen binnen een bepaald land waardoor er meer aandacht is en uitgebreidere tips zijn voor die bepaalde streek i.v.m. de grote Pl

Land : Rusland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.50
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Baikalsee - Baikalmeer | Reise Know-How Verlag

Tweetalige kaart (Engels en Duits). Door ingetekende lengte- en breedtegraden is het gebruik van GPS mogelijk. Met hoogtelijnen en uitgebreid wegennetwerk: daarnaast worden ook de afstanden tussen belangrijke plaatsen duidelijk leesbaar weergegeven

Land : Rusland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.50
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal De trein naar Tibet | Maja Wolny

In Polen uitgeroepen tot beste reisverhaal van 2020.   In een tijd waarin vliegtuigen de vreugde van traag reizen grotendeels wegnamen, stapt Maja Wolny in Warschau in de trein om met de Trans-Siberische, Trans-Mongoolse en Tibetaanse spoorlij

Land : Rusland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 22.99
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Capitool Sint Petersburg - St. Petersburg | Unieboek

Prachtig geillustreerde reisgids met o.a. 3D tekeningen, fraaie kaarten en geweldige foto’s. Daarnaast uitgebreide achtergrondbeschrijvingen. Echt om in de stemming te komen! Groot formaat gids. Capitool Reisgids Gebouwd op water  Sint-Peter

Land : Rusland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 28.99
Lees Meer

Stadsplattegronden

Stadsplattegrond City Pocket Sint Petersburg | Freytag & Berndt

Kleine, handzame stadsplattegrond van Sint Petersburg - centrum op scheur- en watervast papier.   wasserfest - laminiert - reißfest   The Big Five: Einkaufen, Kulinarik, Kultur, Nachtleben, Sehenswürdigkeiten 10 Sprachen laminiert

Land : Rusland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 6.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Russland west - West-Rusland | Reise Know-How Verlag

Tweetalige kaart (Engels en Duits). Door ingetekende lengte- en breedtegraden is het gebruik van GPS mogelijk. Met hoogtelijnen en uitgebreid wegennetwerk: daarnaast worden ook de afstanden tussen belangrijke plaatsen duidelijk leesbaar weergegeven

Land : Rusland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 10.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Merian live Sint-Petersburg | Deltas

Leuke handzame reisgids met een beschrijving van alle bezienswaardigheden; vrij veel praktische tips als het gaat om bijv. Accommodatie of restaurants. Goed voor een eerste kennismaking met het land.   Handzaam reisgidsje met de volgende hoofd

Land : Rusland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 13.95
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal Petersburg, Paradijs in het Moeras | Peter d'Hamecourt

Tsaar Peter de Grote pakte Rusland bij zijn nekvel en sleurde het tegenspartelend Europa binnen. Hij dwong zijn onderdanen letterlijk stenen bij te dragen aan het bouwen van een Europese hoofdstad, Sint Petersburg. Eerst waren er de grachtenpatrone

Land : Rusland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 12.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Capitool Top 10 St- Petersburg - Sint Petersburg | Unieboek

Wonderbaarlijk en raadselachtig  St. -Petersburg, met zijn schitterende skyline, is een stad waar tijdperken en bouwstijlen elkaar ontmoeten. Een wandeling over de Nevski Prospekt, het culturele hart van de stad, is een wandeling door de tijd; v

Land : Rusland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 13.99
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Kamchatka & Eastern Siberia | ITMB

Een degelijke kaart met aanduidingen van o.a. nationale parken, vliegveld, benzinepomp, dirt-roads en kleine plattegrond van hoofdstad. Als overzichtskaart goed te gebruiken. Schaal: Kamchatka 1 : 2.000.000 & Eastern Siberia 1 : 3.600.000 This

Land : Rusland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Het spoor van de tsaar | Kleine Uil

De trans-Siberische spoorlijn is, met een totale lengte van 9.289 kilometer, de langste spoorlijn ter wereld. Het loopt van Moskou tot aan Vladivostok en verbindt Europa met Azië. Denise van Dalen (1991) volgt, iets meer dan honderd jaar na de vol

Land : Rusland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 18.50
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Belarus - Wit Rusland | Freytag & Berndt

Uitstekende wegenkaart van Wit Rusland. Met index, toeristische informatie en afstanden in kilometers. Gedetailleerde, eenzijdige landkaart van Wit Rusland, prima geschikt voor planning en rondtrekken. De berijdbare wegen zijn goed weergeven, zow

Land : Belarus - Witrusland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.95
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal Cycling Home from Siberia | Rob Lilwall

'It is late October, and the temperature is already -40C...My thoughts are filled with frozen rivers that may or may not hold my weight; empty, forgotten valleys haunted by emaciated ghosts and packs of ravenous, merciless wolves.'In 2004 Rob Lilwa

Land : Rusland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 14.95
Lees Meer

Wandelgidsen

Wandelgids Rusland: Elbrus | Conrad Stein Verlag

Wandelgids met beschrijving van de routes om de Elbrus te beklimmen en de wandelroute er naar toe. Kaarten zijn beperkt, boekje is zeer handzaam en compact: makkelijk mee te nemen. Seine Größe, regelmäßige Form und isolierte Lage macht den El

Land : Rusland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 12.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Sint-Petersburg | Baedeker NL

Een Nederlandstalige versie van de beroemde Baedeker reisgids: zeer gedegen, veel informatie en achtergronden, met veel kaartjes en illustraties. Echt een lust voor het oog en ook nog eens één van de betere en meest complete reisgidsen die er bes

Land : Rusland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 23.95
Lees Meer

Reisverhalen

Opruiming - Reisverhaal De Cirkel rond | Michael Palin

De cirkel rond is Michael Palins dagboekverslag van zijn avontuurlijke reis rond de grootste oceaan ter wereld. Op zijn eigen, charmante wijze doet Palin verslag van zijn belevenissen in de zo verschillende cultuurgebieden die hij op deze route aan

Land : Rusland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 8.90
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Pocket Guide St. Petersburg | Berlitz

Pocket Guide Berlitz is een handzaam engelstalige reisgids met bezienswaardigheden, kaartjes, hotels en restaurants. Past makkelijk in de binnenzak. St Petersburg is Russia’s most beautiful city, its capital of culture and window on Europe. Bui

Land : Rusland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 8.50
Lees Meer

Wandkaarten van landen

Wandkaart Russia - Rusland, 77 x 60 cm | National Geographic

Our classic wall map of Russia and the independent states of the former Soviet Union shows thousands of place names, roadways, political boundaries, bodies of water, airports, and many other geographic details.   Map is printed on premium qual

Land : Rusland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 21.95
Lees Meer

Reisverhalen

Moskou is een gekkenhuis, Verhalen over een wereldstad - reisverhaal Moskou

Peter dH'amecourt woont inmiddels zeventien jaar in Moskou en is het NOS gezicht van de Nederlandse televisie. Zoals de meeste Nederlanders in Moskou heeft hij een haat/liefde verhouding met de Russische hoofdstad. In het eerste hoofdstuk vertelt hij

Land : Rusland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 17.00
Lees Meer

Stadsplattegronden

Stadsplattegrond Moskou | Freytag & Berndt

Stadsplattegrond met register. Helder kaartbeeld waarbij de naamgeving goed leesbaar is weergegeven. Met de toeristische bezienswaardigheden in symbolen weergeven: monumenten, musea, stadions e.a. Daarnaast handige zaken als postkantoren, parkeerga

Land : Rusland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 10.95
Lees Meer

Stadsplattegronden

Stadsplattegrond Sint Petersburg | Borch

Borch Sint Petersburg is een duidelijke, geplastificeerde plattegrond van het centrum met informatie over openbaar vervoer en bezienswaardigheden. Inclusief straatnamenregister.   Our soft-laminated folded map of St. Petersburg shows: St. Pete

Land : Rusland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 10.25
Lees Meer

Stadsplattegronden

Stadsplattegrond Kalinigrad - Koningsberg | IS Radweg

Goede stadsplattegrond van Kalinigrad - Koningsberg, weliswaar in het cyrillisch schrift, maar best bruikbaar. Daarnaast op de acherzijde een kaart van het hele Russische gebied, deze is tweetalig, ook in het Duits.  

Land : Rusland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 3.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Belarus - Wit-Rusland | Reise Know-How Verlag

Tweetalige kaart (Engels en Duits). Door ingetekende lengte- en breedtegraden is het gebruik van GPS mogelijk. Met hoogtelijnen en uitgebreid wegennetwerk: daarnaast worden ook de afstanden tussen belangrijke plaatsen duidelijk leesbaar weergegeven

Land : Belarus - Witrusland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 10.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Russia - Rusland | Lonely Planet

De perfecte reisgids voor zowel de georganiseerde als de zelfstandige reiziger. Naast een algemene inleiding van het land / streek vol met praktische informatie over hoe je er het beste kunt reizen: slapen, eten, vervoer, excursies ... alles kun je

Land : Rusland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 27.95
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal Nothing is True and Everything is Possible | Peter Pomerantsev

Een interessante kijk in het moderne Rusland van de 21e eeuw. A journey into the glittering, surreal heart of 21st century Russia: into the lives of Hells Angels convinced they are messiahs, professional killers with the souls of artists, bohemia

Land : Rusland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 12.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Reise-Taschenbuch St. Petersburg | Dumont

Aardige, fraai ogende gids, handzaam formaat en toch redelijk uitgebreid. Deze serie reisgidsen zijn algemene reisgidsen en bevatten een brede selectie aan bezienswaardigheden, excursies, achtergronden, praktische tips en een uitneembare kaart. S

Land : Rusland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 20.95
Lees Meer

Fietsgidsen

Fietsgids Europaradweg R1 deel 2: Klaipeda - St. Petersburg | IS Radweg

Beschrijving van de R1 fietsroute van Litouwen naar St. Petersburg, als verlenging op de Europaradweg R1 van Bikeline.  De fietsgids is een praktische ringband met 196 blz vol met nuttige info waar u als fietser op zit te wachten: helder kaartjes,

Land : Rusland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 20.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids The Northwest Passage Atlantic to Pacific - a Portrait and Guide | Bradt

  The Northwest Passage is an ice-choked waterway with spectacular landscapes and a powerful history of naval endeavour. It is also an unfolding opportunity for adventurous travel. The five-century dream of a trade route to Asia by way of a shor

Land : Rusland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 23.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Capitool Moskou | Unieboek

Prachtig geillustreerde reisgids met o.a. 3D tekeningen, fraaie kaarten en geweldige foto’s. Daarnaast uitgebreide achtergrondbeschrijvingen. Echt om in de stemming te komen! Groot formaat gids. Capitool Reisgids Verrassend en indrukwekkend

Land : Rusland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 28.99
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal Zoektocht naar het paradijs | Arita Baaijens

Na een persoonlijke crisis reist Arita Baaijens af naar het Altajgebergte in het zuidwesten van Siberië, waar het legendarische Shambhala te vinden zou zijn, een aards paradijs in een doolhof van gletsjers en ravijnen. Onvermoeibaar trekt de reizi

Land : Rusland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 15.00
Lees Meer

Fietsgidsen

Fietsgids Europaradweg R1 deel 5: St. Petersburg - Moskou | IS Radweg

Beschrijving van de R1 fietsroute van St. Petersburg naar Moskou, als verlenging op de Europaradweg R1 van Bikeline.  De fietsgids is een praktische ringband met 132 blz vol met nuttige info waar u als fietser op zit te wachten: helder kaartjes, s

Land : Rusland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 20.50
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart 805 West Rusland | Michelin

Zoals je van Michelin mag verwachten is deze kaart zeer overzichtelijk en heeft een duidelijk helder kaartbeeld. De kaart geeft uitgebreide toeristische informatie weer. De kaart is tweetalig, zowel Europees schrift als Cyrillisch. Er is ook een ui

Land : Rusland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 9.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Murmansk region - Moermansk | Petit Futé

Heel speciale reisgids over Moermansk en omgeving. Weliswaar behoorlijk op leeftijd, maar nog altijd vol informatie op cultureel gebied. Daarnaast veel praktische informatie. De enige reisgids over deze streek in Rusland.  Murmansk - Belomor'e -

Land : Rusland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 14.95
Lees Meer

Stadsplattegronden

Stadsplattegrond Moskou - Moscow | ITMB

Een overzichtelijke stadsplattegrond met stratenindex en aanduiding van toeristische informatie en culturele instellingen zoals musea, monumenten, schouwburgen en sportaccomodaties. Daarnaast bevaten de meeste kaarten een heldere aanduiding van het

Land : Rusland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.95
Lees Meer

Kinderreisgidsen

Kinderreisgids Rusland - op wereldreis met Ben en Polo | NBD Biblion

De reeks Op wereldreis met Ben en Polo laat je kennismaken met enkele boeiende landen. In dit boek ontdek je samen met Ben Blog en zijn nieuwsgierige hond Polo van alles over Rusland. Over de geschiedenis van het land, de steden, de mensen, het ete

Land : Rusland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 14.00
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Merian live Moskou | Deltas

Reisgids Moskou is klein en handzaam : Merian live! Moskou ontdekken en beleven, een handzame reisgezel, met actuele informatie over bezienswaardigheden, cafe's, hotels, de lokale keuken, winkelen en uitgaan. Aandacht voor alles in de stad, excursi

Land : Rusland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 13.50
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Rusland - Russia | Freytag & Berndt

Uitstekende landkaart van Rusland. Met index, toeristische informatie en afstanden in kilometers. Het westen op een schaal van 1 op 2 miljoen en na de Oeral wordt het een grove schaal van 1 op 8 miljoen. Toch een van de betere kaarten van Rusland!

Land : Rusland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 12.95
Lees Meer

Wandelkaarten

Wandelkaart Elbrus | EWP

Gebiedskaart van de Elbrus regio voor bergsporters. Met extra informatie op de achterzijde. A concise map and guide for moutaineers and skiers of the Upper Baskan Valley in the Caucasus. Includes information on access, accomodation, climate, flor

Land : Rusland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 17.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Eyewitness Travel Russia - Rusland | Dorling Kindersley

Prachtig geillustreerde reisgids met o.a. 3D tekeningen, fraaie kaarten en geweldige foto’s. Daarnaast uitgebreide achtergrondbeschrijvingen. Echt om in de stemming te komen! Groot formaat gids. Engelstalig. Discover the fascinating cities and

Land : Rusland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 16.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Weissrussland - Wit-Rusland | Trescher Verlag

Goede Duitstalige reisgids met veel culturele beschrijvingen. Daarnaast ook aandacht voor praktische zaken als overnachten en rondreizen. Bijzondere duitse uitgever, vaak als eerste een boek over een bepaald gebied of land. - Informationen zu G

Land : Belarus - Witrusland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 24.50
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Trans Siberian Railway - Transsiberische spoorlijn | Gizi Map

Mooie, goed leesbare overzichtskaart van de Transsiberische Spoorlijn. Met een duidelijke extra kaart van Lake Baikal. De kaart is tweetalig en de route is heel duidelijk ingetekend, zowel naar Mongolie en China als naar Vladivostok.

Land : Rusland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 13.50
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal Couchsurfing in Rusland | Orth, Stephan

Bestsellerauteur Stephan Orth die al meer dan tien jaar couchsurft, gaat op zoek naar het echte Rusland. Orth krijgt niet alleen te maken met enthousiaste Poetin-fans, dreunende geweerschoten, hippiedorpen en wod- kazuipende macho’s, maar ontmoet

Land : Rusland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 15.00
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Russia west & St. Petersburg | ITMB

Overzichtskaart van West Rusland tot aan de Oeral op schaal 1:3,2m - Moskou in het midden van de kaart met stadsplattegrond van Sint Petersburg, schaal 1:14.000, en een centrumskaartje van Moskou. Wegenkaart met veel plaatsen en wegen, spoorlijnen

Land : Rusland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Kunstreiseführer Russland | Dumont

Zeer diepgaande reisgids op het gebied van kunst, cultuur en geschiedenis. Veel plattegronden van interessante bezienswaardigheden, beschrijvingen van achtergronden. Absoluut een aanrader voor de geïnteresseerde reiziger! Russland hat als Ziel v

Land : Rusland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 35.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Belarus - Wit Rusland | Bradt Travel Guides

Voor vele landen net zo goed, zo niet beter dan de Planet. Beduidend soberder uitgevoerd, maar ook met veel informatie voor backpackers en met veel kaartmateriaal. Een aanrader! This new, thoroughly updated edition of Bradt's Belarus remains the

Land : Belarus - Witrusland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 26.50
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart G.O.S. - GUS, Baltische Staaten en Georgie | Hildebrand's

Gedetailleerde wegenkaart met wegnummers, toeristische informatie, afstandstabel, en inzetjes met de stadsplattegrond van Moskou, St. Petersburg. Let er wel op dat dit niet heel Rusland beslaat, alleen het westen.

Land : Rusland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 12.25
Lees Meer

Wandelkaarten

Wandelkaart Altai Mountains | EWP

Full colour topographical map covering the South and North Chuiskii Ranges, and Katunskii Range. With extra mountain pass information included.

Land : Rusland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 18.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Cruise Ports European Rivers | Lonely Planet

De nieuwste reisgidsen-serie van Lonely Planet: een luxe uitgave met als titel 'Cruise Ports ' waarin aandacht voor de belangrijkste niet te missen hoogtepunten van cruise bestemmingen. Kort en bondig geschreven met veel praktische informatie als e

Land : Rusland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 20.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Rusland - Russia | ITMB

Een degelijke kaart met aanduidingen van o.a. nationale parken, vliegveld, benzinepomp, dirt-roads en kleine plattegrond van hoofdstad. Als overzichtskaart goed te gebruiken. Het westen van Rusland, tot aan Jekaterinenburg en Moermansk, op een s

Land : Rusland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Siberia - Siberië | ITMB

Een degelijke kaart met aanduidingen van o.a. nationale parken, vliegveld, benzinepomp, dirt-roads en kleine plattegrond van hoofdstad. Als overzichtskaart goed te gebruiken. Can you name anyone who has published a detailed map of Siberia? I cann

Land : Rusland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.75
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Culture Smart! Russia - Rusland | Kuperard

De Cultuur Bewust!-gids geeft toeristen en zakenlieden belangrijke informatie met betrekking tot de cultuur van alledag in het land van bestemming. Anders dan in de gebruikelijke reisgidsen wordt de lezer in deze reeks bijgespijkerd op het gebied v

Land : Rusland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.50
Lees Meer