Verslag van een bootreis over de Amazone

Verre Avonturen

De eerste keer dat ik iemand over de Amazone hoorde praten, was ik stomgeslagen. Stomgeslagen en vastberaden. Ooit zou ik deze rivier, met zijn lengte van zesduizend kilometer de langste ter wereld, in zijn geheel bevaren. Het moest ongetwijfeld een spectaculaire reis zijn. De rivier wurmt zich door donkere wouden, glijdt door eindeloze vlakten, passeert authentieke indianendorpjes en zwelt uiteindelijk aan tot een enorme stroom om zich met geweldige kracht in de Atlantische oceaan te storten – tenminste, zo stelde ik het mij voor.

tekst Ferdinand Beltman

© Foto: Neil Palmer/CIAT

In eerste instantie wilde ik de reis maken die Francisco de Orellana, een kapitein in de expeditie van Pizarro, in 1541 ondernam. Hij was op zoek naar voedsel, ik naar avontuur. De Orellana zakte de Rio Napo af en kwam zo per ongeluk op de Solimoes, de rivier die later Amazone wordt. Waar De Orellana zonder problemen het huidige Peru invoer, werd ik echter drie dagen vastgehouden op een militaire grenspost, en uiteindelijk teruggestuurd naar Ecuador. Via een enorme omweg en ruim twee weken vertraging kon ik het nog eens proberen. Iquitos, de geïsoleerde junglestad van Peru, zou mijn nieuwe vertrekpunt zijn.

Iquitos leek een verlaten stad. Het asfalt lag in de straten te smelten en straathonden liepen schichtig op en neer. Onder afdakjes speelden oude mannen domino en zo nu en dan hijgde er een man op een fietstaxi voorbij. De stad wachtte gelaten op de dagelijkse regenbui die, zo rond een uur of vier, de ergste hitte zou verdrijven. In de haven, een levendige modderpoel, trok niemand zich wat aan van de hitte.

 © Foto: Gerhard Rosenberger Wikimedia Commons

Als mieren krioelden honderden mensen in en uit de boten die, in het voor goed vervuilde water, lagen te wachten op vertrek. Grote stalen bakbeesten die meer op containers leken dan op schepen. Eén van hen zou de volgende dag naar Santa Rosa vertrekken; een drie daagse tocht naar de grens met Colombia en Brazilië. In al mijn naïviteit reserveerde ik een plaats waar ik mijn hangmat op zou kunnen hangen. Dat had ik net zo goed niet kunnen doen want toen de boot vertrok, hing ik boven de motor, en naast de WC.

Mijn panoramische hangplaats was ingenomen door iemand die 's ochtends al was gekomen en niet, zoals ik, twee uur voor vertrek. Het zou niet het enige ongerief blijken. Met een paar uur vertraging gleed de ark de nachtelijke Amazone in. De reis was begonnen. Alleen hiervoor had ik deze reis al niet willen missen; wakker worden in een hangmat terwijl de nevel nog op de rivier ligt. Met een roestvrijstalen kop koffie klom ik naar het dak en luisterde ik ademloos hoe het oerwoud tot leven kwam. De boot ploegde zich ondertussen, afgeladen met mensen, benzinevaten, dieren, bouwmaterialen en andere – niet nader te definiëren -goederen, door het bruine water. Het zelfde water waar we ons mee moesten wassen en waar de kok soep van trok. Naast mij waren de enige twee andere toeristen komen te hangen. In de illusie dat er nog genoeg ruimte was, had dit Amerikaanse biologenpaar hun kingsize hangmat opgehangen. Hiermee werd ik definitief richting WC verwezen.

In de volgende dagen leerden Colombiaanse kinderen mij wat Spaans en kreeg ik van de oudere passagiers een andere les; lijdzaamheid. Waar ik noodgrepen als boeken, muziek en alcohol nodig had om de tijd te doden, staarden zij in volledige apathie uren in het niets. Voor hen was deze reis een noodzakelijk kwaad, en de rivier de enige weg door de jungle.

Hoe ik het ook probeerde uit te leggen, ze wilde er niet aan. Waarom zou je in vredesnaam, en uit vrije wil, drie dagen op een drijvende infectiehaard willen zitten. Als je dan toch zo nodig moest reizen, waarom dan niet eerste klas. Deze boot, zo begreep ik uit hun verhalen, was voor hen wat de trein is voor Nederlanders. Of beter: de buurtbus. Dit is de enige mogelijkheid om in de verste uithoeken van het Amazone-bassin te komen. Dit beseffend, en de kotsende hond onder mijn hangmat negerend, nam ik me voor nooit meer te klagen over het Nederlandse openbaar vervoer. Hoe vervelend het ook mag zijn, het kan nooit langer dan een paar uur duren. Zo'n bootreis drukt je met je neus op je eigen klein(zerig)heid. Ergernis uit verwendheid, klagen bij gebrek aan slechter.

Desalniettemin was ik opgelucht toen op de derde dag Santa Rosa aan de einder verscheen. Drie dagen door een redelijk eentonig landschap varen, had de boot veranderd in een stal. De povere hygiënische voorzieningen waren al op de eerste dag gesneuveld en de lucht aan boord was, mede door het platte stalen dak, niet meer te harden. Het een en ander werd in de hand gewerkt door een kok die meende het eten in een afgedankt olievat te moeten koken.

Toen we aanmeerden bleek het dorp in een hangmat te liggen. De zon smoorde elk initiatief om iets te ondernemen in de kiem. Ergens onder een boom vond ik een douanier in boxershorts bereid mijn paspoort te stempelen. Brazilië wachtte aan de andere kant van de rivier op me. En terwijl de kano mij naar de overkant wankelde, en ik Peru definitief achter me liet, besefte ik dat het eerste deel erop zat.

Eenmaal in Leticia (blijdschap), Colombia, kon je een taxi nemen naar Brazilië. Binnen een uur zag ik al mijn beelden bevestigd, al mijn stereotyperingen gerechtvaardigd. Overal zag je voetballende kinderen, uitbundige mensen, prachtige meisjes en de – immer aanwezige – oude mannetjes op de bankjes. Voor dat ik het wist bevond ik mij in Tabatinga, de Braziliaanse evenknie van Leticia. Het enige verschil was dat hier alles in de kleuren groen en geel was geschilderd. Daar, in de haven van Tabatinga, lag mijn geluk. Er vertrok slechts één boot per week richting Manaus en deze lag zojuist op stoom te komen. Ruim, schoon en kleurrijk verschilde deze in alles met het wrak dat ik zojuist had verlaten. Het was mijn eerste kennismaking met Brazilië. Op de boot was het een groot feest; Samba, zon en voetbal. Vooral veel voetbal. Juist op dat moment moest Brazilië zich kwalificeren voor Sydney. Groot vuurwerk als Chili tegen Argentinië scoorde, hoongelach als Paraguay tegen de gele kanaries miste. Onnodig te vermelden dat ze zich uiteindelijk hebben geplaatst. Met mijn nieuw verworven vrienden Adriano – fantast en privé-detective – en Tim – een wereldvreemde Brit die zich voor had genomen rokend ten onder te gaan – dronken we deze hoorn des overvloeds tot op de bodem leeg.

© Foto: leondeniscf Pixelbay

Ondertussen viel de Amazone me erg tegen. De grote stroomversnellingen bleven uit en ook de dieren lieten zich niet zien. En wat de indianen betreft, zij kwamen in speedbootjes langszij en leken in de verste verte niet op het clichébeeld dat ik van hen had. Het beeld van de Amazone, de woeste rivier uit mijn jeugd, moest dringend worden bij gesteld. Het enige wat van dit ideaalbeeld overeind bleef, waren de uitgestrektheid en de onvoorstelbare grootsheid van de rivier.

Na vijf dagen varen bereikten we Manaus. De voormalige parel van de Amazone, uit de tijd dat ze nog het epicentrum van de rubberhandel was, lag er verloren bij. De Zona Franca, een belastingnoodgreep uit 1967, had haar sporen nagelaten. Grote fabrieken, olietankers en schreeuwerige lichtreclames ontnamen je het zicht op de historische stad. De opera – theatro Amazonas – de Mercado municipal en de statige gebouwen hebben er zichtbaar onder te lijden gehad sinds Sir Henry Wickham erin slaagde rubberboomzaadjes naar Londen te smokkelen. Nu moet Manaus het hebben van het ecotoerisme en de goedkope industrie.

Na me een paar dagen aan haar vergane glorie te hebben gelaafd en de obligate jungletocht te hebben gemaakt, ben ik aan het derde en laatste deel van mijn tocht begonnen. Van Manaus naar Belém, de Atlantische kust. Zoals te verwachten viel, was deze boot weer een slag groter dan de vorige. Ook waren er veel meer toeristen, en had de Braziliaanse muziek – mede daardoor – plaatsgemaakt voor Roxette en Europe.

Eurotrash op de Amazone. Wel werd de rivier nu een stuk interessanter. Veel groen, prachtige vergezichten en afwisselende afmetingen, maakte dit deel van de reis tot het boeiendste deel. Kon je de ene dag de oevers niet zien, de volgende dag moest je je bukken om de overhangende takken te ontwijken. Ook zag ik mijn zo lang verwachte indianen. In kano's waagde ze hun leven om dichtbij te komen, om daar vervolgens bedolven te worden onder liefdadigheid. Koekjes, kleren, zakjes geld; alles vloog van boord. Niet van de toeristen – die waren druk met filmen – maar van de Brazilianen. Zes dagen zou deze reis gaan duren. Nog een kleine week en ik had de Atlantische kust bereikt

En toen uiteindelijk Belém uit de mist opdoemde, kon ik een vreugdekreet niet onderdrukken. Geen vreugdekreet zoals ontdekkingsreizigers die plegen te slaken bij het zien van onontgonnen land, meer een kreet van opluchting. Twee weken van niets doen gaat aan je knagen, maakt je onrustig. Elke dag was welbeschouwd een fantasieloze herhaling van de vorige en als het niet voor het prachtige uitzicht was (en het spectaculaire voetbal), dan had ik me doodverveeld. De reis van Orellana had ik zo goed en zo kwaad als het kon over gedaan en een jongensdroom was vervuld. Wat wilde ik nou meer. Ook al had ik het allemaal spectaculairder voorgesteld, ik kan er vrede mee hebben. Temeer omdat ik nu aan een ander, groter avontuur kon gaan proeven: Brazilië.

De trossen werden losgegooid en de scheepshoorn blies een laatste keer. Nog een paar minuten en ik was in Belém. Hier zou een volgend avontuur beginnen.

Ferdinand Beltman schreef dit verhaal voor dagblad Metro.


Inspiratie voor Brazilië

Verre Avonturen

Strand Rio de Janeiro

Als je in Brazilië bent en omgeven wordt door überhippe bikini`s wil je als vrouw toch een beetje meedoen met de laatste trends.
Toen ik mijn vakanties nog ieder jaar doorbracht in Portugal ondekte ik al dat de hipste bikini`s uit

Lees Meer Door: Reisbijbel

Verre Avonturen

Dat Rio de Janeiro veel meer is dan carnaval, favellas en criminaliteit is bij reizigers al ruime tijd bekend. De stad is niet voor niets uitverkoren om gastheer te zijn van de Olympische zomerspelen in 2016 en ook tijdens het aanstaande wereldkam

Lees Meer Door: Reisbijbel

Verre Avonturen

We hebben  in deze rubriek nooit een geheim gemaakt van onze liefde voor Rio de Janeiro. Ons hart gaat dan ook meteen sneller kloppen zodra wij op het internet een video spotten van deze geweldige stad. 
Niet alle videomakers wete

Lees Meer Door: Reisbijbel

Verre Avonturen

Begin 2012 reisde videomaker Vincent Urban met zijn vrienden Clemens Krüger en Stefan Templer in een oude, roestige landrover door Zuid-Amerika. Ze brachten hun DSLR Camera mee, waarmee ze fantastische beelden maakten in Argentinië,

Lees Meer Door: Reisbijbel

Toffe Roadtrips, Verre Avonturen

Mount Roraim Venezuela

In en rond Nationaal park Canaima in het zuidoosten van Venezuela, ligt een keten van meer dan honderd tafelbergen, die door de lokale Pemonindianen tepu's worden genoemd. Deze tepu's vormen met elkaar zo'n indrukwekkend en onwerkelijk landschap w

Lees Meer Door: Reisbijbel

Verre Avonturen

Filmmaker Joe Simon bezocht tijdens een zakenreis het prachtige Rio de Janeiro en maakte daar een adembenemend mooie time-lapse video van met de toepasselijke naam "A day in Rio". Nu is het in deze waanzinnige stad niet zo heel erg moeil

Lees Meer Door: Reisbijbel

Verre Avonturen

Wat voor beeld hebben wij van andere landen? Chileens videobedrijf Woki Toki probeerde dat in video's van 2 minuten samen te vatten aan de hand van video's die op internet heel populair zijn. Zo ontstaat het beeld van landen waar mensen&nb

Lees Meer Door: Reisbijbel

Verre Avonturen

De eerste keer dat ik iemand over de Amazone hoorde praten, was ik stomgeslagen. Stomgeslagen en vastberaden. Ooit zou ik deze rivier, met zijn lengte van zesduizend kilometer de langste ter wereld, in zijn geheel bevaren. Het moest ongetwijfeld e

Lees Meer Door: Ferdinand Beltman

Reisorganisaties Brazilië

Reizen naar Brazilië

Prijs: €0 - €10000
Dagen: 0 - 30

natuurarrangement

Fernando de Noronha

Deze eilandengroep ligt voor de kust in de Atlantische Oceaan. Fernando do Noronha is het hoofdeiland, op zo'n 1½ uur vliegen vanaf Recife. Het is een van de beste duiklocaties ter wereld. Helder zeewater met bontgekleurde vissen en de zeldzame spin

Land : Brazilië
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 345.00
reisduur : 4
Lees Meer

Groepsreizen

Rondreis BRAZILIË - 22 dagen; Caipirinha en capoeira

Vrolijk en met passie; dat is in een notendop de sfeer tijdens deze complete rondreis Brazilië. Verken vanuit Manaus de ‘Amazonas’, de ‘Longen van de Aarde’. In de Pantanal hebben kaaimannen, anaconda’s en capibara’s het voor het zeggen.

Land : BRAZILIË
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 3595.00
reisduur : 22
Lees Meer

natuurarrangement

Pantanal: Pousada Rio Mutum

Pousada Mutum straalt allure uit door de royale opzet met comfortabele privéhuisjes in grote parktuin. De pousada beschikt over mooie landschappen van bossen en open grasvlaktes en de ligging aan een riviertje en de nabijheid van een groot meer bel

Land : Brazilië
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 995.00
reisduur : 0
Lees Meer

individuele reis

From Ilha Grande with Love

Ilha Grande is een beroemd eiland voor de kust van de Costa Verde nabij Rio de Janeiro. Het is ontdekt door de rugzaktoeristen in de zeventiger jaren en is sindsdien een low-budget paradijs gebleven, zonder souvenirs en lawaai, maar inmiddels gelukki

Land : Brazilië
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 468.00
reisduur : 4
Lees Meer

Zonvakantie

Eco Paradise

9-daagse Zonvakantie naar Eco Paradise in Fortaleza

Land : Brazilië
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1069.00
reisduur : 9 dagen
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Brazilië en Buenos Aires

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Argentinië en Brazilië proef je de sfeer van de tango in koloniaal Buenos Aires en dans je de samba in de stad met misschien wel de mooiste ligging ter wereld, Rio de Janeiro. Laat je tijdens deze bijzondere

Land : Brazilië
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 2798.00
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Brazilië Go-26

Wie Brazilië zegt, denkt meteen aan Rio, caipirinha, capoeira en carnaval. Klopt, maar Brazilië is nog zoveel meer dan dat! We verkennen verschillende nationale parken, gaan snorkelen of duiken aan tropische baaien en kuieren door koloniale stadjes

Land : Brazilië
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 3270.00
Lees Meer

Groepsreizen

Rondreis ZUID-BRAZILIE - 18 dagen;

Begin je rondreis op het goudgele strand van Copacabana. Op de grens ligt een van ’s werelds grootste watervallen, die van Iguaçu. Natuurlijk slaan we het immense moerasgebied van de Pantanal niet over. Misschien kom je wel oog in oog te staan met

Land : BRAZILIË
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 2795.00
reisduur : 18
Lees Meer

22-35ers reizen

22-35ers reis Brazilië

Deze avontuurlijke rondreis door Brazilië neemt je mee naar imposante bestemmingen die een blijvende indruk zullen achterlaten. De reis begint in Manaus. Vanuit hier vertrek je naar het Amazonegebied voor een onvergetelijke ervaring in de jungle. Je

Land : Brazilië
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 3899.00
Lees Meer

Zonvakantie

Casa Dona Rosa

Persoonlijke aandacht en ontspannen, dat is het motto van Casa Dona Rosa. De Nederlandse eigenaren Gerrit en Roos wonen al jaren in Brazilië en weten alle mooie plekjes in de omgeving. En natuurlijk delen ze deze graag met je. En de mooiste plek? Di

Land : Brazilië
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 519.00
reisduur : 9
Lees Meer

hotel

Patachocas Eco Resort

Patachocas Eco Resort ligt aan strand nr 4 van Morro de Sao Paulo.

Land : Brazilië
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 59.00
Lees Meer

Zonvakantie

Xainã Pousada

9-daagse Zonvakantie naar Xainã Pousada in Fortaleza

Land : Brazilië
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1023.00
reisduur : 9 dagen
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Brazilië Amazone, 21 dagen

In het Amazone-gebied, het mekka voor natuurliefhebbers, bezoeken we o.a. Belém, Manaus, Ilha do Marajó, Monte Alegre en Vale do Paraíso. Tijdens de reis varen we met onze eigen Amazoneboot over de Rio Negro. Er vaart een lokale gids mee, die je u

Land : Brazilië
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 2995.00
reisduur : 20 dagen
Lees Meer

individuele reis

Highlights of Brazil

Brazilië is een groot land met veel hoogtepunten. Voor deze Highlight-reis hebben we de hoogtepunten uitgezocht die met niet al te lange vluchten de reis aangenaam compact houden. De setting van Rio de Janeiro is ronduit spectaculair met alle rotsbe

Land : Brazilië
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 3550.00
reisduur : 12
Lees Meer

individuele reis

From Paraty with Love

Vijf dagen onthaasten aan de mooie kust ten zuiden van Rio de Janeiro. Het weelderige Atlantische regenwoud van de Costa Verde reikt tot aan de oceaan en omzoomd de baaien en stranden. Paraty is een koloniaal pareltje en Ilha Grande is autovrij.

Land : Brazilië
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 975.00
reisduur : 5
Lees Meer

Rondreizen

Argentinië & Brazilië, 21 dagen

Tijdens de reis door Argentinië breng je een bezoek aan het prachtige Buenos Aires, in Brazilië loop je over het wereldberoemde strand van Copacabana, bezoek je de spectaculaire Iguaçuwatervallen, ontdek je uitgestrekte natuurgebieden en hagelwitt

Land : Brazilië
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 3095.00
reisduur : 21 dagen
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Noordoost-Brazilië, 18 dagen

Een reis naar het warme noordoosten van Brazilië. Warm dankzij een heerlijk klimaat en dankzij het warme onthaal van de bewoners. We starten in Fortaleza en rijden een deel langs de kustplaatsen via de stranden van Pipa, Recife, Salvador en Olinda.

Land : Brazilië
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 2795.00
reisduur : 18 dagen
Lees Meer

riviercruise

Amazone Cruise Tucano

De ms Tucano is een intiem, eenvoudig cruiseschip dat speciaal voor de Amazone is ontworpen. Er is plaats voor 18 passagiers in 9 hutten. De Tucano maakt om en om 5- en 7-daagse cruises op de Rio Negro vanuit Manaus. Hieronder beschrijven we de 7-daa

Land : Brazilië
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 3585.00
reisduur : 7
Lees Meer

Rondreis

Impressions of Brazil

De 'grote drie' van Brazilië worden tijdens deze reis aangedaan: Rio de Janeiro, de Iguaçu- watervallen en Salvador da Bahia. Een compacte reis, met veel excursies inbegrepen. U krijgt in 10 dagen een uitstekende indruk van dit land: de wereldberoe

Land : Brazilië
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 2699.00
reisduur : 10 dagen
Lees Meer

natuurarrangement

Pantanal: Araras Eco Lodge

Een eenvoudige lodge in een kleinschalige setting van tuin, pool en terras. De lodge ligt direct aan de Transpantaneira,  op zo'n 130 km van het vliegveld van Cuiabá. De transfer duurt circa 2 uur.

Land : Brazilië
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 993.00
reisduur : 4
Lees Meer

natuurarrangement

Pantanal: Refugio da Ilha

De Refugio is een intieme lodge, family-run, aan een schitterend tropisch riviertje. De familie wil liever geen gasten met haast, daarom minimaal 3 nachten. De lodge is als een gezellig woonhuis, met rondom een tuin vol vogels en grenzend aan moeras

Land : Brazilië
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 995.00
reisduur : 0
Lees Meer

natuurarrangement

Pantanal: Jaguar Spotting in Porto Jofre

Hotel Porto Jofre is een van de beste plekken in de Pantanal om de jaguar te spotten. De excursies van deze lodge-hotel staan dan ook 100% in het teken van de jaguar: elke dag varen langs de oevers van de Rio Cuiabá, Rio Tres Irmãos, Rio São Loure

Land : Brazilië
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 1656.00
reisduur : 4
Lees Meer

Zonvakantie

Kitedream Cumbuco

9-daagse Zonvakantie naar Kitedream Cumbuco in Fortaleza

Land : Brazilië
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1025.00
reisduur : 9 dagen
Lees Meer

natuurarrangement

Juma Amazon Lodge

De Juma Lodge ligt op een afgelegen en onaangetaste plek aan de rivier, 100 km ten zuiden van Manaus. De transfer is in de ochtend, zodat u vooraf in Manaus dient te overnachten. Tijdens de 3 uur durende transfer (boot en busje) passeert de boot de z

Land : Brazilië
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 958.00
reisduur : 4
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Brazilië Amazone, 19 dagen

In het Amazone-gebied, het mekka voor natuurliefhebbers, bezoeken we o.a. Belém, Manaus, Ilha do Marajó, Monte Alegre en Vale do Paraíso. Tijdens de reis varen we met onze eigen Amazoneboot over de Rio Negro. Er vaart een lokale gids mee, die je u

Land : Brazilië
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 2895.00
reisduur : 18 dagen
Lees Meer

hotel

Tivoli Eco Resort

Ruim opgezet beach resort. Dit aangename hotel ligt direct aan het prachtige strand van Praia do Forte en geniet grote populariteit, bij zowel de internationale reizigers als de Brazilianen.

Land : Brazilië
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 172.00
Lees Meer

autoreis

Estrada Real

Tussen Rio de Janeiro en Belo Horizonte ligt de mooie deelstaat Minas Gerais. Rijk aan mineralen, rijk aan barokke architectuur, historische stadjes en zachtgolvend heuvelland met grazend vee of bedekt met bossen. Het is een aangename streek om op ei

Land : Brazilië
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 995.00
reisduur : 7
Lees Meer

Zonvakantie

Carmel Cumbuco Resort

9-daagse Zonvakantie naar Carmel Cumbuco Resort in Fortaleza

Land : Brazilië
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1424.00
reisduur : 9 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

Windtown Beach

Na een vakantie in het Windtown Beach hotel, ben je weer helemaal zen. Hier relax je in de puurste vorm. Geen televisie, maar een spannend boek en natuurlijke verkoeling van de passaat. En ondertussen houd je vanaf het terras precies in de gaten wie

Land : Brazilië
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1005.00
Lees Meer

Zonvakantie

Pousada Xanadu

Bij Pousada Xanadu weten ze wat service is. Na een relaxte vlucht en een warm ontvangst in deze kleinschalige pousada voel je je direct thuis. Ruil je schoenen snel om voor een paar slippers, neem je handdoek en boek mee naar het zwembad en de vakant

Land : Brazilië
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 529.00
reisduur : 9
Lees Meer

autoreis

Rota das Emoções

Een 9-daagse autoreis in het uiterste Noorden van Brazilië van São Luis naar Fortaleza, ook wel de 'Route van de Emoties' genoemd. Je doorkruist hierbij een zeer ruig en ongerept gebied. Glooiende zandduinen met helderblauw plonswater, exotische vo

Land : Brazilië
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 1750.00
reisduur : 9
Lees Meer

Zonvakantie

Vila Coqueiros

9-daagse Zonvakantie naar Vila Coqueiros in Fortaleza

Land : Brazilië
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1018.00
reisduur : 9 dagen
Lees Meer

Rondreis

Highlights of Brazil

Brazilië is een groot land met veel hoogtepunten. Voor deze Highlights-reis hebben we de hoogtepunten uitgezocht die met niet al te lange vluchten de reis aangenaam compact houden. De setting van Rio de Janeiro is ronduit spectaculair met alle rotsb

Land : Brazilië
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 3399.00
reisduur : 13 dagen
Lees Meer

arrangement

Chapada Diamantina

Het nationale park Chapada Diamantina ligt op een halve dag rijden van Salvador da Bahia landinwaarts. Het is een schitterend natuurgebied van tafelbergen met steile cuesta's, watervallen, wilde beken, spelonken en grotten. Lençois is de uitvalsbasi

Land : Brazilië
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 1355.00
reisduur : 5
Lees Meer

Zonvakantie

Boutique hotel 0031

Ontwaken in Boutique hotel 0031 betekent wakker worden tussen de zee en zandduinen van Cumbuco. Tijdens het ontbijt maakt het personeel je enthousiast. Wat ga je doen vandaag? Een buggytour door de zandduinen of loungen aan het zwembad? Pak ook eens

Land : Brazilië
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 599.00
reisduur : 9
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Brazilië Amazone, 19 dagen

In het Amazone-gebied, het mekka voor natuurliefhebbers, bezoeken we o.a. Belém, Manaus, Ilha do Marajó, Monte Alegre en Vale do Paraíso. Tijdens de reis varen we met onze eigen Amazoneboot over de Rio Negro. Er vaart een lokale gids mee, die je u

Land : Brazilië
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 2995.00
reisduur : 19 dagen
Lees Meer

Groepsrondreizen

Groepsrondreis Brazilië Hoogtepunten

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Brazilië proef je de sfeer van de Afro-Braziliaanse cultuur in de oude koloniale hoofdstad Salvador de BahÃa en dans je de samba in de stad met misschien wel de mooiste ligging ter wereld, Rio de Janeiro. La

Land : Brazilië
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 3179.00
Lees Meer

Rondreis

Rondreis WERELDREIS - 36 dagen; Reis naar de acht Wereldwonderen

Een wereldreis maken, wie droomt daar niet van? Er zijn ontelbaren routes en bezienswaardigheden denkbaar, maar niks spreekt zo tot de verbeelding als de zeven Wereldwonderen, een lijst met de mooiste bouwwerken ooit samengesteld door de Oude Grieken

Land : Brazilië
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 7995.00
reisduur : 36 dagen / 35 nachten
Lees Meer

Zonvakantie

Pousada Coco Fresco

Bij pousada Coco Fresco kun je alle kanten op. Luieren in de hangmat op je eigen terras, lekker relaxen in het zwembad, aapjes spotten in de tuin of even het gezellige centrum in. Vanuit deze kleinschalige en gemoedelijke pousada wandel je zo naar he

Land : Brazilië
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 599.00
reisduur : 9
Lees Meer

stadsarrangement

Recife & Olinda

De stad Recife ligt in het noordoosten van het land en dankt haar naam aan het langgerekte rif voor de kust. Olinda ligt nabij, een stad met een wonderschoon koloniaal centrum. Het uitzicht hier vandaan over zee is prachtig met in de verte de moderne

Land : Brazilië
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 0.00
reisduur : 2
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Brazilië Amazone, 16 dagen

Amazone, het mekka voor natuurliefhebbers Met onze eigen boot over de Amazone incl maaltijden en gids Bezoek oa Belém, Manaus, Ilha do Marajo en Vale do Paraiso Maak kennis met de lokale bevolking diep in de jungle

Land : Brazilië
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 3795.00
reisduur : 16 dagen
Lees Meer

Verre reizen

20 dg cruise van Brazilie naar Italie

20-daagse Verre reizen naar Bahía bij 20 dg cruise van Brazilie naar Italie

Land : Brazilië
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1799.00
reisduur : 20 dagen
Lees Meer

internationale groepsreis

Highlights of Argentina & Brazil

Heerlijke flitsreis: naar de twee leukste steden van Zuid-Amerika en naar de mooiste waterval van de wereld. Buenos Aires het economische en culturele hart van Argentinië; een bruisende, Europees aandoende stad in een latino-ambiance van tango en el

Land : Brazilië
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 1800.00
reisduur : 8
Lees Meer

Rondreis

Groepsreis Brazilië: Natuur & Strand;

Een nieuwe Brazilië groepsreis natuur & strand, die je door een onbekend gebied in het noordoosten van het land leidt. Relaxte stranden en prachtige nationale parken op niet al te grote afstand van elkaar. Fraaie vergezichten en grillige rotsformati

Land : Brazilië
Aanbieder : Shoestring
prijs vanaf : 1799.00
reisduur : 16 dagen / 15 nachten
Lees Meer

natuurarrangement

Uakari Lodge

De Uakari Lodge is bijzonder: het ligt ver weg en biedt meer kans op dieren spotten dan de lodges in de omgeving van Manaus. Want de lodge ligt in een beschermd natuurgebied. De Amazone-oevers staan hier zo'n 3 maanden per jaar onder water wat landbo

Land : Brazilië
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 422.00
reisduur : 4
Lees Meer

natuurarrangement

Pantanal: Pousada Piuval

De lodge ligt aan de Transpantaneira op zo'n 110 km van het vliegveld van Cuiaba. De transfer duurt ruim anderhalf uur. Pousada Piuval is een echte veeboerderij (paarden en koeien) met zevenduizend hectare land.

Land : Brazilië
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 955.00
reisduur : 4
Lees Meer

individuele reis

Highlights of Brazil

Brazilië is een groot land met veel hoogtepunten. Voor deze Highlights-reis hebben we de hoogtepunten uitgezocht die met niet al te lange vluchten de reis aangenaam compact houden. De setting van Rio de Janeiro is ronduit spectaculair met alle rotsb

Land : Brazilië
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 2350.00
reisduur : 0
Lees Meer

Verre reizen

14-daagse Rondreis Bruisend Brazilië

Brazilië is een fascinerend land van uitersten. Maak kennis met de metropool São Paulo, een smeltkroes van culturen. Sta midden in de jungle oog in oog met het natuurgeweld van ruisende watervallen. Ontdek het havenstadje Paraty, met karakteristiek

Land : Brazilië
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1506.00
reisduur : 14
Lees Meer

natuurarrangement

Pantanal: Caiman Lodge

Caiman Lodge is de top in de Pantanal. Prachtig parklandschap, luxe, safari, sophisticated. De lodge is in oppervlak een van de grootste in de Pantanal (52.000 hectare) en beschikt over alle habitats: meren, moeras, open weidelandschap, laag en hoog

Land : Brazilië
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 1400.00
reisduur : 0
Lees Meer

natuurarrangement

Anavilhanas Jungle Lodge

Deze junglebelevenis brengt u vanuit Manaus ver naar het noorden, naar de oevers van de Rio Negro. Deze rivier is op veel plaatsen meer dan 20 kilometer breed met talloze zandbanken en eilanden. U maakt verkenningstochten in de jungle en gaat op zoek

Land : Brazilië
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 958.00
reisduur : 4
Lees Meer

individuele reis

Impressions of Brazil

De 'grote drie' van Brazilië worden tijdens deze reis aangedaan: Rio de Janeiro, de Iguaçu- watervallen en Salvador da Bahia. Een compacte reis, met veel excursies inbegrepen. U krijgt in 8 dagen een uitstekende indruk van dit land: de wereldberoem

Land : Brazilië
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 1783.00
reisduur : 8
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Brazilië

Tijdens deze avontuurlijke nieuwe rondreis door Brazilië reis je mee door de overweldigende natuur. Met bus, boten en kano's gaan we diep het Amazonewoud in. Ook in de nationale parken laat de natuur zich van zijn beste kant zien. Lençóis Mara

Land : Brazilië
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 3328.00
Lees Meer

Rondreis

Groepsreis Argentinië, Paraguay & Brazilië ; Tango en samba in één reis

De twee grootste landen van Zuid-Amerika nu verenigd in een groepsreis! In de hipste stad ter wereld, Buenos Aires, bezoek je ‘barrios’ als San Telmo en het kleurrijke La Boca met veel antiek, terrasjes en natuurlijk de tango! Op de grens van Bra

Land : BRAZILIË
Aanbieder : Shoestring
prijs vanaf : 2299.00
reisduur : 16 dagen / 15 nachten
Lees Meer

Rondreis

Groepsreis Brazilië; Dans de Samba!

“Bem vindo ao Brasil!" Welkom in Brazilië! Maak met Shoestring een groepsreis langs de mooiste plekken van Brazilië. Je komt langs bruisende koloniale steden en heerlijke witte stranden. Brazilië is een land van uitersten. De porties in resta

Land : BRAZILIË
Aanbieder : Shoestring
prijs vanaf : 1999.00
reisduur : 15 dagen / 14 nachten
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Brazilië Amazone, 21 dagen

In het Amazone-gebied, het mekka voor natuurliefhebbers, bezoeken we o.a. Belém, Manaus, Ilha do Marajó, Monte Alegre en Vale do Paraíso. Tijdens de reis varen we met onze eigen Amazoneboot over de Rio Negro. Er vaart een lokale gids mee, die je u

Land : Brazilië
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 2995.00
reisduur : 21 dagen
Lees Meer

autoreis

Ouro Preto en Inhotim

Vijf dagen in het koloniale hart van Brazilië. Het stadje Ouro Preto, dat midden in de groene bergen ligt, is een van de mooiste koloniale stadjes van het land. Ook in de omgeving is heel veel te zien. Daarna naar Brumadinho om het tuinencomplex Inh

Land : Brazilië
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 0.00
reisduur : 5
Lees Meer

autoreis

Bonito en Zuid-Pantanal

Deze autoreis combineert twee prachtige natuurgebieden: de Pantanal en de kalksteenheuvels rond het stadje Bonito. U rijdt vanuit Campo Grande eerst naar Bonito voor een paar dagen waterpret en dan daarna een paar dagen in de Pantanal om te genieten

Land : Brazilië
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 1050.00
reisduur : 7
Lees Meer

internationale groepsreis

Taste of Brazil

De 'grote drie' van Brazilië worden tijdens deze groepsreis aangedaan: Rio de Janeiro, de Iguaçu- watervallen en Salvador da Bahia. Een compacte reis, met de belangrijkste bezienswaardigheden inbegrepen. Deze reis lijkt op onze 'Impressions' maar d

Land : Brazilië
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 2000.00
reisduur : 8
Lees Meer

Zonvakantie

Kariri Beach

Als luxe geen eerste prioriteit is, maar de locatie of een ruim appartement voor 3 tot 5 personen wel, dan is het eenvoudige Kariri Beach het juiste logeeradres. Gelegen in het hart van Cumbuco. Op je relax dag kom je tot rust op een ligbedje aan het

Land : Brazilië
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 968.00
Lees Meer

Verre reizen

18 daagse cruise van Barcelona naar Rio de Janeiro

18-daagse Verre reizen naar 18 daagse cruise van Barcelona naar Rio de Janeiro in Andalusië

Land : Brazilië
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1749.00
reisduur : 18 dagen
Lees Meer

Reisboeken en gidsen over Brazilië

Reisgidsen

Reisgids Handbook Western Brazil - West Brazilië | Footprint

Kleine uitgave van de alom gewaardeerde Footprint guides: goede gidsen met veel praktische informatie als hotels, restaurants, openbaar vervoer en musea. Ook gedegen culturele achtergrond informatie.   Home to the world's grandest waterfall, t

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 15.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Pocket Rio de Janeiro | Lonely Planet

Een kleine uitvoering van de klassieke Lonely Planet gids: een reisgids met vooral de niet te missen hoogepunten en bezienswaardigheden, maar ook weer doorspekt met meer bijzondere tips en praktische informatie over openbaar vervoer, eten en drinke

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Brazilië voor beginners - Reizen door een wonderlijk land | Eigen Beheer

Dit reisboek geeft een beeld van het veelzijdige Brazilië. Geschiedenis, cultuur, godsdienst, slavernij, economie, politiek, corruptie, sport, geweld, landschappen, natuur, architectuur, klimaat, vervoer en bevolking worden kort uitgediept. Extra

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 19.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Wallpaper* City Guide Rio de Janeiro | Phaidon

Wallpaper City Guides is een Engelstalige trendy reisgids voor alle leeftijden, boordevol informatie over accommodatie van middenklasse tot luxe en plaatsbeschrijvingen - kenmerk: brede cultuur en achtergrondinformatie, bondig geschreven. Wallpap

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 10.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids - Emigratiegids Living Abroad Brazil - Brazilie | Moon Travel Guides

Michael Sommers is an expert on Brazilian life—he’s lived there for 13 years. In Moon Living Abroad in Brazil, he provides firsthand tips on everything from climate to culture, all in an easy-to-understand manner. Moon Living Abroad in Brazi

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 19.95
Lees Meer

Wandkaarten van landen

Wandkaart Brazil - Brazilië, 104 x 97 cm | National Geographic

National Geographic Wall Maps offer a special glimpse into current and historical events, and they inform about the world and environment. Offered in a variety of styles and formats, these maps are excellent reference tools and a perfect addition t

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 37.50
Lees Meer

Natuurgidsen

Natuurgids Adventure Set Brazil - Brazilië | National Geographic

Handige combinatie van een uitstekende wegenkaart van National Geographic en de uitklapkaart van natuur van uitgever Waterford.   National Geographic: Zeer gedetailleerde kaart  met stadsplattegrond van de hoofdstad. Misschien wel de beste ka

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 18.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Handbook Sao Paulo | Footprint

Kleine uitgave van de alom gewaardeerde Footprint guides: goede gidsen met veel praktische informatie als hotels, restaurants, openbaar vervoer en musea. Ook gedegen culturele achtergrond informatie. People-watch on the glorious beaches of Litora

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Brazil - Brazilië | Rough Guides

Zeer goede reisgids voor zowel de georganiseerde maar vooral voor de zelfstandige reiziger. Boordevol informatie over reizen, slapen, eten, maar ook musea en cultuur. Uitputtende bron van informatie, veelal nog completer dan de Lonely Planet. Inlei

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 26.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Focus Recife & Northeast Brazil - noordoost Brazilie | Footprint

Get lost in one of Pernambuco’s colourful colonial towns before heading to Taumbau’s beautiful beachfront and admiring the turquoise green ocean while soaking up Brazilian sunrays. Footprintfocus Recife & Northeast is the perfect companion for

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 13.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids National Geographic Brazilië | Kosmos

Wereldwijd nemen experts van National Geographic een kijkje achter de schermen. Ze dringen door tot de kern van de cultuur, de geschiedenis en het volk van een land. Zo ook in Brazilië, dat regelmatig in de schijnwerpers staat vanwege grote sporte

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 25.99
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Brazil Brazilië | ITMB

Een degelijke kaart met aanduidingen van o.a. nationale parken, vliegveld, benzinepomp, dirt-roads en kleine plattegrond van hoofdstad. Als overzichtskaart goed te gebruiken. This is the same map as on our already-released paper map of Brasil, bu

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.75
Lees Meer

Woordenboeken

Woordenboek Wat & Hoe taalgids Braziliaans | Kosmos

Taalgids met woordenlijst en thematische invalshoeken voor standaard-zinnetjes. Handzaam zakformaat. Wat & Hoe Taalgids Braziliaans is de beste tolk voor op reis. Met ruim 4.000 woorden en zinnen kom je altijd uit je woorden. Vlot de rekening vra

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 9.50
Lees Meer

Plattegronden

Stadsplattegrond Rio de Janeiro | Borch

Geplastificeerde wegenkaart van Rio de Janeiro voor toeristisch gebruik. Met stadsplattegrond en inclusief index. Met kaarten van de omgeving van Rio, 30 bezienswaardigheden en openbaar vervoer in Rio de Janeiro.   Our soft-laminated folded

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 10.25
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Michelin groene gids Brazilie | Lannoo

  De serie Groene Gidsen van Michelin is een beproefde en betrouwbare reisgidsenreeks. Of u nu lekker lang met vakantie gaat of er zomaar even tussenuit trekt, de Groene Gids wijst u de weg naar alle bijzonderheden die uw reisbestemming te biede

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 29.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Culture Smart! Brazil - Brazilië | Kuperard

De Cultuur Bewust!-gids geeft toeristen en zakenlieden belangrijke informatie met betrekking tot de cultuur van alledag in het land van bestemming. Anders dan in de gebruikelijke reisgidsen wordt de lezer in deze reeks bijgespijkerd op het gebied v

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Brazil - Brazilie | Insight Guides

Een rijk geillustreerde reisgids met diepgaande teksten: één van de beste reisgidsen die er bestaan. Eerste deel bestaat uit een beschrijving van de unieke aspecten van de regio, daarna een deel echte reisgids en als afsluiting een deel met prakt

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 25.95
Lees Meer

Natuurgidsen

Natuurgids Brazil Wildlife - Brazilië | Waterford Press

Een bijzonder handige uitklapkaart met alle veelvoorkomende wildlife  van Brazilië. Duidelijke illustraties, goede korte omschrijving van soort en leefgebied, geplastificeerd. One of the world’s richest ecosystems, Brazil is home to the most

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 9.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Trotter Brazilië | Lannoo

Veel aandacht voor praktische informatie als hotels en restaurants, maar ook beschrijvingen van bezienswaardigheden. Handig zijn de vele plattegronden: verrassend en verfrissend geschreven! Geen foto's. - Praktische en overzichtelijke gids voor elke

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 19.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Brazil south & central | Nelles Verlag

Goede wegenkaart van het zuiden en midden van Brazilië. Aan beide kanten bedrukt. Met veel toeristische aanduidingen als nationale parken en culturele bezienswaardigheden. Prima leesbare kaart. Inzetten van: Around São Paulo Greater São Paul

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.95
Lees Meer

Wandkaarten van landen

Wandkaart Brazil - Brazillië Antiek, 104 x 97 cm | National Geographic

Presented in National Geographic’s classic wall map style, our large, earth-tone Brazil wall map is ideal for home or office. Inherent to all National Geographic reference cartography, this map contains thousands of place-names and accurate polit

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 44.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Brazilië - Brasilien | Freytag & Berndt

Gedetailleerde, tweezijdige landkaart van Brazilië, prima geschikt voor planning en rondtrekken over alle eilanden. De berijdbare wegen zijn goed weergeven, zowel de hoofdwegen als provinciale en lokale wegen; wegnummers worden vermeld. Afstanden

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Brazilië - zuid, Brasilien-Süd | Reise Know-How Verlag

Uitstekende kaart van het zuiden van Brazilië. Tweetalige kaart (Engels en Duits). Door ingetekende lengte- en breedtegraden is het gebruik van GPS mogelijk. Met hoogtelijnen en uitgebreid wegennetwerk: daarnaast worden ook de afstanden tussen be

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.50
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart 764 Bresil - Brazilië | Michelin

Zoals je van Michelin mag verwachten is deze kaart zeer overzichtelijk en heeft een duidelijk helder kaartbeeld. De kaart geeft uitgebreide toeristische informatie weer. De perfecte overzichtskaart! This Brazil map from Michelin is part of their

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 9.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Wallpaper* City Guide Sao Paulo Brazilië | Phaidon

Wallpaper City Guides is een Engelstalige trendy reisgids voor alle leeftijden, boordevol informatie over accommodatie van middenklasse tot luxe en plaatsbeschrijvingen - kenmerk: brede cultuur en achtergrondinformatie, bondig geschreven.  

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 10.50
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Brazilië - Brasil South & East Coast | ITMB

Een degelijke kaart voor Brazilië zuid en de oostkust met aanduidingen van o.a. nationale parken, vliegveld, benzinepomp, dirt-roads en kleine plattegronden van Rio de Janeiro, Sao Paulo, Salvador en Recife. Als overzichtskaart goed te gebruiken.

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.75
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal Rio's andere kant - de stad en de sloppenwijk | Patricia Maresch

Rio de Janeiro is A Cidade Maravilhosa, de Prachtige Stad. Gelegen aan de Baai van Guanabara en beroemd om zijn drukbezochte stranden, het uitbundige carnaval, de voetbalsupersterren en de vele sloppenwijken, favelas, gebouwd op rotsige heuvels. Wi

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 17.00
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal Brazil | Michael Palin

Michael Palin's portrait of Brazil, the exotic country that is now a global superpower. From unexplored wildernesses to bustling cities, from the super rich to the abjectly poor, Brazil is a country of dazzling extremes. Self-confessed travel addic

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 14.50
Lees Meer

Woordenboeken

Woordenboek Phrasebook & Dictionary Brazilian Portugese - Braziliaans Portugees | Lonely Planet

Handzame taalgids met zowel zinnen, idioom en woorden. Engels - Braziliaans en omgekeerd. Lonely Planet With Lonely Planet's Brazilian Portuguese Phrasebook, let no barriers - language or culture - get in your way. Our phrasebooks give you a comp

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 7.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids - Stadsplattegrond Dominicus Rio de Janeiro | Gottmer

Met de onmisbare Stad in kaart gidsen kom je overal! Door uitvouwbaar kaartmateriaal per stadswijk kun je alle bezienswaardigheden zo vinden. Boordevol adressen van restaurants, hotels, bars en musea. Bovendien bevatten de gidsen uitgebreide uitleg

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 10.99
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Handbook Brazil - Brazilië | Footprint

Zo mogelijk nog een betere gids dan de Lonely Planet. Ook hier veel aandacht voor praktische informatie; je gebruikt de gids elke dag! Naast de grote hoeveelheid feiten veel aandacht voor achtergronden als cultuur en internetverwijzingen. Jam-pac

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 25.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Pantanal Wildlife | Bradt Travel Guides

The Pantanal of Brazil, Bolivia and Paraguay is South America's Serengeti: its wetlands are the largest on earth (they're half the size of France) and, in the dry season, crocodiles and storks jostle to gobble the last of the dying fish. Here, the

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 23.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Sao Paulo & South coast Brasil | ITMB

Goede wegenkaart waarbij naast de gebruikelijke zaken als wegen en plaatsen ook veel aandacht is voor de natuurkundige aspecten van het land. Door het kleurgebruik wordt goed duidelijk waar bos, oerwoud, rivieren, meren liggen. Hoogtes zijn zichtba

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.75
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Reishandboek Brazilië | Elmar

Praktische en culturele reisgids met alle bezienswaardigheden   Het reishandboek Brazilië biedt uitgebreide informatie over de achtergronden en cultuur van Brazilië. Deze reisgids neemt u mee naar de mooiste plekken van dit overweldigende la

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 16.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Handbook Rio de Janeiro & Minas Gerais | Footprint

Kleine uitgave van de alom gewaardeerde Footprint guides: goede gidsen met veel praktische informatie als hotels, restaurants, openbaar vervoer en musea. Ook gedegen culturele achtergrond informatie. De informatie in deze gids komt uit het Brazilie

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 15.50
Lees Meer

Vogelgidsen

Vogelgids Brazil Birds - Brazilië | Waterford Press

Een bijzonder handige uitklapkaart met alle veelvoorkomende vogels van Brazilië. Duidelijke illustraties, goede korte omschrijving van soort en leefgebied, geplastificeerd. Brazil has one of the richest bird diversities in the world, with a tota

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 9.50
Lees Meer

Fotoboeken

Fotoboek Brazil - Brazillië | Koenemann

It is difficult to define Brazil as a country; it is rather the sum of countries with very different characteristics such as the Amazon region with the longest river and the largest rainforest in the world, and Rio de Janeiro, with its legendary ca

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 39.95
Lees Meer

Wandkaarten van landen

Wandkaart Brazil - Brazilië, politiek & antiek, 104 x 97 cm | National Geographic

Presented in National Geographic’s classic wall map style, our large, earth-tone Brazil wall map is ideal for home or office. Inherent to all National Geographic reference cartography, this map contains thousands of place-names and accurate polit

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 32.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Amazone (Braziliaans deel) | Nelles Verlag

Duidelijk leesbare kaart (aan twee kanten bedrukt) van de Amazone in Brazilië. Met allerlei symbolen worden de bezienswaardigheden goed weergegeven. Maßstab: 1 : 2.500.000 Format: 12.0 x 25.4 cm / 79.1 x 50.0 cm Ausgabe: 2013 ISBN: 978-3-

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Brazil - Brazilië | Lonely Planet

De perfecte reisgids voor zowel de georganiseerde als de zelfstandige reiziger. Naast een algemene inleiding van het land / streek vol met praktische informatie over hoe je er het beste kunt reizen: slapen, eten, vervoer, excursies ... alles kun je

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 27.95
Lees Meer

Reisverhalen

Opruiming - Reisverhaal Kannibalen in Rio | Ineke Holtwijk

Eind jaren tachtig betrok journaliste Ineke Holtwijk een flat, negen hoog, om de hoek van het strand van Copacabana in Rio de Janeiro. Ze stort zich energiek in het Braziliaanse leven. Haar belevenissen in de marge van haar werk vormen het vertrekp

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 6.90
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Brazilië - Brazil | Borch

Mooie geplasticieerde kaart van het Brazilië. Deze kaart biedt een goed overzicht van het land met detailkaarten. Our soft-laminated map of Brazil in the 5th edition includes: Brazil 1:4 000 000, Fernando de Noronha Island 1:4 000 000, Brazil Am

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 10.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Amazon - Amazone | ITMB

Heldere overzichtskaart van het inmense Amazone-stroomgebied. Toch - ondanks de grove schaal - veel details als het gaat om nederzettingen en wegen. ITMB has created a new, digitally-prepared, double-sided map of this crucially important watershe

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Handbook Bahia & Salvador | Footprint

Handig gidsje op zakformaat van Bahia en Salvador. Dit gidsje is uit het handboek Brazil van Footprint gehaald. Footprint is een engelstalige praktische reisgids voor alle leeftijden, boordevol informatie over accommodatie van middenklasse tot lux

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 13.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart 3401 Adventure Map Brazil - Brazilië | National Geographic

Wegenkaart van Brazilië met vermelding van veel bezienswaardigheden, nationale parken en attrakties. Watervast en scheurvast. Juist door deze vermeldingen onderscheidt de kaart zich van andere wegenkaarten. National Geographic s Brazil Adventu

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 15.95
Lees Meer

Plattegronden

Stadsplattegrond Rio de Janeiro & Brasil East Coast | ITMB

Stadsplattegrond met register en landkaart Brazil East Coast. This new edition not only updates and adds more information about Rio but includes for the first time a major improvement for visitors. Anyone coming to Rio probably also wants to see

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.75
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Brasilien - Brazilië | Reise Know-How Verlag

Tweetalige kaart (Engels en Duits). Door ingetekende lengte- en breedtegraden is het gebruik van GPS mogelijk. Met hoogtelijnen en uitgebreid wegennetwerk: daarnaast worden ook de afstanden tussen belangrijke plaatsen duidelijk leesbaar weergegeven

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 10.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Rio de Janeiro | Lonely Planet

De perfecte reisgids voor zowel de georganiseerde als de zelfstandige reiziger. Naast een algemene inleiding van de stad vol met praktische informatie over hoe je er het beste kunt reizen: slapen, eten, vervoer, excursies ... alles kun je er in vin

Land : Brazilië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 22.95
Lees Meer