Reisadvies corona in overzichtelijke wereldkaart

reisadvies corona

Slimme Reistips

Het reisadvies tijdens corona, het is reuze belangrijk geworden. Niet alleen óf je naar een land mag reizen, maar ook wat de voorwaarden zijn om er te verblijven. Heb je een negatieve pcr-test nodig, moet je een mondkapje op of in quarantaine? Allemaal dingen om rekening mee te houden als je je reis boekt. Reizen…

tekst Fleur Besters

Het reisadvies tijdens corona, het is reuze belangrijk geworden. Niet alleen óf je naar een land mag reizen, maar ook wat de voorwaarden zijn om er te verblijven. Heb je een negatieve pcr-test nodig, moet je een mondkapje op of in quarantaine? Allemaal dingen om rekening mee te houden als je je reis boekt. Reizen is vanaf 15 mei 2021 weer toegestaan.

Met de kaart van Book-a-Trekking in dit artikel weet je welke voorwaarden Europese landen stellen aan je komst. Op de site van de rijksoverheid zie je het laatste actuele reisadvies van de Nederlandse overheid ten aanzien van corona.Reisadvies corona

Het reisadvies corona kan tijdens je vakantie wijzigen. Het is dus belangrijk om daar rekening mee te houden. Niet alleen stelt de Nederlandse overheid voorwaarden aan je reis, maar ook de vakantielanden stellen eisen. Over quarantaine, maar ook bijvoorbeeld vaccinaties of een negatieve corona-test.

Versoepelingen


Het reisadvies is per 15 mei 2021 niet meer negatief voor alle landen, maar er wordt slechts mondjesmaat versoepeld. Vanaf de zomermaanden verwacht de Nederlandse overheid meer opties.


Kleurcodes reisadvies

Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft veilige landen in haar adviezen altijd al kleurcode groen of geel. Landen die een COVID-hoogrisicogebied zijn, houden een negatief reisadvies. Je moet na een bezoek aan dit zo'n land in quarantaine. Daarbij hoort de kleurcode oranje. Niet-noodzakelijke reizen naar deze landen zijn afgeraden. Rode landen zijn zeer onveilig.


Brand 728x90

Digital Green Certificate

De Europese Commissie werkt aan een vaccinatiepaspoort voor corona. Het doel is dit op 21 juni 2021 gereed te hebben. Met dit Digital Green Certificate kan je aantonen dat je gevaccineerd bent, recent negatief getest op Covid-19 of immuniteit hebt opgebouwd na een recent doorgemaakte infectie.

Verwacht wordt dat lidstaten maximaal zes weken na de invoering nodig hebben om alles technisch te regelen. Hiermee draagt het paspoort bij aan het reisadvies corona. Weer eens iets anders dan je gele vaccinatieboekje!


Check je verzekering op reisadvies corona


Check je verzekering op reisadvies corona

Onverminderd belangrijk: controleer de voorwaarden van je reisverzekering en je annuleringsverzekering. Lees hier meer over de verschillen tussen deze verzekeringen en besef dat de voorwaarden snel kunnen wijzigen. Kosten voor verplichte quarantaine bij een uitbraak zijn vaak voor eigen rekening. Flexibel reizen? Huur een camper en kampeer bij een local.

 Slimme tips voor reizen tijdens corona

Na al die maanden in het platte Nederland smachten veel reizigers naar een vakantie in de bergen. Ga je iets kiezen, overweeg dan deze tips eens, mits de landen zijn vrijgegeven in het reisadvies corona! Trek bijvoorbeeld lekker de natuur in in Frankrijk, rij naar Denemarken of kies de vrijheid in Oostenrijk! Meer tijd? Dan zijn Slovenië of Kroatië ook prima te rijden met een camper of auto. Met die natuur zijn er altijd plekken zonder corona te vinden en is afstand houden vrijwel vanzelfsprekend.

Wandelvakantie


Helemaal getraind in het wandelen tijdens de lockdowns in Nederland? Ver weg van mensenmassa's duik je letterlijk onder de radar en adem je frisse lucht in. In zomer en winter neemt Dennis van Dalarna Outdoor in Zweden je bijvoorbeeld graag mee op pad in de ruige wildernis. Ook de Franse Vogezen bieden mooie wandelroutes, net als Tsjechië. In Portugal, pak de trein erheen, wandel je van hostel naar B&B! Doe vast inspiratie op met deze mooie reisgids voor een roadtrip Portugal!


close

Wie wil jij inspireren met dit reisverhaal? Deel het snel!

close

Wie wil jij inspireren met dit reisverhaal? Deel het snel!

close

Wie wil jij inspireren met dit reisverhaal? Deel het snel!