Praktische tips voor reizen door Iran

Verre Avonturen

Even op Booking.com een hostel of hotel zoeken, dat zit er voor Iran niet in. En een toer boeken naar een bezienswaardigheid is hier ook wel wat meer werk dan je in meer toeristische landen gewend bent. Hoe je van plaats A naar B komt, dat moet je in Iran beter niet vooraf willen vastleggen. Reizen in Iran gaat nog 1.0!

 

tekst Sanne Helbers

  Dat wil zeggen: aan internet heb je niet veel, mensen spreken amper Engels en er zijn geen standaard busroutes, waarmee je op gezette tijden naar de gewenste bestemming gaat. Wil je dus op eigen houtje door dit fascinerende land reizen, dan hoef je maar één ding te doen: erop vertrouwen dat het goed komt. Want goed komt het namelijk altijd.

  Ga langs de weg staan

  “Waar moet je heen?” Ga op een busstation of taxistandplaats, of zelfs gewoon langs de weg, staan en je wordt meteen geholpen. In Iran is het immers de gewoonte om elkaar te helpen en dat zelfs vóór je eigen belang te stellen. Eventuele alarmbellen die afgaan kun je negeren, want er wordt pertinent geen betaling verwacht en je kunt erop vertrouwen dat het – jawel – goed komt. Het gaat alleen niet op de manier die we inmiddels vaak gewend zijn, maar via de lokale mensen en met het nodige ‘handen- en voetenwerk’.

  Iran wegen in Teheran

  Bussen, savaris en taxi’s

  Wil je van de ene plaats naar de andere, laat je dan afzetten bij een busstation. Richting centraal Iran (de iets drukker bezochte route) rijden geregeld bussen op vaststaande routes. Noem de plaatsnaam waar je heen wilt, en je wordt meteen verwezen naar de juiste balie. Rijden bussen niet of niet frequent, zoals naar het minder bezochte noorden en westen van Iran, dan tref altijd standplaatsen aan voor gedeelde taxi’s, die locals savaris noemen. Je kunt het vergelijken met liften tegen betaling. De chauffeur zoekt een paar mensen bij elkaar die dezelfde kant uit moeten en rijdt van de ene plaats naar de andere. Van tevoren spreek je een prijs af.

  In steden rijden overal gele taxi’s die je kunt aanhouden. Rij je met ‘Dar Baste’ (open deur), dan zal de chauffeur meer mensen oppikken en deel je de taxi. Wil je de taxi voor jezelf, zeg dan ‘Nah Dar Baste’ (geen open deur) tegen de chauffeur. Spreek ook hier een prijs af.

  In Iran is iedere auto in potentie een taxi, en dat is ook geoorloofd. Ben je in een buitenwijk en wil je naar het centrum, dan kun je iedere auto proberen aan te houden en aangeven dat je naar het centrum wilt. Na prijsafspraak word je keurig op de door jou genoemde plek afgezet. Dat geldt ook voor langere afstanden. Vaak staan er standaard een paar auto’s te wachten op plekken langs de weg waar mensen uit de bus stappen.

  Iran Kandovan met de locals

  Mannen en vrouwen apart

  In grote steden is er vaak ook een metro (zoals in Teheran) of rijden er stadsbussen, hoewel die laatste een uitdaging kunnen zijn wanneer je geen Farsi spreekt. Hou er wel rekening mee dat mannen en vrouwen in bussen gescheiden reizen, zelfs als je getrouwd bent. In de metro’s, bussen en taxi’s is het niet de bedoeling dat je naast een vreemde man gaat zitten als vrouw, of andersom. De chauffeur orkestreert het gezelschap zo, dat mannen naast mannen zitten en vrouwen naast vrouwen. Reis je als getrouwd stel, dan kun je hier wel naast elkaar zitten.

  Overnachten

  Een hotel zoeken gaat dus niet via boekingswebsites, omdat die er niet zijn of alleen in het Farsi. Reisgidsen bieden tips voor hotels, maar je kunt je ook af laten zetten in het centrum van een plaats.

  Tip van Reisbijbel: “Vaak is in het centrum een Imam Khomeinistraat, daar kan je dus altijd gerust naar vragen.”

  In alle plaatsen is wel een slaapplek te vinden en accomodaties zijn vaak gegroepeerd. Eventueel kun je in je hotel ook vragen of ze je helpen met de overnachting te regelen bij je volgende bestemming. Daarnaast gaat veel ook via via. Op straat word je doorgaans meteen aangesproken met de vraag of je onderdak zoekt, en verwijzen ze je niet naar een hotel, dan is het wel omdat ze je uitnodigen om bij hen thuis te komen slapen.

  Iran Teheran straatbeeld

  Een bed vind je dus altijd wel. Maar ga er niet vanuit dat je het vooraf allemaal al vast kunt leggen. Wil je het onderweg niet steeds zelf hoeven te regelen, dan kun je natuurlijk altijd een verzorgde reis boeken. Better Places stelt bijvoorbeeld samen met jou je ideale route samen en legt contact met lokale gidsen die jou ter plekke verder helpen.

  Waar is hier het reisbureau?

  Reisbureautjes zoals je ze rijen dik in in zuidoost-Azië ziet, vind je in Iran niet. Grote steden zoals Tabriz en Teheran hebben wel reisbureaus. In Tabriz kun je bijvoorbeeld goed terecht bij Nasser Khan, die met zijn toeristenbureau in het centrum bij de bazaar zit (volg de ‘i’). Maar wil je naar de Alamut Vallei in het noorden vanuit uitvalsbasis Qazvin, dan moet je goed zoeken naar reisbureaus. Let op straat op Engelse uithangborden bij hostels of hotels. Hotel Iran biedt tours aan, waarbij je een dag met chauffeur op pad gaat. Stel je hier niet al teveel bij voor. Meestal kent iemand nog wel iemand die een auto heeft en wel een dagje met jou op pad wil. Engels wordt er ook lang niet altijd gesproken, maar dat hoeft geen probleem te zijn. Je kunt ook per savari of met een taxi op pad gaan.

  Meer weten over Iran? Lees hier verder voor meer tips & tricks.

  Wil je weten welke plekken de moeite waard zijn? Klik dan hier.


  Inspiratie voor Iran

  Verre Avonturen

  Iran is een opkomende reisbestemming: dat klinkt hartstikke leuk, maar is een reis naar Iran ook een goed idee? In dit artikel geeft Reisbijbels Sanne uit eigen ervaring antwoord op 10 veelgehoorde vragen over Iran.

  Lees Meer Door: Sanne Helbers

  Slimme Reistips, Verre Avonturen

  Even op Booking.com een hostel of hotel zoeken, dat zit er voor Iran niet in. En een toer boeken naar een bezienswaardigheid is hier ook wel wat meer werk dan je in meer toeristische landen gewend bent. Hoe je van plaats A naar B komt, dat moet je

  Lees Meer Door: Sanne Helbers

  Verre Avonturen

  Iran heeft reizigers ontzettend veel te bieden. De meeste bekende bezienswaardigheden liggen in centraal Iran, zoals woestijnstad Yazd, de opgravingen in Persepolis en de majestueuze voormalige hoofdstad Esfahan. Maar ook ten noorden van drukke me

  Lees Meer Door: Sanne Helbers

  Verre Avonturen

  Het Perzische rijk van weleer vind je in Iran op veel plekken nog terug in de oude moskeeën, eindeloze gangenstelsels van eeuwenoude bazaars, prachtig versierde paleizen, mausolea en eeuwenoude opgravingen. De sfeer is op veel plekken magisch

  Lees Meer Door: Sanne Helbers

  Verre Avonturen

  “Iran? Hoe kom je daar nou bij?” En: “Is dat eigenlijk wel veilig?” Twee van de meest gehoorde vragen voor reizigers die voormalig Perzië als reisbestemming hebben. Maar Iraniërs zijn ontzettend open en vriendelij

  Lees Meer Door: Sanne Helbers

  Verre Avonturen

  Iedereen die veel reist moet het wel eens zijn opgevallen. Zijn de Nederlanders in verre streken relatief oververtegenwoordigd ten opzichte van de meeste andere Europese landen, Belgen zie je vrij weinig. Daarom is het des te opvallender dat er ui

  Lees Meer Door: Theo Molenaar

  Verre Avonturen

  Veel mensen hebben wel eens gehoord van Persepolis in Iran, maar niet veel mensen weten dat zich vlak bij Persepolis nog een zeer indrukwekkende archeologische vindplaats bevindt: Naqsh-e Rustam.
  Bij Naqsh-e Rustam, dat ook wel de 'necropolis

  Lees Meer Door: Reisbijbel

  Verre Avonturen

  Wat ga je in Iran doen? Dat was de vraag die mij het meest gesteld werd voor ik op reis ging naar Iran. Ik wilde al jaren naar Iran op vakantie, het land wat bekend staat om de prachtige natuur, mooie oude Perzische steden, maar ook om de strenge

  Lees Meer Door: Wouter Smits

  Reisorganisaties Iran

  Reizen naar Iran

  Prijs: €0 - €10000
  Dagen: 0 - 30

  Pioniersreis

  Rondreis IRAN - 28 dagen; Achter de sluier

  Steeds meer reizigers ontdekken dat Iran meer te bieden heeft dan gesluierde vrouwen en ayatollahs. Deze rondreis door Iran laat het andere Iran zien: een fascinerende tocht langs de eeuwenoude Perzische cultuur, een gastvrije bevolking en woeste lan

  Land : IRAN
  Aanbieder : Koningaap
  prijs vanaf : 3495.00
  reisduur : 28
  Lees Meer

  Groepsreizen

  Rondreis IRAN - 15 dagen; Fraaie mozaïeken en hartelijke mensen

  Iran is zeker een van de meest fascinerende landen van het Midden-Oosten. Bezoekers komen na hun Iran rondreis dan ook terug met zeer enthousiaste verhalen over de hartverwarmende contacten met de bevolking, de overdaad aan schitterende steden, eeuwe

  Land : IRAN
  Aanbieder : Koningaap
  prijs vanaf : 1695.00
  reisduur : 15
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis Iran, 11 dagen

  Tijdens deze 11-daagse rondreis door Iran bezoeken we de absolute hoogtepunten. Via de hoofdstad Teheran reizen we door de woestijn naar Kashan en Yazd om vervolgens in het koele en aangename Shiraz aan te belanden. Het historische Persepolis en stad

  Land : Iran
  Aanbieder : Djoser
  prijs vanaf : 1295.00
  reisduur : 11 dagen
  Lees Meer

  Rondreis

  Rondreis Iran

  Tijdens deze avontuurlijke rondreis door het mysterieuze Iran is enorm veel te ontdekken: sfeervolle middeleeuwse steden met kleurrijke bazaars, vele overblijfselen van het oude Perzische rijk en moskeeën met rijk versierde toegangspoorten die tot d

  Land : Iran
  Aanbieder : Baobab
  prijs vanaf : 1648.00
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis Iran, 14 dagen

  Tijdens deze tweeweekse rondreis door Iran bezoeken we de hoofdstad Teheran en bijzondere plekken als Shiraz, Persepolis en Isfahan.

  Land : Iran
  Aanbieder : Djoser
  prijs vanaf : 1595.00
  reisduur : 13 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis Iran, 14 dagen

  Tijdens deze tweeweekse rondreis door Iran bezoeken we de hoofdstad Teheran en bijzondere plekken als Shiraz, Persepolis en Isfahan.

  Land : Iran
  Aanbieder : Djoser
  prijs vanaf : 1595.00
  reisduur : 14 dagen
  Lees Meer

  Rondreis

  Groepsreis Iran; Achter de sluier

  Steeds meer reizigers ontdekken dat Iran meer te bieden heeft dan gesluierde vrouwen en ayatollahs. Een reis door het vroegere Perzië is een bijzondere ervaring. Een fascinerende Iran groepsreis langs schitterende steden en eeuwenoude cultuurscha

  Land : IRAN
  Aanbieder : Shoestring
  prijs vanaf : 1499.00
  reisduur : 16 dagen / 15 nachten
  Lees Meer

  Rondreis

  Rondreis Iran Hoogtepunten

  Tijdens deze rondreis door het voormalig Perzische Rijk bezoeken we de hoogtepunten van Iran. Gezellige en chaotische bazaars, kleurrijke moskeeën, kruidige specerijen en de macht van het Perzische rijk staan tijdens deze rondreis centraal. We bezoe

  Land : Iran
  Aanbieder : Baobab
  prijs vanaf : 1198.00
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis Iran, 21 dagen

  Complete rondreis door het fascinerende Iran. We bezoeken niet alleen de hoogtepunten in centraal Iran, maar ook de interessante noordwestelijke provincies oost- en west Azerbeidzjan en Koerdistan.

  Land : Iran
  Aanbieder : Djoser
  prijs vanaf : 2095.00
  reisduur : 21 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis Iran, 11 dagen

  Tijdens deze 11-daagse rondreis door Iran bezoeken we de absolute hoogtepunten. Via de hoofdstad Teheran reizen we door de woestijn naar Kashan en Yazd om vervolgens in het koele en aangename Shiraz aan te belanden. Het historische Persepolis en stad

  Land : Iran
  Aanbieder : Djoser
  prijs vanaf : 1295.00
  reisduur : 10 dagen
  Lees Meer

  Rondreis

  Rondreis Iran

  Tijdens deze avontuurlijke rondreis door het mysterieuze Iran is enorm veel te ontdekken: sfeervolle middeleeuwse steden met kleurrijke bazaars, vele overblijfselen van het oude Perzische rijk en moskeeën met rijk versierde toegangspoorten die tot d

  Land : Iran
  Aanbieder : Baobab
  prijs vanaf : 1998.00
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis Iran Hoogtepunten

  Tijdens deze rondreis door het voormalig Perzische Rijk bezoeken we de hoogtepunten van Iran. Gezellige en chaotische bazaars, kleurrijke moskeeën, kruidige specerijen en de macht van het Perzische rijk staan tijdens deze rondreis centraal. We bezoe

  Land : Iran
  Aanbieder : Sawadee
  prijs vanaf : 1198.00
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis Iran

  Tijdens deze avontuurlijke rondreis door het mysterieuze Iran is enorm veel te ontdekken: sfeervolle middeleeuwse steden met kleurrijke bazaars, vele overblijfselen van het oude Perzische rijk en moskeeën met rijk versierde toegangspoorten die tot d

  Land : Iran
  Aanbieder : Sawadee
  prijs vanaf : 1998.00
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis Iran, 21 dagen

  Complete rondreis door het fascinerende Iran. We bezoeken niet alleen de hoogtepunten in centraal Iran, maar ook de interessante noordwestelijke provincies oost- en west Azerbeidzjan en Koerdistan.

  Land : Iran
  Aanbieder : Djoser
  prijs vanaf : 2095.00
  reisduur : 20 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis Iran

  Tijdens deze avontuurlijke rondreis door het mysterieuze Iran is enorm veel te ontdekken: sfeervolle middeleeuwse steden met kleurrijke bazaars, vele overblijfselen van het oude Perzische rijk en moskeeën met rijk versierde toegangspoorten die tot d

  Land : Iran
  Aanbieder : Sawadee
  prijs vanaf : 1648.00
  Lees Meer

  Rondreis

  Rondreis ZUID-IRAN - 16 dagen; Kleurrijke minderheden en unieke landschappen

  Iran boeit vanaf het moment dat je aankomt tot de dag dat je vertrekt. De bekendste hoogtepunten van het land trekken eindelijk de aantallen toeristen die ze verdienen, maar er is nog zo veel meer te zien. Wat dacht je van lemen stad Bam die na jaren

  Land : Iran
  Aanbieder : Koningaap
  prijs vanaf : 10024.00
  reisduur : 16 dagen / 15 nachten
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis - Vrouw op Reis naar Iran

  Tijdens deze avontuurlijke rondreis voor vrouwen door het mysterieuze Iran is enorm veel te ontdekken: sfeervolle middeleeuwse steden met kleurrijke bazaars, vele overblijfselen van het oude Perzische rijk en moskeeën met rijk versierde toegangspoor

  Land : Iran
  Aanbieder : Sawadee
  prijs vanaf : 1648.00
  Lees Meer

  Groepsreizen

  Rondreis IRAN - 20 dagen; Op weg naar Isfahan

  Een reis door Iran betekent 2500 jaar terug gaan in de geschiedenis en genieten van kleurrijk betegelde paleizen en moskeeën. Je zult je verbazen over het feit dat Iraanse steden zo modern zijn. Daarnaast krijg je ook het gevoel dat de tijd heeft st

  Land : IRAN
  Aanbieder : Koningaap
  prijs vanaf : 2395.00
  reisduur : 20
  Lees Meer

  Reisboeken en gidsen over Iran

  Reisgidsen

  Reisgids Iran (duitstalig) | Marco Polo

  Let op! Duitstalige gids! Handige en overzichtelijke, kleine reisgids voor een eerste kennismaking met de vakantiebestemming. Globale uitklapkaart achterin, makkelijk binnenzakformaat.Erleben Sie Iran mit all seinen Facetten! Der kompakte

  Land : Iran
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 14.50
  Lees Meer

  Reisgidsen

  Reisgids Culture Smart! Iran | Kuperard

  De Culture Smart!-gids geeft toeristen en zakenlieden belangrijke informatie met betrekking tot de cultuur van alledag in het land van bestemming. Anders dan in de gebruikelijke reisgidsen wordt de lezer in deze reeks bijgespijkerd op het gebied va

  Land : Iran
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 10.50
  Lees Meer

  Wandkaarten van landen

  Wandkaart Iran, 77 x 60 cm | National Geographic

  This new map of Iran, features the classic National Geographic reference styling. Features thousands of place names, accurate political boundaries, national parks, archeological sites, and major infrastructure networks such as roads, canals, ferry

  Land : Iran
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 21.95
  Lees Meer

  Reisverhalen

  Reisverhaal Alleen in Iran | Kristina Palten

  Ze deed het onmogelijke: hardlopend Iran doorkruisen Kristina Paltén is mid-dertig als haar wereld instort: haar relatie loopt stuk, ze verliest haar baan en krijgt ook nog te horen dat ze geen kinderen kan krijgen. Op dat moment besluit ze te gaa

  Land : Iran
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 18.99
  Lees Meer

  Reisgidsen

  Reisgids Iran | Lonely Planet

  De perfecte reisgids over Iran voor zowel de georganiseerde als de zelfstandige reiziger. Naast een algemene inleiding van het land / streek vol met praktische informatie over hoe je er het beste kunt reizen: slapen, eten, vervoer, excursies ... al

  Land : Iran
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 23.95
  Lees Meer

  Reisverhalen

  Reisverhaal Het huis van de moskee | Kader Abdolah

  Al achthonderd jaar heeft de familie van Aga Djan een centrale positie in de stad. Al zolang ze er wonen brengen ze de geestelijk leider van de moskee voort. De imam is een belangrijk man, maar zeker zo belangrijk is Aga Djan: een tapijthandelaar

  Land : Iran
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 15.50
  Lees Meer

  Wegenkaarten

  Wegenkaart - landkaart Iran en Teheran | ITMB

  Een degelijke kaart met aanduidingen van o.a. nationale parken, vliegveld, benzinepomp, dirt-roads en kleine plattegrond van hoofdstad. As overzichtskaart goed te gebruiken.In spite of being a controversial political entity, Iran is a fabulous t

  Land : Iran
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 11.95
  Lees Meer

  Wegenkaarten

  Wegenkaart - landkaart Iran | Reise Know-How Verlag

  Tweetalige kaart (Engels en Duits). Door ingetekende lengte- en breedtegraden is het gebruik van GPS mogelijk. Met hoogtelijnen en uitgebreid wegennetwerk: daarnaast worden ook de afstanden tussen belangrijke plaatsen duidelijk leesbaar weergegeven

  Land : Iran
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 11.50
  Lees Meer

  Wegenkaarten

  Wegenkaart - landkaart Iran | Nelles Verlag

  Goede kaart van Iran. Aan beide kanten bedrukt. Met veel toeristische aanduidingen als nationale parken en culturele bezienswaardigheden. Prima leesbare kaart.

  Land : Iran
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 11.95
  Lees Meer

  Reisgidsen

  Reisgids Iran | Trescher Verlag

  Goede Duitstalige reisgids over Iran met veel culturele beschrijvingen. Daarnaast ook aandacht voor praktische zaken als overnachten en rondreizen. Bijzondere duitse uitgever, vaak als eerste een boek over een bepaald gebied of land. Der Iran i

  Land : Iran
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 25.95
  Lees Meer

  Reisgidsen

  Reisgids Elementaire Deeltjes Iran | Amsterdam University Press

  Over Iran lezen we al decennia met regelmaat in de krant. Iran kent een veelzijdige en complexe cultuur en beschaving. Helaas leveren de meeste media ons geen goed beeld van de Iraanse politiek, cultuur, identiteit en bevolking. Dit Elementa

  Land : Iran
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 9.95
  Lees Meer

  Wandkaarten van landen

  Wandkaart Iran, 77 x 60 cm | National Geographic

  This new map of Iran, features the classic National Geographic reference styling. Features thousands of place names, accurate political boundaries, national parks, archeological sites, and major infrastructure networks such as roads, canals, ferry

  Land : Iran
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 30.95
  Lees Meer

  Reisgidsen

  Reisgids Iran | Odyssey

  De Odyssey reisgids voor Iran is een degelijke Engelstalige gids met achtergrondinformatie over cultuur en populatie, praktische informatie, hints voor de bezoeker, openbaar vervoer, accommodaties, foto’s en kaarten.Iran, or Persia as it was f

  Land : Iran
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 22.50
  Lees Meer

  Reisgidsen

  Reisgids Te gast in Iran | Informatie Verre Reizen

  In TE GAST IN Iran geven een zevental auteurs een inkijkje in het Iran van vandaag. Wie zich de aangrijpende televisiebeelden van de recente demonstraties in Teheran herinnert, heeft kunnen zien dat een groot deel van de Iraanse bevolking meer dan

  Land : Iran
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 8.95
  Lees Meer

  Reisverhalen

  Reisverhaal Couchsurfing in Iran | Stephan Orth

  Iran staat volop in de belangstelling. Hoewel het officieel verboden is trekt Stephan Orth als couchsurfer dwars door Iran. Hij slaapt op tientallen Perzische tapijtjes en beleeft doldwaze avonturen. Ondertussen leert hij een land kennen dat heel a

  Land : Iran
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 18.95
  Lees Meer

  Reisgidsen

  Reisgids Kunstreiseführer Iran | Dumont

  Zeer diepgaande reisgids op het gebied van kunst, cultuur en geschiedenis. Veel plattegronden van interessante bezienswaardigheden, beschrijvingen van achtergronden. Absoluut een aanrader voor de geïnteresseerde reiziger!Iran - etwa viereinhalb

  Land : Iran
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 29.95
  Lees Meer

  Wandelkaarten

  Wandelkaart Damavand - Alam Kuh - Tochal | Climbing-map

  Uitstekende kaart om de Damavand, de hoogste berg van Iran, te beklimmen. Als trekkingmap en klimkaart is deze zeer geschikt. Met alle belangrijke topografische details ingetekend als hoogtelijnen (interval 1:40.000), ravijnen, wegennet en ingeteke

  Land : Iran
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 22.95
  Lees Meer

  Reisverhalen

  Reisverhaal Achter de sluier het land - Reizen door Iran | Alexander Reeuwijk

  Iran, het land van dichters, ayatollahs, sjahs en de mooiste islamitische architectuur ter wereld, is voor velen een mysterie. Toch is het één van de belangrijkste landen in het hart van het Midden-Oosten, prominent op de oude handelsroutes en he

  Land : Iran
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 17.50
  Lees Meer

  Reisverhalen

  Reisverhaal Stiekem kan hier alles | Eefje Blankevoort

  In Stiekem kan hier alles schrijft Eefje Blankevoort openhartig over een samenleving waarin iedereen meesterlijk tussen de regels door leeft, maar waarin men op onverwachte momenten hevig verstrikt. Kortom, het openbare leven in Iran is een bal mas

  Land : Iran
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 21.00
  Lees Meer

  Reisverhalen

  Reisverhaal Revolutionary Ride Iran | Lois Pryce

  In 2011, at the height of tension between the British and Iranian governments, travel writer Lois Pryce found a note left on her motorcycle outside the Iranian Embassy in London: ... I wish that you will visit Iran so you will see for yourself a

  Land : Iran
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 15.50
  Lees Meer

  Reisgidsen

  Reisgids Iran | Bradt Travel Guides

  Voor vele landen net zo goed, zo niet beter dan de Planet. Beduidend soberder uitgevoerd, maar ook met veel informatie voor backpackers en met veel kaartmateriaal. Een aanrader!Now into its fifth edition, Bradt's Iran continues to provide the mo

  Land : Iran
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 24.95
  Lees Meer

  Reisgidsen

  Reisgids Dominicus Iran | Gottmer

  Rijk geillustreerde gids met nadruk op historische en culturele hoogtepunten. Daarnaast nog veel besprekingen van toeristische plaatsen. Zonder meer een complete gids met in deze nieuwe editie aandacht voor landschap en natuur. Met veel foto’s is

  Land : Iran
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 24.99
  Lees Meer

  Woordenboeken

  Woordenboek Phrasebook & Dictionary Farsi - Iranees | Lonely Planet

  Een taalgids Engels - Farsi. Met woordenlijst en thematische hoofdstukken over cultuur en taal. Handzaam zakformaat. Lonely Planet.This Farsi (Persian) phrasebook provides aids such as extensive vocabulary lists, easy to follow pronunciation gui

  Land : Iran
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 8.50
  Lees Meer

  Wegenkaarten

  Wegenkaart - landkaart Iran | Freytag & Berndt

  Gedetailleerde, tweezijdige landkaart van Iran, prima geschikt voor planning en rondtrekken. De berijdbare wegen zijn goed weergeven, zowel de hoofdwegen als provinciale en lokale wegen; wegnummers worden vermeld. Afstanden tussen plaatsen zijn in

  Land : Iran
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 12.95
  Lees Meer

  Reisgidsen

  Reisgids Reismagazine Iran | Reisreport

  Het Iran reismagazine is een bijzondere mix tussen reisgids, voorbereidingshulp, fotoboek en Iran geschiedenisboek. Speciaal gemaakt voor Iran reizigers. Het bladert als een magazine maar is net zo goed te ervaren als een geschiedenisboek, e

  Land : Iran
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 17.00
  Lees Meer
  close

  Wie wil jij inspireren met dit reisverhaal? Deel het snel!

  close

  Wie wil jij inspireren met dit reisverhaal? Deel het snel!