Alternatieven voor reizen in corona-gebieden

reizen corona zonsondergang

Slimme Reistips

Reizen en corona, een spannende combinatie. Omdat er natuurlijk nog steeds veel wél kan om je portie reisavonturen te beleven én plannen, geven wij je de beste tips!

tekst Fleur Besters

Reizen en corona virus, het lijkt geen gelukkige combinatie. Was China het eerste land dat ‘op slot’ ging, daarna volgden snel meer ongelukkige bestemmingen. Want ben je niet bang zelf het corona virus op te lopen tijdens je reis, dan is er wel het risico om vast te komen zitten in een corona gebied dat op slot gaat. En dat kan een dure grap worden, die maar weinig verzekeraars dekken, zo zocht Reisbijbel al uit. Maar niet getreurd, avontuurlijk als we zijn hebben we slimme reistips voor reizen in corona tijden!


Risico bestemmingen corona

Heb je een reis naar China of Noord-Italië gepland? Daar zijn de reisadviezen scherp. China is al langer een slecht plan voor een reis, maar ook Noord-Italië is sinds begin maart oranje-gekleurd, en dat betekent dat je je ski's elders onder moet binden. De grens van 'alleen noodzakelijke reizen' zakt langzaam naar midden-Italië, dus de vraag is of je de gok moet nemen een vliegticket naar Rome te boeken. Veel vluchten naar Italië worden geannuleerd, simpelweg omdat er te weinig boekingen zijn.

Alternatieve wintersportbestemmingen corona


Wil je toch de sneeuw in, dan lijkt Scandinavië misschien wel de beste optie. In Noorwegen is wel een besmetting gevonden, maar het land kleurt begin maart veilig groen. Voordeel van Noorwegen is dat het natuurlijk veel minder dichtbevolkt is. Met de boot ben je er in anderhalve dag, en je geniet van de rust.  Bekijk de opties in Voss of Skeikampen bijvoorbeeld! Buurland Zweden is ook helemaal groen. Je kan er geweldig skiën en sneeuwschoenwandelen in de regio Dalarna en het is langer sneeuwzeker.Reis plannen rond corona

Nu het virus zich nog steeds over de wereld verspreid, is het belangrijk om voor reizen in corona tijdig een annuleringsverzekering te nemen. Zeker als je toch een vliegreis wil boeken. Niet alle reisverzekeringen dekken annulering door een negatief reisadvies door corona. Lees hier alle voorwaarden rond verzekeringen en corona. 

Het beste advies is misschien wel om - als je geen financieel risico rond reizen en corona wilt lopen - om geen vliegreis te boeken. Met de auto of internationale trein ben je flexibel en kan je je reis aanpassen mocht je onverzekerd dreigen te raken doordat je naar een gebied met negatief reisadvies gaat. Neem bijvoorbeeld de trein naar Marokko!

Camper en reizen corona


Een optie waarmee je echt super flexibel bent, een camper! Daarmee rij je omzeil je alle problemen rond reizen en corona, en heb je zelfs je eigen slaapplaats bij je. Nog minder kans op besmetting zou je denken toch! Trek lekker de natuur in in Frankrijk, rij naar Denemarken of kies de vrijheid in Oostenrijk! Meer tijd? Dan zijn Slovenië of Kroatië ook prima te rijden met een camper. Met die natuur zijn er altijd plekken zonder corona te vinden.Ga fietsen of wandelen

De vrije natuur lijkt een goede plek om te reizen in corona tijden. Ver weg van mensenmassa's duik je letterlijk onder de radar en adem je frisse lucht in. In zomer en winter neemt Dennis van Dalarna Outdoor in Zweden je bijvoorbeeld graag mee op pad, ook met je kinderen. Ga hiken in de ruige wildernis. Ook de Franse Vogezen bieden mooie wandelroutes, net als Tsjechië. In Portugal, pak de trein erheen, wandel je van hostel naar B&B!

Fietsen zonder corona


En het water over of misschien beter met de trein naar Engeland en Wales. Want een klein gokje zo'n boot, als er een uitbraak is, dan moet je misschien wel twee weken blijven, op eigen kosten. Daar zit je zeker op een ferry niet op te wachten. Vanaf de meivakantie kan je echter rechtstreeks met de trein naar Engeland! Voor Wales boek je desnoods gewoon last minute een vliegticket en ga je fietsen op de 2.000 kilometer lange fietsroutes! Ruige landschappen en kastelen, reizen en corona kan prima samen gaan!