Van Caïro naar Kaapstad… op de fiets

Toffe Roadtrips

Elk jaar start in januari een groep fietsers in Caïro aan de ‘Tour d’Afrique’. Vier maanden later, twaalfduizend kilometer verder, is het hele continent doorkruist en eindigt de tocht in Kaapstad. Reisbijbelredacteur Hans Karel fietste samen met zijn vriendin mee.

tekst Hans Karel

  “Je zal nooit meer met dezelfde blik naar de kaart van Afrika kijken”, zei één van de organisatoren vooraf. Daarin had hij volkomen gelijk. Vooral net na thuiskomst stonden alleen de contouren van het continent al garant voor een flinke brok in mijn keel en enigszins vochtige ogen. Wat had ik in vier maanden veel meegemaakt. Ik leerde mijn medefietsers in de meest extreme omstandigheden van haver tot gort kennen, ging fysiek tot het aller-, allerlaatste gaatje, maar kreeg door alle ontmoetingen onderweg ook een prachtige blik op het Afrikaanse leven. Met een zandstorm in de rug raceten we door de lege Sahara, in het tropisch oerwoud van Tanzania geselden keiharde slagregens ons –het deed echt pijn-, in de bloedhitte van Botswana blokkeerde een kudde olifanten de weg. Het was het ultieme genieten én afzien in één en dezelfde reis, soms zelfs op één en dezelfde dag.

  Afrikaanse sterrenhemel

  De Tour D’Afrique wordt sinds 2003 jaarlijks georganiseerd door een professionele Canadese organisatie. Zij zorgen voor begeleidende trucks en meereizende staf, die onder andere bestaat uit een kok, fietsenmaker en iemand met een medische achtergrond. De maximaal vijftig deelnemers komen uit heel de wereld. Canadezen en Amerikanen vormen de grootste groep, maar elk jaar zijn er wel een paar Nederlandse deelnemers. In januari 2016 zijn 25 deelnemers voor het hele traject gestart, onder wie 2 Nederlanders. Enkele anderen fietsen een deel van de route mee. De truck vervoert behalve het eten voor onderweg, ook al je bagage. Het enige dat je als deelnemer hoeft te doen, is dagelijks gemiddeld zo’n120 kilometer weg te trappen. En als je echt niet meer kan, kan je op de truck plaatsnemen. Bij aankomst op de overnachtingsplek, meestal in de middle of nowhere, moet je nog wel je eigen tent opzetten. En eens in de zoveel dagen heb je ‘dish-duty’, dan sta je onder de Afrikaanse sterrenhemel met een theedoek in de hand de pannen af te drogen.

  Route

  In Egypte wordt naast de sfinx en de piramides van Gizeh het startschot van de Tour d’Afrique gegeven. Vanuit Caïro fiets je eerst langs de Rode Zee. Vanaf Luxor volg je tot aan Khartoum, de hoofdstad van Soedan, de Nijl. Omdat Soedan vrijwel geen toerisme kent, heb je de piramides die de farao’s ook daar hebben achtergelaten, zo goed als voor jezelf.

  Tip van Reisbijbel: “Soedan heeft door alle oorlogen en moslimfundamentalisme een slechte naam, maar de mensen onderweg blijken enorm vriendelijk en gastvrij. Slechts sporadisch kom je een religieuze scherpslijper tegen.”

  Ethiopië is een fascinerend land met een geheel eigen cultuur. Wat je als fietser het meest bijblijft, zijn de enorme bergen en het feit dat sommige kinderen het geinig vinden je vanuit hinderlagen met stenen te bekogelen. Het noorden van Kenia vormt een soort ‘last frontier’. Het is de enige plek tussen Caïro en Kaapstad waar nog geen doorgaande geasfalteerde weg ligt.
  Vanaf het zuiden van Kenia is de toeristische infrastructuur opeens een stuk meer ontwikkeld. Je overnacht er regelmatig op echte campings met de tot dan toe ongehoorde luxe van een douche. Via het Malawimeer en een aantal lange ritten door Zambia bereik je de gigantische Victoriawatervallen. Vanaf daar is het nog maar een paar duizend kilometer door de woestijn en halfwoestijn van Botswana, Namibië en Zuid-Afrika. Onderweg passeer je onder andere de Okavango-delta, vergeven van wildlife, en de waanzinnige woestijnlandschappen van Namibië. De Fishriver canyon is onbetwitst hoogtepunt.

  De route van de Tour d’Afrique zit klimaattechnisch erg goed in elkaar. In januari is het in Egypte nog vrij fris, de overheersende wind langs de Rode Zee is meestal noordelijk. In Soedan is het tien maanden per jaar 40 graden of meer, maar eind januari is het rond de 25. Grappig is dat in Khartoem dan de helft van de mensen met dikke winterjassen loopt. Brrr, wat is het koud. In maart in Tanzania komt de regentijd je vanuit het zuiden tegemoet zodat je er zo kort mogelijk last van hebt. Bij het oversteken van het continent van Malawi naar Namibië is de heersende wind oost-west, dus in de rug. In Zuid-Afrika is het bij de aankomst in begin mei herfst, je hebt geen last meer van extreme hitte.

  Reisbijbel tips

  • Op http://tdaglobalcycling.com/tour-dafrique vindt je uitgebreide informatie. De weblogs die fietsers bijhouden tijdens de tocht staan onder het kopje ‘People’ op deze pagina. Klik op een persoon om uit te vinden of hij een weblog bijhoudt.
  • Ons uitgebreide verslag vind je op http://www.gwenenhansfietsen.blogspot.nl/.
  • De tocht vergt een grondige voorbereiding: visa, training en vaccinaties. Start hiermee uiterlijk drie maanden voor vertrek.
  • Als je helemaal enthousiast bent, en jezelf al ziet fietsen door de binnenlanden van Afrika, ga dan heel hard sparen. De Tour D’Afrique is niet goedkoop. Sinds wij hem reden is, vooral door een veel ongunstigere dollarkoers, de prijs verdubbeld.

  Ook naar Afrika?

  Enthousiast geworden, maar is deze reis te zwaar, te lang of te duur? Bijvoorbeeld bij Tenzing Travel kan je ook avontuurlijke trekkings maken in Afrika. Of je huurt er een camper. Ze bieden er ook de mogelijkheid om zes landen aan te doen in drie weken tijd. En per trein ga je van Kaapstad naar Dar es Salaam….

   


  Inspiratie voor Egypte

  Toffe Roadtrips

  Elk jaar start in januari een groep fietsers in Caïro aan de ‘Tour d’Afrique’. Vier maanden later, twaalfduizend kilometer verder, is het hele continent doorkruist en eindigt de tocht in Kaapstad. Reisbijbelredacteur Hans Karel fietste same

  Lees Meer Door: Hans Karel

  Slimme Reistips

  Reizen tijdens Ramadan

  De Ramadan is een bijzondere maand voor moslims overal in de wereld. Moslims gedenken dat in deze maand de profeet Mohammed de eerste van de openbaringen ontving die samen de koran vormden. Tijdens de Ramadan wordt er door moslims tussen schemer v

  Lees Meer Door: Reisbijbel

  Verre Avonturen

  Een jong Egyptisch stel voert een openhartig gesprek in een café in Caïro. Meer is niet waar het in deze korte film om draait. Maar wat is het spannend!

  Lees Meer Door: Reisbijbel

  Reisorganisaties Egypte

  Reizen naar Egypte

  Prijs: €0 - €10000
  Dagen: 0 - 30

  Actieve rondreizen

  Rondreis Egypte, 9 dagen

  Kennismakingsreis langs de hoogtepunten van het fascinerende Egypte. Stort je in bruisend Caïro waar het leven 24/7 doorgaat, sta oog in oog met de mysterieuze sfinx, vergaap je aan tempels en imposante piramides, zeil op de Nijl en daal af in het g

  Land : Egypte
  Aanbieder : Djoser
  prijs vanaf : 1095.00
  Lees Meer

  Zonvakantie

  TUI MAGIC LIFE Sharm el Sheikh

  Zet je spieren aan het werk. Smash de bal over het net of leer eindelijk boogschieten. Bij TUI MAGIC LIFE Sharm el Sheikh Imperial is sporten serieus leuk. En de variatie is enorm. Je krijgt zelfs een introductieles duiken cadeau. Bij inspanning hoor

  Land : Egypte
  Aanbieder : TUI
  prijs vanaf : 546.00
  Lees Meer

  Vliegtickets

  Sharm el Sheikh

  Boek je vlucht met TUI naar Sharm el Sheikh

  Land : Egypte
  Aanbieder : TUI
  prijs vanaf : 0.00
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis Egypte, Nijlvallei & Rode Zee, 14 dagen

  Tijdens deze boeiende 14-daagse reis ligt de focus op het midden en zuiden van Egypte, waar we in Luxor en Aswan kennismaken met de oudheidkundige bezienswaardigheden én het hedendaagse leven. Aan de Rode Zee is het daarna heerlijk relaxen aan het s

  Land : Egypte
  Aanbieder : Djoser
  prijs vanaf : 1195.00
  reisduur : 13 dagen
  Lees Meer

  reizen/strandvakantie

  Zonvakantie Egypte - Hotel Dawar El Omda

  Bent u een liefhebber van zon, zee en strand maar wilt u tijdens uw verblijf ook leuke activiteiten (kunnen) ondernemen? Gaat u dan eens naar Egypte. Dit verrassend veelzijdige land biedt volop mogelijkheden tot bijvoorbeeld duiken (Egypte is één v

  Land : Egypte
  Aanbieder : Kras
  prijs vanaf : 589.00
  reisduur : 8
  Lees Meer

  Rondreizen

  Egypte, 19 dagen

  Bezoek met de kinderen de eeuwenoude piramides bij Cairo en de tempels bij Luxor. Bijzonder is de driedaagse cruise over de Nijl van Aswan naar Luxor en het verblijf aan de Rode Zee.

  Land : Egypte
  Aanbieder : Djoser
  prijs vanaf : 1795.00
  reisduur : 19 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  Egypte, 15 dagen

  Bezoek met de kinderen de eeuwenoude piramides bij Cairo en de tempels bij Luxor. Bijzonder is felucatocht stroomafwaarts vanuit Aswan en de overnachting aan boord. Na het bezoek aan Luxor verblijven we aan de Rode Zee.

  Land : Egypte
  Aanbieder : Djoser
  prijs vanaf : 1395.00
  reisduur : 14 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis Egypte, woestijnen, Nijlvallei en Rode Zee, 20 dagen

  Combineer tijdens deze reis de culturele bezienswaardigheden van Alexandrië en de piramides, met een bezoek aan de steden van de Nijl. Relaxen aan een van de mooie stranden aan de Rode Zee maakt deze reis compleet.

  Land : Egypte
  Aanbieder : Djoser
  prijs vanaf : 1345.00
  reisduur : 19 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  Jordanië, 9 dagen

  Bezoek met het gehele gezin de spectaculaire uit de rotsen gehouwen stad Petra, drijf in de Dode Zee en geniet van de zon en het strand aan de Rode Zee in Aqaba.

  Land : Egypte
  Aanbieder : Djoser
  prijs vanaf : 1295.00
  reisduur : 8 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  8-daagse familiegroepsreis Het Land van de Farao's (vanaf april 2020)

  De kinderen hebben op school vast al geleerd over de wereldberoemde piramides, de oude Egyptenaren en de farao's. Hoe leuk is het om met FOX Verre Reizen deze 5.000 jaar oude beschaving in het echt te zien! Deze geweldige familie groepsrondreis

  Land : Egypte
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 1039.00
  reisduur : 8 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis Egypte, woestijnen, Nijlvallei en Rode Zee, 20 dagen

  Combineer tijdens deze reis de culturele bezienswaardigheden van Alexandrië en de piramides, met een bezoek aan de steden van de Nijl. Relaxen aan een van de mooie stranden aan de Rode Zee maakt deze reis compleet.

  Land : Egypte
  Aanbieder : Djoser
  prijs vanaf : 1395.00
  reisduur : 20 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  Egypte, 15 dagen

  Bezoek met de kinderen de eeuwenoude piramides bij Cairo en de tempels bij Luxor. Bijzonder is felucatocht stroomafwaarts vanuit Aswan en de overnachting aan boord. Na het bezoek aan Luxor verblijven we aan de Rode Zee.

  Land : Egypte
  Aanbieder : Djoser
  prijs vanaf : 1495.00
  reisduur : 15 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  10 daagse groepsrondreis Schatten van Egypte (vanaf 2020)

  Een geweldige rondreis naar onder andere Caïro, Luxor en Aswan. Ontdek met FOX een 5.000 jaar oude beschaving met wereldberoemde piramides, tempels, sfinxen en oosterse mystiek, maar ook het prachtige strand aan de Rode Zee. Een reis naar Egypt

  Land : Egypte
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 1299.00
  reisduur : 10 dagen
  Lees Meer

  reizen/all inclusive

  Zonvakantie Egypte - Hotel Hilton Long Beach

  Bent u een liefhebber van zon, zee en strand maar wilt u tijdens uw verblijf ook leuke activiteiten (kunnen) ondernemen? Gaat u dan eens naar Egypte. Dit verrassend veelzijdige land biedt volop mogelijkheden tot bijvoorbeeld duiken (Egypte is één v

  Land : Egypte
  Aanbieder : Kras
  prijs vanaf : 699.00
  reisduur : 8
  Lees Meer

  Rondreis

  Rondreis EGYPTE 'SLOW COMFORT'; Egypte in een rustiger tempo

  Op deze rondreis Egypte Slow Comfort ligt het reistempo lager in vergelijk met onze reguliere reizen. Je verblijft in Egypte op drie plaatsen (minder vaak je koffer/reistas inpakken) en maakt excursies vanuit die plekken. De geplande comfortabele acc

  Land : Egypte
  Aanbieder : Koningaap
  prijs vanaf : 999.00
  reisduur : 9 dagen / 8 nachten
  Lees Meer

  Familiereis

  Familiereis EGYPTE KORT - 9 dagen; Speurtocht naar de Oudheid

  Dit is een familiereis voor gezinnen met kinderen tot 19 jaar. De mooiste bezienswaardigheden van Egypte en daarnaast lekker ontspannen aan het strand? Dat kan in een dikke week tijdens deze Egypte rondreis. Je bezoekt de enorme piramides van Gizeh e

  Land : EGYPTE
  Aanbieder : Koningaap
  prijs vanaf : 1095.00
  reisduur : 9
  Lees Meer

  Singlereis

  Single Reis door Het eeuwenoude Egypte

  12-daagse Single Reis door Het eeuwenoude Egypte

  Land : Egypte
  Aanbieder : Kras
  prijs vanaf : 1249.00
  reisduur : 12 dagen
  Lees Meer

  Rondreis

  Rondreis door Het eeuwenoude Egypte

  Ga op 12-daagse Rondreis door Het eeuwenoude Egypte

  Land : Egypte
  Aanbieder : Kras
  prijs vanaf : 1149.00
  reisduur : 12 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis Egypte Hoogtepunten

  Een vakantie naar Egypte met alle hoogtepunten van de cultuur, maar ook met voldoende tijd om van het dagelijkse Egyptische leven te genieten. Deze reis brengt je in elf dagen langs mysterieuze geschiedenis, gastvrije bevolking en indrukwekkende bouw

  Land : Egypte
  Aanbieder : Sawadee
  prijs vanaf : 1098.00
  Lees Meer

  reizen/rondreizen

  Royal Egypt

  Genieten van de zon in de populaire badplaats Hurghada aan de Rode Zee. De hoofdstad Cairo, met haar nauwe straatjes en mystieke sfeer een perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de wereldberoemde piramides van Gizeh die bewaakt worden door de impo

  Land : Egypte
  Aanbieder : Kras
  prijs vanaf : 1269.00
  reisduur : 15
  Lees Meer

  Rondreizen

  8-daagse familie groepsreis het land van de Farao's

  De kinderen hebben op school vast al geleerd over de wereldberoemde piramides, de oude Egyptenaren en de farao's. Hoe leuk is het om met FOX Verre Reizen deze 5.000 jaar oude beschaving in het echt te zien! Deze geweldige familie groepsrondreis gaat

  Land : Egypte
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 999.00
  reisduur : 8 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis Egypte, Nijlvallei & Rode Zee, 14 dagen

  Tijdens deze boeiende 14-daagse reis ligt de focus op het midden en zuiden van Egypte, waar we in Luxor en Aswan kennismaken met de oudheidkundige bezienswaardigheden én het hedendaagse leven. Aan de Rode Zee is het daarna heerlijk relaxen aan het s

  Land : Egypte
  Aanbieder : Djoser
  prijs vanaf : 1195.00
  reisduur : 14 dagen
  Lees Meer

  Actieve rondreizen

  Rondreis Egypte, Nijlvallei en zeiltocht, 11 dagen

  Rondreis langs alle culturele hoogtepunten van Egypte. Zeil over de Nijl met een traditionele historische Dahabiya en laat het plattelandsleven onder een genot van een drankje en een hapje aan je voorbij glijden.

  Land : Egypte
  Aanbieder : Djoser
  prijs vanaf : 1245.00
  Lees Meer

  Familiereizen

  Familiereis Egypte

  Een vakantie naar Egypte met alle hoogtepunten van de cultuur, maar ook met voldoende tijd om van het dagelijkse Egyptische leven te genieten. In Caïro heb je alle tijd om de beroemde piramides van Gizeh, de Sphinx en het Egyptisch museum te bezoeke

  Land : Egypte
  Aanbieder : Sawadee
  prijs vanaf : 1198.00
  Lees Meer

  Rondreis

  Familiereis EGYPTE - 14 dagen; Mummies en farao's

  Tijdens deze familiereis maak je kennis met de rijke historie van Egypte en de pracht van de beroemde Rode Zee. Je begint je reis in de ontspannen en meest Europese stad van Egypte, Alexandrië. Nadat je in El Alamein overblijfselen van de Tweede Wer

  Land : Egypte
  Aanbieder : Koningaap
  prijs vanaf : 1395.00
  reisduur : 14 dagen / 13 nachten
  Lees Meer

  Rondreizen

  11-daagse groepsrondreis de Schatten van Egypte

  Een geweldige rondreis naar onder andere Caïro, Luxor en Aswan. Ontdek met FOX een 5.000 jaar oude beschaving met wereldberoemde piramides, tempels, sfinxen en oosterse mystiek, maar ook het prachtige strand aan de Rode Zee. Een reis naar Egypte is

  Land : Egypte
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 1329.00
  reisduur : 11 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis Egypte, Nijlvallei en zeiltocht, 11 dagen

  Rondreis langs de culturele hoogtepunten van Egypte in combinatie met een zeiltocht met een traditionele Dahabiya.

  Land : Egypte
  Aanbieder : Djoser
  prijs vanaf : 1295.00
  reisduur : 11 dagen
  Lees Meer

  Vliegtickets

  Marsa Alam

  Retourticket naar Marsa Alam

  Land : Egypte
  Aanbieder : TUI
  prijs vanaf : 331.00
  Lees Meer

  Rondreizen

  11-daagse groepsrondreis de Schatten van Egypte

  Een geweldige rondreis naar onder andere Caïro, Luxor en Aswan. Ontdek met FOX een 5.000 jaar oude beschaving met wereldberoemde piramides, tempels, sfinxen en oosterse mystiek, maar ook het prachtige strand aan de Rode Zee. Een reis naar Egypte is

  Land : Egypte
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 1199.00
  reisduur : 11 dagen
  Lees Meer

  Rondreis

  Rondreis Egypte Hoogtepunten

  Een vakantie naar Egypte met alle hoogtepunten van de cultuur, maar ook met voldoende tijd om van het dagelijkse Egyptische leven te genieten. Deze reis brengt je in elf dagen langs mysterieuze geschiedenis, gastvrije bevolking en indrukwekkende bouw

  Land : Egypte
  Aanbieder : Baobab
  prijs vanaf : 1098.00
  Lees Meer

  Rondreis

  Rondreis Egypte Go-26

  Deze actieve jongerenreis combineert de klassieke hoogtepunten van Egypte met een 2-daagse tocht met feloek(soort zeilboot) op de Nijl. Onderweg slapen we onder een schitterende sterrenhemel. Als afsluiter ontdekken we met snorkel de fascinerende ond

  Land : Egypte
  Aanbieder : Baobab
  prijs vanaf : 1976.00
  Lees Meer

  Rondreizen

  11-daagse groepsrondreis Schatten van Egypte (vanaf oktober 2019)

  Een geweldige rondreis naar onder andere Caïro, Luxor en Aswan. Ontdek met FOX een 5.000 jaar oude beschaving met wereldberoemde piramides, tempels, sfinxen en oosterse mystiek, maar ook het prachtige strand aan de Rode Zee. Een reis naar Egypte is

  Land : Egypte
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 1249.00
  reisduur : 11 dagen
  Lees Meer

  Wandelen

  Egypte - Nijlvallei en Witte Woestijn

  wandelvakantie vanuit hotels, guesthouses, tenten en felucca

  Land : Egypte
  Aanbieder : SNP
  prijs vanaf : 1750.00
  reisduur : 15 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  8-daagse privé rondreis Het Rijk van Toetanchamon

  Een rondreis door Egypte waarbij je heel veel hoogtepunten van dit mooie land aandoet! Je begint deze reis in een van de grootste metropolen van het Midden Oosten, het levendige Caïro. Tijdens een interessante dagexcursie breng je hier een bezoek a

  Land : Egypte
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 1411.00
  reisduur : 8 dagen
  Lees Meer

  Zonvakantie

  TUI MAGIC LIFE Kalawy

  Je verwacht het niet, zo midden in de Egyptische woestijn. Maar vlak voor TUI MAGIC LIFE Kalawy gaat er een pracht van een onderwaterwereld voor je open. Alles wat je nodig hebt, zijn flippers en een snorkel. De kans is groot dat je bij het huisrif e

  Land : Egypte
  Aanbieder : TUI
  prijs vanaf : 606.00
  Lees Meer

  reizen/all inclusive

  Zonvakantie Egypte - Hotel Three Corners Ocean View

  Bent u een liefhebber van zon, zee en strand maar wilt u tijdens uw verblijf ook leuke activiteiten (kunnen) ondernemen? Gaat u dan eens naar Egypte. Dit verrassend veelzijdige land biedt volop mogelijkheden tot bijvoorbeeld duiken (Egypte is één v

  Land : Egypte
  Aanbieder : Kras
  prijs vanaf : 1419.00
  reisduur : 8
  Lees Meer

  Rondreizen

  Egypte, 9 dagen

  Vakantie voor gezinnen naar het land van de farao’s. Bezoek de belangrijkste bezienswaardigheden zoals de eeuwenoude piramides en maak een boottocht over de Nijl bij Luxor.

  Land : Egypte
  Aanbieder : Djoser
  prijs vanaf : 1245.00
  reisduur : 9 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  Jordanië, 9 dagen

  Bezoek met het gehele gezin de spectaculaire uit de rotsen gehouwen stad Petra, drijf in de Dode Zee en geniet van de zon en het strand aan de Rode Zee in Aqaba.

  Land : Egypte
  Aanbieder : Djoser
  prijs vanaf : 1495.00
  reisduur : 9 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  Egypte, 9 dagen

  Vakantie voor gezinnen naar het land van de farao’s. Bezoek de belangrijkste bezienswaardigheden zoals de eeuwenoude piramides en maak een boottocht over de Nijl bij Luxor.

  Land : Egypte
  Aanbieder : Djoser
  prijs vanaf : 1245.00
  reisduur : 8 dagen
  Lees Meer

  Rondreis

  Rondreis EGYPTE - 14 dagen; Van Alexandrië naar de Rode Zee

  Naast beroemde piramides en moskeeën, breng je op deze Egypte rondreis een bezoek aan de meest Europese stad Egypte, Alexandrië. Je maakt een ontspannen felukkatocht over de Nijl en slentert door middeleeuwse marktjes. De gezellige badplaats Hurgha

  Land : Egypte
  Aanbieder : Koningaap
  prijs vanaf : 1395.00
  reisduur : 14 dagen / 13 nachten
  Lees Meer

  Rondreizen

  8-daagse familie groepsreis het land van de Farao's

  De kinderen hebben op school vast al geleerd over de wereldberoemde piramides, de oude Egyptenaren en de farao's. Hoe leuk is het om met FOX Verre Reizen deze 5.000 jaar oude beschaving in het echt te zien! Deze geweldige familie groepsrondreis

  Land : Egypte
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 999.00
  reisduur : 8 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  10-daagse groepsrondreis Schatten van Egypte (vanaf april 2020)

  Een 5.000 jaar oude beschaving met wereldberoemde piramides, tempels, sfinxen, mummies, hiëroglyfenen, oosterse mystiek, een gastvrije bevolking, de Nijl, een heerlijk klimaat, maar ook de prachtige stranden aan de Rode Zee. Dat is het veelzijdige E

  Land : Egypte
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 1179.00
  reisduur : 10 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis Egypte, 9 dagen

  Kennismakingsreis langs de hoogtepunten van het fascinerende Egypte. Stort je in bruisend Caïro waar het leven 24/7 doorgaat, sta oog in oog met de mysterieuze sfinx, vergaap je aan tempels en imposante piramides, zeil op de Nijl en daal af in het g

  Land : Egypte
  Aanbieder : Djoser
  prijs vanaf : 1095.00
  reisduur : 9 dagen
  Lees Meer

  Rondreis

  Groepsreis Egypte; Van Noord naar Zuid

  Deze bijzondere reis begint in het uiterste noordan van Egypte, in Alexandrië, de meest Europese stad van het land. In Caïro rijdt naast de ingang van de eerste metro van Afrika een kar, volgeladen met enorme meloenen, getrokken door een ezeltje. E

  Land : Egypte
  Aanbieder : Shoestring
  prijs vanaf : 999.00
  reisduur : 14 dagen / 13 nachten
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis Egypte Go-26

  Deze actieve jongerenreis combineert de klassieke hoogtepunten van Egypte met een 2-daagse tocht met feloek(soort zeilboot) op de Nijl. Onderweg slapen we onder een schitterende sterrenhemel. Als afsluiter ontdekken we met snorkel de fascinerende ond

  Land : Egypte
  Aanbieder : Sawadee
  prijs vanaf : 1976.00
  Lees Meer

  Rondreis

  Familiereis Egypte

  Een vakantie naar Egypte met alle hoogtepunten van de cultuur, maar ook met voldoende tijd om van het dagelijkse Egyptische leven te genieten. In Caïro heb je alle tijd om de beroemde piramides van Gizeh, de Sphinx en het Egyptisch museum te bezoeke

  Land : Egypte
  Aanbieder : Baobab
  prijs vanaf : 1198.00
  Lees Meer

  Rondreizen

  Egypte, 19 dagen

  Bezoek met de kinderen de eeuwenoude piramides bij Caïro en de tempels bij Luxor. Bijzonder is de driedaagse cruise over de Nijl van Aswan naar Luxor en het verblijf aan de Rode Zee.

  Land : Egypte
  Aanbieder : Djoser
  prijs vanaf : 0.00
  reisduur : 18 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  Egypte - Nijlvallei

  rondreis langs hotels, guesthouse en met felucca

  Land : Egypte
  Aanbieder : SNP
  prijs vanaf : 895.00
  reisduur : 10 dagen
  Lees Meer

  Nieuwe reis

  Groepsreis Egypte Strand en Cultuur ; Mummies, piramides en Rode Zee

  Wil je de mooiste bezienswaardigheden van Egypte zien, maar daarnaast lekker ontspannen aan het strand? Dan is dit voor jou de ideale Egypte rondreis. In een dikke week bezoek je de piramides van Gizeh en Saqqara, evenals de middeleeuwse marktjes van

  Land : EGYPTE
  Aanbieder : Shoestring
  prijs vanaf : 799.00
  reisduur : 9 dagen / 8 nachten
  Lees Meer

  Nieuwe reis

  Rondreis EGYPTE - 12 dagen; Schatkamer van de Oudheid

  Tijdens deze korte reis krijg je een goed beeld van alles wat Egypte te bieden heeft. Natuurlijk staan bekende bezienswaardigheden als de faraograven en tempels van Luxor en de monumenten van Abu Simbel op het programma. Ook de piramides van Gizeh e

  Land : EGYPTE
  Aanbieder : Koningaap
  prijs vanaf : 1095.00
  reisduur : 12
  Lees Meer

  reizen/all inclusive

  Zonvakantie Egypte - Hotel Steigenberger Al Dau Club

  Bent u een liefhebber van zon, zee en strand maar wilt u tijdens uw verblijf ook leuke activiteiten (kunnen) ondernemen? Gaat u dan eens naar Egypte. Dit verrassend veelzijdige land biedt volop mogelijkheden tot bijvoorbeeld duiken (Egypte is één v

  Land : Egypte
  Aanbieder : Kras
  prijs vanaf : 620.00
  reisduur : 8
  Lees Meer

  Vliegtickets

  Hurghada

  Boek je vlucht met TUI naar Hurghada

  Land : Egypte
  Aanbieder : TUI
  prijs vanaf : 0.00
  Lees Meer

  Reisboeken en gidsen over Egypte

  Reisgidsen

  Reisgids Kreuzfahrten im Mittelmeer - Middellandse Zee | Trescher Verlag

  Goede Duitstalige reisgids met veel culturele beschrijvingen. Daarnaast ook aandacht voor praktische zaken. Bijzondere duitse uitgever, vaak als eerste een boek over een bepaald gebied of land.- Informationen zu Reedereien, Kreuzfahrtschiffen, P

  Land : Egypte
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 17.50
  Lees Meer

  Reisgidsen

  Reisgids Sinai und Rotes Meer - Rode Zee | Michael Müller Verlag

  Fraaie en handzame reisgids met de nadruk op wat je onderweg zo al niet tegen kan komen. Aan de hand van thema’s, bijvoorbeeld: Wie was Mozes? worden bepaalde zaken nader uitgediept.Tips en adressen worden ook vermeld. Duitstalig.Gerade einmal

  Land : Egypte
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 18.50
  Lees Meer

  Wegenkaarten

  Wegenkaart - landkaart 3202 Adventure Map Egypt - Egypte | National Geographic

  Wegenkaart van Egypte met vermelding van veel bezienswaardigheden, nationale parken en attrakties. Watervast en scheurvast. Juist door deze vermeldingen onderscheidt de kaart zich van andere wegenkaarten.National Geographic's Egypt Adventure Map

  Land : Egypte
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 15.95
  Lees Meer

  Reisgidsen

  Reisgids Trotter Egypte | Lannoo

  Veel aandacht voor praktische informatie als hotels en restaurants, maar ook, soms wat beperkte beschrijvingen van bezienswaardigheden. Handig zijn de vele plattegronden: verrassend en verfrissend geschreven!Beroemd om zijn betrouwbare keuze van

  Land : Egypte
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 25.99
  Lees Meer

  Wegenkaarten

  Wegenkaart - landkaart Egypt - Egypte | Marco Polo

  Duidelijke wegenkaart van Marco Polo: alle wegen, zowel de verharde als belangrijke onverharde wegen zijn weergegeven.  Mooie toeristisch interessante wegen die de moeite waard zijn, zijn groen gearceerd. Veel toeristische informatie is toegevoegd

  Land : Egypte
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 12.95
  Lees Meer

  Wegenkaarten

  Wegenkaart - landkaart Egypte - Ägypten | Reise Know-How Verlag

  Tweetalige kaart (Engels en Duits). Door ingetekende lengte- en breedtegraden is het gebruik van GPS mogelijk. Met hoogtelijnen en uitgebreid wegennetwerk: daarnaast worden ook de afstanden tussen belangrijke plaatsen duidelijk leesbaar weergegeven

  Land : Egypte
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 10.95
  Lees Meer

  Woordenboeken & Taalgidsen

  Woordenboek Wat & Hoe taalgids Arabisch Egypte | Kosmos

  Deze taalgids biedt u uitkomst in verschillende situaties. Met de gids in de hand zult u er zeker in slagen om duidelijk te maken wat u bedoelt. In de gids vindt u per situatie een groot aantal mogelijke antwoorden (met de Nederlandse vertaling), d

  Land : Egypte
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 9.50
  Lees Meer

  Reisgidsen

  Reisgids Te gast in Egypte | Informatie Verre Reizen

  Samengesteld door en voor reizigers: verhalen van mensen die er gewoond of gereisd hebben. Literatuurlijst, praktische tips, vooral veel achtergrond- en cultuur informatie. Voor schrijfster en fotograaf Arita Baaijens is Egypte een surrealistisch sp

  Land : Egypte
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 8.95
  Lees Meer

  Reisgidsen

  Reisgids Egypt - Egypt | Insight Guides

  Dé gids als het gaat om achtergrondinformatie en prachtige foto’s. Ideaal om je reis goed te plannen. Door het formaat en gewicht niet zo zeer om mee te nemen in een echte rugzak maar in een Samsonite misstaat deze niet! Uitstekend om thuis voor

  Land : Egypte
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 24.95
  Lees Meer

  Reisverhalen

  Reisverhaal Walking the Nile | Levison Wood

  A major Channel 4 series and a Sunday Times bestseller His journey is 4,250 miles long. He is walking every step of the way, camping in the wild, foraging for food, fending for himself against multiple dangers. He is passing through rainfores

  Land : Egypte
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 15.50
  Lees Meer

  Reisverhalen

  Reisverhaal Een goede man slaat soms zijn vrouw | Joris Luyendijk

  "Andere volken zien mij niet als superieur en willen niet worden zoals ik. Deze aardverschuiving in mijn wereldbeeld besloot ik centraal te zetten in Een goede man slaat soms zijn vrouw. Daarom ook koos ik de titel; een meisje dat zegt dat een kere

  Land : Egypte
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 12.50
  Lees Meer

  Reisgidsen

  Reisgids Culture Smart! Egypt - Egypte | Kuperard

  De Cultuur Bewust!-gids geeft toeristen en zakenlieden belangrijke informatie met betrekking tot de cultuur van alledag in het land van bestemming. Anders dan in de gebruikelijke reisgidsen wordt de lezer in deze reeks bijgespijkerd op het gebied v

  Land : Egypte
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 11.50
  Lees Meer

  Woordenboeken

  Woordenboek Phrasebook & Dictionary Egyptian Arabic - Arabisch | Lonely Planet

  Uiterst handige taalgids in prettig zakformaat. Inclusief woordenlijst, arabisch schrift, themahoofdstukken met standaardzinnen. Engelstalig!Egyptian Arabic is a complex language that has evolved over centuries. With this guide to Egyptian Arabi

  Land : Egypte
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 7.50
  Lees Meer

  Reisgidsen

  Reisgids ANWB extra Egypte | ANWB Media

  Compacte reisgids met uitneembare grote kaart. Actuele informatie en leuke tips. ANWB EXTRA is de geheel nieuwe serie compacte reisgidsen van de ANWB. Met deze gids heeft u een handzame reisgezel, waarmee u zich snel thuisvoelt op de plaats van bes

  Land : Egypte
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 10.95
  Lees Meer

  Reisgidsen

  Reisgids Flußkreuzfahrten auf dem Nil - Nijl riviercruise | Trescher Verlag

  Goede Duitstalige reisgids met veel culturele beschrijvingen. Daarnaast ook aandacht voor praktische zaken als overnachten en rondreizen. Bijzondere duitse uitgever, vaak als eerste een boek over een bepaald gebied of land.Der Nil ist mit einer

  Land : Egypte
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 18.50
  Lees Meer

  Reisgidsen

  Reisgids Zuid-Sinai en de Rode-Zeekust | Odyssee Reisgidsen

  Liefhebbers roemen het gebied om haar prachtig gevarieerde woestijnen, rijke onderwaterleven of bijzondere flora en fauna in het hooggebergte. Zonliefhebbers zweren bij haar Rode Zeekust; gelovigen bij de vele heilige plaatsen die er te vinden zijn

  Land : Egypte
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 16.50
  Lees Meer

  Reisgidsen

  Reisgids Marco Polo Egypte | Unieboek

  Handige en overzichtelijke, kleine reisgids voor een eerste kennismaking met de vakantiebestemming. Globale uitklapkaart achterin, makkelijk binnenzakformaat. Het land van de farao's, cultuurzoekers, woestijnreizigers, duikers en zonaanbidde

  Land : Egypte
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 9.99
  Lees Meer

  Reisgidsen

  Reisgids Capitool Egypte | Unieboek

  Prachtig geillustreerde reisgids met o.a. 3D tekeningen, fraaie kaarten en geweldige foto’s. Daarnaast uitgebreide achtergrondbeschrijvingen. Echt om in de stemming te komen! Groot formaat gids. Capitool ReisgidsMeer dan 1000 foto's, illustrat

  Land : Egypte
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 30.99
  Lees Meer

  Reisgidsen

  Reisgids Egypt - Egypte | Lonely Planet

  De perfecte reisgids voor zowel de georganiseerde als de zelfstandige reiziger. Naast een algemene inleiding van het land / streek vol met praktische informatie over hoe je er het beste kunt reizen: slapen, eten, vervoer, excursies ... alles kun je

  Land : Egypte
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 23.95
  Lees Meer
  close

  Wie wil jij inspireren met dit reisverhaal? Deel het snel!

  close

  Wie wil jij inspireren met dit reisverhaal? Deel het snel!